Buitenland

Verborgen gehouden door de vrijmetselaars: de man die in de toekomst leefde

Help anderen door dit met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Paul Amadeus Dienach was een Zwitsers-Oostenrijkse leraar met een zwakke gezondheid. Zijn vader kwam uit het Duitstalige gedeelte van Zwitserland en zijn moeder kwam uit Oostenrijk. Dienach reisde in de herfst van 1922 naar Griekenland, nadat hij na een ingrijpende ziekte een jaar lang in coma had gelegen. Hij hoopte dat het klimaat hem goed zou doen.

In Griekenland gaf Dienach Franse en Duitse les. Eén van zijn studenten was George Papahatzis. Voordat Dienach in 1924 stierf, vertrouwde hij zijn dagboek toe aan Papahatzis. Hij wilde graag dat het dagboek werd vertaald in het Grieks.

In eerste instantie dacht Papahatzis dat Dienach een roman had geschreven, maar hij besefte al gauw dat de aantekeningen een dagboek vormden… uit de toekomst.

Het jaar 3906

Dienach leed aan encephalitis lethargica of epidemische slaapziekte, waardoor hij soms erg last had van slaapzucht. Toen hij in een ziekenhuis in Genève een jaar lang in coma lag, claimde Dienach dat hij in het lichaam van iemand anders terecht was gekomen: Andreas Northam die in het jaar 3906 leefde.

Toen hij uit zijn coma was ontwaakt vertelde Dienach aan niemand wat hij had meegemaakt. Hij schreef alles wat hij had gezien op in zijn dagboek. Het was voor Dienach niet gemakkelijk om het jaar 3906 te beschrijven. Veel dingen die hij zag kon hij niet plaatsen. Hij was niet bekend met de termen, de technologie en het evolutionaire pad dat de mensen hadden gevolgd.

De mensen uit het jaar 3906 waren bekend met Dienachs medische aandoening en vertelden hem over de historische gebeurtenissen die hadden plaatsgevonden tussen de 21e en 39e eeuw. Papahatzis deed er 14 jaar over om het werk van Dienach te vertalen.

Vrijmetselaars

In 1944 werden de notities van Dienach in beslag genomen door het Griekse leger. De stukken waren verdacht omdat ze in het Duits waren geschreven. De soldaten vertelden Papahatzis dat hij het dagboek op een later moment terug zou krijgen. Dat gebeurde niet, maar de vertaling was inmiddels al klaar.

Papahatzis probeerde in Zwitserland tevergeefs familieleden van Dienach op te sporen. Waarschijnlijk had hij in Griekenland nooit zijn echte naam gebruikt. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog gaf Papahatzis het vertaalde dagboek aan enkele van zijn vrienden; vrijmetselaars, theosofen en professoren.

Protest

Verborgen gehouden door de vrijmetselaars: de man die in de toekomst leefde
De tweede editie uit 1979

Het dagboek werd bewaard door de loge waar Papahatzis lid van was en uitermate serieus genomen door de vrijmetselaars. Hij besloot het dagboek uiteindelijk te publiceren. Door fel protest uit kerkelijke hoek en dankzij de val van de dictatuur werd de eerste editie afgekeurd. Niemand wilde weten wat er in de toekomst zou gebeuren in een tijd waarin het zo slecht ging met het land.

In 1979 volgde een tweede editie, maar het boek verdween al snel uit de roulatie. Papahatzis stierf uiteindelijk en zijn familie wilde zijn werk niet voortzetten.

Pas 22 jaar later raakte Radamanthis Anastasakis, een hoge Griekse vrijmetselaar, geïnteresseerd in het dagboek. Hij besloot het boek op kleine schaal te publiceren. In een aantal vervolgartikelen wordt dieper ingegaan op de inhoud van het 1000 pagina’s tellende dagboek.

[Ancient Origins]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
31 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
7 jaren geleden

Nou ben ik wel nieuwsgierig wat hij had ervaren tijdens zijn coma over wat er in de eerste helft van de 21ste eeuw zou hebben afgespeeld?

Oeboema
Oeboema
7 jaren geleden

Pfff. Het is gewoon een ongeloofwaardig verhaal. Als het aan de klaverjasclub in bewaring was gegeven, dan was het ook niet gepubliceerd.
Ik kan me overigens niet voorstellen dat vrijmetselaars dit serieus nemen.

pietje
pietje
7 jaren geleden

Ja weer een fabeltje wat niet is te achterhalen jammer hoor !

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

31
0
We lezen graag je reactie!x