Homepagina » Mens en Dier » Oliver Stone: “Pokémon Go is nieuwe vorm van invasie die leidt tot robotmaatschappij”
Oliver Stone: "Pokémon Go is nieuwe vorm van invasie die leidt tot robotmaatschappij"

Oliver Stone: “Pokémon Go is nieuwe vorm van invasie die leidt tot robotmaatschappij”

Het immens populaire spel Pokémon Go is een nieuwe stap in de afbreuk van onze privacy. Het spel is tekenend voor het zogenoemde surveillancekapitalisme. Dat zei filmregisseur Oliver Stone op de Comic-Con-beurs in San Diego, meldt The Guardian.

Op de beurs presenteerde Stone zijn nieuwe film Snowden. De film gaat over NSA-klokkenluider Edward Snowden, die het omvangrijke surveillanceprogramma van de Amerikaanse inlichtingendiensten ontmaskerde.

Invasie

Toen Stone een vraag kreeg over Pokémon Go antwoordde hij dat het spel onze privacy nog meer doet afbrokkelen. “Google investeert in surveillance, data mining,” zei Stone. “Dat gaat over wat je bekijkt, wat je koopt en Pokémon Go speelt daarop in. Sommigen noemen dat surveillancekapitalisme.”

“Het is een nieuwe vorm van invasie,” aldus een bezorgde Stone. “Eigenlijk zal er een soort robotmaatschappij ontstaan waar ze weten hoe je je gedraagt. Dit noemen ze totalitarisme.”

Bespioneren

De regisseur wees erop dat Pokémon Go enkel dient om winst te halen uit technologieën die ontwikkeld zijn om mensen te bespioneren. Volgens critici krijgt het spel toegang tot het volledige Google-account van de gebruiker, waaronder wachtwoorden en e-mails.

Afgelopen jaar liet Stone in een nieuwe documentaireserie zien dat Amerika veel gevaarlijker is dan Islamitische Staat. “We hebben het hele Midden-Oosten gedestabiliseerd en chaos gecreëerd,” zei hij. “En vervolgens geven we IS de schuld van de chaos die wij hebben gecreëerd.”

Bekijk hieronder de trailer van Snowden:

[Standaard]


Vond je deze informatie belangrijk? Klik dan hieronder om te delen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

17 reacties

 1. Hij heeft helemaal gelijk. De Technocratische Monopoly Capitalisten zijn aan het losbreken van de oude normen en waarden van de mensheid; ze woekeren nu ongeremd door regeringen schaamteloos door de maatschappy heen met maar 1 doel: Het overnemen van de cultuur en de controle krijgen over de maatschappy door het wegnemen van oprechtheid, bewustzijn en individualiteit.

  23 likes
  • Controle over alles dus. Ze willen wereldwijd controle over alle landen. Controle over de grondstoffen en over de mensen die er wonen. Een soort van geassimileerde cyborg, de Borg uit de Star Trek series.

   Overigens acht ik niet uitgesloten dat Erdogan met Amerika al enige tijd in conflict lag over aangelegenheden die bij deze agenda horen en als je niet voor bent, ben je tegen. De mainstream media vermeld dit niet omdat het buitenstaanders niks aangaat en verspreidden desinformatie. Wel worden we flink op de hoogte gebracht over zogenaamde (zuiveringen) die na de mislukte couppoging plaatsvinden en dat zijn vermoedelijk allemaal personen die voor Amerika weer op invloedrijke posities zaten. 58.000 personen in aantal die met de agenda mee dachten.

   Dat Erdogan al enkele jaren bezig was om journalisten de mond te snoeren heeft waarschijnlijk van alles hiermee te maken. Amerika viel Erdogan hier op aan door te stellen dat de vrijheid van meningsuiting word beperkt, en waar absoluut een kern van waarheid in zit, echter vermelden ze de achterliggende gedachten, de plannen van de agenda niet.

   Interessant hierbij is de valse oorlog met Irak ”Operation Iraqi Freedom” en de oorlog in Afghanistan en Syrië met als resultaat een paar miljoen burgerslachtoffers (cijfers Amnesty International) geen vrijheid maar chaos, en westerse oligarchen die de grondstoffen naar boven halen en dat past precies in de plannen. Nine for News berichtte vorig week over Genie Oil en Gas waar oud vice President Dick Cheney in zit samen met mediatycoon Ruport Murdoch en Bankier Jacob Rothschild. Dit bedrijft zit op de Golanhoogten in Noord Israël. De zoon van Jacob, Nathaniel Rothschild zit bij een Turks,Britse alliantie, het olieconcern Genel Energy die zijn belangen heeft in Syrisch,Iraaks Koerdistan, wat weer deel uitmaakt van Syrië en Irak.

   http://www.genelenergy.com/about-us/our-senior-team/board-of-directors/

   Inmiddels weten we dat de olieconcerns British Petroleum (BP), Royal Dutch Shell en Rockefeller Exxon Mobil tot aan de Noord Iraakse stad Kirkuk zijn doorgedrongen en naar olie boren. De Koerden en het Iraakse leger worden gebruikt om verder noordelijk door te stoten naar Mosoel met ondersteuning van de Amerikanen. Mosoel is nog in handen is van IS. Hierbij zouden met Amerika afspraken zijn gemaakt dat de Koerden zullen worden beloond met teruggave van land. Een onderwerp dat bij de Turken zeer gevoelig ligt.

   Daarnaast word het beleid van Zbigniew Brzezinski uitgevoerd voor de regio Eurazië. Zijn plannen gaan over hoe Amerika het olie en gas in landen rond de Kaspische zee kan consolideren. Turkmenistan, Tadzjikistan en Oezbekistan worden veelvuldig genoemd. Het staat allemaal beschreven in zijn boek The Grand Chessboard. Enkele belangrijke quotes laten dan ook niets te wensen over,

   http://www.wanttoknow.info/brzezinskigrandchessboard

   Op de vraag hoe ver Amerika hier in wil gaan beschrijft Brzezinski in zijn boek dat Amerika de grootste supermacht is en dat altijd zal blijven, maar ook de laatste supermacht op aarde die de mens zal zien. Ik vermoed dat de boodschap in Iran, India, China of Rusland wel is aangekomen.

   8 likes
   • Zouden de volgende pokemons gevonden moeten worden in Syrie of Iran misschien? Of op het hoofdkantoor van de CIA? Of ergens in het riool onder je huis?

    8 likes
    • De echte pokemons vind je als je het spoor van het grote geld volgt. In 99,9% van de gevallen is het raak. Meestal draait het om grondstoffen zoals olie en het gas. Je noemt Iran, het 7e en laatste land die volgens Generaal Wesley Clark op een lijst stond die hij in september 2001 op het Pentagon te zien kreeg en aangevallen diende te worden, naast Irak, Somalië, Soedan, Libië, Libanon en Syrië.

     In Iran vond in 1925 een staatsgreep plaats georganiseerd door de Britse geheime dienst en in 1953 een tweede coup waar de CIA bij betrokken was. Een korte maar belangrijke samenvatting van deze geschiedenis vind je hier.

     http://www.isgeschiedenis.nl/nieuws/operatie-ajax-en-de-iraanse-coup-van-1953/

     Hier een foto uit 1977 waar links de Iraanse Sjah aan tafel zit en fungeerde als marionette voor de Britse en Amerikaanse oligarchen, met rechts President Jimmy Carter, en naast hem op de voorgrond Zbigniew Brzezinski, die later in de jaren ’90 het boek The Grand Chessboard schreef, een stappenplan hoe Amerika het olie en gas in landen rond de Kaspische zee kan bemachtigen.

     https://en.wikipedia.org/wiki/Zbigniew_Brzezinski#/media/File:The_Shah_with_Atherton,_Sullivan,_Vance,_Carter_and_Brzezinski,_1977.jpg

     Slechts twee jaar later, Februari 1979, vond de Iraanse revolutie plaats. Werd de Sjah zijn macht afgenomen en greep Ayatollah Khomeini de macht en wat resulteerde dat alle banden met het Westen werden verbroken. Van de Iraanse bevolking werd geacht dat zij Amerika voortaan als het grote kwaad zien en die situatie is sindsdien onveranderd.

     2 likes
     • Fascinerend wat er allemaal voor tekst komt kijken bij een artikel over pokemon go. Interessant die menselijke hersentjes.

      2 likes
 2. Op de site wanttoknow wordt gesuggereerd dat de CIA (dus de overheid..) erachter zit en dat de CIA op haar beurt weer wordt gecontroleerd door de Zionisten. Dus eigenlijk is Pokemon een spel dat bedacht is door de Zionisten zodat “men” maar zoveel mogelijk over “ons” weet.

  Heerlijk toch… weet niet wat leuker is Pokemon verzinnen en er rijk mee worden of dat soort complottige onzin. En pas op, als je daar commentaar geeft op wanttoknow moet het wel in het wereldbeeld van de admin en enkele beroepscommentatoren aldaar passen. Van die commentatoren die de helft van de tijd niks beters te doen hebben. En iedere gedachte die in ze opkomt maar direct als commentaar neerpennen uit een soort idee dat anderen daar op zitten te wachten.

  7 likes
  • Het is maar net waar je de definitie legt bij het begrip overheid. Je hebt burgers met politieke ambities die ooit deel hopen uit te maken van de senaat, of van het huis van afgevaardigden, omdat ze hun land willen dienen. En je hebt mensen die vanuit geheime genootschappen naar voren worden geschoven als voormalig President George W. Bush, die nog geen hele zinnen fatsoenlijk kon uitspreken, en de huidige Amerikaanse minister van buitenlandse zaken, John Kerry, die mogelijk er een verborgen agenda op na houden.

   Beidden zijn lid van het geheime genootschap Skull and Bones en als zij op belangrijke posities naar voren worden geschoven is de vraag altijd, of bepaalde verrichtingen in het belang van het land gebeuren, of meer in het belang van de leden van het geheime genootschap.

   De CIA is ooit opgericht door en voor de Amerikaanse elite. Met name om de belangen van het bedrijfsleven in het buitenland te bewaken. Landen die niet meewerkten met de zakelijke ambities (expansiedrift) kregen in veel gevallen met de CIA te maken en wat zich geregeld uitbetaalde in bloed. Er zijn ook andere methodes zoals Griekenland heeft vernomen, die kregen de Trojka achter zich aan.

   Tim Russert van Meet the Press, vroeg ooit aan President George W. Bush (R) en John Kerry (D) wat het lidmaatschap van Skull and Bones voor de Amerikaanse bevolking betekende en hier hebben we het antwoord.

   https://www.youtube.com/watch?v=gwJDs1cg9Eo

   Het is niet alleen Skull and Bones wat bij de CIA de klok slaat. Er zijn meerdere stromingen en de CIA heeft in het verleden vaker intern in een tweespalt lam legde. Er bestaat ook een afdeling die volgens klokkenluiders ‘The Vatican Desk’ word genoemd, ieder met zijn eigen belangen tot grote frustratie van voormalig President John F. Kennedy die ooit verklaarde dat hij de CIA in duizend stukjes wilde breken.

   5 likes
   • Grappig, bij welk onderwerp ook komt JFK wel een keer voorbij rennen. Misschien is er iemand met het Pokemon game wel teruggegaan in de tijd en heeft ie toen JFK voor een pokemon aangezien en hem daarom vermoord.

    Dat soort ideeën zie je op wanttoknow ook vaak voorbijkomen.
    Hoogst vermakelijk 🙂

    5 likes
    • President John F. Kennedy en Abraham Lincoln waren de twee presidenten die het lef hadden om het volk te waarschuwen dat geheime genootschappen en internationaal kabaal actief was die aan de stoelpoten van de President zaagden. De President die door het volk was gekozen. JFK lag overhoop met de Zakenbankiers op Wall Street, de Council on Foreign Relations (CFR) en de CIA. Beidde Presidenten zouden publiekelijk worden doodgeschoten.

     De opvolger van Kennedy, Lyndon B. Johnson vulde als eerste zijn gehele administratie met ministers die afkomstig waren van de CFR, het instituut die de agenda van multinationals en verdere globalisering bevorderd en waar David Rockeffeller meer 50 jaar de scepter zwaaide. Omdat de CFR door onderzoekers werd bestempeld als een semi-geheim instituut, hun leden niks naar buiten mogen brengen over onderwerpen waar tijdens vergaderingen over word gesproken, richtte Zbigniew Brzezinski in de jaren ’70 de Trilateral Commission op. Op internet staat nog een filmpje waar Brzezinski beweerd dat deze Commissie meer macht heeft dan de council on foreign relations maar daar valt over te twisten.

     Als er nog mensen zijn die denken dat President Obama het voor het zeggen heeft? No way. Hij vervult des te meer een symbolische functie voor de bühne. Veel Amerikanen beseffen dit en beschouwen John F. Kennedy als de laatste President van de Verenigde Staten.

     3 likes
     • Wederom interessant commentaar onder een artikel dat gaat over pokemon go. Volgems mij zijn die pokemons verklede bomgordel terroristen en hoopt de CIA zo de bevolking te kunnen inzetten in de strijd tegen het terrorisme.

      1 likes
    • @Rikk

     En op een dag ga jij zeggen: Ich habe es nicht gewußt, aber es hat spaß gemacht…

     2 likes
     • Wir haben es gewußt! Het is een Zionistische Pokemon tijdreiziger die JFK heeft vermoord of laten vermoorden.

      1 likes
 3. Een grote massahypnose deze surveillancekapitalisme.

  10 likes
 4. In de tijd dat Snowden de klokken luide was zijn boodschap al alom bekend en eigenlijk al achterhaald.

  Nu 3 jaar later is de stortvloed compleet.
  Windows 10 is gratis toegang velenen tot je computer.
  Alle aps en spelletjes delen alles wat je liever niet zou willen delen.
  Dan heb ik het nog niet over spionage software die toegang zoekt tot je smart tv en je broodrooster.
  en alles wat door software bestuurd word kan besturen.

  Verrekte handig nu, met IS en lonewolf terroristen die opgespoord moeten worden.

  Maar kijk hoe gevaarlijk.
  De in principe vreedzame beweging als de Gülen beweging
  Kan in een keer onschadelijk gemaakt worden.
  Anno 2016 een westerse afslachting van anders denkende.
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Fethullah_G%C3%BClen

  En dan te bedenken dat Amerika de grootse voort brenger van dit soort rommel een president kandidaat kiest als Trump.

  En als straks de patriot wet ook hier ingevoerd gaat worden dat kan je zonder proces zo maar opgesloten worden. Straks zijn al je gegevens, je leef stijl je wandel en handel openlijk in te kijken door gemeente ambtenaren die alvast lijstjes klaarleggen.

  Mooi als het om terrorisme gaat.
  Maar komt er een gek als wilders aan de macht dan is het gedaan met de democratie zo als wij die gekend hebben.

  8 likes
 5. Goede reclame voor zijn film in ieder geval, dat is ook belangrijk..
  Uiteindelijk kiest iedereen er toch zelf voor of ze met de Pokemon waanzin meedoen.. Voordat je het installeert krijg je de kans om de privacy statement door te lezen, als je dan alsnog accept indrukt is het toch echt aan jezelf. Hetzelfde geldt voor alle andere apps op je telefoon of computer…
  Conclusie, je hebt in het algemeen nog altijd de keuze in hoeverre je je prive gegevens deelt..

  4 likes
 6. Geopolitiek is een voorloper van totalitaire staat; dus geen vrijheid van meningsuiting meer, geen tolerantie op wat voor een gebied ook. Dan breekt de tijd aan dat oe alfagolven van onze hersenen worden geactiveerd.
  Andere vorm van bewustzijnsindustrie dus.

  2 likes
 7. Gelukkig wordt de mens steeds dommer en zullen volgende generaties dit zonder meer accepteren en niet begrijpen dat ze gevolge, gemanipuleerd en geoogst worden. Daarvoor hoef je niet naar de MAtrix te kijken. Eenieder is verbonden met het alles via zn smartphone…

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

NPO

NPO gaf terrorist zak belastinggeld voor omstreden interview. ‘Onbestaanbaar!’

Afgelopen Kerst was jihadbruid Laura H. te ...

IS

Schimmige club pleit voor terughalen IS-jihadisten naar Europa. Dit zijn de Nederlandse leden (er zit ook een troonopvolger bij)

Afgelopen maand oordeelde de rechter dat Nederland ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 20 februari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.