Buitenland

Hoe de Rockefellers de geschiedenis herschreven en ermee wegkwamen

Help anderen door deze info met iederen die je kent op je socials te delen!

In 1952 werd een onderzoekscommissie samengesteld om organisaties onder de loep te nemen die waren vrijgesteld van belasting, waaronder de Rockefeller Foundation. Het doel: achterhalen of ze werden gebruikt om communisme te ondersteunen.

De voorzitter van de commissie, Edward Cox, overleed hetzelfde jaar dat de commissie was gevormd. De commissie werd vroegtijdig opgedoekt. Ondanks de bevindingen werd er geen actie ondernomen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Dans te ontspringen

Het bleek dat de Rockefeller Foundation zijn invloed had aangewend om de Amerikaanse geschiedenis te herschrijven zoals die in de schoolboeken staat.

De bedrijven achter de Rockefeller Foundation wisten de dans te ontspringen door te beweren dat de commissie ‘de vrijheid van gedachte bekritiseerde’.

Nelson Rockefeller

Het jaar waarin de commissie haar bevindingen publiceerde, werd een telg van de familie Rockefeller, Nelson Rockefeller, onderminister van Volksgezondheid, Onderwijs en Welzijn. Later werd hij vicepresident van de Verenigde Staten.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 109 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

52 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Edwin
Edwin
6 maanden geleden

Macht corrumpeert en absolute macht corrumpeert absoluut. Niet echt informatief dit. Bijna onze hele aardbol is gevormd door de beslissingen en manipulatie van Rockefeller en zijn bankenvriendjes.

mark
mark
6 maanden geleden

Goed zo dit tuig blijven epossen..!

joost
joost
6 maanden geleden

De familie Rockefeller die immens rijk is geworden door manipulatie in de olie-bisiness en monopolosattie van olie als goedkope energie, heeft vervolgens o.a. de farmaceutische industrie opgekocht. Zij behoren tot de black nobility die streven naar een wereldregering waar zij de volledige controle over de mensheid trachten te verkrijgen.

joh
joh
6 maanden geleden

Alles is nep. In 1895 was er een bijeenkomst in basel om de joden het beloofde land te geven. Heeft 2 wereldoorlogen om dat te bewerkstelligen en zie ’t drama nu. Iedereen die stierf tijdens wo2, zogenaamd iets om trots op te zijn stierven allemaal voor niks. Ik ben juist trots op diegene die dessertlepel. Zie ze als wakkeren, wappies zoals we ze nu benoemen.

Back to top button
52
0
We lezen graag je reactie!x