Homepagina » Buitenland » Cover-up? Franse overheid wil dat Nice camerabeelden aanslag wist
Cover-up? Franse overheid wil dat Nice camerabeelden aanslag wist

Cover-up? Franse overheid wil dat Nice camerabeelden aanslag wist

De Franse antiterrorismepolitie heeft de autoriteiten in Nice verzocht om beelden van bewakingscamera’s van de aanslag op 14 juli te wissen. De Zuid-Franse stad heeft dat verzoek naast zich neer gelegd omdat de beelden kunnen dienen als bewijs dat er te weinig beveiliging was.

Het schriftelijke verzoek van de terrorismebestrijdingsdienst DAT was volgens een anonieme gemeentefunctionaris niet met redenen omkleed. Volgens de krant Le Figaro is de nationale politie bezorgd dat de beelden kunnen uitlekken en in jihadistische propaganda opduiken.

Er is groeiende kritiek op de veiligheidsmaatregelen die rond de viering van de nationale feestdag in Nice waren getroffen. Nabestaanden hebben aangekondigd dat zij de staat willen aanklagen wegens nalatigheid

Illegaal

Bestuurder Christian Estrosi had om strenge beveiliging gevraagd. Minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve heeft toegegeven dat de toegang tot de promenade slechts door lichtbewapende lokale politie werd bewaakt, en niet door de nationiale politie zoals hij eerder beweerde.

Advocaat Philippe Blanchetier zei dat de autoriteiten in Nice weigeren mee te werken omdat er nog een onderzoek loopt naar de identiteit van de daders en mogelijke handlangers. Het stadsbestuur wil de waarheid boven tafel krijgen, aldus Blanchetier. Dat de beelden mogelijk in de handen van jihadisten zouden kunnen vallen, vindt hij een zwak argument.

Gemeentefunctionarissen vertelden aan Le Figaro dat het de eerste keer is dat ze een verzoek hebben gekregen om bewijsmateriaal van een plaats delict te vernietigen. Volgens hen is dit illegaal.

Iets te verbergen

Onder het artikel van de krant staan veel reacties van mensen die boos zijn dat de Franse overheid belangrijk bewijsmateriaal wil vernietigen. Volgens de Ierse journalist en politiek analist Gearóid Ó Colmáin, die werkt vanuit Parijs, lijkt het erop alsof de antiterrorismepolitie iets onder het tapijt probeert te vegen.

“In de meeste gevallen hebben mensen die bewijs (willen) vernietigen iets te verbergen,” zei hij. “Er zitten nogal wat haken en ogen aan het officiële verhaal over het bloedbad in Nice. Ik beweer niet dat er niets gebeurd is of dat er niemand is gedood, maar dat het videobewijs dat tot nu toe is getoond niet overeenkomt met het verhaal.”

Op 14 juli reed een vrachtwagen in op een menigte in Nice. Daarbij kwamen 84 mensen om het leven en raakten honderden anderen gewond. De aanslag is opgeëist door IS.

De Franse premier Manuel Valls werd bij aankomst van een herdenkingsbijeenkomst voor de slachtoffers van de terroristische aanval in Nice uitgejouwd:

[Volkskrant, Global Research]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Loki schreef:

  Het nieuwe stopwoord voor dit soort aanslagen is psychische problemen. De dader in Nice had die en nu ook 4 maal in Duitsland allemaal psychische problemen. Het nieuwe stopwoordje wordt veelvuldig gebruikt door media, overheden en politie.
  Valt een beetje te veel op, niet dan. Zo kan je doodeenvoudig zaken politiek correct afhandelen.

  19 likes
  • vE schreef:

   Inderdaad… Het was slecht een psychiatrische patiënt die een beetje amok maakt. Het is wel duidelijk dat de media en politiek bij elkaar in bed liggen.

   11 likes
   • Henk schreef:

    Jullie denken zeker dat je ze allemaal op een rijtje hebt als je je zelf opblaast of een andere terroristische actie pleegt.

    Iemand die lekker in zijn vel zit pleegt geen aanslagen. Dat is per definitie alleen voor mensen die te veel in hun kop zitten, voor de mindf*kkers onder ons.
    voor de depressieve, voor de bipolaire en de psychisch gestoorden, de onderdrukte, de gediscrimineerde.
    De slachtoffers dus.

    Niet voor gelukkige, vrije mensen.

    9 likes
  • Ph schreef:

   Juist, het woord terrorisme word nu vaak ongepast gebruikt/uitgebuit.
   Laten we anders die politici/landen die haat en tweedracht zaaien, of oorlog taal/propaganda roepen en ook daadwerkelijk uitvoeren, ook categorieën onder de naam terrorist en ze ook laten terecht staan onder de terrorisme wetten……boontje komt voor zijn loontje!!

   2 likes
   • Johanna58 schreef:

    Terrorisme betekent angst veroorzaken .Dus iemand die angst veroorzaakt is een terrorist !

    2 likes
    • Franss schreef:

     Gewild of ongewild kunnen reageerders hier angst veroorzaken, en dan zijn ze automatisch terrorist?
     Ninefornews kan met berichten gewild of ongewild angst veroorzaken en is dus een terroristische site die met antiterreurwetten in de hand opgedoekt kan worden?

     3 likes
 • Hoop maakt z'n eigen magie schreef:

  Mensen zijn gecreeërd om lief te hebben.
  Objecten zijn gemaakt om te gebruiken.

  De reden dat de wereld in chaos is, is doordat
  objecten te geliefd zijn, en mensen gebruikt worden.

  (John Green)

  31 likes
 • Armonicus schreef:

  “…de autoriteiten in Nice weigeren mee te werken omdat er nog een onderzoek loopt naar de identiteit van de daders en mogelijke handlangers.”

  Wat een nonsens, iedereen met een beetje gezond verstand weet dat een moslim terrorist ALTIJD zijn identiteitsbewijs bij zich heeft! Het zijn misschien krankzinnige bloeddorstige moordenaars zonder enig respect voor een mensenleven, maar ze houden zich wel aan de regels!

  Dus volkomen terecht om al dat bewijsmateriaal te vernietigen, zodat het niet op zo’n jihadisten website terecht komt. Op die manier zullen dat soort terroristen websites vanzelf verdwijnen door het gebrek aan content. De politie kan namelijk alleen ingrijpen als ze op zo’n site illegaal muziek en films aanbieden!

  4 likes
  • Roy_33 schreef:

   “Wat een nonsens, iedereen met een beetje gezond verstand weet dat een moslim terrorist ALTIJD zijn identiteitsbewijs bij zich heeft! Het zijn misschien krankzinnige bloeddorstige moordenaars zonder enig respect voor een mensenleven, maar ze houden zich wel aan de regels!”

   Dit stukje zou sarcasme moeten zijn, maar het is eerder een reëel punt…

   Deze mensen (in hoeverre je het mensen kunt noemen) willen juist herkent worden, dan krijgen ze met naam en toenaam “respect” voor hun daden van de mensen voor wie ze het doen. Dan hebben ze eindelijk naam gemaakt, ook al is het na, hun zielige leventje. Ik vind het dan ook niet gek dat ze papieren bij hun hebben. Ze hebben er geen f*ck aan als niemand weet wie ze zijn.

   6 likes
   • Henk schreef:

    Geen identiteitbewijs bij je hebben is 30 euro boete.

    2 likes
    • Franss schreef:

     Je leest wel eens dat criminelen gepakt werden omdat ze veel te hard reden, uiteraard in een opvallende auto, of iets anders stom en onnodig deden waardoor ze de aandacht op zich vestigden.

     Een beetje slimme terrorist zorgt ervoor dat hij, mocht hij om wat voor reden dan ook aangehouden worden, zijn zaakjes op orde heeft. Je wilt niet dat je aanslag mislukt omdat je je rijbewijs thuis hebt gelaten. En achter je identiteit komen ze toch wel.

     0 likes
   • Armonicus schreef:

    “Deze mensen (in hoeverre je het mensen kunt noemen) willen juist herkent worden, dan krijgen ze met naam en toenaam “respect” voor hun daden van de mensen voor wie ze het doen. Dan hebben ze eindelijk naam gemaakt, ook al is het na, hun zielige leventje. Ik vind het dan ook niet gek dat ze papieren bij hun hebben. Ze hebben er geen f*ck aan als niemand weet wie ze zijn.”

    Dit stukje zou een reëel punt moeten zijn, maar het is eerder sarcasme…..
    ;D

    1 likes
 • Henk schreef:

  Paar flinke betonblokken neerleggen voor de toegang naar die promenade en het had helemaal niet kunnen gebeuren , zal in vervolg wel gebeuren .

  2 likes
 • pieter schreef:

  De stad Nice en de Franse overheid kunnen verantwoordelijk worden gesteld voor deze massacre. De schade claims kunnen dus enorm oplopen.

  3 likes
 • Arwijn schreef:

  Ja gewoon vergeten, er is niks aan de hand. Your government loves you.

  1 likes
 • helder schreef:

  nwo

  1 likes
 • Rob ter Horst schreef:

  Het vreemde is dat er van particulieren allang “gedetailleerde” filmpjes op internet circuleren van deze aanslag.

  1 likes
 • Erik schreef:

  Frankrijk is de uitvinder van het communisme, de reden hiervoor is dat het politieke bestuur van oudsher gebaseerd is op afpersing, demagogie, machtsmisbruik en zelfverrijking.
  Leugens, bedrog, intimidatie, schriftvervalsing, of het achterhouden en vervalsen van bewijsmateriaal die je onschuld aantonen zijn bv allemaal technieken die de overheid vaak gebruikt in een fiscaal en gerechterlijk onderzoek, dat heb ik persoonlijk kunnen vaststellen en meemaken door 35 jaar in Frankrijk te werken.
  Het ondenkbare is daar mogelijk.
  Vandaar dat ik de recente gebeurtenissen zeer kritisch bekijk, door de bril van mijn ervaringen met de overheid.
  Ik geloof stellig dat Frankrijk de staat van beleg nooit meer zal opgeven en ervoor gaat zorgen dat deze monsterlijke situatie zich over heel Europa kan verspreiden.
  Daar de periode van drie maanden bijna verstreek hadden ze dringend behoefte aan een geldig excuus om deze machtsstructuur te kunnen verlengen.
  Vandaar dat het vrij voorspelbaar is dat andere zogenaamde aanslagen zullen volgen in de komende maanden.
  Ik vermoed dat het hier nogmaals ging om een andere false flag aanslag met de bedoeling Frankrijk nog sneller om te toveren tot een demagogische politiestaat waar er van mensenrechten geen sprake meer zal zijn.
  De mensen dom en arm houden is altijd de grote specialiteit van het regime geweest en dit weerspiegelt zich haast overal als je dat land een beetje aandachtig bekijkt.

  0 likes
 • Derek schreef:

  Blijft raar een vrachtwagen zonder bloedspetters?

  #tijdvooreenrevolutie

  0 likes
 • x

  Check Also

  trump

  Trump: ‘Wij doen niet meer mee aan die eindeloze oorlogen’

  President Trump werd enkele dagen geleden weer ...

  franse

  Kijk: Franse professor schokt iedereen met rake uitspraken over pandemie

  Het aantal coronabesmettingen in Frankrijk neemt met ...

  >