CoronaMens en Dier

OMT-lid: boosterprik voor kinderen heeft weinig medische meerwaarde, maar je kunt er wel mee op vakantie

Help mee door dit artikel met jouw vrienden op je socials te delen!

De Gezondheidsraad vindt het niet nodig om alle jongeren van 12 tot en met 17 jaar een boosterprik tegen corona te geven. Een boostervaccin levert voor deze groep slechts ‘zeer beperkte gezondheidswinst’ op, zegt de Gezondheidsraad.

De boostervaccinatie heeft ‘geen belangrijk effect’ op de verspreiding van het virus, maar kan wel leiden tot een ontsteking van de hartspier of het hartzakje, waarschuwt de raad.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Weinig medische meerwaarde

Kinderarts en OMT-lid Karoly Illy pleitte in het NOS Journaal van 18.00 uur voor keuzevrijheid. Hij begrijpt niet waarom de Gezondheidsraad terughoudend is. Over het boostervaccin voor pubers zei hij: “Het heeft weinig medische meerwaarde. Wel heeft het veel meerwaarde of kan het veel meerwaarde hebben voor een heleboel tieners ten aanzien van hun mogelijkheden om bijvoorbeeld naar het buitenland te gaan.”

“En dat is natuurlijk ook welzijn, dat is ook gezondheid van kinderen,” aldus Illy. Medisch gezien heb je er dus vrijwel niets aan, maar je kunt wel op vakantie. Nu maar hopen dat je geen hartontsteking krijgt.

Geen goed idee

Eind vorig jaar zei Illy nog: “Het is maar de vraag of het verstandig is en of we het met z’n allen verstandig vinden om gezonde kinderen te gaan vaccineren die geen onderliggende ziektes hebben.”

“Vooral omdat die gezonde kinderen zelf niet tot nauwelijks ziek worden van het virus. En dan zou je dat eigenlijk alleen maar doen voor die beroemde vaccinatiegraad,” vervolgde het OMT-lid. “Dat vinden we, zoals de cijfers nu liggen, geen goed idee.”

4.9 51 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

88 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Geen schaap
Geen schaap
2 jaren geleden
Jetze
Jetze
2 jaren geleden

M.a.w. Geef je kind maar snel de prik des doods. Kun je tenminste toch op vakantie.

koddebeier
koddebeier
2 jaren geleden

Het is misdadig je kinderen te boosteren om op vakantie te kunnen !

Bezorgde nederlander
Bezorgde nederlander
2 jaren geleden

Schandalig om jongeren zo te chanteren

Back to top button
88
0
We lezen graag je reactie!x