Mens en DierCorona

De Jonge over coronavaccin: ‘Ik ben niet als eerste aan de beurt’

Help mee door deze info met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het coronavaccin van Pfizer bracht de grote media afgelopen week in jubelstemming. Het vaccin zou voor 95 procent beschermen. De Europese Commissie staat op het punt 200 miljoen doses te bestellen bij Pfizer. De farmaceut gaat in de komende dagen toestemming vragen om het middel in de Verenigde Staten op de markt te brengen.

De media vertelden er niet bij dat een vaccin dat beschermt tegen symptomen van Covid-19 kan bijdragen aan de verspreiding van de ziekte als mensen die gevaccineerd zijn in staat blijken om het virus over te dragen, schrijft Bloomberg.

Mensen die het coronavaccin hebben gekregen, kunnen de ziekte onbewust overdragen op zwakkeren. De gevaccineerden hoeven mogelijk geen mondkapjes meer te dragen en afstand te houden omdat ze zelf geen risico meer lopen. Maar ze kunnen nog steeds het coronavirus bij zich dragen, ook al worden ze niet ziek. Bloomberg: “Het is mogelijk dat mensen die gevaccineerd zijn vele anderen ziek maken.”

Risico

Begin deze week informeerde coronaminister Hugo de Jonge de Tweede Kamer over de aankoop van coronavaccins van Pfizer. De minister schrijft in een brief dat Nederland geen gebruik zal maken van het recht van opt-out, dat wil zeggen het recht om geen of minder vaccins af te nemen. “Gelet op het samenvattend oordeel van het wetenschappelijk adviespanel Covid-19-vaccins ten aanzien van het vaccin van Pfizer is er geen reden om te kiezen voor een opt-out.”

Dat is opmerkelijk, aangezien het wetenschappelijk adviespanel ook concludeert: “Het feit dat gebruikgemaakt wordt van een technologie waarmee nog geen geregistreerde vaccins gemaakt zijn, is een risico.”

Het kabinet lijkt dus niet bereid te zijn om risico’s te nemen als het gaat om coronabesmettingen, maar wel als het gaat om de veiligheid van coronavaccins.

Ik denk dat geen van ons als eerste aan de beurt zou zijn

De Jonge zal het coronavaccin overigens niet als eerste nemen, zo liet hij doorschemeren in een item dat vrijdag te zien was in praatprogramma Beau. Staatssecretaris Broekers-Knol zei dat ze het vaccin ‘natuurlijk’ neemt omdat ze het belangrijk vindt. Op de vraag van Jaïr Ferwerda of het kabinetsbeleid is dat iedereen er positief op reageert, antwoordde De Jonge: “Nee, dat is gewoon heel verstandig. Ik zou iedereen aanraden om die vraag met ‘ja’ te beantwoorden.”

Hij voegde toe: “Maar ik denk dat geen van mijn collega’s, ikzelf ook niet, tot de risicogroepen behoren. Ik denk dat geen van ons als eerste aan de beurt zou zijn.”

4.2 27 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
116 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
georg gunther
georg gunther
1 jaar geleden

hij durft hem niet te nemen de lafaard

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
1 jaar geleden

Voorzitter van de royal collega: De Covid-19 crisis is de grootste hoax ooit gepleegd..
https://new.awakeningchannel.com/the-cv19-crisis-is-the-biggest-hoax-ever-perpetra ted-claims-the-chairman-of-the-royal-college-of-physicians-and-surgeons-committee-in-ottawa/

Nvt
Nvt
1 jaar geleden

Ik. Ook niet 🙂

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

116
0
We lezen graag je reactie!x