Financieel

Senaatskandidaat over Libor: ‘Pak ze’, overzicht arrestaties (video)

Help anderen door deze informatie met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Nu meer details over het renteschandaal naar buiten beginnen te komen is de vraag wat het Congres gaat doen tegen de banken, aldus Elizabeth Warren.

“Uit de Libor-affaire blijkt dat het bankwezen tot in de kern verrot is. De vraag is nu of het Amerikaanse Congres zal opstaan of dat de banken de Congresleden de mond snoeren,” zei ze. “Pak ze.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Warren, Democratisch Senaatskandidaat voor Massachusetts, was de intellectuele inspiratie voor het Consumer Financial Protection Bureau en loodste het door het Congres.

Senaatsrace

Door het Libor-schandaal, waarbij bankiers rommelden met een belangrijk rentetarief, staat financiële fraude weer hoog op de agenda in de Senaatsrace van Warren. “Het ene na het andere schandaal komt bovendrijven, maar we moeten vooral goed naar het Libor-schandaal kijken,” zei ze.

De Libor-rente heeft invloed op 650 biljoen euro aan financiële instrumenten wereldwijd, waaronder pensioenen, kapitaalinvesteringen en de hypotheekrente.

Gevangenis

Toespraak

Er zijn onderzoeken gestart naar wat banken en toezichthouders, waaronder de Amerikaanse minister van Financiën Timothy Geithner, wisten over de manipulatie van de rente.

De autoriteiten in New York en Connecticut zijn diepgaande onderzoeken gestart. “Hier moet meer aandacht voor komen,” zei Warren. “Het Libor-schandaal is heel belangrijk omdat er steeds meer bewijs komt dat Barclays niet alleen handelde.”

Onderstaande toespraak gaf Elizabeth Warren op 17 juli jongstleden in de John F. Kennedy Library. Op 27 april 1961 gaf JFK zijn beroemde speech over geheime genootschappen. Volgens Warren zijn er momenteel grote veranderingen gaande.

Bekijk hier een lijst van bankiers en handelaars die in de afgelopen maand zijn gearresteerd.

Bron: Huffingtonpost.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
do-mi-no
do-mi-no
11 jaren geleden

!YOOHOO, DOMINO MUST FALL!

magdalena
magdalena
11 jaren geleden

Yes het is zo ver!!!het valt als een kaartenhuis in mekaar eindelijk.

Wim
Wim
11 jaren geleden

Ik heb naar aanleiding van deze reportage geluisterd naar de (Op 27 april 1961 gaf JFK zijn beroemde speech)Terugkijkend is deze speech een ware profetie, alhoewel we er in die tijd er nauwelijks van doordrongen waren van de ware betekenis van zijn woorden.Is het dan tocht echt waar dat die ene procent instaat is om de andere 99 procent zo te manipuleren en zo tot slavernij te brengen ? Ik hoop dat Elizabeth Warren succes heeft met haar beweging en ik hoop dat al die gasten die hier achter zitten de gevangenis ingaan. Er zijn niet genoeg tekens over om mijn volledige gedachten hier te verwoorden maar als ik die speech zo beluister dan heb ik wel een idee waarom jfk is vermoord, de kogel kwam naar mijn idee van rechts

scalmer
scalmer
11 jaren geleden

Helaas heb ik tot zover nog niet veel zien gebeuren.

Nu ja…Het graaien gaat nog steeds door en is het verval iig niet meer te stoppen.

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x