Homepagina » Binnenland » VIDEO: Hoe betrouwbaar is het nieuws?
VIDEO: Hoe betrouwbaar is het nieuws?

VIDEO: Hoe betrouwbaar is het nieuws?

Er is tegenwoordig veel kritiek op de berichtgeving van de zogenaamde mainstream media. Aan de lopende band verschijnen boeken met kritiek op de journalistiek. Onlangs nog Arnold Karskens in Nederland met zijn boek Journalist te koop. Maar eerder al boeken van Udo Ulfkotte – Gekaufte journalisten – recent verschenen in de Nederlandse vertaling – Gekochte journalisten – en in eigen land o.a. Janneke Monshouwer met haar boek Ander nieuws – wat het journaal niet uitzond.

VIDEO: Hoe betrouwbaar is het nieuws?

Cees Hamelink

Iemand anders die kritisch is op het nieuws en daar op de Universiteit van Nederland college over gaf onder de titel ‘Waarom moet je niet geloven wat er in de krant staat’, is emeritus hoogleraar prof. dr. Cees Hamelink.

College Cees Hamelink – Universiteit van Nederland

Het past volledig in de tijdgeest van o.a. klokkenluiders als Julian Assange en Edward Snowden, dat manipulatie en corruptie alom plaats zouden vinden. Maar geheimen kunnen niet langer bewaard worden.

Hamelink doceerde aan de UvA en VU en Monshouwer werkte jarenlang in Hilversum bij het nieuws. Coen Vermeeren gaat met hen in gesprek over het nieuws en de betrouwbaarheid van de media aan de hand van historische gebeurtenissen en de actualiteit.

VIDEO: Hoe betrouwbaar is het nieuws?

Janneke Monshouwer

Onderwerpen die aan bod komen zijn heel divers met onder andere binnen- en buitenlands nieuws van de afgelopen decennia. Van de moord op John F. Kennedy tot de Vietnamoorlog en van de Eerste Golfoorlog naar de Tweede. Van Obama naar Poetin en van de EU naar de VS. Van Brexit naar Nexit en van de eurocrisis naar de ecologische crisis. Kortom over van alles en nog wat.

Janneke Monshouwer

Werkte ruim 30 jaar voor de Nederlandse tv (op de redactie maar ook als journalist). Daarbij stond zij in nauw contact met alle verschillende afdelingen maar ook met overheidsinstellingen, beleidsmakers, wetenschappers, defensie en bijvoorbeeld directeuren van banken en bedrijven. Daarnaast is zij documentairemaakster en schrijfster.

Cees Hamelink

Cees Hamelink is emeritus hoogleraar Internationale Communicatie aan de Universiteit van Amsterdam en emeritus hoogleraar Media, Religie en Cultuur aan de Vrije Universiteit. Professor Hamelink heeft zich op vele terreinen ingezet voor de mensenrechten. Ook was hij persoonlijk adviseur van voormalig secretaris-generaal van de Verenigde Naties Kofi Annan.

[TU Delft]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
28 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
frans
frans
4 jaren geleden

Ik had al eerder opgeschreven dat de studio’s verhoorkamers zijn in ijzig blauwe kleuren, waar genodigden een lesje krijgen.
Waar de leugen wordt gelezen.
Waar openlijk haat wordt verspreid. (Rusland, DHr. Poetin) etc.
Waar het westen wordt verheven als heiligmakend, maar eigenlijk de terreur in de wereld sponsort en regelt en beheerst.
Ik hoop dat spoedig de voorlezers en verslagleveranciers van het nieuws wroeging krijgen en niet meer naar de studio’s komen.
Want zij zijn niet vrij in het nieuws.

exegese
exegese
4 jaren geleden

Hoe betrouwbaar is het nieuws ? Totaal helemaal niet natuurlijk. Één van de bewijzen dat het nergens op slaat is dat ondanks de mensen wereldwijd, dag in dag uit zogenaamd op de hoogte gebracht worden van de meest belangrijke “nieuwsfeiten” komen we niet uit de problemen maar steeds dieper in de problemen en worden de rijken steeds rijker en de armen steeds armer. M.a.w. het nieuws zoals ons getoond is volstrekt onbruikbaar en meestal misleidend. Dit is inmiddels een publiek geheim maar gek genoeg ondanks dat nog steeds effectief voor de elite achter al die misleiding. Er is echter een quote uit bovenstaand artikel wat mij niet alleen hoop geeft op verandering maar dat eigenlijk aantoont :

Het past volledig in de tijdgeest van o.a. klokkenluiders als Julian Assange en Edward Snowden, dat manipulatie en corruptie alom plaats zouden vinden. Maar geheimen kunnen niet langer bewaard worden.

Geheimen kunnen dus niet langer bewaard worden, dat houdt dus in dat er een kentering bezig is.
Dat is wat we nodig hebben een kentering en meer en meer mensen die de waarheid achter de leugens ontdekken.

Tinus Blaaskaak
Tinus Blaaskaak
4 jaren geleden

Ik kom er nog eens op terug. Wie maakt het nieuws en wie manipuleert uw en wie maakt uw illusie waar uw in leeft??

Het gaat dus om WIE!!!!!!!!!!!

Ik hoop dat jullie voor de eerste x jullie gebakken luchtballonen thuislaten en dus eens voor de eerste keer komen met de WERKELIJKHEID!!!

Het komt nogal betweterig over maar ik weet hoe de wereld werkt!!

exegese
exegese
Reactie op  Tinus Blaaskaak
4 jaren geleden

Nou Tinus, laat ons niet langer in spanning zitten en vertel hoe de wereld in elkaar steekt.
Ik ben erg benieuwd of ik het als nieuwe waarheid zal herkennen of dat het al duizend keer in talloze vervoegingen voorbij is gekomen.

Tinus Blaaskaak
Tinus Blaaskaak
Reactie op  exegese
4 jaren geleden

@exegese

Hoi exegese, ik vind wel dat je het zelf moet gaan zien en dat je het niet moet horen van andere. Je moet gaan zien wie de wereld leid en dan moet je alles gaan zien hoe het geleid word met olie, oorlogen, de Farma en meer. Er is 1 groep die alles leid dus zo moeilijk is het niet. Laat die multinationals en andere luchtkastelen maar thuis!

exegese
exegese
Reactie op  Tinus Blaaskaak
4 jaren geleden

Ik heb in het artikel van 29 – 9 over de misleiding van Monsanto over de stof glyfosaat een overzicht gegeven over de machtspiramide zoals ik geloof dat die er uit ziet. Volgens mij doel jij op de onderste laag die eigenlijk voor ons nog, voor zover mogelijk het meest zichtbaar is, is de vrijmetselarij.

Je stelt meermaals dat het zo moeilijk niet is dus zul je volgens mij de vrijmetselarij bedoelen.

Tinus Blaaskaak
Tinus Blaaskaak
Reactie op  exegese
4 jaren geleden

@exegese

Hoi exegese, ja juist en bij de telegraaf mag je nu ook het hondje bij de naam noemen dus we zitten heel dichtbij dat de wereld stuk gaat. Het is de Vrijmetselarij!!! Als jij solliciteert bij een groot bedrijf heb je ook altijd het gesprek met een vrijmetselaar maar wie merkt dat nou. Ik merk het nu gelijk bij de eerste zin die ze vertellen.

Zij zijn die 1% die het geheel leiden dus ook je geld de olie, supermarkten en Monsanto maar ook Bayer dus alles is 1 en je word dus keihard in de zeik genomen omdat weinig het zien. Ga de werkelijkheid zien!!

exegese
exegese
Reactie op  exegese
4 jaren geleden

Ja Tinus Blaaskaak, nou vertel je me na heel veel geheimzinnig gedoe iets wat ik al sinds jaar en dag weet. Natuurlijk is de vrijmetselarij verweven in alle grote belangen op de wereld. Zij zijn ook machtig en invloedrijk maar staan des al niettemin nog steeds onder aan de machtspiramide zoals ik voorheen al aangaf. En je weet, als je de trap schoon wilt vegen moet je altijd bovenaan beginnen. Nogmaals de piramide zoals die volgens mij er uit ziet :

Bovenaan staat Lucifer/Satan, daarna the Papal bloodlines, daarna the Black Nobility Council, dan komt The Jesuit Council. gevolgd door The Jesuit Order, deze is weer verdeeld in Zionism Rothschild & Co and Aristocratie Knighthoods, daaronder volgt in gedrieën secret services (CIA, Mossad, MI6 enz.) met the Illuminatie Brotherhood en C.F.R. Bilderberg Group, Trilteral Comission hetgeen weer onderaan samen komt in The Free masonic Structure.

Veel succes met de grote schoonmaak.

frans
frans
4 jaren geleden

Net om 13 uur in het “nieuws”dhr.Koenders heeft de Russische ambassadeur op het MATJE geroepen.
Deze had nl gezegd dat de berichtgeving en de conclusies over MH 17 niet vrij zijn!!
Koenders is op zijn ministerstenen getrapt en zal wel in opdracht van zijn meerderen direct hebben gehandeld door de ambassadeur er bij te roepen!
Meestal duurt dat een dag. Maar ja ze denken nu het onderzoek naar de MH17 in kannen en kruiken te hebben en de nabestaanden gerust gesteld nu ze denken dat de onderste rutte-steen boven is.
Nou mooi niet! Rusland heeft de onderste steen in handen en gooien die binnenkort in de vijver van het binnenhof.
Ik heb echt te doen met de nabestaanden dat deze zo met een kluit in het riet worden gestuurd. De waarheid komt echt nog wel!!

Eelke Piers
Eelke Piers
Reactie op  frans
4 jaren geleden

Nee, Fransje, nee, al wil je nog zo graag. Zei Goebbels niet dat de waarheid de grootste vijand van de Staat is?

exegese
exegese
Reactie op  Eelke Piers
4 jaren geleden

@Eelke Piers, de waarheid kan dan wel de vijand van de staat zijn, dat neemt echter niet weg dat hij op een dag in eens voor je neus kan staan. Er zijn wel gekkere dingen gebeurd de laatste paar jaar.

Tinus Blaaskaak
Tinus Blaaskaak
Reactie op  exegese
4 jaren geleden

@exegese

Hoi als je het al lang weet moet je ze benoemen want wat jij allemaal opschrijft begrijpt de mens geen reet van dus is de Vrijmetselarij een begrip van hun allemaal. Zij staan trouwens niet onderaan de ladder!! Als je ze bekend maakt gaan andere inzichten krijgen en het ook zien dus krijg je een sneeuwbal effect. De Vrijmetselarij is in mijn ogen al geheel failliet omdat het een geheime organisatie is die leidend is aan organisaties en bedrijven en dat is nou net verboden in de wet. Dus technisch gezien is de gehele wereld al Failliet omdat ze een basis hebben die corrupt is. Dat corrupte is dat ze geheim zijn aan een organisatie. Dan krijg je dat alles wat daarop volgt verboden is zoals bekeuringen word afpersing, in beslagname word diefstal en gijzeling word ontvoering. Belasting dienst is het geheel hetzelfde dus ook bij de bank en eigenlijk bij alles om je heen.

Begrijp je dat?

exegese
exegese
Reactie op  Tinus Blaaskaak
4 jaren geleden

@Tinus Blaaskaak, de vrijmetselarij is niet geheim. Ik heb pas nog op een open dag aanwezig mogen zijn omdat ik mensen ken die vrijmetselaar bleken te zijn. In de laagste gradaties zijn het allemaal zeer integere mensen die met de beste bedoelingen zich inzetten voor die club. Ze zijn volledig doordrongen van het idee lid te zijn van een organisatie dei alleen maar goeds voor heeft met de mensheid. En bij hun uitleg op dit soort open dagen lijkt dat ook zo te zijn. Dat er in de hogere regionen van de organisatie niet altijd even netjes omgegaan wordt met de macht die zij hebben wordt in alle toonaarden ontkend, sterker nog men ontkend überhaupt dat er sprake is van macht. Jij en ik en vele anderen weten beter maar de vrijmetselarij staat niet bovenaan de machtspiramide, leden van de vrijmetselarij zijn verweven in praktisch alle machtspartijen en dat maakt ze redelijk machtig over een breed spectrum, maar de echte macht ligt toch echt bij het Vaticaan, hetgeen volledig is overgenomen door Lucifer. Zij hebben de touwtjes nog steeds in handen. De meeste van jou belastingcentjes stromen via de banken rechtstreeks naar het Vaticaan. En dat de machtsverhoudingen op omvallen staan dat klopt. Er is een kentering bezig, maar zover is het nog even niet. Nog eventjes geduld. Lucifer gaat het zonder meer verliezen maar niet makkelijk

PeterdJ
PeterdJ
4 jaren geleden

Geweldig hoe de meesten reageren op dit artikel. Er worden steeds meer mensen “wakker” in wat er zich afspeelt in de wereld en berichtgeving. Als we zelf verder onderzoek doen en niet alle huidige berichtgeving voor lief nemen dan komen de echte waarheden boven tafel. De waarheid zal, hoe lang het ook duurt, op den duur boven komen. Er komen steeds meer onafhankelijke journalisten die samen met collega’s de vrije journalistiek beoefenen, er is een lange lijst op Internet met deze sites. Samengaan en de resources delen zullen ze sterker staan. De leugens moeten eens en voor altijd stoppen, geen tv nieuws voor mij meer, erger me dood als je de onwaarheden moet aanhoren. Het gaat helaas nog 10 jaar en meer duren voordat we in een veranderde wereld mogen leven.

Peter
Peter
4 jaren geleden

De leugen regeert in het nieuws.
Wij zien het bij het mh17 drama , de anti-Poetin hysterie het Oekraiene referendum.
Maar er is een kentering in Duitsland te bespeuren.
Nu ook wij nog wakker worden.

Arthur
Arthur
4 jaren geleden

Lees voor de grap het boek “het zijn net mensen” van Joris Luyendijk maar eens. Er gaat een wereld voor je open.

Rob ter Horst
Rob ter Horst
4 jaren geleden

Iedereen schrijft hier maar dat iedereen “wakker” aan het worden is, maar daar merk ik weinig van. Wat ik wel merk is een tendens de overheid overal de schuld van te geven, zelfs als het de mens z’n eigen schuld is.
Ook merk ik dat de mens nog steeds slecht geïnformeerd is, en maar weinig doet aan eigen onderzoek. Ja, men gaat naar een alternatieve website voor het nieuws, en ziet daar de eigen mening “bevestigd” worden maar doet daarna geen verder onderzoek om dat inderdaad ook op feiten te controleren.

Voorbeeld:
Begin vorig jaar was er het bericht van een trein in Wenen richting Oekraïne vol met tanks en pantserwagens van de NAVO. Er werd gelijk van gemaakt dat de NAVO in Oekraïne zou ingrijpen, en dat WIII op het randje van gebeuren stond, iets wat ik trouwens al tien jaar lang hoor op het alternatieve nieuws. Na bekijken van de video, o.a. welke bekende plekken en/of firma’s waren er te zien op deze video, kwam ik er al gauw achter waar deze opname ongeveer gemaakt was. Via Google Earth en diverse foto’s/video’s kon ik dus ook bepalen of deze trein inderdaad richting Oekraïne ging, en dat bleek niet zo te zijn. Hij ging richting Duitsland…
Ander voorbeeld:
Er was dit jaar het ook bericht dat de Chinezen hun enige vliegdekschip naar Syrië zouden sturen, en de Amerikanen samen met Rusland een poepie zouden laten ruiken. Dat bericht kwam nadat “iemand” een vliegdekschip had gezien in het Suez kanaal, en er vervolgens op 1 website melding van werd gemaakt, waarna vervolgens tien andere websites dat bericht 1 op 1 overnamen. Bij verder uitzoeken van dit “nieuwsfeit” bleek er helemaal geen Chinees vliegdekschip door het Suezkanaal gegaan te zijn. Dit kon ik ook controleren a.d.h. van info uit de haven in Syrië waar deze “aangemeerd” zou liggen, en daar lag geen vliegdekschip…
Ik weet dat je het nieuws van de MSM met een korreltje zout moet nemen, maar ik heb nog steeds een pak zout nodig om het alternatieve nieuws te geloven, en dat komt door al die mensen die een bericht voor waar aannemen, niks controleren en er vervolgens hun eigen fantasie op los laten, en met de meest fantastische waarheden komen, en dit zijn ook de mensen die er de politiek de schuld van geven, en oproepen tot staatsgreep, veelal gebaseerd op het roddel en achterklap nieuws van alternatieve websites, waarvan velen niet eens weten of het nieuws wel serieus is, of wie er de lakens uitdeelt.

pleiadian
pleiadian
Reactie op  Rob ter Horst
4 jaren geleden

Ik ben het helemaal met je eens Rob. Het alternatieve nieuws is niet meer “waar” dan het mainstream nieuws. Het verkondigt gewoon andere vooroordelen.

Faith
Faith
4 jaren geleden

Als je al zegt dat je de msm met een korreltje zout neemt en het alternatieve nieuws met een pak zout dan vraag ik me af waarom je nog alternatieve sites leest. Het heeft vooral met intuitie te maken wat te geloven en wat niet. En dat maakt de msm bij jou dus de grootste kans met de waarheid te komen.
Er wordt al tientallen jaren gelogen en verdraaid door de msm, vandaar dat er alternatieve sites ontstonden die duidelijkheid proberen te krijgen in de verwarrende kluwens van leugens.
Want wie zegt bv. dat die trein vanuit Wenen richting Oekraine/Duistland vol zat met tanks en pantserwagens, kon je met Google zien wat er in zat?
Was het niet die trein vol met in WW2 door de nazi´s gestolen goud waar toendertijd ophef over was?
En heeft Duitsland niet nog een lading goud tegoed van de U.S.? Waar ze maar niet mee over de brug komen?

Over goud gesproken, het schijnt dat er 300.000 keer de hoeveelheid goud in papier verkocht is dan er in werkelijkheid aan goud op aarde is.
Als de dag van afrekening komt , 80 a 90% van de mensen zal niet in staat zijn om aan hun goud te komen, net als Duitsland hun goud niet uit New York kan krijgen.
Waar of niet waar? Wie gaat het onderzoeken?
En mocht iemand al aan wat goudstaven kunnen komen, goed kijken of er geen lood of oud ijzer binnen in zit. Want nogmaals, het bedriegen zit ze in het bloed.
Maar mooi dat jij ze nog gelooft.

Rob ter Horst
Rob ter Horst
4 jaren geleden

Waarom ik nog alternatieve sites lees? Misschien omdat ik dat zelf uitmaak, en niemand anders! Het feit dat je al over zoiets begint, geeft al aan dat je moeite hebt met mensen die er anders, danwel genuanceerder over denken.
Dan heb je het over intuïtie. Soms weet ik aan het begin van de film of serie al wie het gedaan heeft, dat soort intuïtie? Net zo als dat ik aan een politicus kan zien dat hij/zijn liegt. Overigens heeft mijn intuïtie mij meermaals “gewaarschuwd” voor (levens)gevaarlijke situaties.
Dat voor mij de MSM de grootste kans maakt met de waarheid te komen, niet zondermeer. Het probleem met het alternatieve nieuws is echter, dat ik al heel lang, en uit eigen ervaring weet dat ik daar nog voorzichtiger mee moet zijn.
Er wordt al tientallen jaren gelogen door de MSM? Zeg maar gerust eeuwen of millennia. De manier van de boodschap overbrengen is alleen verandert de laatste eeuw. Echter zeggen dat de MSM over alles, maar dan ook alles liegt klopt feitelijk niet, net zo weinig als dat de alternatieve media alle feiten juist op een rijtje heeft.
Dan begin je over die trein in Wenen naar of van Oekraïne, en of ik via google wel kon zien wat er in die trein zat, en dan begin ik alweer te twijfelen aan jouw “deskundigheid”, vooral omdat je een link legt met ene Nazi goudtrein, die overigens misschien ergens in Polen begraven is, en van die trein in Wenen zijn duidelijke filmopnames gemaakt. Doe je net als ik onderzoek, dan had je dat bijv. kunnen weten, maar dat terzijde.
En “als de dag van de afrekening komt”, geeft aan wat voor soort mens jij nu eigenlijk bent…

Faith
Faith
Reactie op  Rob ter Horst
4 jaren geleden

De msm zullen ongetwijfeld de waarheid spreken als Jan Smit weer een nieuwe hit heeft of Yo, Wes en Xess op vacantie zijn. Maar belangrijke zaken worden niet gemeld of verdraaid zodat de U.S. weer prominent als grote machtige broer en redder die zo goed voor ons is uit de verf komt.
”Als de dag van afrekening komt”, geeft aan wat voor soort mens jij nu eigenlijk bent…”
Daar bedoel ik mee, als de dag komt dat je je papiertje dat je gekregen hebt toen je goud dacht te kopen, in goud denkt om te zetten.
Tja iemand die dat bedenkt moet wel een raar mens zijn toch?

Faith
Faith
Reactie op  Faith
4 jaren geleden

En dan nog wat, je denkt echt dat die nazi’s al dat goud gestolen hebben om het in Polen begraven te laten liggen? Dat zegt ook wel iets over jou.
Verder heb ik geen moeite met andersdenkenden, alleen als ze vals worden ben ik genoodzaakt enigermate onaardig uit de hoek te komen. Ook niet erg toch?
Niet dat ik dat leuk vind maar wat moet dat moet. Er zijn er al genoeg die om wat voor reden dan ook over zich heen laten walsen en zo de kromme boel krom houden.

Faith
Faith
Reactie op  Faith
4 jaren geleden

Nu is het wel zo dat er behoorlijk wat gebakken lucht goud verkocht is dat er niet is wat met gebakken lucht geld, wat er ook niet in het echt was betaald is. Dus eigenlijk is er niets aan de hand.
Het is alleen erg als je serieus in die illusie geloofde.

Rob ter Horst
Rob ter Horst
Reactie op  Faith
4 jaren geleden

Dat zegt ook iets over mij? Volgens mij heb jij e.e.a. gewoon niet begrepen, en maak jij een link die er niet is!
Het gaat over een trein die vorig jaar door Wenen reed, volgepakt met tanks en pantserwagens, waar de alternatieve media van maakte dat die onderweg was naar de Oekraïne, en dat WWIII wel eens snel kon volgen.
Simpel de feiten uitzoekende kwam ik tot de conclusie a.d.h.v. de locatie en filmbeelden dat de trein niet richting Oekraïne ging, maar richting Duitsland en dan begin jij opeens over (NAZI) goud te schrijven? Dat heeft helemaal niks met deze trein in Wenen te maken. Maar er wordt wel gezocht naar een NAZI trein in Polen, die daar aan het einde van WWII in een tunnel zou zijn begraven. Het verhaal gaat dat daar veel schatten begraven kunnen liggen, waaronder goud en de beroemde barnsteenkamer.
Dus, het ene speelde zich vorig jaar (2015) af, het andere in 1945…

Rob ter Horst
Rob ter Horst
Reactie op  Faith
4 jaren geleden

Er worden genoeg belangrijke zaken gemeld, maar die zal je toch echt niet in het acht uur journaal zien, en elke keer de VS erbij halen, lijkt mij steeds meer op trollen door een RUS…
En “wat voor soort mens jij nu eigenlijk bent” geeft aan dat jij de huidige samenleving maar wat (te) graag, in elkaar ziet storten. kortom, jij bent een afbreker, iemand die graag de boel wilt opblazen, met vele doden tot gevolg…
Ik daarentegen ben een ombouwer. Als ik kansen zie om e.e.a. te verbeteren, met als uitgangspunt de mens, dan doe ik dat…

x

Check Also

van wolferen

Karel van Wolferen legt in 6 minuten uit waarom Trump weg moest

Ook YouTube heeft de Amerikaanse president Trump ...

huisarts

Huisarts maakt zich zorgen over coronaprik: ‘Het zijn feitelijk geen vaccinaties’

Door de regeringsmaatregelen lijkt de menselijkheid uit ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

28
0
We lezen graag je reactie!x