Binnenland

Felle kritiek op lid Gezondheidsraad dat voor indirecte vaccinatieplicht is: ‘Dictatoriale fantasieën’

Help ons door dit artikel met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Roland Pierik van de Gezondheidsraad, die de overheid adviseert, ziet wel iets in een indirecte vaccinatieplicht, zei hij gisteravond in talkshow Op1. “We hebben een hele erge ziekte, een hele besmettelijke ziekte en we willen als samenleving die ziekenhuizen leeghouden, de kinderen weer naar school krijgen, de studenten naar de universiteit en het leven weer op peil brengen,” zei Pierik.

Vaccineren is volgens hem de enige manier om dat voor elkaar te krijgen. “Als dat dan niet vrijwillig gaat, dan denk ik dat je toch die drang moet inzetten,” zei hij.

“Als we met vrijwillige vaccinatie niet de vaccinatiegraad krijgen die we nodig hebben om de samenleving weer open te krijgen, dan denk ik dat zo’n drang gerechtvaardigd is,” benadrukte Pierik. Hij zou dan vooral beginnen met clubs, restaurants en discotheken.

“Jij hebt als burger een plicht om mee te helpen die pandemie eronder te krijgen. Dat kun je doen door óf thuis te blijven, óf je kunt vaccineren. Meer smaken hebben we niet.”

Je hebt die ‘plicht’ helemaal niet

Zijn uitspraken leveren verontwaardigde reacties op. Zo schrijft politiek commentator Eva Vlaardingerbroek: “Nee, je hebt die ‘plicht’ helemaal niet. Je hebt als burger wel het recht – in de vorm van de grondwet nota bene – om niet door vadertje staat gedwongen te worden je te laten vaccineren of anders beperkt te worden tot een kluizenaarsbestaan. Met je ‘meer smaken hebben we niet’.”

Over die ‘plicht’ zegt Statenlid Yael Potjer (JA21): “Als dat zo is, kunnen we ook mensen die niet sporten segregeren. Pull-ups voor toegang. Geen app nodig.”

Dit is een strijd tussen goed en kwaad

“Ik schreef al eens iets over deze academische kakkerlak,” twittert neuroloog Jan Bonte. “Volstrekt ongehinderd door elke vorm van kennis en kunde. Een karikatuur van een academicus.”

Journalist Annelies Strikkers spreekt van ‘dictatoriale fantasieën’. Leon van Galen merkt op: “Het mediavirus probeert de geesten rijp te maken voor een vaccinatieplicht. Dit is een strijd tussen goed en kwaad.”

4.7 75 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
138 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Unknown
Unknown
11 maanden geleden

Wellicht dat hij in de jaren 40 goed zou functioneren bij een bepaalde groep. Maar deze man neem ik verder niet serieus.

Dingerydooo
Dingerydooo
11 maanden geleden

Verplicht of niet, ik wil die prik absoluut niet. #probleem. Wacht de fase 4 trail in ieder geval eerst even af wat de uitkomst gaat zijn.

Je gaat een hoop mensen boos maken op deze manier.

Linda
Linda
11 maanden geleden

Heb geen woorden voor dit soort domme mensen met nog dommere uitspraken. En met dit soort figuren moet wij uit een zogenaamde pandemie komen?

Gezond Verstand
Gezond Verstand
11 maanden geleden

Volgens mij stelde ik het all eerder.. maar ik zeg het gewoon nog eens.. zelf ALS het verplicht word, pass ik door middel van vriendelijk te bedanken met een nee dankje..en of ze het daar mee eens zijn?.. ik kan er helaas niet minder om geven..

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

138
0
We lezen graag je reactie!x