Homepagina » Buitenland » Onthuld: Amerikaanse overheid liet latino-vrouwen meer dan 60 jaar gedwongen steriliseren
Onthuld: Amerikaanse overheid liet latino-vrouwen meer dan 60 jaar gedwongen steriliseren

Onthuld: Amerikaanse overheid liet latino-vrouwen meer dan 60 jaar gedwongen steriliseren

Er zijn nieuwe details naar buiten gekomen over een sinister programma in de Amerikaanse staat Californië, waarbij latino-vrouwen jarenlang gedwongen werden gesteriliseerd. Het programma, dat was goedgekeurd door de overheid, liep meer dan zestig jaar.

In een documentaire getiteld No Más Bebés komen vrouwen aan het woord die tegen hun wil een hysterectomie ondergingen, een medische ingreep waarbij de baarmoeder wordt verwijderd.

Bevolkingsgroei beheersen

Dit werd gedaan om ‘de bevolkingsgroei onder latino’s in de staat te beheersen’. Veel vrouwen zeggen dat ze pas na de procedure te horen kregen dat hun baarmoeder was verwijderd.

“De dokter kwam binnen en zei: ‘we hebben je eileiders weggehaald’, waarop ik vroeg ‘waarom?’ Hij zei: ‘je hebt ervoor getekend’. Ik antwoordde: ‘ik?’” aldus één van de vrouwen. “Ik zei: ‘ik herinner me niets’. Ik heb er niet met mijn familie over gesproken. Ik heb het er met niemand over gehad.”

Rasverbetering

De overheid van Californië stelde dat gedwongen sterilisatie noodzakelijk was om de uitgaven van de staat te drukken. In de documentaire wordt echter gesuggereerd dat het programma was bedoeld om de samenleving te ontdoen van ‘ongewensten’ door middel van rasverbetering.

Het programma werd naar verluidt in 1909 gelanceerd en liep tot 1963, toen het beleid langzaam werd afgebouwd. Slachtoffers spanden een rechtszaak aan tegen het Los Angeles County Hospital, waar de sterilisaties plaatsvonden, maar trokken aan het kortste eind.

[Sputniknews]


Vind je dit artikel interessant? Deel het dan met mensen die je kent op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

11 reacties

 1. Mijn hart breekt bij zulke berichten. Hier hadden we bv. de desmoeders. Al hen dochters zijn kindloos. Het medicijn was zogenaamd goed voor de foetus. En god weet hoe meer van zulke experimenten werden of nog worden uitgevoerd. Zo vind ik het medicijn beleid in Nederland heel gevaarlijk/eng. Men beslist van bovenaf welke medicijnen we krijgen. Alles gaat digitaal, dus mensen er uit filteren is een makkie geworden. Kijk bv. wie er geselecteerd worden om een griepvaccinatie. Mijn zoon(minderjarig) krijgt al jaren een ongevraagde oproep. Hij heeft wel eens last van inspanning astma. Je kunt daar overheen groeien. En dat blijkt wel: hij heeft er steeds minder last van. Is gezonder en fitter dan ik. Ik heb een chronische aandoening(huid en klierinfecties). Geen een anti biotica helpt. Ik heb nog nooit een uitnodiging gehad.(mijn gezondheid is zwak) Niet dat ik hem neem, maar zo zie hoe onzorgvuldig er wordt gehandeld in zorg. Ik wil mensen op het hart drukken om goed na te denken/zelf onderzoeken doen(wat je hebt), of iets wel nodig is en/of iets wel helpt. Dit is maar 1 voorbeeldje, maar ik heb al vaker meegemaakt dat ze maar wat aanrommelen.
  Toen mijn zoon nog een baby was, had men weer een hype bij het consultatiebureau(overheid). Alle baby’s werden getest of ze geen bekkenproblemen hadden opgelopen bij de bevalling. Allemaal in de rij bij het ziekenhuis voor een röntgen foto. Lijkt me ook niet zo gezond voor een baby, zo vlak bij zijn geslachtsdelen. Achteraf spijt van. En de toekomst zal leren of ie nog wel kinderen kan krijgen. En ja, ik vertrouw niemand meer in de zorg/overheid.

  18 likes
  • We got the poison, We got the remedy.

   we laten onze baby’s met 3 maanden(!) inenten. Niemand vraagt om de bijsluiter en niemand interesseert het wat er voor ****************zooi in hun pasgeboren nakomeling ingespoten word. Als het kind opgroeit en symptomen als Autisme, ADHD of ander soort Niet Maatschappelijk Verantwoorde kwaal beginnen te vertonen, vullen we onze kinderen met Amfetamine (beter bekend als Ritalin,Adderall) of ander farmaceutisch goedgekeurde *****************zooi. Win-Win situatie voor deze industrie. Ik hoop dat een hoop mensen dit een keer gaan inzien, en niet naderhand op de proppen komen met; Wir habben es nicht gewust!

   wat betreft radiologie precies tussen het bekken van pasgeboren kinderen!? hebben ze zoveel bekkenproblemen in Azie? In Rusland? of China? en kankerverwekkende straling op het zaakje van je kind? waar was je? Waarschijnlijk wist je dit toen niet en treft je geen blaam, maar ik heb nog geen kinderen maar weet wel dat er niets, maar dan ook niets in mijn kind gespoten of gestraald wordt. De 1e de beste dokterlief die bij mijn kind komt met een naald of ander manipulerend tuig mag een eigen bed reserveren op de intensive care.

   Anderzijds zou het niet ingeënte kind een gevaar vormen voor de maatschappij…Waarom!? iedereen is toch ingeënt? denken we dat die vluchtelingen zijn ingeënt? of een inenting willen? ik ken meerdere mensen die niet zijn ingeënt en ze hebben nooit problemen gehad en zo vruchtbaar als als een konijn.

   19 likes
 2. Doet me een beetje denken aan de nazi’s. Beetje maar hoor……

  8 likes
 3. https://www.youtube.com/watch?v=44vzMNG2fZc

  Kijk hoe de werkelijke agenda in elkaar steekt….. en geniet van uw nieuwe vooruitzichten!

  Tenzij u liever naar Lingo, the X-factor of Heel Holland Bakt blijft kijken hoor. 😉

  9 likes
 4. Ik vind het nog smeriger dat zulke berichten, niet in de msm komen.

  5 likes
 5. Zie ik nu dat die krant uit 1975 komt?

  3 likes
 6. Raszuiverheid!? Adolf Hitler was toch gek? er bestaan toch geen rassen? Een pitbull is hetzelfde als een chihuahua toch? een strem hondengenen die niet voldoet aan de norm die we aan ze stellen laten we inslapen…waarom? Als deze strem genen in stand wordt gehouden is de kans groot dat de nakomelingen ook bijtten. NAZI’S hadden alle antwoordden al…daarom moesten ze uitsterven. De kans is groot dat hun nakomelingen ook gingen bijtten. Daarom bijt IK!

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

californië

Brrr! 65 jaar oude records aan diggelen door plotselinge kou in Californië

Dankzij een plotselinge koudegolf zijn er in ...

sneeuw

Recordhoeveelheid sneeuw in Canada en zware sneeuwval in Californië. Dit is ‘echt niet normaal’

Het verkeer kwam afgelopen weekend maar moeizaam ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 9 april
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.