Homepagina » Financieel » Raad eens hoeveel landen er nu nog over zijn zonder centrale bank
noord korea

Raad eens hoeveel landen er nu nog over zijn zonder centrale bank

Centrale banken hebben als het ware de hele planeet overgenomen. Er is namelijk nog maar één land ter wereld zonder een centrale bank en dat is Noord-Korea.

Er zijn nog wel enkele eilandengroepen zoals Micronesië die geen centrale bank hebben, maar zelfs als je die meetelt leeft 99,9 procent van de wereldbevolking in een land met een centrale bank.

Hebben de mensen hier vrijwillig voor gekozen? Nee, schrijft de Amerikaanse financiële nieuwssite Zero Hedge, ze zijn ons opgedrongen. Er zijn verrassend weinig mensen die precies kunnen vertellen wat een centrale bank doet. Volgens Wikipedia zijn dit de taken van een centrale bank:

Het uitvoeren van het monetair beleid van het betreffende land (of landen)
Het bevorderen van de prijsstabiliteit (beheersen van inflatie)
Het bevorderen van het betalingsverkeer
Het in circulatie brengen van bankbiljetten en het bestrijden van falsificaties
Het toezicht op financiële instellingen

Sinds de komst van de Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve, is de waarde van de dollar met 96 procent gedaald en is de staatsschuld 5000 keer zo groot geworden, aldus Zero Hedge. Toch willen de politici maar niet tornen aan de immense macht van de Fed.

Hoewel iedereen kan zien wat centrale banken doen, is er nog niet één politieke beweging geweest die een centrale bank heeft weten te sluiten. Sterker nog: in de afgelopen jaren is hun reikwijdte alleen maar verder uitgebreid.

Irak, Afghanistan, Libië

Laten we bijvoorbeeld eens kijken naar een aantal landen die nog niet waren ‘geïntegreerd’ in de ‘wereldgemeenschap’.

In 2001 viel Amerika Afghanistan binnen. In 2003 werd Da Afghanistan Bank de centrale bank van het land. Afghanistan beschikt nu net als de rest van ons over een moderne centrale bank. In 2003 viel Amerika Irak binnen. Begin 2004 werd de Central Bank of Iraq opgericht.

In 2011 bombardeerde Amerika Libië plat. Zelfs nog voordat Gaddafi werd afgezet, hielp de VS de rebellen bij het opzetten van een nieuwe centrale bank en een nieuw nationaal oliebedrijf.

Centrale banken zijn ontworpen om landen vast te houden in een eindeloze schuldenspiraal. Wereldwijd komt de schuld op 286 procent van het bbp. De mensheid wordt tot slaaf gemaakt door een gigantische schuldenmachine, maar de meesten hebben niet eens door dat dit gebeurt, besluit de site.

[Zero Hedge via The Economic Collapse blog]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
23 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
5 jaren geleden

Het is tijd dat de mensheid zich ontdoet van de Bankiers. Het was we weer mooi geweest. Het heeft zo z’n nut gehad, en nu zit het alleen nog maar in de weg. weg ermee dus!

wolfje
wolfje
5 jaren geleden

‘there’s a plot in this country to enslave every man, woman and child. before i leave this high and noble office i intend to expose this plot’. citaat president john f. kennedy 7 dagen voordat hij werd vermoord

Piet
Piet
Reactie op  wolfje
5 jaren geleden
wolfje
wolfje
Reactie op  Piet
5 jaren geleden

ben jij een kennedy specialist piet?

Peter Cernjavski
Peter Cernjavski
Reactie op  wolfje
5 jaren geleden

En hij bedoelde vooral de Banken, het geheim militair complex en de UFO-geheimhouding.

Speechless
Speechless
Reactie op  Peter Cernjavski
5 jaren geleden

https://www.corbettreport.com/how-many-trillions-did-the-pentagon-lose-questions-for-corbett-018/
Minuut 6.15 tot 17.00 andere conspiraties
Minuut 10.00 tot 17.00 gaat over de speech van Kennedy en waar die werkelijk over gaat.

Jeff
Jeff
5 jaren geleden

Noord Korea, ja, daar kunnen we nog een hoop van leren.

only yompu
only yompu
5 jaren geleden

Hoe komen we toch af van die lieden, die alleen maar heil zien in zakken vullen?

Raymond de Greef
Raymond de Greef
5 jaren geleden

We kunnen hier tegen verzetten door dit alles zoveel mogelijk te delen en vele vrienden en bekenden die er nu nog niets van willen weten overtuigen dat het wereld systeem de NWO ten gronden moet wees niet bang als complot denker te worden weg gezet nee U bent een ziener ende hebben we nodig hier iets tegen te doen.

J. Hofmans
J. Hofmans
5 jaren geleden

Maar, er zijn nog drie landen over waar Rothschild geen macht over heeft: Iran, Noord-Korea en Cuba.

bert s
bert s
Reactie op  J. Hofmans
5 jaren geleden

Klopt, daarom is er het verdrag met Iran gesloten en gaat Amerika weer handel drijven met
Cuba. Deze landen kunnen hun economie alleen maar uit het slob halen door geld te
gaan lenen bij een centrale bank. Iran heeft zijn olie klaar liggen voor export, echter het
is niet toevallig dat de opec landen de olieprijs zo belachelijk laag houden, dit heeft alles
te maken met de komst van Iran.

Eef
Eef
Reactie op  J. Hofmans
5 jaren geleden

En Rusland vanaf 1 januari 2016

Jabba
Jabba
Reactie op  Eef
5 jaren geleden

Bron? Lijkt me een strakke zet van onze vladimir

Richard
Richard
5 jaren geleden

And the show must go on!!!

Elise49
Elise49
5 jaren geleden

Naar mijn mening zit er meer achter de agenda dan totale controle voor mensen op aarde. Stel dat de planeet niburu/x/de destroyer/de zwarte zon/de draak/zonnewiel(vele andere namen, voortkomend in alle culturen/oude geschriften/mythologie/geloven) echt langs komt om de 3600 jaar. Dan kloppen de de zeven zegels, bazuinen, schalen dus wel. Dan wil je toch dat de mensheid 1 is/landen 1 zijn, want die planeet brengt veel chaos. De planeet zorgt voor veel hitte. Extreem veel hitte, waardoor alles opdroogt(voedsel en water problemen), verbrandt. Zorgt voor veel energie, dus de wind gaat razen. De lucht en water stromingen zijn van slag. enz. De aarde warmt op door deze planeet. Vandaar dat de energie van de aarde van 7.83 Hertz naar 17 Hertz is gegaan. Dat dit een van de redenen is van de vele nieuwe ziektes en niet het vitamine D gebrek.(al eerder uitleg gegeven dat dit onzin is, want in de noordelijke landen heb je een half jaar geen licht(al eeuwenlang) Bij constante druk(nu dus 17 Hertz) veranderen stoffen/atomen/elementen. Dus ook zuurstof. Geen goede zuurstof, dan breken hersenen af. Geen goed bloed idem dito.
En dat is dan de reden van de huidige technologie versnelling(eeuwen oude kennis(van de ouden/hoogpriesters), die nu nodig is/dus ook de ufo kennis enz.). Metaal smelt pas bij hogere temperaturen. Klimaat/water/voedsel/sociale beheersing om de boel/chaos proberen in de hand te houden.
De kalender van de Maya’s eindigde op 2012. Ik denk dat dat het moment is dat de planeet zichtbaar werd voor ons(wetenschappers). Dit is de reden waarom het Vaticaan ook over een sterrenwacht/kijker beschikt.
Zij weten dit dus ook. Zij hebben alle boeken/schriften van de oudheid.
Je kunt dit niet vertellen, want dan gaan veel mensen denken: we gaan toch dood en we leven er op los.(sodom en gomorra) En dat is de reden dat Jezus/boodschap tot stand is gekomen. En dat is de reden waarom 2015 het jaar van het licht is(zowel letterlijk(de planeet/de zwarte zon, als geestelijk bewustzijn van samen zijn/delen/helpen) en nu elk jaar officieel blijft(het jaar van het licht) tot Jezus terug is gekomen.(in het nieuwe tijdperk dus, waarin alles weer in overvloed weer groeit en bloeit)
Wanneer komt Jezus terug? Als de planeet Niburu weer uit zicht is. Niburu betekent zowel geen geboorte meer, als nieuw geboorte. Dus van een oud tijdperk naar een nieuwe tijdperk.
Volgens sommige wetenschappers zal de planeet voor een poolshift gaan zorgen. Dus ook voor een flinke zondvloed/land veranderingen. Uit hele oude landkaarten blijkt dat lang geleden land anders was dan nu. De oude indianen spreken over: als de spinnenwebben(wifi/internet) aan de hemel staat, dan eindigt langzaam de mensheid/al het levende. Ook spreken zij over dat als je slaapt en wakker wordt, je in een andere wereld terecht kunt komen. Bv. je leefde eerst in een warm gebied en wordt wakker in een koud gebied. Dan heb je geluk gehad, als een van de weinige overlevende. Grotten zijn in de oudheid ook goede plekken om te overleven.
Uit mijn onderzoekje blijkt: de plekken waar de NAVO zit, zijn plekken waar je hoog boven de zeespiegel zit en ver van rivieren, meren. Dus ik krijg het vermoeden dat mijn visie wel eens waar kan zijn. En dat de Fema kampen toch echt bedoeld zijn om mensen op te vangen voor natuurrampen.
Dus de agenda kan toch goed bedoeld zijn. Zelf dacht ik ook alleen het slechte ervan. Nu denk ik: het heeft 2 kanten. En je mag god danken dat je zolang mogelijk bespaart blijft van rampen. En dat je dus elke dag moet genieten. Het kan zo over zijn. Zoals de bijbel zegt: Het komt als een dief in de nacht.
Als iemand dit van de overheid leest: Laat mensen in hun waarde.(ga ze niet breken) Denk niet alleen aan het systeem. Die is allang failliet door schuld op schuld. Het systeem wordt nu kunstmatig omhoog gehouden en zelfs de koningshuizen gaan hun macht verliezen in de toekomst. Als je goed had opgelet bij het eerste gesprek van onze koning, dan zei hij: Ik zal er zijn, zolang ik kan. De Nederlandse uitvoering van de prins op de erwt was weer een voorproefje. Veel aandeelhouders verliezen nu geld door de structuren. Ook grootaandeelhouders komen aan de beurt.
Ik wens iedereen veel wijsheid/kijk naar details/denk zelf en blijf menselijk, want we zitten allemaal in hetzelfde schip.
Vrede zij met u.

Tineke
Tineke
Reactie op  Elise49
5 jaren geleden

Ik denk Elise 49 dat je best wel eens gelijk kan krijgen, alleen die spinnenwebben in de lucht zijn bij mijn weten de chem trails, ze zien er ook zo uit, want wifi en internet zie je niet in de lucht.

Elise49
Elise49
Reactie op  Tineke
5 jaren geleden

Misschien heeft beide met elkaar te maken.

exegese
exegese
Reactie op  Elise49
5 jaren geleden

Er is in 2001 een wet ondertekend door Clinton met de naam NESARA. Die wet hebben ze lang tegen kunnen houden, maar die zal vroeg of laat in werking treden en dat zal eerder vroeg zijn dan laat ! Er zal dan veel veranderen, heeeel veel !

http://nesara.nl/

corbison
corbison
5 jaren geleden

Ben Benake maakte de statement wij doen Gods werk op aarde met de financiën, zodat hij zijn geloof business kan blijven uit oefenen

Bob
Bob
5 jaren geleden

Naar mijn mening maakt dat geheel niets uit omdat je een wereld bank heeft die alles beheerd dus ook de banken in Noord Korea.

x

Check Also

biden

De eerste week van Biden: 6 waarschuwingssignalen

Joe Biden heeft in zijn eerste week ...

timmermans

Frans Timmermans ‘verdient proces wegens dood door schuld’

Aanstaande woensdag behandelt het gerechtshof Den Haag ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

23
0
We lezen graag je reactie!x