Binnenland

‘Bij de Volkskrant noemen ze boeren wappies, en ze weten zelf niet het verschil tussen Friesland en Groningen’

Help door deze informatie met jouw kennissen op je social netwerk te delen!

“Ik voel me beledigd door die vlaggen, buitengesloten. Ik weet: hier wonen werkelijkheidsverlaters, aanhangers van wappies, hele en halve fascisten, die niets meer met mij te maken willen hebben. Mij een toontje lager willen laten zingen,” schrijft columnist Peter Middendorp in de Volkskrant.

Diezelfde krant heeft in een kaartje over stikstof de provincies Groningen en Friesland met elkaar verwisseld. Groningen ligt volgens de ‘kwaliteitskrant’ pal boven Flevoland, terwijl Friesland opeens de aardbevingsprovincie is geworden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De verwisseling zorgt op Twitter voor gefronste wenkbrauwen. “Bij de Volkskrant noemen ze boeren wappies en werkelijkheidsverlaters, en ze weten zelf niet het verschil tussen Friesland en Groningen,” reageert voormalig minister en Telegraaf-columnist Ronald Plasterk.

In één keer opgelost

“Het was niet bepaald de beste week voor de Volkskrant geloof ik. Eerst een foto van geschminkte bombardement-‘slachtoffers’. Nu een groep 4 topo-fout met de kaart van Nederland. Ondertussen beweert de wetenschapscolumnist dat ondernemers het QR-pasje willen en meer kolder,” aldus data-analist Cees van den Bos.

“Toch wel goed die stikstofkaartjes: de aardbevingsproblemen in Groningen zijn in één keer opgelost. Wat is daar op tegen? Nu Friesland nog,” zegt onderzoeksjournalist Ton F. van Dijk cynisch.

Daar ergens

“Ach ja, Volkskrant. Buiten de Randstad is alles gewoon platteland toch? Meerdere ogen die hier over gegaan zijn en niet zagen dat Groningen en Friesland omgedraaid zijn. Oh my,” schrijft Femke Wiersma van de BoerBurgerBeweging.

Het Haagse raadslid Ralf Sluijs twittert: “De zelfbenoemde kwaliteitskrant de Volkskrant brengt de kloof tussen de Amsterdamse grachtengordel en de provincie letterlijk in kaart. ‘Waar liggen Groningen en Friesland ook alweer? Uhhh, daar ergens.”

4.9 101 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

128 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Snotje
Snotje
1 jaar geleden

Ziek gewoon keiziek tussen de oren ! Pff

Merijn Hugens
Merijn Hugens
1 jaar geleden

Bwahahaha…..Boeren nu ineens de Wappies?! De Duivel draait ook altijd ALLES 180 graden op zijn kop….Ik kan me nog goed herinneren hoe WIJ ooit de Wappies waren omdat we die Experimentele mRNA-GentherapieNood-VaxxiNazi niet lieten injecteren….inmiddels zijn al die Gevaccineerde Hersendode Überschapen de ÉCHTE WAPPIES…..hetzelfde lot zal de Volkskrant beschoren zijn

Hamalage
Hamalage
1 jaar geleden

Dit moet openbaar voor de MSM!
BEDRIEGERS EN GRIJPERS VAN ONS VOLK,!

Jean
Jean
1 jaar geleden

linkse nazi`s

Back to top button
128
0
We lezen graag je reactie!x