CoronaMens en Dier

Omtzigt ontpopt zich plotseling als coronacriticus: ‘Waar was u toen wappies in elkaar werden gemept?’

Help anderen door dit artikel met vrienden op je socials te delen!

Toen een nieuwe coronavariant uitbrak in Zuid-Afrika, brak paniek uit, terwijl gezegd werd dat deze variant niet ernstig was, zei Pieter Omtzigt vrijdag tijdens een lezing in De Balie.

“Nederland keek naar het model. Volgens de grafieken zouden we 2000 ic-bedden nodig hebben en code zwart zou in het zicht komen. Dat gebeurde niet. Als enige land kregen we een volledige lockdown, dat kostte miljarden. Het aantal mensen op de ic nam al af voor de lockdown. Wij keken alleen naar de modellen, de rest van de wereld keek uit het raam,” aldus Omtzigt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

We hadden gewoon gelijk

Volgens velen komt de kritiek van Omtzigt als mosterd na de maaltijd. “Dit is exact wat wij op 27 december 2021 betoogden, kort nadat de derde lockdown inging. En de kritiek op de gebruikte in elkaar geprutste modellen was oorverdovend,” stelt neuroloog Jan Bonte.

“Alle data waren er gewoon. Niet alleen in Zuid-Afrika, maar ook uit Groot-Brittannië en Denemarken. Maar het OMT met Marion Koopmans en Marc Bonten verdomden gewoon om die kennis tot zich te nemen,” vervolgt Bonte.

“Waar was u toen?” vraagt hij aan Omtzigt. “Ik kan me niet herinneren dat u toen protesteerde. U was stil, en wenste niet te horen wat wij te zeggen hadden. Want met die mensen kon je maar beter niet gezien worden. We hadden gewoon gelijk.”

U keek weg

“Omtzigt was toen het erop aankwam en onze grondrechten massaal werden geschonden, nergens te bekennen want hij stemde braaf en ‘zorgvuldig’ met alles mee,” merkt FVD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen op. “Zelfs toen artsen gearresteerd werden zei hij niets. Er was maar één partij die verzet bood: FVD.”

“U keek weg. Waar was u toen wappies in elkaar werden gemept op het Museumplein en het Malieveld?” vraagt huisarts Els van Veen. “Waar was u toen mensen maandenlang werden buitengesloten, miljoenen Nederlanders, enkel omdat zij geen mRNA wilden laten injecteren? Waar was u toen neuroloog Jan Bonte werd ontslagen? Werd gearresteerd?”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 270 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

201 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
roro 237
roro 237
5 maanden geleden

100% CDA

Jackie
Jackie
5 maanden geleden

Eén woord: verkiezingsretoriek. Note: geen stemwijzer gebruiken: Zèlf nadenken, Zèlf onderzoeken, Zèlf (gaan) zien!

Tries
Tries
5 maanden geleden

Zieltjes winnen

Marcel
Marcel
5 maanden geleden

Omtzigt is WEF, niets anders dan dat!!

Back to top button
201
0
We lezen graag je reactie!x