Homepagina » Buitenland » Ondertussen in Iran: 6 meter (!) sneeuw (en nog veel meer)
sneeuw
Foto: Iran Daily CC BY 4.0 Wikimedia Commons

Ondertussen in Iran: 6 meter (!) sneeuw (en nog veel meer)

Duizenden voertuigen begraven onder monsterhoeveelheden sneeuw, mensen vermist (aangenomen wordt dat ze doodgevroren zijn) en sneeuwbanken tot wel zes meter hoog. Welkom in het Midden-Oosten.

In het Turkse Göle in de noordoostelijke provincie Ardahan werd het deze week -40 graden Celsius, een absoluut kouderecord.

Het oude record dateerde van 1972, zo liet de Turkse meteorologische dienst weten.

Zeer zware sneeuwstormen

Het oostelijke deel van het land had te maken met zeer zware sneeuwstormen.

Door de sneeuwstormen raakten veel gebieden afgesloten van de buitenwereld. In Caldiran in de provincie Van zijn 13 migranten vermist.

“We hebben telefoontjes gekregen uit Iran, Duitsland en (de Turkse stad) Diyarbakir,” zei gouverneur Mehmet Emin Bilmez over de migranten.

“Deze mensen zijn waarschijnlijk doodgevroren terwijl ze de grens overstaken,” zei hij.

Het zicht is nul

Zelfs als hulpverleners het gebied kunnen bereiken, kunnen ze niemand helpen vanwege de sneeuwstormen. Het zicht is nul,” aldus Bilmez.

Vanwege de extreme temperaturen bevroor een dam die water levert aan een groot deel van de oostelijke provincies in Turkije.

In Iran is daarnaast tot wel zes meter sneeuw gevallen, met als gevolg dat veel regio’s zonder water en elektriciteit zitten.

Indrukwekkende beelden

Duizenden voertuigen, waaronder sneeuwschuivers, zijn volledig begraven onder monsterhoeveelheden sneeuw.

Hulpdiensten kunnen de gestrande automobilisten niet bereiken. In en rond Gilan hebben duizenden mensen hun voertuig achtergelaten.

Hieronder ziet u indrukwekkende beelden van auto’s die vaststaan op de snelweg:

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Bewust
Bewust
1 jaar geleden

Volgens de Geneefse Conventies mogen er geen ABC wapenen worden ingezet : Atomair , Biologisch en Chemisch . Toch houdt de Cabal zich hier niet aan , zie o.a. chemtrails en ziekteverspreiding .
Sterker nog : er zijn enkele nieuwe fenomenen bijgekomen , de RWC wapenen ……..
R voor Radiation , mind control en extinction door 5 G
W voor Weather en C voor Climate door HAARP
Wie wil ons nog wijsmaken dat die sneeuw natuurlijk is… we zien hierin toch duideloijk het bewijs van een actie van aartsvijand no. 1 van Iran . Ik mag het niet uitspreken , maar het is overduidelijk …..gemanipuleerd .

salvar
salvar
1 jaar geleden

waarom zie je dit niet op het journaal?

vladi
vladi
Reactie op  salvar
1 jaar geleden

is dit een serieuze vraag?
kijk jij nog naar het journaal?

lol

fff

Jan Doornbos
Jan Doornbos
1 jaar geleden

Avondvullende programma’s op tv, geldinzameling uiteraard ook door het Rode Kruis. Kortom terecht volop aandacht voor menselijk leed. De getroffenen moeten immers worden geholpen. Of…toch niet? …

Elise
Elise
Reactie op  Jan Doornbos
1 jaar geleden

Waarom met geld? Lijkt mij dat die mensen daar wel weten wat ze moeten doen. Ze zijn nog niet zo verwend als wij. Geen water? Maak een vuurtje(vele hebben nog van die steen ovens en doe sneeuw in een pan en dan heb je water). Sterke mannen kunnen de sneeuw wel weg scheppen. Het leven(economie) ligt even stil. Dat gebeurt daar ook als het heel heet is. Kwestie van elkaar helpen.
Turkije kan bv sneeuwschuivers leveren. Die oliesjeiks uit Dubai enz. kunnen wel wat doneren. Die zijn toch zo religieus. Dat moeten ze dan ook maar es laten zien. Verkopen ze maar een rolls royce, die hebben ze honderden.
Van mij krijgen ze geen geld. Ze mogen wel even mijn sneeuwschepje lenen. Maar ja, dat zet geen zoden aan de dijk. Heb nog wel sneeuwboots over, die mogen ze wel hebben. Moeten ze het zelf komen halen. Oh nee, kan niet ze zitten vast. Je snapt wel wat ik bedoel.
Natuur is hard en ook wij zullen er een keer flink mee te maken krijgen. Dan wordt het behelpen. Daarom moeten we ook niet van het gas af. Gas kan levens reddend zijn in zo’n situatie.
Als dit door geoengeneering/biowapen is gedaan, dan mogen die mensen van mij hetzelfde mee gaan maken. Oog om oog, tand om tand. Voor sommige mensen is dit de enige manier om hen wakker te maken om wat ze aan het doen zijn.

Jets
Jets
Reactie op  Elise
1 jaar geleden

Petje af voor uw antwoord :-))

x

Check Also

sneeuw

Sneeuwstormen en ijs leggen delen Europa lam: ‘Heb dit nog nooit gezien’

Noord-Amerika, Noord-Azië en grote delen van Europa ...

amerika

Groot Amerikaans militair konvooi rijdt Syrië binnen op eerste dag presidentschap Biden

Twee nieuwsberichten uit het Midden-Oosten lijken te ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

6
0
We lezen graag je reactie!x