Mens en DierCorona

De Jonge over coronavaccin: ‘Ik ben niet als eerste aan de beurt’

Help mee door dit met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het coronavaccin van Pfizer bracht de grote media afgelopen week in jubelstemming. Het vaccin zou voor 95 procent beschermen. De Europese Commissie staat op het punt 200 miljoen doses te bestellen bij Pfizer. De farmaceut gaat in de komende dagen toestemming vragen om het middel in de Verenigde Staten op de markt te brengen.

De media vertelden er niet bij dat een vaccin dat beschermt tegen symptomen van Covid-19 kan bijdragen aan de verspreiding van de ziekte als mensen die gevaccineerd zijn in staat blijken om het virus over te dragen, schrijft Bloomberg.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Mensen die het coronavaccin hebben gekregen, kunnen de ziekte onbewust overdragen op zwakkeren. De gevaccineerden hoeven mogelijk geen mondkapjes meer te dragen en afstand te houden omdat ze zelf geen risico meer lopen. Maar ze kunnen nog steeds het coronavirus bij zich dragen, ook al worden ze niet ziek. Bloomberg: “Het is mogelijk dat mensen die gevaccineerd zijn vele anderen ziek maken.”

Risico

Begin deze week informeerde coronaminister Hugo de Jonge de Tweede Kamer over de aankoop van coronavaccins van Pfizer. De minister schrijft in een brief dat Nederland geen gebruik zal maken van het recht van opt-out, dat wil zeggen het recht om geen of minder vaccins af te nemen. “Gelet op het samenvattend oordeel van het wetenschappelijk adviespanel Covid-19-vaccins ten aanzien van het vaccin van Pfizer is er geen reden om te kiezen voor een opt-out.”

Dat is opmerkelijk, aangezien het wetenschappelijk adviespanel ook concludeert: “Het feit dat gebruikgemaakt wordt van een technologie waarmee nog geen geregistreerde vaccins gemaakt zijn, is een risico.”

Het kabinet lijkt dus niet bereid te zijn om risico’s te nemen als het gaat om coronabesmettingen, maar wel als het gaat om de veiligheid van coronavaccins.

Ik denk dat geen van ons als eerste aan de beurt zou zijn

De Jonge zal het coronavaccin overigens niet als eerste nemen, zo liet hij doorschemeren in een item dat vrijdag te zien was in praatprogramma Beau. Staatssecretaris Broekers-Knol zei dat ze het vaccin ‘natuurlijk’ neemt omdat ze het belangrijk vindt. Op de vraag van Jaïr Ferwerda of het kabinetsbeleid is dat iedereen er positief op reageert, antwoordde De Jonge: “Nee, dat is gewoon heel verstandig. Ik zou iedereen aanraden om die vraag met ‘ja’ te beantwoorden.”

Hij voegde toe: “Maar ik denk dat geen van mijn collega’s, ikzelf ook niet, tot de risicogroepen behoren. Ik denk dat geen van ons als eerste aan de beurt zou zijn.”

4.2 27 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

116 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
georg gunther
georg gunther
3 jaren geleden

hij durft hem niet te nemen de lafaard

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
3 jaren geleden

Voorzitter van de royal collega: De Covid-19 crisis is de grootste hoax ooit gepleegd..
https://new.awakeningchannel.com/the-cv19-crisis-is-the-biggest-hoax-ever-perpetra ted-claims-the-chairman-of-the-royal-college-of-physicians-and-surgeons-committee-in-ottawa/

Nvt
Nvt
3 jaren geleden

Ik. Ook niet 🙂

Back to top button
116
0
We lezen graag je reactie!x