Homepagina » Mens en Dier » De Jonge over coronavaccin: ‘Ik ben niet als eerste aan de beurt’
coronavaccin
Foto: Partij van de Arbeid (PvdA) CC BY 3.0

De Jonge over coronavaccin: ‘Ik ben niet als eerste aan de beurt’

Het coronavaccin van Pfizer bracht de grote media afgelopen week in jubelstemming. Het vaccin zou voor 95 procent beschermen. De Europese Commissie staat op het punt 200 miljoen doses te bestellen bij Pfizer. De farmaceut gaat in de komende dagen toestemming vragen om het middel in de Verenigde Staten op de markt te brengen.

De media vertelden er niet bij dat een vaccin dat beschermt tegen symptomen van Covid-19 kan bijdragen aan de verspreiding van de ziekte als mensen die gevaccineerd zijn in staat blijken om het virus over te dragen, schrijft Bloomberg.

Mensen die het coronavaccin hebben gekregen, kunnen de ziekte onbewust overdragen op zwakkeren. De gevaccineerden hoeven mogelijk geen mondkapjes meer te dragen en afstand te houden omdat ze zelf geen risico meer lopen. Maar ze kunnen nog steeds het coronavirus bij zich dragen, ook al worden ze niet ziek. Bloomberg: “Het is mogelijk dat mensen die gevaccineerd zijn vele anderen ziek maken.”

Risico

Begin deze week informeerde coronaminister Hugo de Jonge de Tweede Kamer over de aankoop van coronavaccins van Pfizer. De minister schrijft in een brief dat Nederland geen gebruik zal maken van het recht van opt-out, dat wil zeggen het recht om geen of minder vaccins af te nemen. “Gelet op het samenvattend oordeel van het wetenschappelijk adviespanel Covid-19-vaccins ten aanzien van het vaccin van Pfizer is er geen reden om te kiezen voor een opt-out.”

Dat is opmerkelijk, aangezien het wetenschappelijk adviespanel ook concludeert: “Het feit dat gebruikgemaakt wordt van een technologie waarmee nog geen geregistreerde vaccins gemaakt zijn, is een risico.”

Het kabinet lijkt dus niet bereid te zijn om risico’s te nemen als het gaat om coronabesmettingen, maar wel als het gaat om de veiligheid van coronavaccins.

Ik denk dat geen van ons als eerste aan de beurt zou zijn

De Jonge zal het coronavaccin overigens niet als eerste nemen, zo liet hij doorschemeren in een item dat vrijdag te zien was in praatprogramma Beau. Staatssecretaris Broekers-Knol zei dat ze het vaccin ‘natuurlijk’ neemt omdat ze het belangrijk vindt. Op de vraag van Jaïr Ferwerda of het kabinetsbeleid is dat iedereen er positief op reageert, antwoordde De Jonge: “Nee, dat is gewoon heel verstandig. Ik zou iedereen aanraden om die vraag met ‘ja’ te beantwoorden.”

Hij voegde toe: “Maar ik denk dat geen van mijn collega’s, ikzelf ook niet, tot de risicogroepen behoren. Ik denk dat geen van ons als eerste aan de beurt zou zijn.”

4.2 27 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
116 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
georg gunther
georg gunther
10 maanden geleden

hij durft hem niet te nemen de lafaard

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
10 maanden geleden

Voorzitter van de royal collega: De Covid-19 crisis is de grootste hoax ooit gepleegd..
https://new.awakeningchannel.com/the-cv19-crisis-is-the-biggest-hoax-ever-perpetra ted-claims-the-chairman-of-the-royal-college-of-physicians-and-surgeons-committee-in-ottawa/

Nvt
Nvt
10 maanden geleden

Ik. Ook niet 🙂

x

Check Also

verpleegkundige

CCU-verpleegkundige: ‘Ik heb het afgelopen halfjaar meer patiënten met deze klachten gehad dan in de 24 jaar ervoor’

CCU-verpleegkundige Myrthe heeft aan de werkgroep Zorgmedewerkers ...

coronapas

‘De bedenker van de coronapas zegt hier dat de coronapas geen enkel nut heeft’

Zolang te veel mensen nog niet gevaccineerd ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

116
0
We lezen graag je reactie!x