CoronaMens en Dier

OMT-lid: boosterprik voor kinderen heeft weinig medische meerwaarde, maar je kunt er wel mee op vakantie

Help anderen door deze informatie met je vrienden op je socials te delen!

De Gezondheidsraad vindt het niet nodig om alle jongeren van 12 tot en met 17 jaar een boosterprik tegen corona te geven. Een boostervaccin levert voor deze groep slechts ‘zeer beperkte gezondheidswinst’ op, zegt de Gezondheidsraad.

De boostervaccinatie heeft ‘geen belangrijk effect’ op de verspreiding van het virus, maar kan wel leiden tot een ontsteking van de hartspier of het hartzakje, waarschuwt de raad.

Weinig medische meerwaarde

Kinderarts en OMT-lid Karoly Illy pleitte in het NOS Journaal van 18.00 uur voor keuzevrijheid. Hij begrijpt niet waarom de Gezondheidsraad terughoudend is. Over het boostervaccin voor pubers zei hij: “Het heeft weinig medische meerwaarde. Wel heeft het veel meerwaarde of kan het veel meerwaarde hebben voor een heleboel tieners ten aanzien van hun mogelijkheden om bijvoorbeeld naar het buitenland te gaan.”

“En dat is natuurlijk ook welzijn, dat is ook gezondheid van kinderen,” aldus Illy. Medisch gezien heb je er dus vrijwel niets aan, maar je kunt wel op vakantie. Nu maar hopen dat je geen hartontsteking krijgt.

Geen goed idee

Eind vorig jaar zei Illy nog: “Het is maar de vraag of het verstandig is en of we het met z’n allen verstandig vinden om gezonde kinderen te gaan vaccineren die geen onderliggende ziektes hebben.”

“Vooral omdat die gezonde kinderen zelf niet tot nauwelijks ziek worden van het virus. En dan zou je dat eigenlijk alleen maar doen voor die beroemde vaccinatiegraad,” vervolgde het OMT-lid. “Dat vinden we, zoals de cijfers nu liggen, geen goed idee.”

4.9 51 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
89 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Geen schaap
Geen schaap
4 maanden geleden
Jetze
Jetze
4 maanden geleden

M.a.w. Geef je kind maar snel de prik des doods. Kun je tenminste toch op vakantie.

koddebeier
koddebeier
4 maanden geleden

Het is misdadig je kinderen te boosteren om op vakantie te kunnen !

Bezorgde nederlander
Bezorgde nederlander
4 maanden geleden

Schandalig om jongeren zo te chanteren

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

89
0
We lezen graag je reactie!x