Homepagina » Gezondheid » Onthuld: Wat is aspartaam?

Onthuld: Wat is aspartaam?

Meer dan een miljard mensen op Aarde consumeren aspartaam en geloven dat het een veilig ingrediënt is, maar wat ze waarschijnlijk niet weten is dat de stof zorgt voor 75 procent van alle klachten over bijwerkingen.

In veel landen is aspartaam verboden. Waar toegestaan is het bekend onder de merknamen NutraSweet, Equal, Sweet One en Spoonful.

Aspartaam (E951) is een synthetische chemische combinatie die bestaat uit 50 procent fenylalanine, 40 procent asparaginezuur en 10 procent methanol. Aspartaam is toegevoegd aan duizenden levensmiddelen, waaronder frisdranken, snoepgoed, kauwgom, vitaminen, voedingssupplementen en zelfs medicijnen.

Elk van de drie ingrediënten in aspartaam kan veel verschillende bijwerkingen veroorzaken. Let op het ingrediënt kaliumacesulfaam, wat simpelweg een andere benaming is voor aspartaam.

Fenylalanine: Door inname van aspartaam stijgt het fenylalaninegehalte in het bloed. Het kan zich ophopen in bepaalde hersengebieden wat met name gevaarlijk is voor kinderen en foetussen. Omdat knaagdieren het aminozuur veel sneller afbreken dan mensen is het testen op ratten niet afdoende. Door de opeenhoping van fenylalanine in het brein neemt het serotoninegehalte af waardoor emotionele stoornissen zoals depressie kunnen ontstaan.

Asparaginezuur: Asparaginezuur staat bekend als een zogenoemde excitotoxine, wat betekent dat het bepaalde zenuwcellen overstimuleert tot ze afsterven. Net zoals nitraten en mononatriumglutamaat (E621) kan asparaginezuur zorgen voor een onbalans in de aminozuren in het lichaam als gevolg waarvan neurotransmitters in het brein ontregeld raken.

Methanol wordt formaldehyde (balsemvloeistof): Door de consumptie van aspartaam wordt methanol (brandalcohol) door het lichaam verspreid, waaronder het brein, de spieren, vet- en zenuwweefsel en omgezet in formaldehyde. Formaldehyde dringt cellen binnen en verbindt zich met eiwitten en genetisch materiaal (DNA). Methanol is een gevaarlijke neurotoxine en staat bekend als carcinogeen. Methanol kan leiden tot blindheid en geboorteafwijkingen en wordt onder meer gebruikt voor spiritus.

De aanbevolen limiet voor de consumptie van methanol is vastgesteld op 7,8 milligram per dag, maar een liter frisdrank met aspartaam bevat tenminste 50 milligram methanol. Mensen die veel producten met aspartaam kopen consumeren tot 250 milligram methanol per dag, meer dan 30 keer de toegestane limiet.

Aspartaam leidt naast fibromyalgie en multiple sclerose tot duizeligheid, hoofdpijn, gedragsstoornissen, hallucinaties, depressies, misselijkheid, gevoelloosheid, spiertrekkingen, gewichtstoename, huiduitslag, vermoeidheid, irritatie, slapeloosheid, zichtproblemen, gehoorverlies, hartkloppingen, ademhalingsproblemen, angststoornissen, smaakverlies, oorsuizingen, duizeligheid, geheugenverlies en gewrichtspijn. Ook kunnen vele aandoeningen door aspartaam verergeren waaronder chronischevermoeidheidssyndroom (CVS), hersentumoren, epilepsie, ziekte van Parkinson, ziekte van Alzheimer, mentale retardatie en voornamelijk diabetes.

Geboorteafwijkingen: Volgens Dr. Louis Elsas van de Emory-universiteit in Atlanta kan fenylalanine zich concentreren in de placenta waardoor mentale retardatie (verstandelijke handicap) optreedt. Formaldehyde in de bloedstroom van een zwangere vrouw kan ervoor zorgen dat haar immuunsysteem foetaal weefsel aanvalt als gevolg waarvan ze een miskraam krijgt. Dit kan reeds gebeuren voordat ze weet dat ze zwanger is.

Gewichtstoename: Producten met het label caffeïnevrij, light of zero bevatten zeer waarschijnlijk synethetische zoetstoffen en aspartaam wordt vaker gebruikt dan de drie bekende carcinogenen sucralose, sorbitol en sacharine (E954). Vrijwel alle caffeïnevrije frisdranken, kauwgom en het meeste snoepgoed (behalve chocolade) bevatten aspartaam. Deze producten bevatten synthetische suikers die zuur aanmaken. Het lichaam creëert vetcellen om het extra zuur op te slaan en dit is waarom veel mensen die aspartaam consumeren dikker worden.

Natuurlijke suikervrije alternatieven: Xylitol en stevia zijn natuurlijk en veroorzaken geen bijwerkingen of zenuwschade. Gewichtsverlies begint met het eten van biologische groenten en het doen van cardiovasculaire oefeningen. Vermijd alle dieetvoeding en let op de suikerinname.

Bron: Naturalnews.com

Gerelateerd:

 Vond je dit artikel leuk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

jaar

Vergeet alles wat u hebt gehoord. Ontdek hoeveel kouder het in de afgelopen 200 jaar is geworden in West-Europa

Jaar in jaar uit beweren bekende personen ...

kabinet

Hard bewijs dat ons kabinet liegt en beloftes niet nakomt. Hoe de regeringspartijen er een puinhoop van maken

Het kabinet zegt zich druk te maken ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
  • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
  • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 30 januari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.