Homepagina » Binnenland » CETA holt onze democratie uit. Kijken: In 1,5 uur sloopt Baudet dit verdrag vakkundig
ceta
Foto: M0tty CC BY-SA 4.0 Wikimedia Commons

CETA holt onze democratie uit. Kijken: In 1,5 uur sloopt Baudet dit verdrag vakkundig

Woensdag debatteerde de Tweede Kamer de hele dag over het CETA-handelsverdrag met Canada.

FvD-leider Thierry Baudet had maar liefst 240 minuten spreektijd aangevraagd. Zijn pleidooi tegen het omstreden verdrag duurde uiteindelijk 1,5 uur.

Door CETA worden vrijwel alle importheffingen tussen Canada en de EU afgeschaft. Nederland kan weleens het eerste Europese land zijn dat het verdrag verwerpt.

Zeer ingrijpend

Volgens minister Sigrid Kaag is dat ‘onbestaanbaar’.

De gevestigde partijen willen het verdrag, dat erg lijkt op het associatieverdrag met Oekraïne, doordrukken.

Het verdrag stelt buitenlandse rechters onder meer in staat om Nederland te dwingen een schadevergoeding te betalen als wij wetten aannemen die strijdig zijn met de belangen van Canadese bedrijven.

Dit verdrag is zeer ingrijpend.

Referendum

FvD is al sinds het begin fel tegenstander van dit verdrag, dat directe nadelige gevolgen heeft voor onze landbouwsector, onze dierenwelzijnsnormen, onze voedselveiligheid, onze concurrentiekracht en onze soevereiniteit.

De partij heeft zelfs geprobeerd er een referendum over af te dwingen, maar toen schaften D66, VVD en CDA het referendum haastig af.

Uitholling van onze democratie

Dit is geen gewoon handelsverdrag, maar de volgende stap in de uitholling van onze democratie, stelt FvD.

“CETA-rechters gaan onze beleidsvrijheid inperken. Dit is schadelijk voor MKB, landbouw en onze soevereiniteit. Ook Rob Jetten had hier helemaal niets meer tegenin te brengen.”

Bekijk het betoog van Baudet hieronder:

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Sebastiaan
Sebastiaan
1 jaar geleden

Die ga ik morgen ff luisteren, ik heb toch een lange rit. Arno Wellens heeft ook hier een goede video over gemaakt.
CETA tekenen is zelfdestructief gedrag: Column Arno Wellens
https://www.youtube.com/watch?v=-RRWabvWhy0&t=640s

Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
1 jaar geleden

Het verdrag is de natte droom van VVD, D’66 en CDA maar wat verschrikkelijk is is dat de CU met dit anti christelijk verdrag instemt. Van CDA weten we allemaal dat ze zijn overgeleverd aan de duivel maar nu ook CU. Ernstige zaak als het doorgaat en zoals het nu eruit ziet zal het helaas goedgekeurd worden en zullen multinationals nog meer macht krijgen.

deze
deze
Reactie op  Bas van Stapelberg
1 jaar geleden

Bas, ze zijn volgens mij allemaal overgeleverd aan de duvel, op een paar na, die ” opeens ” zullen verdwijnen, op welke manier dan ook, waar zit die ollongren bijvoorbeeld.. zeker door holtes heen weggeslipt.. ( ik heb niets met dat gedrocht, daar niet van maar vroeg het me af)
In ieder geval is mevrouw kaag een regelrechte bilderberger en ook van de demonische partij d666 die met hun achterlijke donorwet, die tegen alle principes indruist qua mensenrechten (!)zich voordoet als de eigenaar van HET LEVEN en daarmee doet wat hun WIL en WET is.. wat een griezelig land is het hier geworden

tijd voor opstanden en tegenkracht, maar dat is hier niet snel aan de hand, want dan komt de garde
ben benieuwd wat de boeren gaan doen op 18 februari, want die zitten zeker in de stront als dat stomme ceta door gedrukt wordt, nu snap ik het van die halvering op de veestapel.. heeft maar ietsepietsie te maken met co2 en stikstof
niet alleen de boeren wordt een worst voorgehouden maar ook onze kinderen en kleinkinderen die al die onzin op school als zoete koek aannemen, mits je op een vrije school kan leren, daar leren de kinderen ZELF DENKEN

goed, ik dwaal af, maar moest het even loos

fijn weekend allen hier op deze prachtige site van Robin !
hopelijk waaien we niet omver.. want ” Dennis ” komt er aan.. misschien kan de rukwind ons verlossen van het ceta virus waar kaag mee is besmet ( heb je die vrouw haar stem weleens geanalyseerd ) ?

groet

Willem
Willem
Reactie op  Bas van Stapelberg
1 jaar geleden

Als multinationals nog meer macht krijgen dan wordt alles nog slechter, op den duur is er nog maar een handjevol mensen over, dan hebben zij ook niks meer. Dit deel van de wereld is helemaal om zeep geholpen maar we zijn er op sites zoals deze vaak genoeg voor gewaarschuwd, helaas dringt het pas door als het jezelf treft.

Rob
Rob
1 jaar geleden

De gevestigde partijen zijn duivelsvolgers, onder de macht van de Cabal. Ze offeren hun eigen land en volk op aan het duivelsgebroed. Ceta is gewoon één van de verdragen die in feite gerelateerd zijn aan de NWO, de macht krijgen over Europa. Brussel is de gecentraliseerd macht die dat van binnenuit moet realiseren. Maar de EU is onderdeel van het NWO plan. De EU is ook Cabal gecontroleerd.

exegese
exegese
Reactie op  Rob
1 jaar geleden

@Rob, je kenschetst de situatie exact in deze paar zinnen. Met dit verdrag trekken ze de strop om onze nek weer een flink eind aan. dat moge zeker zijn. Zo’n Rob Jetten probeert uit alle macht nog wat verwarring te zaaien over de vraag of het nou wel of niet deugt, maar een ieder die hier kennis van genomen heeft kan niet anders concluderen dan dat we hiermee opnieuw kei hard in eigen voet gaan schieten, wie dat nog ontkent volgt aan andere agenda of is niet goed bij zijn verstand.

René
René
1 jaar geleden

De tweede kamer geeft al 20 jaar steeds meer van de soevereiniteit af aan EU, Internationale verdragen etc..

De tweede kamer is er nu nog puur voor de Buhne, beetje discussieren maar de uitkomsten zijn al lang in het buitenland bepaald.

Nu komen er ook nog overal moskeeen in iedere stad in NL, dan is de overname compleet geslaagd.

Henk
Henk
1 jaar geleden

Daarom gewoon Nexit , baas in eigen buik om het zomaar even te zeggen , en dus baas over ons eigen Nederland .
Wij zijn een soeverein land met een democratie en daar moet naar gehandeld worden , maar niet zoals het er nu aan toegaat dat EU en anders wel Amerika gaan bepalen wat en hoe wij hier leven .

freddy
freddy
1 jaar geleden

niks bijzonders aangaande baudet. vrijwel iedere fractie had wel wat op de wet aan te merken.

x

Check Also

coronapaspoort

70% Nederlanders voorstander van coronapaspoort? Hoe ze de kluit belazeren

Zeventig procent van de Nederlanders ziet coronapaspoort ...

baudet

‘Het kartel stort voor onze ogen in elkaar. Het politieke systeem is aan het einde van haar Latijn’

“Rutte heeft gelogen. Opnieuw,” zei FVD-leider Thierry ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

9
0
We lezen graag je reactie!x