Homepagina » Spiritueel » VIDEO: Neurowetenschappers denken bewijs voor leven na de dood te hebben gevonden
VIDEO: Neurowetenschappers denken bewijs voor leven na de dood te hebben gevonden

VIDEO: Neurowetenschappers denken bewijs voor leven na de dood te hebben gevonden

De Amerikaanse psychiater Bruce Greyson onderzocht al meer dan 1000 bijna-doodervaringen (BDE’s).

Jarenlang heeft hij onderzoek gedaan om de betekenis van de bijna-doodervaring te ontrafelen. Zijn werk is in toonaangevende medische tijdschriften gepubliceerd.

Hij deelt de BDE’s in op basis van soorten ervaringen. Hij onderscheidt in zijn studies transcedentale, affectieve, cognitieve en paranormale ervaringen.

Eenwording

Bij transcedentale ervaringen komt men in een buitenaardse of hemelse wereld, ontmoet men buitenaardse wezens, overleden personen of religieuze figuren.

Affectieve ervaringen zijn een gevoel van vrede, eenwording met het heelal, vreugde en opgenomen worden in het licht.

Cognitieve ervaringen zijn het gevoel van universele kennis te hebben, versnelling van tijd en snellere gedachten.

Los van elkaar

In onderstaande video, die is opgenomen tijdens een paneldisussie bij de VN, legt Greyson uit hoe BDE’s kunnen bijdragen aan de kennis over de connectie tussen de geest en het lichaam.

Volgens Greyson, emeritus hoogleraar van de Universiteit van Virginia, moeten geest en lichaam los van elkaar worden gezien.

Hij beschrijft gevallen waarin mensen klinisch dood waren, maar toch alles om zich heen konden waarnemen.

Ontmoedigd

Het kwam tijdens zijn onderzoeken vaak voor dat personen in staat waren om dingen te beschrijven die waren gebeurd op het moment dat ze geen hersenactiviteit vertoonden.

De psychiater merkt op dat het onderzoek naar BDE’s wordt ontmoedigd omdat we de wetenschap op een volstrekt materialistische manier benaderen.

Het feit dat ‘bewustzijn’ niet op een materialistische manier kan worden uitgelegd is voor sommige wetenschappers moeilijk te begrijpen.

[Collective-evolution]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Johan
Johan
4 jaren geleden

Yep its all true, but we have also a multi dimensional soul.

Krfstk
Krfstk
Reactie op  Johan
4 jaren geleden

Johan dropt effe zijn mening in het Engels. Dan moet het wel waar zijn.

Troi
Troi
Reactie op  Krfstk
4 jaren geleden

En wat voor Engels, pfff.

Loki
Loki
4 jaren geleden

Je kunt je afvragen of de stelling “leven” in leven na de dood wel “leven” is.

De wetenschappelijke definitie van leven;
Leven is een open fysico-chemisch systeem, dat door middel van uitwisseling van energie en materie met zijn omgeving, en dankzij een inwendig metabolisme, in staat is om zich in stand te houden, te groeien, zich voort te planten en zich aan te passen aan veranderingen in de omgeving, zowel op korte (fysiologische en morfologische adaptatie) als op lange termijn (evolutie).

De stelling “leven” na de dood is niet juist en zou eigenlijk “oprijzen na de dood” moeten zijn.

AlbertV
AlbertV
Reactie op  Loki
4 jaren geleden

Pim van Lommel noemt het ‘bewustzijn’; eindeloos bewustzijn. Dat is dus in het biologische leven aanwezig maar ook daarbuiten of daarna.

Loki
Loki
Reactie op  AlbertV
4 jaren geleden

AlbertV
Er zijn 2 bewustheden. Bewustzijn is het heden, hier en nu. En er is onderbewustzijn wat feitelijk een opslagmedium is van alles wat je in elk leven mee maakt. De hedendaagse mens is, op uit zonderingen na, niet meer in staat het onderbewustzijn aan te spreken. Diegene die dat wel kunnen, is het niet altijd even prettig vanwege een nare ervaring in een vorig leven. Dat onderbewustzijn vertrek met de ziel als je bent gestorven naar de hoogste dimensie van liefde en samenhorigheid. Daar wacht je op een volgend leven. Persoonlijk vindt ik de uitspraak van Pim van Lommel merkwaardig omdat het overkomt als 1 bewustzijn en daar gaat hij de fout in.

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
Reactie op  Loki
4 jaren geleden

LS…

Leven betekent waarnemen, voelen, begrijpen, liefhebben en dus niet per definitie aan de materie gebonden.

Loki
Loki
Reactie op  Caesar Lion Cachet
4 jaren geleden

Dus je het geen eten (materie/energie) nodig om te overleven. Ben benieuwd hoe lang je dat vol houdt.

Elise49
Elise49
Reactie op  Loki
4 jaren geleden

idd. Het gevaar van deze topics wordt onderschat. Zo van: we hebben meerdere levens en we kunnen gewoon doen waar we zin in hebben. Nee, want we moeten leven in het hier en nu. Gezond blijven(geestelijk en lichamelijk) kan alleen in het hier en nu(en met elkaar/zonder liefde gaan we dood), door wat je al aangeeft: met een lichaam, die voedsel en water nodig heeft. Ziel en lichaam zijn 2 losse factoren, maar vormen samen wel 1 geheel. Je leeft maar 1 keer met hetzelfde lichaam en je weet nooit wat er daarna komt. Dan erbij heb je de verantwoording voor andere levende wezens. Je kind bv. Dus ja voor een ander is het erg dat je heen gaat. Dit is belangrijker om te weten, dan wat er na de dood komt. Dus na de dood interesseert me niet. Dan erbij het blijft giswerk.(zoals het dodenboek) is meer voor de verzachting voor de dood. Voor hoop na de dood dus.

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
Reactie op  Loki
4 jaren geleden

LS…

Denk niet dat je het begrepen hebt !

rocinante
rocinante
4 jaren geleden

Het wordt pas interessant, wanneer er een dode terug kan l*llen.

Bijna dood is niet dood.

Sergio
Sergio
Reactie op  rocinante
4 jaren geleden

Misschien gebeurt dat ook, echter kunnen wij het met onze (beperkte) zintuigen (nog) niet opvangen.
Enkele honderden jaren geleden konden wij ook geen bacterieen, cellen, molecule, atomen … waarnemen. Met de hulpmiddelen die wij in de loop van de tijd bedacht hebben kan het thans wel.
Bepaalde geluiden kunnen wij niet horen, sommige dieren kunnen dat wel. M.a.w.: (nog) niet waarnemen betekent niet “niet bestaand/mogelijk”.

Ikke
Ikke
4 jaren geleden

Ik hoop het niet. Ben hierna wel klaar, ik wil niet nog 1000000000000000000000000000000000jaar door.

Sergio
Sergio
Reactie op  Ikke
4 jaren geleden

Inderdaad!
Het is de enige manier om van mijn schulden af te komen!

Willie
Willie
4 jaren geleden

Leven wij wel? Ik heb het idee dat we “de dood” leven en dat “dood gaan”, het sterven, een geboorte is. Zo zie ik de geboorte van een menselijk eindig wezen op aarde ook als een geboorte in “de dood”. Bij “leven” denk ik aan eeuwig zijn en dat vind men niet hier waar alles in tegenstellingen en eindigheid bestaat. Alles wat eindigt heeft geen eeuwigheidswaarde; wij zijn lichamelijk aardse en eindige wezens met een aardse ziel. Dit is een doorgangshuis voor nog onvolmaakte wezens, een ervaringsschool of een laboratorium. De onsterfelijke ziel moet veel ervaringen opdoen teneinde een nieuwe Adam te worden (de Nieuwe Mens) zoals bedoeld. Zijn we dat nog niet dan volgt iedere keer na het sterven een nieuwe geboorte in een vleselijk lichaam met een aardse ziel totdat transformatie/transfiguratie gaat plaatsvinden. Zo wordt er al heel lang (in ons tijdbesef) uitgekeken naar onze opstanding ofwel transfiguratie vanuit de Eeuwigheid/Liefde.

Anton50
Anton50
4 jaren geleden

Robert Monroe, Jozef Rulof, Sylvaan Muldoon, en vele anderen beschreven hun non-fysieke ervaringen al jaren geleden; bewijs genoeg. En nu gaat de zogenaamde wetenschap ermee aan de haal.. ?
Beetje teren op andermans roem, zogezegd…

math
math
4 jaren geleden

Ik hoop dat de tweede kamer( en zeer zeker Mevr. E. Schippers en de witte jassen) dit ook leest.

frans
frans
4 jaren geleden

Raar he,!! In 60 jaar tijd hebben we God verbannen, God die in ons leven na dood woont, uit ons geheugen laten spoelen door de ratio. Zelfs de dichter des vaderlands, ,(de vorige), heeft God verbannen zodat meteen 16 miljoen mensen ook op de hoogte zijn van het goddeloze.!
En nu ontdekt de “Wetenschap” een eigen versie. Wat zijn het opeens toch snode plannen! Opnieuw worden we gehersenspoeld, want nu is het hun plan!! Een hologram of zoiets. Het kan me geen hol(ogram) schelen of waar ze ook kijken.

Meluska
Meluska
Reactie op  frans
4 jaren geleden

Hé hé, eindelijk iemand die het snapt.
Dit is wat de bijbel mensen eeuwen lang probeert te leren.

Loki
Loki
Reactie op  frans
4 jaren geleden

Alsof de Bijbel een leidraad van het leven moet zijn. Die heb je echt niet nodig als je het nut van het leven en liefde kent. Maar ik geef toe dat de meesten hier de kennis van verloren hebben. God of de Schepper van al dat is, dwingt niemand hem als heerser te zien. Hij is meer een leraar om je de juiste weg te zoeken.

Pinokkiocratie
Pinokkiocratie
4 jaren geleden

Ze denken, Denken moet je aan de paarden overlaten.

Loki
Loki
Reactie op  Pinokkiocratie
4 jaren geleden

Dus je bent ook een paard? Over dit antwoord heb namelijk ook nagedacht!!!

x

Check Also

grote reset

Grote Reset is ‘één van de grootste bedreigingen’ voor democratie en vrijheid

We moeten niet lacherig doen over de ...

de wit

Professor Bob de Wit: ‘De elite heeft maar één vijand en dat is een verenigd volk’

De elite heeft maar één vijand. Dat ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

22
0
We lezen graag je reactie!x