BuitenlandCorona

Ondertussen in Zweden: ‘Het voelt soms alsof corona überhaupt niet bestaat’

Help ons door deze informatie met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In Zweden is het leven normaal. Geen mondkapjes. Geen avondklok. Winkels, restaurants, contactberoepen open. Het aantal besmettingen ligt hier naar verhouding niet veel hoger dan in Nederland en – belangrijker – amper nevenschade en psychisch leed. Dat moet toch te denken geven, schreef jurist Raisa Blommestijn afgelopen week op social media.

“Eigenlijk is alles open en gaat het normale leven zo goed als door,” laat ze weten vanuit Stockholm. “Sterker nog: op sommige momenten voelt het voor mij alsof corona überhaupt niet bestaat.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“Dat geeft toch te denken, want waarom kan het in Zweden wel?” vraagt ze zich hardop af. “Waarom kan het normale leven in Zweden wel doorgaan terwijl we in Nederland al meer dan een jaar vastzitten aan de meest bizarre maatregelen?”

Oversterfte

Het patroon van coronadoden in Zweden en Nederland is min of meer hetzelfde. Ook is het zo dat de sterftecijfers in bijvoorbeeld de staat Californië, met hele zware coronamaatregelen, nauwelijks verschillen van die in Florida, waar het leven gewoon doorgaat.

Daarnaast is gebleken dat liefst 21 Europese landen een hogere oversterfte hadden dan Zweden, dat niet in lockdown ging. Het land registreerde in 2020 7,7 procent meer sterfgevallen dan normaal. In landen die kozen voor strenge lockdowns, zoals Spanje en België, bedroeg de oversterfte respectievelijk 18,1 en 16,2 procent.

5 46 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

55 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jill
Jill
3 jaren geleden

Ja waarschijnlijk meer oversterfte in België door vereenzaming bij ouderen, omdat er tot 20 procent minder kankerdiagnoses zijn gesteld, omdat mensen niet naar de dokter bellen want ze moeten onmiddellijk een pcr-test op hun neus…enzovoort. Heeft niets met corona te maken, maar met de maatregelen.

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
3 jaren geleden

Wil je terug naar vroeger ?? Doe dan gewoon NORMAL zoals vroeger !! !!

Vlinder
Vlinder
3 jaren geleden

Verhuizen naar Zweden is nog de enige optie! Ik ga alvast de taal leren.

Erica
Erica
3 jaren geleden

Beste LS, is het mogelijk om de bronnen te melden bij jullie artikelen. Ik probeer mijn naaste bloedverwanten wakker te maken, maar voor hen geldt; “Geen bewijs? Dan is het conspiracy. Punt” Alvast super bedankt!

Back to top button
55
0
We lezen graag je reactie!x