Homepagina » Buitenaards » Gaat buitenaards leven het menselijke begripsvermogen te boven?
Gaat buitenaards leven het menselijke begripsvermogen te boven?

Gaat buitenaards leven het menselijke begripsvermogen te boven?

Diverse wetenschappers stellen dat er buitenaardse beschavingen bestaan die we niet kunnen waarnemen. Dr. Paul Davies van de Arizona State University vraagt zich af of we al die tijd wel op de goede manier hebben gezocht.

Volgens Davies is de benadering die wordt gebruikt door SETI te beperkt omdat men veronderstelt dat buitenaardsen op dezelfde manier communiceren zoals wij.

Er zijn naar schatting 250 miljard sterren in de Melkweg en vele daarvan worden omringd door een aantal planeten. De omvang van alleen al het bekende universum is onvoorstelbaar groot.

Paradox

Natuurkundige Enrico Fermi vroeg zich in 1950 af waar het bewijs is voor hoogontwikkelde buitenaardse beschavingen, zoals ruimtesondes die door de Melkweg zweven. Zijn vraag werd bekend als de Fermiparadox, een paradox waarin de grote statistische waarschijnlijkheid van het bestaan van intelligent buitenaards leven in schril contrast staat met een gebrek aan tastbaar bewijs daarvoor.

Milan Ćirković van de sterrenwacht van Belgrado heeft berekend dat aardachtige planeten in de Melkweg gemiddeld één miljard jaar ouder zijn dan de aarde en het zonnestelsel, wat inhoudt dat de technologische beschavingen gemiddeld een miljard jaar vooruit zouden moeten lopen op de onze.

Onzichtbaar

Eén van de redenen waarom we buitenaardsen wellicht niet op grote schaal detecteren is omdat ze onzichtbaar zijn voor onze technologie. We zijn op zoek naar iets dat onze technologie gebruikt, maar buitenaards leven hoeft zich niet te confirmeren aan ons voorstellingsvermogen.

“Misschien staan ze wel recht voor onze neus en herkennen we ze niet,” zei de Britse Astronomer Royal Lord Martin Rees. “Het probleem is dat we op zoek zijn naar iets bekends en aannemen dat ze dezelfde wiskunde en technologie hebben als ons.”

“Ik vermoed dat in het universum intelligente buitenaardsen bestaan waar we ons niet bewust van zijn,” ging hij verder. “Net zoals een chimpansee niets begrijpt van de kwantummechanica, is het mogelijk dat bepaalde aspecten van de realiteit voor de mens niet te bevatten zijn.”

Bron: Messagetoeagle.com

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Harm schreef:

  Waarom draaien bijna alle wetenschappers die zich hiermee bezig houden altijd om de hete brij heen? Er is genoeg bewijs dat er Buitenaardsleven is, als je alleen al het beeldmateriaal van ufo’s mondiaal bekijkt heb je al bewijs in overvloed.

  0 likes
 • Hunting Wolf schreef:

  Allereerst even een linkje: http://www.ad.nl/ad/nl/4561/Wetenschap/article/detail/3381574/2013/01/23/Hoogleraar-Meteoriet-bewijst-dat-aliens-bestaan.dhtml Je zult in alle bekende en onbekende wegen moeten zoeken, wil je wezens die meer IQ hebben dan de mens kunnen opsporen.Maar als de wezens werkelijk willen, LATEN ze zich zien!!Infrarood bestaat ook niet eerder dan als er een instrument voor is gemaakt,maar daarom bestaat het wel, alleen zien we het niet, Zonder het instrument.

  0 likes
 • Martijn1205 schreef:

  Klinkt erg logisch. Het gaat er echter wel van uit dat overheden open zouden zijn over dergelijke informatie en dat SETI werkelijk gevonden informatie naar buiten zou (mogen) brengen. Een dergelijk vertrouwen heb ik beslist niet in overheid en ook niet in het SETI project team.

  Kijk maar eens op de website van de NSA en hoe vaak zij radar waarnemingen doen van voorwerpen op grote hoogte. Men stelt 100-en keren dat het (probably balloons) betreft, ook als ‘balloons’ niet op die hoogte komen en zeker niet in formatie van +50 stuks…..
  http://www.nsa.gov/public_info/declass/ufo/index.shtml

  0 likes
 • Mae r Uchel schreef:

  Nou, eindelijk word er iets zinnigs gezegd over buitenaards leven

  0 likes
 • Rasecht Berensiroop schreef:

  Spacefuture-exopolitiek vanuit Vlaanderen-Antwerpen

  space scientific politics and monetary systems
  Exopolitics.org

  De Aardse huidige spacescience kennis en techniek is absoluut niet opgewassen tgv exacte ruimtevaartwetenschappen is de volledige studie van het universum(=onmeetbaar groot?) zelf, zelfs voor Extraterrestrialrassen zelf? Is men op de hoogte van hun civilisatiegeschiedenis in de chronologie van de astronomie, eerst is astrobiologie nodig voor het verder ontstaan van flora-, fauna- en humanbiologie naar Aardsmodel!
  Dit geheel leiden tot bizarre wetenschappelijke veronderstellingen en inschattingen, hoe groter de wetenschappelijke vooruitgang hoe beter het juiste inzicht zich zullen manifesteren…zonder ufo-coverups geldhonger…

  0 likes
 • Frits schreef:

  Het hele universum gaat ons begripsvermogen te boven.
  Men denkt nog steeds dat de ruimte buiten de aarde is, waar men vergeet dat men in de ruimte is.
  Dat is het arrogante denken van de mensheid en zolang we denken dat de mens het middenpunt van intelligentie is, zolang blijven we afgesloten van de ruimte en haar pracht.
  De mens is kosmisch gevangen.

  0 likes
 • diamond schreef:

  Ja..;)

  0 likes
 • David schreef:

  Het is logisch dat er een absurd grote kans is dat er ander leven is. Maar logica is heel eng voor mensen. Vooral voor mensen die geloven in sprookjesfiguren en die elkaar daarom nog steeds dagelijks afmaken.

  We zitten ondanks de technologie nog steeds in de middeleeuwen vanwege mensen die bang zijn dat mensen te vrij gaan denken. Censuur is er nog steeds om mensen te verhullen wat er zich werkelijk afspeelt in de wereld. Mensen keren zich tegen de overheid en elke religie kan ophouden met bestaan als dit nieuws uitkomt.

  Hmm…klinkt eigenlijk helemaal niet zo gek 🙂

  0 likes
 • Hunting Wolf schreef:

  [quote name=”David”]Het is logisch dat er een absurd grote kans is dat er ander leven is. Maar logica is heel eng voor mensen. Vooral voor mensen die geloven in sprookjesfiguren en die elkaar daarom nog steeds dagelijks afmaken.

  We zitten ondanks de technologie nog steeds in de middeleeuwen vanwege mensen die bang zijn dat mensen te vrij gaan denken. Censuur is er nog steeds om mensen te verhullen wat er zich werkelijk afspeelt in de wereld. Mensen keren zich tegen de overheid en elke religie kan ophouden met bestaan als dit nieuws uitkomt.

  Hmm…klinkt eigenlijk helemaal niet zo gek :)[/quote]
  Ach 60 jaar geleden zei Churchill dit al. Dus aap je hem na.

  0 likes
 • Dreamfall schreef:

  [quote name=”Hunting Wolf”]Allereerst even een linkje: http://www.ad.nl/ad/nl/4561/Wetenschap/article/detail/3381574/2013/01/23/Hoogleraar-Meteoriet-bewijst-dat-aliens-bestaan.dhtml Je zult in alle bekende en onbekende wegen moeten zoeken, wil je wezens die meer IQ hebben dan de mens kunnen opsporen.Maar als de wezens werkelijk willen, LATEN ze zich zien!!Infrarood bestaat ook niet eerder dan als er een instrument voor is gemaakt,maar daarom bestaat het wel, alleen zien we het niet, Zonder het instrument.[/quote]

  En veel instrumenten in laboratoriums zullen het daglicht voor ons mensen ook niet zien.
  Dus er is een kans dat een sellect groepje mens al iets heeft ontdekt.

  0 likes
 • Jeff schreef:

  Met een andere bril kortom. Zo vraag ik me wel is af, als ik naar een natuur documentaire kijk over de diepzee of bepaalde wezens idd van elders komen. Wellicht komen wij van een andere planeet en kijken dieren dagelijks naar aliens. Tja, wie zal het zeggen. Zolang de wetenschap ons weet te bedotten wordt het heel lastig. Ik probeer me ogen goed de kost te geven en me open te stellen, maar doe ik dat wel?

  0 likes
 • arnoud schreef:

  Er is zeker bewijs genoeg, want in het verhaal word voorbij gegaan, aan het fijt, dat ze allang hier zijn, alleen het word officieel niet toe gegeven, logisch ook, als je zelf(Amerikaanse overheid, schaduw regering) al lang contact met ze hebt. maar om echt contact met ze te hebben, wij dan de burgers, moeten we leren onze trilling te verhogen, dan pas kunnen we openlijk contact hebben, en wat zijn we nu toch, we zijn nog steeds erg primitief hoor, ondanks onze zogenaamde vooruitgang. we zijn nog veraf van onze volwasenheid, als jullie begrijpen wat ik bedoel.we zoeken inderdaat naar midellen die voor hun erg verouderd zijn(primitief) zo kun je met hun geen contact maken, wel op een inteligente mannier, en die is zo ik al zij, door je trilling te verhogen, op een frequentie die bij hun aan sluit. maar zo ver zijn we nog niet, niet wat wij weten natuurlijk, maar mischien zijn ze(pentagon) wel zo ver.

  0 likes
 • Hunting Wolf schreef:

  [quote name=”Dreamfall”][quote name=”Hunting Wolf”]Allereerst even een linkje: http://www.ad.nl/ad/nl/4561/Wetenschap/article/detail/3381574/2013/01/23/Hoogleraar-Meteoriet-bewijst-dat-aliens-bestaan.dhtml Je zult in alle bekende en onbekende wegen moeten zoeken, wil je wezens die meer IQ hebben dan de mens kunnen opsporen.Maar als de wezens werkelijk willen, LATEN ze zich zien!!Infrarood bestaat ook niet eerder dan als er een instrument voor is gemaakt,maar daarom bestaat het wel, alleen zien we het niet, Zonder het instrument.[/quote]

  En veel instrumenten in laboratoriums zullen het daglicht voor ons mensen ook niet zien.
  Dus er is een kans dat een sellect groepje mens al iets heeft ontdekt.[/quote]
  yep en dat zit gewoon in de doofpot.Aan ons is het, die doofpot stuk te slaan.

  0 likes
 • Luciel schreef:

  De kans is groot dat je, als zoiets al bestaat, ze niet waar kunt nemen. Dit omdat mijnsinsziens de menselijke zintuiglijke perceptie nogal beperkt is qua frequentiebereik.
  De techniek is op dit gebied ook nog niet zover dat er thera elektromagnetische golflengten opgewekt kunnen worden.

  0 likes
 • m&m schreef:

  ik heb ziens de jaren 60 eigenlijk geen vooruitgaan gezien,jullie wel?
  het lijkt voor ons of de tijd stilstaat.
  in de ruimtevaart geen vooruitgaan.
  ik denk dat we voorgelogen worden en dat ze al een stuk verder zijn dan dat wij denken.

  0 likes
 • Nydia M schreef:

  Sluit je ogen.Keer naar binnen.Projecteer op een scherm (in je minds eye)golvende kleuren met tonen die elke beweging van kleur op authentieke manier begeleiden. Zonder twijfel zendt je een gevoel met een vraag tot communicatie en wacht op een antwoord op een ander scherm. Kijk,luister en voel. (Altair)

  0 likes
 • Frits schreef:

  [quote name=”m&m”]ik heb ziens de jaren 60 eigenlijk geen vooruitgaan gezien,jullie wel?
  het lijkt voor ons of de tijd stilstaat.
  in de ruimtevaart geen vooruitgaan.
  ik denk dat we voorgelogen worden en dat ze al een stuk verder zijn dan dat wij denken.[/quote]
  Dogma denken.
  De inetelligentie is verder, de mens in doen en laten leven emotioneel en religieus nog in de middeneeuwen.
  Het is een strijd en dat kan lang duren.

  0 likes
 • Juul1 schreef:

  [quote name=”m&m”]ik heb ziens de jaren 60 eigenlijk geen vooruitgaan gezien,jullie wel?
  het lijkt voor ons of de tijd stilstaat.
  in de ruimtevaart geen vooruitgaan.
  ik denk dat we voorgelogen worden en dat ze al een stuk verder zijn dan dat wij denken.[/quote]
  Ik heb zelf vaak mijn vermoedens dat ufo’s die wel te zien zijn (op foto’s, filmpjes enz) gewoon experimenten van de onzichtbare elite zijn. Ik kan me heel goed in vinden met het artikel.

  0 likes
 • Rasecht Berensiroop schreef:

  Spacefuture-exo politiek vanuit Vlaanderen-Antwerpen

  Space scientific politics and monetary systems
  Exopolitics.org

  Door de bestudering van de civilisatiegeschiedenissen zowel van Extraterretrials en als de Aardse worden alle maatschappijdetails uit het verleden en heden onder de loep genomen.
  Tijdens ruimtevaartwerkvergaderingen zeker sinds 1978, kwam deze ontwerpen aanbod. Welke Extraterrestrials maakten geen deel uit van Aardse geschiedenis sinds het ontstaan van leven op de Aarde, dus ook niet met godsdienst- of religiestrekkingen.
  De godsdienst- of religiestrekkingen verbonden aan een god(en) of godin(en) al dan niet uit het universum, kunnen rustig blijven wachten op hun Aardse wederkomst.
  De VN-resolutie 33-426 dd. 16 decemder 2005 behandelde diplomatieke relaties en samenwerking met Extraterrestrials, afhankelijk van hun beslissingen, in verhouding tot het dagelijkse Aardse gebeurtenissen de gehele planeet rond..

  0 likes
 • David schreef:

  [quote name=”Hunting Wolf”][quote name=”David”]Het is logisch dat er een absurd grote kans is dat er ander leven is. Maar logica is heel eng voor mensen. Vooral voor mensen die geloven in sprookjesfiguren en die elkaar daarom nog steeds dagelijks afmaken.

  We zitten ondanks de technologie nog steeds in de middeleeuwen vanwege mensen die bang zijn dat mensen te vrij gaan denken. Censuur is er nog steeds om mensen te verhullen wat er zich werkelijk afspeelt in de wereld. Mensen keren zich tegen de overheid en elke religie kan ophouden met bestaan als dit nieuws uitkomt.

  Hmm…klinkt eigenlijk helemaal niet zo gek :)[/quote]
  Ach 60 jaar geleden zei Churchill dit al. Dus aap je hem na.[/quote]

  Mijn kennis over de geschiedenis gaat niet zo ver dat ik weet wie wat wanneer heeft gezegd. Mijn mening is ook niet zo bijzonder aangezien ik blijkbaar niet de enige ben die er zo over denkt. De kans dat dit vroeger ook al gezegd is, is daarom ook groot. Erg stom van me om dit niet van te voren op te zoeken om daarmee te voorkomen dat ik mogelijk een mening heb die overeenkomt met mensen die dit blijkbaar 60 jaar geleden ook al hebben gezegd.

  Ik zal voortaan een reactie posten die uniek is en woorden bevat die nog nooit iemand heeft gezegd zodat mensen zoals jij niet gaan huilen en zeggen dat ik na-aap.

  0 likes
 • Juul1 schreef:

  [quote name=”David”]Het is logisch dat er een absurd grote kans is dat er ander leven is. Maar logica is heel eng voor mensen. Vooral voor mensen die geloven in sprookjesfiguren en die elkaar daarom nog steeds dagelijks afmaken.

  We zitten ondanks de technologie nog steeds in de middeleeuwen vanwege mensen die bang zijn dat mensen te vrij gaan denken. Censuur is er nog steeds om mensen te verhullen wat er zich werkelijk afspeelt in de wereld. Mensen keren zich tegen de overheid en elke religie kan ophouden met bestaan als dit nieuws uitkomt.

  Hmm…klinkt eigenlijk helemaal niet zo gek :)[/quote]
  Ik ben helemaal met jou eens David. Daarom is, in de tijd dat we nú leven de uitdaging voor de mens om in zijn innerlijke diepte te durven gaan en in zichzelf de vrije mens te vinden die we van natuur zijn. Dat is de wapen tegen de heersende paradigma’s, wat je benoemt. Ik vind bijzonder eng dat er een economische crisis in de wereld gecreëer wordt en dat zij als eerst op onderwijs en gezondheid gaan bezuinigen.
  Een onwetend, ongezonde volk is ongetwijvel een makkelijk te manipuleren lammetje.

  0 likes
 • rob schreef:

  buitenaardse wezens bestaan niet.. zijn gewoon energieen met vormen die we nog niet kennen…..
  [net als je buurman of buurvrouw kunnen deze vreemd over komen …niet kennende dus..een verschijnsel in vorm ..omdat je hem niet genoeg kent geef je hen een naam en deze kunnen vele namen bevatten..]
  alleen vele willen er zo graag in geloven als ze iets zien en nemen alles aan..als een gedachtendenken en vult dit in.. wat is dit dan?
  buitenaarts is als het maar mysterieus genoeg is ..lichtbollen …vliegende schotels ..en al wat niet gekent en mysterieus IS.. plakt het er een naam op..
  zijn allemaal gewoon verschijningen van de natuurenergieen en deze hebben heel wat in petto om de vreemste vormen te scheppen..net als een acteur die zijn gedachten de vreemdste dingen kunnen vormen.zie je wel eens in films de gekste vormen worden er gecreeerd …elk figuur wat dan ook is gewoonweg een energie van menselijke activiteit die zich laat zien in vorm…en deze zijn in films ook heel realisties ..maar niet waar..scheppende krachten van de energie beweging…net als de mens kan de natuur ook films maken ..heel realisties scheppen..degene die deze verschillende vormen waarnemen…plakt namen er op..verbeeldingmaterial in FILM vormen ..buitenaards het is echt [NIET]waar?..een film is toch ook niet waar …gewoon gespeelt en dat doet de natuur ook..spelen met vormen ..net als een kind..spelen volwassenen nog met allerlij verbeeldingen..die heel echt kunnen lijken en dan maar denken dat het echt is? ..we zien ze toch?
  een leuke bezigheid…men moet zich toch ergens mee vermaken..
  ik droom ook weleens …en wat denk je.. ze lijken heel werkelijk..droom of niet…zij zijn beiden niet realisties..
  of wel?

  0 likes
 • nella schreef:

  Volgens Drunvalo Melchizedek die een studie deed in heilige geometri zijn zoektocht leidde naar de ontwikkeling van de mens die mogenlijk van buitenaardse afkomst is!En is de aarde een proefplaneet,maar door wie wordt dat dan gadegeslagen?zijn we nog steeds in ontwikkeling,hoe moeten al die mensen op aarde in liefde en respect met elkaar samen leven,er zijn zoveel verschillen….

  0 likes
 • Boon schreef:

  “Volgens Davies is de benadering die wordt gebruikt door SETI te beperkt omdat men veronderstelt dat buitenaardsen op dezelfde manier communiceren zoals wij.”

  He,he, eindelijk gaat het licht aan.
  SETI = Silly Effort To Investigate.

  0 likes
 • Jeff schreef:

  ja Nydia, dat is wat ik voel wat soelaas biedt…maar ik kan er niet bij. Misschien zou ik is wat meditatie technieken moeten leren of zo want heb wel het gevoel op de goede weg te zijn. Wat wel al lang in mijn bewustzijn zit is de periode rond mijn geboorte, zowel binnenin als daarbuiten. Dat heb ik niet opgeroepen of zo, dat draag ik al met mij mee, zolang ik me kan heugen.

  0 likes
 • Juul1 schreef:

  [quote name=”David”][quote name=”Hunting Wolf”][quote name=”David”]Het is logisch dat er een absurd grote kans is dat er ander leven is. Maar logica is heel eng voor mensen. Vooral voor mensen die geloven in sprookjesfiguren en die elkaar daarom nog steeds dagelijks afmaken.

  We zitten ondanks de technologie nog steeds in de middeleeuwen vanwege mensen die bang zijn dat mensen te vrij gaan denken. Censuur is er nog steeds om mensen te verhullen wat er zich werkelijk afspeelt in de wereld. Mensen keren zich tegen de overheid en elke religie kan ophouden met bestaan als dit nieuws uitkomt.

  Hmm…klinkt eigenlijk helemaal niet zo gek :)[/quote]
  Ach 60 jaar geleden zei Churchill dit al. Dus aap je hem na.[/quote]

  Mijn kennis over de geschiedenis gaat niet zo ver dat ik weet wie wat wanneer heeft gezegd. Mijn mening is ook niet zo bijzonder aangezien ik blijkbaar niet de enige ben die er zo over denkt. De kans dat dit vroeger ook al gezegd is, is daarom ook groot. Erg stom van me om dit niet van te voren op te zoeken om daarmee te voorkomen dat ik mogelijk een mening heb die overeenkomt met mensen die dit blijkbaar 60 jaar geleden ook al hebben gezegd.

  Ik zal voortaan een reactie posten die uniek is en woorden bevat die nog nooit iemand heeft gezegd zodat mensen zoals jij niet gaan huilen en zeggen dat ik na-aap.[/quote]
  Haha Wat een goede antwoord!

  0 likes
 • David schreef:

  [quote name=”Juul1″][quote name=”David”]Het is logisch dat er een absurd grote kans is dat er ander leven is. Maar logica is heel eng voor mensen. Vooral voor mensen die geloven in sprookjesfiguren en die elkaar daarom nog steeds dagelijks afmaken.

  We zitten ondanks de technologie nog steeds in de middeleeuwen vanwege mensen die bang zijn dat mensen te vrij gaan denken. Censuur is er nog steeds om mensen te verhullen wat er zich werkelijk afspeelt in de wereld. Mensen keren zich tegen de overheid en elke religie kan ophouden met bestaan als dit nieuws uitkomt.

  Hmm…klinkt eigenlijk helemaal niet zo gek :)[/quote]
  Ik ben helemaal met jou eens David. Daarom is, in de tijd dat we nú leven de uitdaging voor de mens om in zijn innerlijke diepte te durven gaan en in zichzelf de vrije mens te vinden die we van natuur zijn. Dat is de wapen tegen de heersende paradigma’s, wat je benoemt. Ik vind bijzonder eng dat er een economische crisis in de wereld gecreëer wordt en dat zij als eerst op onderwijs en gezondheid gaan bezuinigen.
  Een onwetend, ongezonde volk is ongetwijvel een makkelijk te manipuleren lammetje.[/quote]

  Juist. Individueel zijn we misschien wel slim maar als massa zijn we echt superdom. En daar maken ze gebruik van met onder andere de hedendaagse televisie.

  0 likes
 • robbie schreef:

  @Rob

  Sorry maar hoe kan je buitenaardsen met een film vergelijken?
  en over dromen, deze zijn mer realiteit dan denk. Dromen vinden plaats buiten je lichaam waarvan we aangeleerd zijn dat we slapen en dromen terwijl het in feiten wat anders is, je dromen kunnen je helpen in je echte leven, bijvoorbeeld als je fouten maakt geeft je hogere zelf of een andere creatie het door aan jou. dit kan natuurlijk ook met positieve dingen.

  0 likes
 • Monique schreef:

  [quote name=”Juul1″][quote name=”m&m”]ik heb ziens de jaren 60 eigenlijk geen vooruitgaan gezien,jullie wel?
  het lijkt voor ons of de tijd stilstaat.
  in de ruimtevaart geen vooruitgaan.
  ik denk dat we voorgelogen worden en dat ze al een stuk verder zijn dan dat wij denken.[/quote]
  Ik heb zelf vaak mijn vermoedens dat ufo’s die wel te zien zijn (op foto’s, filmpjes enz) gewoon experimenten van de onzichtbare elite zijn. Ik kan me heel goed in vinden met het artikel.[/quote]
  Ik Kan me er ook goed in vinden. En wat wordt er toch mog steeds in rondjes gedraaid. Mensen, laat de logica toch nou eens los en voel! Het hoofd bevat kennis en het gevoel de waarheid. Is het niet nu de tijd om ons gevoel te laten spreken????

  0 likes
 • lauke schreef:

  http://science-in-progress.plazilla.com/buitenaards-leven-het-antwoord-komt-snel-dichterbij hier een mooi linkje waar ze zich op kunnen houden,, kwpler doet het goed,, in 2018 komt er nog een verfijnder telescoop in de orbid om het nog beter te bekijken

  0 likes
 • Sun schreef:

  [quote name=”Frits”]Het hele universum gaat ons begripsvermogen te boven.
  Men denkt nog steeds dat de ruimte buiten de aarde is, waar men vergeet dat men in de ruimte is.
  Dat is het arrogante denken van de mensheid en zolang we denken dat de mens het middenpunt van intelligentie is, zolang blijven we afgesloten van de ruimte en haar pracht.
  De mens is kosmisch gevangen.[/quote]

  Hoi Frits,
  Wat een verfrissende uitspraken weer van jou hier :-). Leuk.
  Veel liefs!

  0 likes
 • Sun schreef:

  #21 Hi Juul1,

  (jouw tekst:)

  “Daarom is, in de tijd dat we nú leven de uitdaging voor de mens om in zijn innerlijke diepte te durven gaan en in zichzelf de vrije mens te vinden die we van natuur zijn. Dat is de wapen tegen de heersende paradigma’s, wat je benoemt.”

  Helemaal mee eens :-)!
  Veel liefs! ♥ Dankjewel voor jouw mooie energie hier 🙂 Jouw woorden liften me uit mijn dipje naar een bekende plek die ik even kwijt was 🙂 ♥♥♥♥

  0 likes
 • Staatslot schreef:

  Daar gaan we weer. Gaat buitenaards leven het menselijke begripsvermogen te boven?
  Hoe vaak hebben we deze vraag al niet voorbij zien komen (en de antwoorden)
  De vraag die ik voor onze buitenaardse buren zou hebben is of ze er ook zo’n rotzooi van hebben gemaakt op hun planeet (letterlijk en figuurlijk).

  0 likes
 • Frits schreef:

  [quote name=”Sun”][quote name=”Frits”]Het hele universum gaat ons begripsvermogen te boven.
  Men denkt nog steeds dat de ruimte buiten de aarde is, waar men vergeet dat men in de ruimte is.
  Dat is het arrogante denken van de mensheid en zolang we denken dat de mens het middenpunt van intelligentie is, zolang blijven we afgesloten van de ruimte en haar pracht.
  De mens is kosmisch gevangen.[/quote]

  Hoi Frits,
  Wat een verfrissende uitspraken weer van jou hier :-). Leuk.
  Veel liefs![/quote]

  Kus en zie dit:
  https://www.youtube.com/watch?v=a15KgyXBX24

  0 likes
 • Frits schreef:

  [quote name=”Sun”][quote name=”Frits”]Het hele universum gaat ons begripsvermogen te boven.
  Men denkt nog steeds dat de ruimte buiten de aarde is, waar men vergeet dat men in de ruimte is.
  Dat is het arrogante denken van de mensheid en zolang we denken dat de mens het middenpunt van intelligentie is, zolang blijven we afgesloten van de ruimte en haar pracht.
  De mens is kosmisch gevangen.[/quote]

  Hoi Frits,
  Wat een verfrissende uitspraken weer van jou hier :-). Leuk.
  Veel liefs![/quote]
  Er komen er nog meer, ben wakker geworden.

  0 likes
 • Juul1 schreef:

  [quote name=”Sun”]#21 Hi Juul1,

  (jouw tekst:)

  “Daarom is, in de tijd dat we nú leven de uitdaging voor de mens om in zijn innerlijke diepte te durven gaan en in zichzelf de vrije mens te vinden die we van natuur zijn. Dat is de wapen tegen de heersende paradigma’s, wat je benoemt.”

  Helemaal mee eens :-)!
  Veel liefs! ♥ Dankjewel voor jouw mooie energie hier 🙂 Jouw woorden liften me uit mijn dipje naar een bekende plek die ik even kwijt was 🙂 ♥♥♥♥[/quote]

  Hai Sun, dankjewel voor jou lieve reactie op mijn tekst. Ik ben heel blij dat ik op deze onverwachte manier iets voor jou heb kunnen betekenen. Zo zie je, we worden steeds sterker en komen hoe dan ook bij elkaar om de nieuwe wereld waar te maken.

  0 likes
 • Sun schreef:

  [quote name=”Frits”][quote name=”Sun”][quote name=”Frits”]Het hele universum gaat ons begripsvermogen te boven.
  Men denkt nog steeds dat de ruimte buiten de aarde is, waar men vergeet dat men in de ruimte is.
  Dat is het arrogante denken van de mensheid en zolang we denken dat de mens het middenpunt van intelligentie is, zolang blijven we afgesloten van de ruimte en haar pracht.
  De mens is kosmisch gevangen.[/quote]

  Hoi Frits,
  Wat een verfrissende uitspraken weer van jou hier :-). Leuk.
  Veel liefs![/quote]
  Er komen er nog meer, ben wakker geworden.[/quote]

  Hoi Frits,
  Heerlijk gevoel hé, dat wakker worden (wanneer het gelukt is voorbij de boosheid fase te komen)
  Fijn.

  Bedankt voor jouw youtube linkje. (Die bekijk ik later 🙂
  Veel liefs! 🙂

  0 likes
 • days of our lives schreef:

  Er is nog een aspect. Seti luistert naar radiogolven. Zelf is deze techniek op onze aarde pas sinds eind jaren 1800 in gebruik. Als we afwijkende radiogolven opmerken (geluiden die dus gestructureerder zijn dan regulier ruimtegeluid) dan betreft dat beschavingen die gelijk of verder staan dan wij.

  Een beschaving of volk die in een soort van middeleeuwen verkeert gaan we hiermee niet opsporen, laat staan als er alleen “primitief” leven voorkomt, zoals dino’s, dieren en zeeleven.

  0 likes
 • Sun schreef:

  [quote name=”Juul1″][quote name=”Sun”]#21 Hi Juul1,

  (jouw tekst:)

  “Daarom is, in de tijd dat we nú leven de uitdaging voor de mens om in zijn innerlijke diepte te durven gaan en in zichzelf de vrije mens te vinden die we van natuur zijn. Dat is de wapen tegen de heersende paradigma’s, wat je benoemt.”

  Helemaal mee eens :-)!
  Veel liefs! ♥ Dankjewel voor jouw mooie energie hier 🙂 Jouw woorden liften me uit mijn dipje naar een bekende plek die ik even kwijt was 🙂 ♥♥♥♥[/quote]

  Hai Sun, dankjewel voor jou lieve reactie op mijn tekst. Ik ben heel blij dat ik op deze onverwachte manier iets voor jou heb kunnen betekenen. Zo zie je, we worden steeds sterker en komen hoe dan ook bij elkaar om de nieuwe wereld waar te maken.[/quote]

  Inderdaad, wat een mooie wisselwerking. En inderdaad dit heeft invloed voor een betere wereld! En zo is het maar net, lieve woorden kunnen heel veel betekenen. 🙂 Het geeft mij weer heel veel nieuwe kracht om weer positief door te gaan ♥.

  0 likes
 • Bert schreef:

  Is er elders leven in het heelal? Hoogstwaarschijnlijk wel. Komt dat ons hier opzoeken? Hoogstwaarschijnlijk niet, want de afstanden die daarvoor door het heelal moeten worden afgelegd om hier te komen, zijn onwaarschijnlijk groot.

  Maar hoe zit het dan met al die verhalen over buitenaardse bezoekers? Het is een feit dat de menselijke verbeelding zich niets aan hoeft te trekken van de natuurkundewetten en dus probleemloos sneller kan reizen dan het licht. En voor wie in het bovennatuurlijke gelooft, wil ik daar nog wel aan toevoegen dat volgens oude volksverhalen ook de duivel zich kan manifesteren in elke gedaante die hij maar wil; van (bij wijze van spreken) de grootmoeder van Roodkapje tot engel van het licht en buitenaardse verlosser van de mensheid aan toe.

  0 likes
 • bending unit 22 schreef:

  [quote name=”Bert”]Is er elders leven in het heelal? Hoogstwaarschijnlijk wel. Komt dat ons hier opzoeken? Hoogstwaarschijnlijk niet, want de afstanden die daarvoor door het heelal moeten worden afgelegd om hier te komen, zijn onwaarschijnlijk groot.

  Maar hoe zit het dan met al die verhalen over buitenaardse bezoekers? Het is een feit dat de menselijke verbeelding zich niets aan hoeft te trekken van de natuurkundewetten en dus probleemloos sneller kan reizen dan het licht. En voor wie in het bovennatuurlijke gelooft, wil ik daar nog wel aan toevoegen dat volgens oude volksverhalen ook de duivel zich kan manifesteren in elke gedaante die hij maar wil; van (bij wijze van spreken) de grootmoeder van Roodkapje tot engel van het licht en buitenaardse verlosser van de mensheid aan toe.[/quote]

  Met zo,n paranoïde gedachtengang kom je natuurlijk nergens
  Dat de duivel zich dan maar vermomd hoe hij eiges wil
  Als je in het licht staat , kan hij je niks maken
  Grtn Bender

  0 likes
 • Bert schreef:

  [quote name=”bending unit 22″][quote name=”Bert”]Is er elders leven in het heelal? Hoogstwaarschijnlijk wel. Komt dat ons hier opzoeken? Hoogstwaarschijnlijk niet, want de afstanden die daarvoor door het heelal moeten worden afgelegd om hier te komen, zijn onwaarschijnlijk groot.

  Maar hoe zit het dan met al die verhalen over buitenaardse bezoekers? Het is een feit dat de menselijke verbeelding zich niets aan hoeft te trekken van de natuurkundewetten en dus probleemloos sneller kan reizen dan het licht. En voor wie in het bovennatuurlijke gelooft, wil ik daar nog wel aan toevoegen dat volgens oude volksverhalen ook de duivel zich kan manifesteren in elke gedaante die hij maar wil; van (bij wijze van spreken) de grootmoeder van Roodkapje tot engel van het licht en buitenaardse verlosser van de mensheid aan toe.[/quote]

  Met zo,n paranoïde gedachtengang kom je natuurlijk nergens
  Dat de duivel zich dan maar vermomd hoe hij eiges wil
  Als je in het licht staat , kan hij je niks maken
  Grtn Bender[/quote]
  Ik kan het je nog sterker vertellen, want als je de duivel zelf mag geloven, dan bestaat hij niet eens.

  0 likes
 • bending unit 22 schreef:

  [quote name=”Juul1″][quote name=”David”][quote name=”Hunting Wolf”][quote name=”David”]Het is logisch dat er een absurd grote kans is dat er ander leven is. Maar logica is heel eng voor mensen. Vooral voor mensen die geloven in sprookjesfiguren en die elkaar daarom nog steeds dagelijks afmaken.

  We zitten ondanks de technologie nog steeds in de middeleeuwen vanwege mensen die bang zijn dat mensen te vrij gaan denken. Censuur is er nog steeds om mensen te verhullen wat er zich werkelijk afspeelt in de wereld. Mensen keren zich tegen de overheid en elke religie kan ophouden met bestaan als dit nieuws uitkomt.

  Hmm…klinkt eigenlijk helemaal niet zo gek :)[/quote]
  Ach 60 jaar geleden zei Churchill dit al. Dus aap je hem na.[/quote]

  Mijn kennis over de geschiedenis gaat niet zo ver dat ik weet wie wat wanneer heeft gezegd. Mijn mening is ook niet zo bijzonder aangezien ik blijkbaar niet de enige ben die er zo over denkt. De kans dat dit vroeger ook al gezegd is, is daarom ook groot. Erg stom van me om dit niet van te voren op te zoeken om daarmee te voorkomen dat ik mogelijk een mening heb die overeenkomt met mensen die dit blijkbaar 60 jaar geleden ook al hebben gezegd.

  Ik zal voortaan een reactie posten die uniek is en woorden bevat die nog nooit iemand heeft gezegd zodat mensen zoals jij niet gaan huilen en zeggen dat ik na-aap.[/quote]
  Haha Wat een goede antwoord![/quote]

  Ja ….steek die maar in je zak!

  0 likes
 • Kefa Shan schreef:

  [quote name=”Monique”][quote name=”Juul1″][quote name=”m&m”]ik heb ziens de jaren 60 eigenlijk geen vooruitgaan gezien,jullie wel?
  het lijkt voor ons of de tijd stilstaat.
  in de ruimtevaart geen vooruitgaan.
  ik denk dat we voorgelogen worden en dat ze al een stuk verder zijn dan dat wij denken.[/quote]
  Ik heb zelf vaak mijn vermoedens dat ufo’s die wel te zien zijn (op foto’s, filmpjes enz) gewoon experimenten van de onzichtbare elite zijn. Ik kan me heel goed in vinden met het artikel.[/quote]
  Ik Kan me er ook goed in vinden. En wat wordt er toch mog steeds in rondjes gedraaid. Mensen, laat de logica toch nou eens los en voel! Het hoofd bevat kennis en het gevoel de waarheid. Is het niet nu de tijd om ons gevoel te laten spreken????[/quote]
  Als kennis en waarheid elkaar tegenspreken, dan heeft waarheid altijd gelijk.

  0 likes
 • Peter II schreef:

  Diverse wetenschappers stellen dat er buitenaardse beschavingen bestaan die we niet kunnen waarnemen…. enz…

  Moet je daar nu wetenschapper voor zijn, of kunnen we het maar gewoon beter aan de gewone bevolking overlaten, want denk dat die er meer van bakken. De wetenschap loopt al jaren mijlenver achter de feiten aan. Dat is alom bekend.
  Of ze schamen zich er te veel voor om zich met deze materie bezig te houden. Bang om voor gek versleten te worden.
  Want o o o, denk om onze reputatie. Ondertussen doet de media niets anders dan systematisch de boel verzwijgen en zo lullen we metelkaar over honderd jaar nog over de vraag. Is er ander leven ja of nee. Het is jammer, maar bij de meeste mensen, die iets vreemds gezien hebben, waaronder ook ikzelf, hoeven niet langer te geloven dat we wat gezien hebben, maar is het een zeker weten. Geloven en iets zeker weten zit namelijk wel degelijk verschil in. Als je er maar lang genoeg over nadenkt 🙂

  0 likes
 • bending unit 22 schreef:

  [quote name=”Bert”][quote name=”bending unit 22″][quote name=”Bert”]Is er elders leven in het heelal? Hoogstwaarschijnlijk wel. Komt dat ons hier opzoeken? Hoogstwaarschijnlijk niet, want de afstanden die daarvoor door het heelal moeten worden afgelegd om hier te komen, zijn onwaarschijnlijk groot.

  Maar hoe zit het dan met al die verhalen over buitenaardse bezoekers? Het is een feit dat de menselijke verbeelding zich niets aan hoeft te trekken van de natuurkundewetten en dus probleemloos sneller kan reizen dan het licht. En voor wie in het bovennatuurlijke gelooft, wil ik daar nog wel aan toevoegen dat volgens oude volksverhalen ook de duivel zich kan manifesteren in elke gedaante die hij maar wil; van (bij wijze van spreken) de grootmoeder van Roodkapje tot engel van het licht en buitenaardse verlosser van de mensheid aan toe.[/quote]

  Met zo,n paranoïde gedachtengang kom je natuurlijk nergens
  Dat de duivel zich dan maar vermomd hoe hij eiges wil
  Als je in het licht staat , kan hij je niks maken
  Grtn Bender[/quote]
  Ik kan het je nog sterker vertellen, want als je de duivel zelf mag geloven, dan bestaat hij niet eens.[/quote]

  Ik zeg niet dat hij niet bestaat !
  Je moet je alleen niet bang /angstig laten maken..

  0 likes
 • Boon schreef:

  Bert zei:

  Is er elders leven in het heelal? Hoogstwaarschijnlijk wel. Komt dat ons hier opzoeken? Hoogstwaarschijnlijk niet, want de afstanden die daarvoor door het heelal moeten worden afgelegd om hier te komen, zijn onwaarschijnlijk groot.

  Dat de afstanden in het heelal onwaarschijnlijk groot zijn zegt helemaal niks over het mogelijk technologische vermogen van een buitenaardse beschaving die mogelijk verder is dan wij om hier eventueel te kunnen komen.
  Het zegt maar een ding: dat de afstanden ongelooflijk groot zijn,verder niets.

  0 likes
 • Bert schreef:

  [quote name=”Boon”]Dat de afstanden in het heelal onwaarschijnlijk groot zijn zegt helemaal niks over het mogelijk technologische vermogen van een buitenaardse beschaving die mogelijk verder is dan wij om hier eventueel te kunnen komen.
  Het zegt maar een ding: dat de afstanden ongelooflijk groot zijn, verder niets.[/quote]
  Het zegt ook nog dat de tijd om hier te komen ongelooflijk lang is, en ook dat naarmate je de lichtsnelheid dichter benaderd, dit verbijsterend veel energie kost.

  0 likes
 • Bert schreef:

  [quote name=”bending unit 22″][quote name=”Bert”][quote name=”bending unit 22″]Dat de duivel zich dan maar vermomd hoe hij eiges wil
  Als je in het licht staat , kan hij je niks maken
  Grtn Bender[/quote]
  Ik kan het je nog sterker vertellen, want als je de duivel zelf mag geloven, dan bestaat hij niet eens.[/quote]
  Ik zeg niet dat hij niet bestaat !
  Je moet je alleen niet bang /angstig laten maken..[/quote]
  ..en weten tot welk licht je je toevlucht moet zoeken om niet per ongeluk bij Lucifer uit te komen.

  0 likes
 • Boon schreef:

  [quote name=”Bert”][quote name=”Boon”]Dat de afstanden in het heelal onwaarschijnlijk groot zijn zegt helemaal niks over het mogelijk technologische vermogen van een buitenaardse beschaving die mogelijk verder is dan wij om hier eventueel te kunnen komen.
  Het zegt maar een ding: dat de afstanden ongelooflijk groot zijn, verder niets.[/quote]
  Het zegt ook nog dat de tijd om hier te komen ongelooflijk lang is, en ook dat naarmate je de lichtsnelheid dichter benaderd, dit verbijsterend veel energie kost.[/quote]
  Ook dit kun je niet zo stellen omdat jij niet op de hoogte bent van een ander mogelijk gegeven nl.het mogelijk hogere technologische en wetenschappelijke nivo van die eventuele buitenaardse beschaving die er toe zou kunnen leiden dat ze een omweg of een oplossing rond die problemen hebben gevonden.
  Het probleem hiermee is dat wij wat dit betreft teveel denken uit ons eigen technisch en wetenschappelijk referentiekader,ik weet wel dat we niets anders hebben, maar dat is tegelijkertijd de zwakte.

  0 likes
 • Sun schreef:

  [quote name=”Frits”][quote name=”Sun”][quote name=”Frits”]Het hele universum gaat ons begripsvermogen te boven.
  Men denkt nog steeds dat de ruimte buiten de aarde is, waar men vergeet dat men in de ruimte is.
  Dat is het arrogante denken van de mensheid en zolang we denken dat de mens het middenpunt van intelligentie is, zolang blijven we afgesloten van de ruimte en haar pracht.
  De mens is kosmisch gevangen.[/quote]

  Hoi Frits,
  Wat een verfrissende uitspraken weer van jou hier :-). Leuk.
  Veel liefs![/quote]

  Kus en zie dit:
  https://www.youtube.com/watch?v=a15KgyXBX24%5B/quote%5D

  haha Frits, waarheid, maar ik focus me liever op alle mooie dingen 😉 Deze kreeg ik vandaag van iemand anders en is erg mooi 🙂 van Saskia ♥ (bedankt)
  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=3wqO4KcJAVE

  en deze van Chuen ♥ :
  “We zijn op dit moment op aarde om een verschil te maken. We moeten nu ook onze verantwoordelijkheid nemen en ‘vechten’ voor een betere wereld. Dit kan alleen met positieve gedachten/energie. Als we ons concentreren op de negatieve energie, dan voeden we het systeem waar we van af willen. (native wisdom).”

  Veel liefs! ♥

  0 likes
 • RRR schreef:

  Afstand zegt helemaal niks !
  Wat 200 jaar geleden verweg was ligt nu om de hoek bijwijze van.

  Ik ken genoeg mensen die zich amper of niet verplaatsen in Nederland omdat alles verweg is, voor mij is niks ver weg.

  Ik rijd gerust 200 km om ergens te wandelen in een mooi gebied, enkel de hoge brandstof prijzen zullen mij soms weerhouden haha.

  0 likes
 • Sun schreef:

  Hoi Frits,

  Dit zul je wel leuk vinden denk ik 😉
  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=5kMBpq9Aews

  Veel liefs!

  0 likes
 • arnoud schreef:

  Jullie hebben het hier zo over afstanden. die lichtjaren zijn, en daarom moeilijk voor de buitenaardse beschavingen om hier te komen, maar zijn jullie soms vergeten, dat er ook een mogelijkheid bestaat, dat men door wormholes kan reizen, en zo in plaats van lichtjaren, in enkele maanden of nog korter te reizen. denk maar eens terug aan de serie star trek, dat was zo gezegt Sf, maar niets van dat alles hoor, toen wist men al dat die mogelijkheid bestaat.

  0 likes
 • Whiz schreef:

  [quote name=”arnoud”]Jullie hebben het hier zo over afstanden. die lichtjaren zijn, en daarom moeilijk voor de buitenaardse beschavingen om hier te komen, maar zijn jullie soms vergeten, dat er ook een mogelijkheid bestaat, dat men door wormholes kan reizen, en zo in plaats van lichtjaren, in enkele maanden of nog korter te reizen. denk maar eens terug aan de serie star trek, dat was zo gezegt Sf, maar niets van dat alles hoor, toen wist men al dat die mogelijkheid bestaat.[/quote]

  Ik ben het met je eens alleen zoals ik het begrijp ben je er direct met een wormhole. Tijd en ruimte zouden zijn te buigen volgens die theorie zo creëer je een wormhole. Je kan deze theorie uitproberen op een velletje papier neem een A4tje teken een rondje boven in het midden en noem die A en teken een rondje onder in het midden en noem deze B. De afstand van A naar B is ongeveer +- 25cm de reistijd om van A naar B te komen hangt normaal gesproken af van de snelheid van je voertuig of schip maar wanneer je die ruimte buigt door dus je A4tje dubbel te vouwen dan komt rondje A op rondje B te liggen nu zou je een pen er dwars door heen kunnen duwen dit brengt je gelijk van A naar B en dat is dus de Wormhole ruimte en tijd word gebogen dus je zou er direct moeten zijn.

  0 likes
 • Nydia M schreef:

  dit betekent alleen dat je heel wakker in deze dimensie bent gekomen.Kijk of je ook kunt voelen wat er voor je geboorte aan verbindingen bestaan (tijd speelt niet echt dezelfde rol als hier.
  Nydia
  [quote name=”Jeff”]ja Nydia, dat is wat ik voel wat soelaas biedt…maar ik kan er niet bij. Misschien zou ik is wat meditatie technieken moeten leren of zo want heb wel het gevoel op de goede weg te zijn. Wat wel al lang in mijn bewustzijn zit is de periode rond mijn geboorte, zowel binnenin als daarbuiten. Dat heb ik niet opgeroepen of zo, dat draag ik al met mij mee, zolang ik me kan heugen.[/quote]

  0 likes
 • nella schreef:

  [quote name=”Nydia M”]Sluit je ogen.Keer naar binnen.Projecteer op een scherm (in je minds eye)golvende kleuren met tonen die elke beweging van kleur op authentieke manier begeleiden. Zonder twijfel zendt je een gevoel met een vraag tot communicatie en wacht op een antwoord op een ander scherm. Kijk,luister en voel. (Altair)[/quote]n Dat gaat sneller dan het licht…

  0 likes
 • Trbn schreef:

  “Het probleem is dat we op zoek zijn naar iets bekends en aannemen dat ze dezelfde wiskunde en technologie hebben als ons.”

  ALS ONS? denk niet Lord Martin Rees zo’n fout zou maken. hup, terug de schoolbanken in.

  0 likes
 • Jer schreef:

  Vergeet niet dat elk planeet of wereld zijn eigen natuurwetten heeft. Dus, waarom moeten we gelijk al oordelen, zoals dat wij alleen zijn in het universum als voorbeeld te noemen. Onderschat nooit de kracht van moedernatuur en haar creatie van de Bron van Al Dat Is.

  0 likes
 • Marcel schreef:

  Het is eigenlijk heel simpel. Men kijkt met een telescoop naar het verleden en zien dus onbewoonbare planeten terwijl vele van deze planeten nu waarschijnlijk wel al bevolkt zijn. Het klinkt lullig, maar wel waarschijnlijk.

  0 likes
 • x

  Check Also

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  return to eden

  ‘Return to Eden’: Duurzaamheid en CO2 als machtsmiddel om politieke agenda’s door te drukken

  Onafhankelijk documentairemaker Marijn Poels presenteerde afgelopen donderdag ...

  melk

  Melk drinken verhoogt kans op borstkanker aanzienlijk, aldus studie

  Het drinken van melk verhoogt de kans ...

  >