Homepagina » Spiritueel » VIDEO: Neurowetenschappers denken bewijs voor leven na de dood te hebben gevonden
VIDEO: Neurowetenschappers denken bewijs voor leven na de dood te hebben gevonden

VIDEO: Neurowetenschappers denken bewijs voor leven na de dood te hebben gevonden

De Amerikaanse psychiater Bruce Greyson onderzocht al meer dan 1000 bijna-doodervaringen (BDE’s).

Jarenlang heeft hij onderzoek gedaan om de betekenis van de bijna-doodervaring te ontrafelen. Zijn werk is in toonaangevende medische tijdschriften gepubliceerd.

Hij deelt de BDE’s in op basis van soorten ervaringen. Hij onderscheidt in zijn studies transcedentale, affectieve, cognitieve en paranormale ervaringen.

Eenwording

Bij transcedentale ervaringen komt men in een buitenaardse of hemelse wereld, ontmoet men buitenaardse wezens, overleden personen of religieuze figuren.

Affectieve ervaringen zijn een gevoel van vrede, eenwording met het heelal, vreugde en opgenomen worden in het licht.

Cognitieve ervaringen zijn het gevoel van universele kennis te hebben, versnelling van tijd en snellere gedachten.

Los van elkaar

In onderstaande video, die is opgenomen tijdens een paneldisussie bij de VN, legt Greyson uit hoe BDE’s kunnen bijdragen aan de kennis over de connectie tussen de geest en het lichaam.

Volgens Greyson, emeritus hoogleraar van de Universiteit van Virginia, moeten geest en lichaam los van elkaar worden gezien.

Hij beschrijft gevallen waarin mensen klinisch dood waren, maar toch alles om zich heen konden waarnemen.

Ontmoedigd

Het kwam tijdens zijn onderzoeken vaak voor dat personen in staat waren om dingen te beschrijven die waren gebeurd op het moment dat ze geen hersenactiviteit vertoonden.

De psychiater merkt op dat het onderzoek naar BDE’s wordt ontmoedigd omdat we de wetenschap op een volstrekt materialistische manier benaderen.

Het feit dat ‘bewustzijn’ niet op een materialistische manier kan worden uitgelegd is voor sommige wetenschappers moeilijk te begrijpen.

[Collective-evolution]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Loki schreef:

  Je kunt je afvragen of de stelling “leven” in leven na de dood wel “leven” is.

  De wetenschappelijke definitie van leven;
  Leven is een open fysico-chemisch systeem, dat door middel van uitwisseling van energie en materie met zijn omgeving, en dankzij een inwendig metabolisme, in staat is om zich in stand te houden, te groeien, zich voort te planten en zich aan te passen aan veranderingen in de omgeving, zowel op korte (fysiologische en morfologische adaptatie) als op lange termijn (evolutie).

  De stelling “leven” na de dood is niet juist en zou eigenlijk “oprijzen na de dood” moeten zijn.

  10 likes
  • AlbertV schreef:

   Pim van Lommel noemt het ‘bewustzijn’; eindeloos bewustzijn. Dat is dus in het biologische leven aanwezig maar ook daarbuiten of daarna.

   9 likes
   • Loki schreef:

    AlbertV
    Er zijn 2 bewustheden. Bewustzijn is het heden, hier en nu. En er is onderbewustzijn wat feitelijk een opslagmedium is van alles wat je in elk leven mee maakt. De hedendaagse mens is, op uit zonderingen na, niet meer in staat het onderbewustzijn aan te spreken. Diegene die dat wel kunnen, is het niet altijd even prettig vanwege een nare ervaring in een vorig leven. Dat onderbewustzijn vertrek met de ziel als je bent gestorven naar de hoogste dimensie van liefde en samenhorigheid. Daar wacht je op een volgend leven. Persoonlijk vindt ik de uitspraak van Pim van Lommel merkwaardig omdat het overkomt als 1 bewustzijn en daar gaat hij de fout in.

    1 likes
  • Caesar Lion Cachet schreef:

   LS…

   Leven betekent waarnemen, voelen, begrijpen, liefhebben en dus niet per definitie aan de materie gebonden.

   1 likes
   • Loki schreef:

    Dus je het geen eten (materie/energie) nodig om te overleven. Ben benieuwd hoe lang je dat vol houdt.

    2 likes
    • Elise49 schreef:

     idd. Het gevaar van deze topics wordt onderschat. Zo van: we hebben meerdere levens en we kunnen gewoon doen waar we zin in hebben. Nee, want we moeten leven in het hier en nu. Gezond blijven(geestelijk en lichamelijk) kan alleen in het hier en nu(en met elkaar/zonder liefde gaan we dood), door wat je al aangeeft: met een lichaam, die voedsel en water nodig heeft. Ziel en lichaam zijn 2 losse factoren, maar vormen samen wel 1 geheel. Je leeft maar 1 keer met hetzelfde lichaam en je weet nooit wat er daarna komt. Dan erbij heb je de verantwoording voor andere levende wezens. Je kind bv. Dus ja voor een ander is het erg dat je heen gaat. Dit is belangrijker om te weten, dan wat er na de dood komt. Dus na de dood interesseert me niet. Dan erbij het blijft giswerk.(zoals het dodenboek) is meer voor de verzachting voor de dood. Voor hoop na de dood dus.

     2 likes
    • Caesar Lion Cachet schreef:

     LS…

     Denk niet dat je het begrepen hebt !

     0 likes
 • Johan schreef:

  Yep its all true, but we have also a multi dimensional soul.

  2 likes
 • frans schreef:

  Raar he,!! In 60 jaar tijd hebben we God verbannen, God die in ons leven na dood woont, uit ons geheugen laten spoelen door de ratio. Zelfs de dichter des vaderlands, ,(de vorige), heeft God verbannen zodat meteen 16 miljoen mensen ook op de hoogte zijn van het goddeloze.!
  En nu ontdekt de “Wetenschap” een eigen versie. Wat zijn het opeens toch snode plannen! Opnieuw worden we gehersenspoeld, want nu is het hun plan!! Een hologram of zoiets. Het kan me geen hol(ogram) schelen of waar ze ook kijken.

  3 likes
  • Meluska schreef:

   Hé hé, eindelijk iemand die het snapt.
   Dit is wat de bijbel mensen eeuwen lang probeert te leren.

   4 likes
  • Loki schreef:

   Alsof de Bijbel een leidraad van het leven moet zijn. Die heb je echt niet nodig als je het nut van het leven en liefde kent. Maar ik geef toe dat de meesten hier de kennis van verloren hebben. God of de Schepper van al dat is, dwingt niemand hem als heerser te zien. Hij is meer een leraar om je de juiste weg te zoeken.

   1 likes
 • rocinante schreef:

  Het wordt pas interessant, wanneer er een dode terug kan l*llen.

  Bijna dood is niet dood.

  2 likes
  • Sergio schreef:

   Misschien gebeurt dat ook, echter kunnen wij het met onze (beperkte) zintuigen (nog) niet opvangen.
   Enkele honderden jaren geleden konden wij ook geen bacterieen, cellen, molecule, atomen … waarnemen. Met de hulpmiddelen die wij in de loop van de tijd bedacht hebben kan het thans wel.
   Bepaalde geluiden kunnen wij niet horen, sommige dieren kunnen dat wel. M.a.w.: (nog) niet waarnemen betekent niet “niet bestaand/mogelijk”.

   5 likes
 • Anton50 schreef:

  Robert Monroe, Jozef Rulof, Sylvaan Muldoon, en vele anderen beschreven hun non-fysieke ervaringen al jaren geleden; bewijs genoeg. En nu gaat de zogenaamde wetenschap ermee aan de haal.. ?
  Beetje teren op andermans roem, zogezegd…

  5 likes
 • Ikke schreef:

  Ik hoop het niet. Ben hierna wel klaar, ik wil niet nog 1000000000000000000000000000000000jaar door.

  0 likes
 • Willie schreef:

  Leven wij wel? Ik heb het idee dat we “de dood” leven en dat “dood gaan”, het sterven, een geboorte is. Zo zie ik de geboorte van een menselijk eindig wezen op aarde ook als een geboorte in “de dood”. Bij “leven” denk ik aan eeuwig zijn en dat vind men niet hier waar alles in tegenstellingen en eindigheid bestaat. Alles wat eindigt heeft geen eeuwigheidswaarde; wij zijn lichamelijk aardse en eindige wezens met een aardse ziel. Dit is een doorgangshuis voor nog onvolmaakte wezens, een ervaringsschool of een laboratorium. De onsterfelijke ziel moet veel ervaringen opdoen teneinde een nieuwe Adam te worden (de Nieuwe Mens) zoals bedoeld. Zijn we dat nog niet dan volgt iedere keer na het sterven een nieuwe geboorte in een vleselijk lichaam met een aardse ziel totdat transformatie/transfiguratie gaat plaatsvinden. Zo wordt er al heel lang (in ons tijdbesef) uitgekeken naar onze opstanding ofwel transfiguratie vanuit de Eeuwigheid/Liefde.

  2 likes
 • math schreef:

  Ik hoop dat de tweede kamer( en zeer zeker Mevr. E. Schippers en de witte jassen) dit ook leest.

  1 likes
 • Pinokkiocratie schreef:

  Ze denken, Denken moet je aan de paarden overlaten.

  1 likes
 • x

  Check Also

  huisarts

  Ex-huisarts trekt aan alarmbel: We moeten opstaan tegen het systeem voor het te laat is

  Het is overduidelijk dat deze hele zogenaamde ...

  oud-huisarts

  Oud-huisarts legt in 11 minuten uit wat ze met je van plan zijn

  Het aantal mensen dat sterft aan het ...

  >