Het Complot

Oud-dj BBC: “Britse koninklijke familie verdoezelde misbruik jongens”

Help anderen door deze info met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Britse koninklijke familie en Margaret Thatcher hebben het seksueel misbruik van minderjarige jongens door oud-presentator Jimmy Savile jarenlang verdoezeld. Dat stelt oud-DJ van de BBC Noel Edmonds.

Edmonds, die in de jaren zeventig samenwerkte met Savile, zei dat het niet eerlijk is om de schuld alleen bij de BBC neer te leggen. Er werden in totaal honderden gevallen van seksueel misbruik verdoezeld. Sommige van de kinderen waren slechts acht jaar oud.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Het is verschrikkelijk wat er is gebeurd, maar het is niet terecht om de BBC de schuld te geven,” vertelde hij aan de krant Mail on Sunday. “Savile was goede vriendjes met de koninklijke familie, Thatcher en de ziekenhuizen.”

Inmiddels zijn zes BBC-prominenten van hun voetstuk gevallen vanwege misbruik van minderjarigen. In augustus bekende voormalig radiopresentator Chris Denning schuld in 29 gevallen van seksueel misbruik. Ook Stuart Hall, Rolf Harris, Dave Lee Travis en Paul Gambaccini bekenden schuld.

De 73-jarige Denning gaf bij een rechtbank in Londen toe dat hij tussen 1967 en 1984 zeker 29 keer jongens heeft misbruikt. Zijn zaak wordt deze maand verder behandeld.

Dave Lee Travis heeft ook een verleden op het gebied van seksueel misbruik. Toch moet hij volgens Edmonds niet worden vergeleken met Savile. “Het is geen nare man,” zei Edmonds. “Wat hij heeft gedaan was in het ergste geval ondoordacht.”

Savile schepte vaak op over zijn vriendschap met de koninklijke familie. Hij vierde daarnaast kerst met Thatcher toen zij premier van Groot-Brittannië was. Het bewijs voor zijn misdaden kwam pas na zijn dood naar buiten.

Over de Britse staatsomroep zei Edmonds: “Het is er een totale puinhoop. Er zijn te veel chefs en ze strooien geld in het rond, maar hebben geen idee waar ze het aan uitgeven.” Edmonds heeft ook al jaren niet gestemd ‘omdat politici het volk niet de waarheid vertellen’.

[Metro, Daily Telegraph]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
c.e.
c.e.
9 jaren geleden

Dan moet er iets zeer kwaadaardigs in je zitten wanneer je een kind seksueel misbruikt, tot de dag van vandaag kan ik er niet bij wat die mensen drijft of bezielt.

Zatapa
Zatapa
9 jaren geleden

Wij hebben boter op ons hoofd. Wel kranten vol over Savile maar niet over Demmink en zn vriendjes. Ik hoop echt dat er een hel bestaat. Geen gevangenisstraf is goed genoeg voor dit solort mensen en de doodstraf lost niets op. De echte straf komt hopelijk pas bij het overlijden van de daders.

Anoniem
Anoniem
9 jaren geleden

Deze gasten hebben geen ziel..een normaal mens zal nooit zulke gruwelijke daden kunnen plegen..

whatever
whatever
9 jaren geleden

Voor de kinderen kan dat ernstige gevolgen hebben. Een oude viezerik heeft ook een keer aan mij gezeten toen ik 10 was, waar ik verzocht werd om dat nooit te zeggen, want anders “krijgt ome **** veel problemen”. Ik heb daar ook nooit wat over gezegd vanwege de grote druk die op mij lag. Gelukkig is dat vieze mannetje ernstig ziek geworden en inmiddels dood. Uit eigen ervaring raad ik IEDER kind op om het tog te melden.. hoe ernstig je ook bedreigd wordt. Voor iedere ouder raad ik ook aan om erover te praten met (eigen) kinderen. De problemen die ik nu ervaar is simpelweg vaak geen zin hebben in sex. Ik ben een man en mijn ding behoort het gewoon te doen, maar vaak is dat erg moeilijk, tot ontevredenheid bij mijn huidige vriendin. Mijn puber jeugd was daardoor ook niet gemakkelijk. Waar de meeste jongens en meisjes op de middelbare school juist interesse in elkaar toonde, was ik meer op mijn toekomst gericht. Ook had dat problemen bij het vakkenvul baantje die ik had, waar ik ook met leeftijdsgenoten werkten. Ik walg eigenlijk van de inhoud van dit artikel, en dan met name het stukje “wat hij heeft gedaan is in het ergste geval ondoordacht”. Ondoordacht? Maar dan wel kinderen bedreigen voor zn eigen ego. Misselijk makend!!!!!!!!!!

Back to top button
17
0
We lezen graag je reactie!x