Buitenland

Onthuld: Amerikaanse overheid liet latino-vrouwen meer dan 60 jaar gedwongen steriliseren

Help mee door deze informatie met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er zijn nieuwe details naar buiten gekomen over een sinister programma in de Amerikaanse staat Californië, waarbij latino-vrouwen jarenlang gedwongen werden gesteriliseerd. Het programma, dat was goedgekeurd door de overheid, liep meer dan zestig jaar.

In een documentaire getiteld No Más Bebés komen vrouwen aan het woord die tegen hun wil een hysterectomie ondergingen, een medische ingreep waarbij de baarmoeder wordt verwijderd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Bevolkingsgroei beheersen

Dit werd gedaan om ‘de bevolkingsgroei onder latino’s in de staat te beheersen’. Veel vrouwen zeggen dat ze pas na de procedure te horen kregen dat hun baarmoeder was verwijderd.

“De dokter kwam binnen en zei: ‘we hebben je eileiders weggehaald’, waarop ik vroeg ‘waarom?’ Hij zei: ‘je hebt ervoor getekend’. Ik antwoordde: ‘ik?’” aldus één van de vrouwen. “Ik zei: ‘ik herinner me niets’. Ik heb er niet met mijn familie over gesproken. Ik heb het er met niemand over gehad.”

Rasverbetering

De overheid van Californië stelde dat gedwongen sterilisatie noodzakelijk was om de uitgaven van de staat te drukken. In de documentaire wordt echter gesuggereerd dat het programma was bedoeld om de samenleving te ontdoen van ‘ongewensten’ door middel van rasverbetering.

Het programma werd naar verluidt in 1909 gelanceerd en liep tot 1963, toen het beleid langzaam werd afgebouwd. Slachtoffers spanden een rechtszaak aan tegen het Los Angeles County Hospital, waar de sterilisaties plaatsvonden, maar trokken aan het kortste eind.

[Sputniknews]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Mikkie
Mikkie
8 jaren geleden

Doet me een beetje denken aan de nazi’s. Beetje maar hoor……

neo
neo
8 jaren geleden

Raszuiverheid!? Adolf Hitler was toch gek? er bestaan toch geen rassen? Een pitbull is hetzelfde als een chihuahua toch? een strem hondengenen die niet voldoet aan de norm die we aan ze stellen laten we inslapen…waarom? Als deze strem genen in stand wordt gehouden is de kans groot dat de nakomelingen ook bijtten. NAZI’S hadden alle antwoordden al…daarom moesten ze uitsterven. De kans is groot dat hun nakomelingen ook gingen bijtten. Daarom bijt IK!

Elise49
Elise49
8 jaren geleden

Mijn hart breekt bij zulke berichten. Hier hadden we bv. de desmoeders. Al hen dochters zijn kindloos. Het medicijn was zogenaamd goed voor de foetus. En god weet hoe meer van zulke experimenten werden of nog worden uitgevoerd. Zo vind ik het medicijn beleid in Nederland heel gevaarlijk/eng. Men beslist van bovenaf welke medicijnen we krijgen. Alles gaat digitaal, dus mensen er uit filteren is een makkie geworden. Kijk bv. wie er geselecteerd worden om een griepvaccinatie. Mijn zoon(minderjarig) krijgt al jaren een ongevraagde oproep. Hij heeft wel eens last van inspanning astma. Je kunt daar overheen groeien. En dat blijkt wel: hij heeft er steeds minder last van. Is gezonder en fitter dan ik. Ik heb een chronische aandoening(huid en klierinfecties). Geen een anti biotica helpt. Ik heb nog nooit een uitnodiging gehad.(mijn gezondheid is zwak) Niet dat ik hem neem, maar zo zie hoe onzorgvuldig er wordt gehandeld in zorg. Ik wil mensen op het hart drukken om goed na te denken/zelf onderzoeken doen(wat je hebt), of iets wel nodig is en/of iets wel helpt. Dit is maar 1 voorbeeldje, maar ik heb al vaker meegemaakt dat ze maar wat aanrommelen.
Toen mijn zoon nog een baby was, had men weer een hype bij het consultatiebureau(overheid). Alle baby’s werden getest of ze geen bekkenproblemen hadden opgelopen bij de bevalling. Allemaal in de rij bij het ziekenhuis voor een röntgen foto. Lijkt me ook niet zo gezond voor een baby, zo vlak bij zijn geslachtsdelen. Achteraf spijt van. En de toekomst zal leren of ie nog wel kinderen kan krijgen. En ja, ik vertrouw niemand meer in de zorg/overheid.

Droogtrommel
Droogtrommel
8 jaren geleden

Ik vind het nog smeriger dat zulke berichten, niet in de msm komen.

Back to top button
11
0
We lezen graag je reactie!x