Homepagina » Financieel » Senaatskandidaat over Libor: ‘Pak ze’, overzicht arrestaties (video)
Elizabeth Warren

Senaatskandidaat over Libor: ‘Pak ze’, overzicht arrestaties (video)

Nu meer details over het renteschandaal naar buiten beginnen te komen is de vraag wat het Congres gaat doen tegen de banken, aldus Elizabeth Warren.

“Uit de Libor-affaire blijkt dat het bankwezen tot in de kern verrot is. De vraag is nu of het Amerikaanse Congres zal opstaan of dat de banken de Congresleden de mond snoeren,” zei ze. “Pak ze.”

Warren, Democratisch Senaatskandidaat voor Massachusetts, was de intellectuele inspiratie voor het Consumer Financial Protection Bureau en loodste het door het Congres.

Senaatsrace

Door het Libor-schandaal, waarbij bankiers rommelden met een belangrijk rentetarief, staat financiële fraude weer hoog op de agenda in de Senaatsrace van Warren. “Het ene na het andere schandaal komt bovendrijven, maar we moeten vooral goed naar het Libor-schandaal kijken,” zei ze.

De Libor-rente heeft invloed op 650 biljoen euro aan financiële instrumenten wereldwijd, waaronder pensioenen, kapitaalinvesteringen en de hypotheekrente.

Gevangenis

Toespraak

Er zijn onderzoeken gestart naar wat banken en toezichthouders, waaronder de Amerikaanse minister van Financiën Timothy Geithner, wisten over de manipulatie van de rente.

De autoriteiten in New York en Connecticut zijn diepgaande onderzoeken gestart. “Hier moet meer aandacht voor komen,” zei Warren. “Het Libor-schandaal is heel belangrijk omdat er steeds meer bewijs komt dat Barclays niet alleen handelde.”

Onderstaande toespraak gaf Elizabeth Warren op 17 juli jongstleden in de John F. Kennedy Library. Op 27 april 1961 gaf JFK zijn beroemde speech over geheime genootschappen. Volgens Warren zijn er momenteel grote veranderingen gaande.

Bekijk hier een lijst van bankiers en handelaars die in de afgelopen maand zijn gearresteerd.

Bron: Huffingtonpost.com

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • do-mi-no schreef:

  !YOOHOO, DOMINO MUST FALL!

  0 likes
 • magdalena schreef:

  Yes het is zo ver!!!het valt als een kaartenhuis in mekaar eindelijk.

  0 likes
 • Wim schreef:

  Ik heb naar aanleiding van deze reportage geluisterd naar de (Op 27 april 1961 gaf JFK zijn beroemde speech)Terugkijkend is deze speech een ware profetie, alhoewel we er in die tijd er nauwelijks van doordrongen waren van de ware betekenis van zijn woorden.Is het dan tocht echt waar dat die ene procent instaat is om de andere 99 procent zo te manipuleren en zo tot slavernij te brengen ? Ik hoop dat Elizabeth Warren succes heeft met haar beweging en ik hoop dat al die gasten die hier achter zitten de gevangenis ingaan. Er zijn niet genoeg tekens over om mijn volledige gedachten hier te verwoorden maar als ik die speech zo beluister dan heb ik wel een idee waarom jfk is vermoord, de kogel kwam naar mijn idee van rechts

  0 likes
 • scalmer schreef:

  Helaas heb ik tot zover nog niet veel zien gebeuren.

  Nu ja…Het graaien gaat nog steeds door en is het verval iig niet meer te stoppen.

  0 likes
 • gallicflower schreef:

  exopolitiek: wettelijke gedetailleerde reguleerde banciaire rentetarieven zijn een noodzakelijkheid…om de financiële fraude tegen te gaan tov de negatieve invloeden op 650 biljoen euro aan financiële instrumenten wereldwijd, waaronder pensioenen, kapitaalinvesteringen,hypotheekrente…
  De overstappen wagen naar een nieuw planetair monetair systeem waardoor de banken, bedrijven onmogelijk overkop kunnen gaan ….uitgaande van de zienwijze, planetaire productie per product wat nodig is voor de bevolking is verre van bereikt…
  Om dit doel te bereiken heeft men geen hulp of bijstand nodig van Extraterrestrials…..

  0 likes
 • z schreef:

  First, all this arrests are those of minor minions which my provide the excuse for centralizing the banking system even more and will justify mayor control to protect us from all these corrupt banksters as in PROBLEM -REACTION-SOLUTION. The public is very outrage at what has happened with the LIBOR and no doubt they might welcome tougher measures. This will fit perfectly with the NWO agenda. The fact is that the Likes of SOROS, GEITHNER , WINDSORS. ROCKEFELLERS, ROTHCHILDS, VATICAN, OPENHINERS and many others that control the banking system and give the orders to manipulate the LIbor are still operating and have not been arrested, makes me think that these arrests must be part of the design and no doubt they are being used to keep people happy in the false belief that things are changing for the better.

  0 likes
 • JohnDoeMulder schreef:

  Please, begin nou niet allemaal te klappen voordat het toneelstuk ten einde is. Pas als er geen koningshuizen meer bestaan, en er geen armoede meer is zal ik mee klappen.

  0 likes
 • Tj.Paz schreef:

  Er zijn mensen die soms honger hebben..
  Er zijn ookmensen waarbij de honger niet te stille valt..
  Dit soort mensen zijn het gevaar in het kippenhok

  0 likes
 • Sipco schreef:

  Het wordt tijd de “Grooten”der aarde hebben genoeg schatten vergaard.Het is nu delen, of ten onder gaan.De middelklasse kan het systeem niet meer langer overeind houden, dus zullen de rijken der aarde van hun voetstuk vallen.Genoeg is genoeg.Er zal worden terug gehaald wat ooit is ontnomen.Er zijn slechts een paar rijken, die hun rijkdommen wel willen delen, nogmaals slecht een paar.Wij als bevolking zullen ze moeten dwingen, van hun hebzucht af te zien.De tijd dringt!! de tijd dringt!!Willen we nog toekomst hebben!!

  0 likes
 • kit schreef:

  een pre-verkiezingen speech? altijd weer veelbelovend, praktijk ho-maar

  0 likes
 • x

  Check Also

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  return to eden

  ‘Return to Eden’: Duurzaamheid en CO2 als machtsmiddel om politieke agenda’s door te drukken

  Onafhankelijk documentairemaker Marijn Poels presenteerde afgelopen donderdag ...

  melk

  Melk drinken verhoogt kans op borstkanker aanzienlijk, aldus studie

  Het drinken van melk verhoogt de kans ...

  >