Homepagina » Buitenland » Slecht nieuws voor Washington: Conflict in Syrië ontmaskert Nieuwe Wereldorde
Slecht nieuws voor Washington: Conflict in Syrië ontmaskert Nieuwe Wereldorde

Slecht nieuws voor Washington: Conflict in Syrië ontmaskert Nieuwe Wereldorde

De wereldorde die na de Koude Oorlog is ontstaan, valt uit elkaar. Bepaalde landen kunnen niet langer op eigen houtje opereren en internationale wetten en regels schenden. Dat stelt de Russische analist Timofei Bordatsjev in de krant Lenta.ru.

Bordatsjev, die aan het hoofd staat van het Centre for Comprehensive European and International Studies van de Higher School of Economics (HSE) in Moskou, voegt toe dat deze wereldorde door de Syrische crisis is ontmaskerd.

De situatie in het Arabische land is ontaardt in een strijd tussen grootmachten, zegt hij, toevoegende dat NAVO-landen, Golfstaten, Rusland, Iran en China betrokken zijn bij het conflict.

Proxy-oorlog

Deze landen zijn onderverdeeld in kampen, of zoals Bordatsjev zegt ‘ondersteuningsteams’. Rusland, China en Iran ‘vechten niet voor Syrië tegen de Verenigde Staten en hun bondgenoten in Europa en de Golf’, merkt hij op. “Maar er is een proxy-oorlog tussen hen aan de gang.”

In de herfst van 2013 wist Rusland te voorkomen dat de VS en zijn bondgenoten een militaire campagne tegen Damascus lanceerden. Dit was na het einde van de Koude Oorlog ondenkbaar, aldus de analist.

De tweede mijlpaal vond volgens Bordatsjev plaats toen Damascus Rusland een jaar geleden om hulp vroeg. Rond die tijd waren andere landen, waaronder de VS en zijn bondgenoten en andere actoren, al rechtstreeks of in het geheim betrokken bij de strijd, zegt hij.

Extreem belangrijk

“Een periode waarin een kleine groep landen het recht had om op eigen houtje te opereren en de internationale wetten en regels in de wind te slaan, is voorbij,” benadrukt de analist. “Dit is extreem belangrijk met het oog op wat ons te wachten staat in de toekomst en wat er gedaan moet worden om de wereld veiliger en minder gevaarlijk te maken.”

Bordatsjev sluit uit dat andere landen het Westen openlijk gaan uitdagen of de VS en zijn partners aanvallen. “Landen zullen het Westen niet uitdagen, maar streven wel hun eigen nationale belangen na in de internationale arena,” zegt hij. “Dit botst met de internationale orde die aan het einde van de Koude Oorlog werd gevormd.”

[Lenta]


Vond je dit artikel waardevol? Denk er dan aan het op je social media te delen
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
Ga vlug naar onze shop en profiteer nog tot en met 8 juli van 15% korting! KLIK HIER!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

18 reacties

 1. René van Zalk uut the Middle of Nowhere

  Waarom praat Timofei Bordatsjev niet over het rapport m.b.t. de MH17. De achterbakse Russen hebben er alles aan gedaan de samenstelling van het rapport te dwarsbomen. Stelletje motherf*ckers !

  3 likes
  • Off topic….De zwarte dozen met daarop allerlei gegevens en zelfs van de gesprekken die zijn gevoerd in de cockpit zouden veel kunnen vertellen over wat er is gebeurd, deze dozen liggen in Engeland, zo waar is het wachten dan op??…..En zoveel onderzoeken die niets bewijzen, ook die van het Westen niet en wat is de rol van de Oekraïne in het geheel, helemaal niet? En bestaat er een verband tussen het verdwijnen van de MH-370 en de MH-17, wie kan bewijzen van niet? En waarom houdt Malaysia Airlines zich zo afzijdig in de voor haar ook zo belangrijke onderzoeken? En waarom werden de Russen gelijk van meet af aan schuldig bevonden terwijl er geen enkel bewijs was en waarom zou niet de Oekraïne schuldig zijn?

   47 likes
  • Dacht dat Putin voor een samenwerking was. Maar westerse landen hier niet mee wilden werken.

   Alles wijst erop dat israel achter deze false flag zit…

   Zijn meerdere artikelen verschenen hierover op deze site…
   Blijkbaar snappen mensen. Wat ze willen snappen…!

   22 likes
  • Daar gaan we weer kan wel merken welk nieuws je volgt. De Russen krijgen weer de schuld. Doe wat meer onderzoek en je zal ontdekken dat de Russen medewerking en data hadden aangeboden die geweigerd werd door NLs onderzoek team. Moet je Rutte maar eens vragen die weet het wel maar we worden weer een slap verhaal voorgelogen, dat zijn de m….s, zal het woord niet gebruiken.

   21 likes
  • rene van valk wat ben je toch een dom mens zou wel komen omdat je uit de middel of nowhere komt …rusland is diegene die altijd een eerlijk onafhankelijk onderzoek wou .zet je tv uit en gooi de krant weg want je praat ye veel onzin ieder logish nadenkend mens weet dat rusland er niks mee te maken heeft!De schuldige xijn de buren ervan …ga eens goed onderzoek doen dan kost te veel tijd en energie he? domme mensen serieus

   16 likes
  • Informatie wordt verdoezelt en dan komen er nog meer vragen…?

   Er vloog een israëlische F-16 in de buurt
   Vliegtuig in hangar geverfd in de kleuren van MH in israel
   Valse en verlopen paspoorten gevonden na de crash
   Schiphol beveiliging in handen van israeli firma
   Putin die de Rotschilds en Soros uit Rusland wilt
   Geen degelijke onderzoek maar directe vooroordeel dat de russen het raket hebben afgevuurd meteen in de media..

   Ze zullen ook nooit verklaren wat er precies is gebeurd. Alleen maar elkaar beschuldigen!

   11 likes
  • Blijf maar in de middle of nowhere zou ik zeggen !
   Blijkbaar zijn de 100 000 etnische Russen die door onze SBU vrienden zijn kaltgestelt in de Dombass en Odessa nog niet voldoende voor jouw!
   Ik zou suggeren om zelf het heft in eigen hand te nemen om je opgekropte frustatie af te reageren tegen de Bose Russen .
   Zat plek in de oekrainse vrijwilligers batalions , krijg je misschien ook nog een koekje van Nuland !

   7 likes
  • zou het ook demonisatie kunnen zijn van Rusland. Zij doen toch alles verkeert het de brave west nooit.

   5 likes
  • Hoe kan het dan dat Rusland steeds met een ander verhaal en andere bewijzen kwam. Niet vanaf het eerste begin met overtuigende bewijzen komen, maar steeds het verhaal veranderen laat zien dat je iets weet, maar ook iets niet wilt bevestigen.
   Als Rusland (legaal of illegaal) deze raketinstallatie ter beschikking heeft gesteld, en eigen personeel of separatisten hebben er een fout mee gemaakt dan is het zo…

   1 likes
 2. Gaat het gezeik nu eindelijk ophouden dan? De bewijzen blijven maar opstapelen, de artikelen erover zijn ontelbaar geworden. Gaat de aanval op Syrie en Rusland nu eindelijk gestopt worden? We zijn het allemaal inmiddels behoorlijk zat!

  27 likes
 3. Artikel op blikopnosjournaal geplaatst, Robin, als je het goed vind. hoe meer mensen het lezen zoveel te beter.

  6 likes
 4. laat ‘t allemaal heel snel gaan, oprollen die “handel”en “wandel”

  Let there be Peace and Love….
  for the good of humankind on Mother Earth………

  Om Shiva!

  namaste

  4 likes
 5. Omdat,………,haha.

  1 likes
 6. Klopt, kijk maar naar de Filipijnen

  1 likes
 7. Doe maar VPN oorlog veel beter.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

coronacrisis

Achter coronacrisis zitten mensen die zich door niets laten tegenhouden, zegt ex-parlementslid

Dag in dag uit zie je dezelfde ...

russische

Russische coronachef openhartig in interview: ‘Het is allemaal bullsh*t’

De paniek over de pandemie is misplaatst, ...