Buitenaards

Gaat buitenaards leven het menselijke begripsvermogen te boven?

Help anderen door dit met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Diverse wetenschappers stellen dat er buitenaardse beschavingen bestaan die we niet kunnen waarnemen. Dr. Paul Davies van de Arizona State University vraagt zich af of we al die tijd wel op de goede manier hebben gezocht.

Volgens Davies is de benadering die wordt gebruikt door SETI te beperkt omdat men veronderstelt dat buitenaardsen op dezelfde manier communiceren zoals wij.

Er zijn naar schatting 250 miljard sterren in de Melkweg en vele daarvan worden omringd door een aantal planeten. De omvang van alleen al het bekende universum is onvoorstelbaar groot.

Paradox

Natuurkundige Enrico Fermi vroeg zich in 1950 af waar het bewijs is voor hoogontwikkelde buitenaardse beschavingen, zoals ruimtesondes die door de Melkweg zweven. Zijn vraag werd bekend als de Fermiparadox, een paradox waarin de grote statistische waarschijnlijkheid van het bestaan van intelligent buitenaards leven in schril contrast staat met een gebrek aan tastbaar bewijs daarvoor.

Milan Ćirković van de sterrenwacht van Belgrado heeft berekend dat aardachtige planeten in de Melkweg gemiddeld één miljard jaar ouder zijn dan de aarde en het zonnestelsel, wat inhoudt dat de technologische beschavingen gemiddeld een miljard jaar vooruit zouden moeten lopen op de onze.

Onzichtbaar

Eén van de redenen waarom we buitenaardsen wellicht niet op grote schaal detecteren is omdat ze onzichtbaar zijn voor onze technologie. We zijn op zoek naar iets dat onze technologie gebruikt, maar buitenaards leven hoeft zich niet te confirmeren aan ons voorstellingsvermogen.

“Misschien staan ze wel recht voor onze neus en herkennen we ze niet,” zei de Britse Astronomer Royal Lord Martin Rees. “Het probleem is dat we op zoek zijn naar iets bekends en aannemen dat ze dezelfde wiskunde en technologie hebben als ons.”

“Ik vermoed dat in het universum intelligente buitenaardsen bestaan waar we ons niet bewust van zijn,” ging hij verder. “Net zoals een chimpansee niets begrijpt van de kwantummechanica, is het mogelijk dat bepaalde aspecten van de realiteit voor de mens niet te bevatten zijn.”

Bron: Messagetoeagle.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
60 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Harm
Harm
9 jaren geleden

Waarom draaien bijna alle wetenschappers die zich hiermee bezig houden altijd om de hete brij heen? Er is genoeg bewijs dat er Buitenaardsleven is, als je alleen al het beeldmateriaal van ufo’s mondiaal bekijkt heb je al bewijs in overvloed.

Hunting Wolf
Hunting Wolf
9 jaren geleden

Allereerst even een linkje: http://www.ad.nl/ad/nl/4561/Wetenschap/article/detail/3381574/2013/01/23/Hoogleraar-Meteoriet-bewijst-dat-aliens-bestaan.dhtml Je zult in alle bekende en onbekende wegen moeten zoeken, wil je wezens die meer IQ hebben dan de mens kunnen opsporen.Maar als de wezens werkelijk willen, LATEN ze zich zien!!Infrarood bestaat ook niet eerder dan als er een instrument voor is gemaakt,maar daarom bestaat het wel, alleen zien we het niet, Zonder het instrument.

Martijn1205
Martijn1205
9 jaren geleden

Klinkt erg logisch. Het gaat er echter wel van uit dat overheden open zouden zijn over dergelijke informatie en dat SETI werkelijk gevonden informatie naar buiten zou (mogen) brengen. Een dergelijk vertrouwen heb ik beslist niet in overheid en ook niet in het SETI project team.

Kijk maar eens op de website van de NSA en hoe vaak zij radar waarnemingen doen van voorwerpen op grote hoogte. Men stelt 100-en keren dat het (probably balloons) betreft, ook als ‘balloons’ niet op die hoogte komen en zeker niet in formatie van +50 stuks…..
http://www.nsa.gov/public_info/declass/ufo/index.shtml

Mae r Uchel
Mae r Uchel
9 jaren geleden

Nou, eindelijk word er iets zinnigs gezegd over buitenaards leven

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

60
0
We lezen graag je reactie!x