Homepagina » Binnenland » Felle kritiek op lid Gezondheidsraad dat voor indirecte vaccinatieplicht is: ‘Dictatoriale fantasieën’
vaccinatie
Foto: Paula Mascarenhas CC0

Felle kritiek op lid Gezondheidsraad dat voor indirecte vaccinatieplicht is: ‘Dictatoriale fantasieën’

Roland Pierik van de Gezondheidsraad, die de overheid adviseert, ziet wel iets in een indirecte vaccinatieplicht, zei hij gisteravond in talkshow Op1. “We hebben een hele erge ziekte, een hele besmettelijke ziekte en we willen als samenleving die ziekenhuizen leeghouden, de kinderen weer naar school krijgen, de studenten naar de universiteit en het leven weer op peil brengen,” zei Pierik.

Vaccineren is volgens hem de enige manier om dat voor elkaar te krijgen. “Als dat dan niet vrijwillig gaat, dan denk ik dat je toch die drang moet inzetten,” zei hij.

“Als we met vrijwillige vaccinatie niet de vaccinatiegraad krijgen die we nodig hebben om de samenleving weer open te krijgen, dan denk ik dat zo’n drang gerechtvaardigd is,” benadrukte Pierik. Hij zou dan vooral beginnen met clubs, restaurants en discotheken.

“Jij hebt als burger een plicht om mee te helpen die pandemie eronder te krijgen. Dat kun je doen door óf thuis te blijven, óf je kunt vaccineren. Meer smaken hebben we niet.”

Je hebt die ‘plicht’ helemaal niet

Zijn uitspraken leveren verontwaardigde reacties op. Zo schrijft politiek commentator Eva Vlaardingerbroek: “Nee, je hebt die ‘plicht’ helemaal niet. Je hebt als burger wel het recht – in de vorm van de grondwet nota bene – om niet door vadertje staat gedwongen te worden je te laten vaccineren of anders beperkt te worden tot een kluizenaarsbestaan. Met je ‘meer smaken hebben we niet’.”

Over die ‘plicht’ zegt Statenlid Yael Potjer (JA21): “Als dat zo is, kunnen we ook mensen die niet sporten segregeren. Pull-ups voor toegang. Geen app nodig.”

Dit is een strijd tussen goed en kwaad

“Ik schreef al eens iets over deze academische kakkerlak,” twittert neuroloog Jan Bonte. “Volstrekt ongehinderd door elke vorm van kennis en kunde. Een karikatuur van een academicus.”

Journalist Annelies Strikkers spreekt van ‘dictatoriale fantasieën’. Leon van Galen merkt op: “Het mediavirus probeert de geesten rijp te maken voor een vaccinatieplicht. Dit is een strijd tussen goed en kwaad.”

4.7 75 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
138 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Unknown
Unknown
3 maanden geleden

Wellicht dat hij in de jaren 40 goed zou functioneren bij een bepaalde groep. Maar deze man neem ik verder niet serieus.

Dingerydooo
Dingerydooo
3 maanden geleden

Verplicht of niet, ik wil die prik absoluut niet. #probleem. Wacht de fase 4 trail in ieder geval eerst even af wat de uitkomst gaat zijn.

Je gaat een hoop mensen boos maken op deze manier.

Linda
Linda
3 maanden geleden

Heb geen woorden voor dit soort domme mensen met nog dommere uitspraken. En met dit soort figuren moet wij uit een zogenaamde pandemie komen?

Gezond Verstand
Gezond Verstand
3 maanden geleden

Volgens mij stelde ik het all eerder.. maar ik zeg het gewoon nog eens.. zelf ALS het verplicht word, pass ik door middel van vriendelijk te bedanken met een nee dankje..en of ze het daar mee eens zijn?.. ik kan er helaas niet minder om geven..

x

Check Also

paternotte

Felle kritiek op D66-Kamerlid Jan Paternotte: ‘Dit is gevaarlijke stemmingmakerij’

“We zien dat we al een hoge ...

arts

Huisarts trekt aan bel: ‘Dagelijks zie ik jonge zieke covidpatiënten die 4 maanden geleden gevaccineerd zijn’

De Belgische coronacommissaris Pedro Facon zei vrijdag ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

138
0
We lezen graag je reactie!x