Buitenland

Waarom neemt het Amerikaanse leger de Stargate-basis onder de Rocky Mountains weer in gebruik?

Help ons door dit met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het Cheyenne Mountain Complex is één van de iconen uit de Koude Oorlog. De basis die onder de Rocky Mountains ligt moest bestand zijn tegen Sovjet-kernbommen. In het bunkercomplex bevond zich het commandocentrum van NORAD, een militaire organisatie die waakt over het luchtruim van de VS en Canada.

De basis kreeg bekendheid na de thriller War Games uit 1983 en de film Stargate uit 1994, waarin het complex wordt gebruikt voor intergalactische reizen. Bijna 10 jaar geleden werd de basis gesloten omdat het Russische gevaar was geweken, maar deze week kondigde het Pentagon aan dat Cheyenne Mountain weer in het gebruik zal worden genomen door het Amerikaanse leger.

Legerofficieren hebben gezegd dat de basis is uitgekozen om gevoelige sensoren en servers te kunnen beschermen tegen een mogelijke EMP-aanval. Het Pentagon heeft de operatie uitbesteed aan Raytheon Corporation, een bedrijf dat ook werkzaamheden verricht op de Vandenberg Air Force Base in Californië en Offutt Air Force Base in Nebraska.

In 2006 werd besloten het hoofdkwartier van NORAD en het US Northern Command te verplaatsen van Cheyenne naar Peterson Air Force Base in Colorado Springs. De bunker in Cheyenne werd aangewezen als alternatief commandocentrum.

Na de aanslagen van 11 september 2001 zijn er voor honderden miljoenen dollars aanpassingen gedaan aan het bunkercomplex. Nu wil het Pentagon de communicatie-apparatuur gaan overbrengen naar de bunker.

[MailOnline]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
43 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Bob de Jong
Bob de Jong
7 jaren geleden

Omdat er wellicht veel meer gaande is als men denkt.

Urgent – Insight into CERN’s Time Machine: https://youtu.be/IPlJvmLQKoc via @YouTube

Mike
Mike
7 jaren geleden

“Waarom neemt het Amerikaanse leger de Stargate-basis onder de Rocky Mountains weer in gebruik?”

Is dit een prijsvraag? Wat kunnen we winnen?

Freedom
Freedom
7 jaren geleden

Misschien omdat Amerika, de elite dus, zich voorbereid op de komende ineenstorting van het geldsysteem.
Alle 16 Amerikaanse inlichtingendiensten zijn begonnen zich voor te bereiden op de grootste Amerikaanse ineenstorting ooit, de bevolking wordt dom gehouden, maar de elite bereid zich inmiddels al lang voor, zie femakampen, ondergrondse steden die ze hebben bevoorraad met zaden e.d..
Daarna is Europa aan de beurt, als een dominosteen zal het systeem binnenkort gaan klappen, wees voorbereid, de bankpas is dan inmiddels waardeloos geworden!

trackback
BOINNK!!! | Nieuws-Eindtijd feiten, verzameld door Arie Goedhart
7 jaren geleden
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

43
0
We lezen graag je reactie!x