Binnenland

Prinsjesdag in teken van ‘ongekend’ protest: ‘Dat krijg je als de elite zich verrijkt ten koste van het plebs’

Help anderen door dit artikel met jouw vrienden op je social media te delen!

Onder luid boegeroep kwam in Den Haag de Glazen Koets voorbij. Mensen stonden met hun rug naar de koets toe, staken hun middelvinger op naar het koningspaar en schreeuwden heel hard. Koningin Maxima stopte bij de demonstranten met zwaaien. Er waren ook mensen met vlaggen waarop teksten stonden als ‘Fuck Rutte’.

Veel mensen hadden een sticker op hun rug met daarop ‘Nederland in nood’. Ook waren er veel omgekeerde Nederlandse vlaggen te zien. “Dit was een ander uitzicht vanuit de koets dan ze gewend zijn,” merkte verslaggever Mattijs van de Wiel op.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Dat is volgens huisarts Els van Veen terecht. “Dat krijg je als de zelfverklaarde elite zich verrijkt ten koste van het plebs,” stelt ze.

Wat een surrealistische Prinsjesdag

“Omgekeerde vlaggen, demonstranten die ‘landverraders!’ roepen en middelvinger opsteken, met op de achtergrond een door het raam zwaaiende prinses Beatrix en kabbelende commentatoren die hier zoveel mogelijk overheen praten. Wat een surrealistische Prinsjesdag,” reageert Telegraaf-verslaggever Wierd Duk.

Zo zeiden de commentatoren onder meer dat ‘de paarden goed getraind zijn’ op fluitconcerten en dat ‘die mensen niet weten hoe ze de vlag omhoog moeten houden’.

Journalist Annelies Strikkers zegt hierover: “Fascinerend hoe de commentatoren van de NOS zoveel mogelijk om de vele te horen demonstranten heen proberen te praten. Mooi dat het protest zo grootschalig te horen is dit jaar.”

Ongekend dit

Kamerlid Pieter Omtzigt ging te voet naar de schouwburg. “Zelden zo’n groot verschil gevoeld, gezien en beleefd tussen de sfeer binnen en buiten,” laat hij weten. “Dat komt overeen met wat mensen me al weken schrijven, mailen en vertellen: angst over onzeker bestaan.”

“Wat een statement van het volk. Nog nooit zoveel protest en boegeroep en omgekeerde vlaggen tijdens Prinsjesdag! Ongekend dit!” twittert ondernemer Remco de Vaan.

Jurist Sietske Bergsma zegt: “Ik denk zomaar dat dit volgend jaar niet meer te beveiligen is. Dus geniet er nog maar even van!”

4.8 152 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

181 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
TAO Foundation
TAO Foundation
1 jaar geleden

But the Show must go on !!!

Mokum
Mokum
1 jaar geleden

En het wordt nog veel erger. Ze hebben weer 450.000 euro opslag gekregen en de rest van Nederland mag zich groen en geel betalen aan belastingen en energie. Het wordt tijd voor een nieuwe revolutie zoals in Frankrijk 1787.

Adam Rombley
Adam Rombley
1 jaar geleden

Stupid murderers! They deserve Neuremburg!
Together with Gates and Schwab
Millions killed by the jab! Worldwide!

Underground
Underground
1 jaar geleden

Helemaal goed dit !! Smerige landverraders. Ze moeten zich kapot schamen, met het smerige spel wat ze spelen tegenover de bevolking. En volgens mij hebben ze de hele Nederlands politiemacht aangesteld als beveiliging. Oh wat zijn ze bang, wacht maar als je kudde op hol slaat, Maak dan maar dat je weg komt met je koetsjes. TRIESTE GASTEN>!!

Back to top button
181
0
We lezen graag je reactie!x