Buitenland

“Verbijsterend”: Nieuw bewijs voorkennis over aanslagen op 11 september 2001

Help anderen door deze info met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Veertien jaar na de wereldschokkende gebeurtenissen van 11 september 2001 heeft een panel van 23 professionele onderzoekers nieuw bewijs boven water gehaald dat de officiële lezing betwist.

Deze week publiceerde het 9/11 Consensus Panel twee nieuwe Consensuspunten waarin bewijs wordt overlegd dat er sprake was van voorkennis over de aanslagen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Bewijs werd stelselmatig genegeerd

Het eerste punt, punt H-2, gaat over Abel Danger, codenaam voor een inlichtingenoperatie, opgezet door de generaals Hugh Shelton en Peter Schoonmaker, opperbevelhebbers van het Commando Bijzondere Operaties van het ministerie van Defensie (SOCOM).

Abel Danger bracht naar voren dat de man die werd geïdentificeerd als “Mohamed Atta” al sinds januari/februari in het land was, ongeveer 18 maanden voor de aanslagen van 11 september, terwijl de officiële lezing zegt dat hij in juni 2000 aankwam.

Hoe dan ook: het bewijs dat Abel Danger opleverde werd voor het plaatsvinden van de aanvallen stelselmatig door overheidsambtenaren genegeerd; de 9/11-commissie zwijgt er achteraf over in haar eindverslag; en de inspecteur-generaal van het ministerie van Defensie stopte het later in de doofpot.

Voormalig directeur van de FBI Louis Freeh noemde de bewering van de 9/11-commissie, dat dit bewijs historisch gezien niet van belang was, “verbijsterend.”

“Ik zou de rest van de dag wegblijven”

Het tweede nieuwe Consensuspunt, punt Pent-4, toont aan dat de aanval door een aantal mensen werd verwacht voor deze plaatsvond. Een aantal militaire oefeningen, gehouden voor 11 september, waarbij virtueel vliegtuigen in het Pentagon werden gevlogen, suggereren dat een dergelijke aanval niet onverwacht was.

Verder verschenen er nieuwsberichten dat veiligheidsbronnen ambtenaren van het Pentagon en andere overheidsdienaren waarschuwden om niet te vliegen op 11 september.

Op de ochtend van 11 september voorspelde minister van Defensie Donald Rumsfeld een aanval op het Pentagon. Er werd bericht dat hij, gezeten in zijn kantoor en kijkend naar een televisieverslag vanuit New York, zei: “Geloof me, dit is nog niet voorbij. Er komt nog een aanval, misschien wel hier.”

Daarop, binnen minuten na de aanval, en ondanks zwaar verstopte verkeersaders, arriveerde de FBI om op verschillende locaties videobanden van beveiligingscamera’s in beslag te nemen, camera’s gericht op het deel van het Pentagon dat net daarvoor was geraakt.

Pentagon-correspondent van de NBC Jim Miklaszewski werd vooraf gewaarschuwd door een official van de militaire inlichtingendienst, die zei: “Ik zou de rest van de dag wegblijven bij de E-vleugel [de buitenste ring van het Pentagon, waar het kantoor van NBC was gevestigd], want nu zijn wij aan de beurt.”

WTC7

Eerdere Consensuspunten die betrekking hebben op voorkennis gaan onder andere over het instorten van WTC7, over handel met voorkennis, en over de rollen van vicepresident Dick Cheney en burgemeester van New York Rudy Giuliani.

Het Consensuspanel maakt gebruik van een methode die in de medische wetenschap wordt toegepast om te komen tot consensusverklaringen van het beste bewijs aangaande specifieke onderwerpen.

Over een periode van vier jaar heeft het panel 46 bewijspunten gepubliceerd die de officiële lezing over 9/11 betwisten.

Het 9/11 Consensus Panel is opgericht door dr. David Ray Griffin, professor emeritus aan de Claremont School of Theology en twee keer genomineerd voor de Nobelprijs voor de Vrede, mr. William Veale en Elizabeth Woodworth.

[Consensus 9/11]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x