Financieel

Hoeveel invloed heeft de Trilaterale Commissie op de economie?

Help mee door deze informatie met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Trilaterale Commissie werd in 1973 opgericht op initiatief van David Rockefeller. Patrick Wood noemt in zijn boek Trilaterals Over Washington 87 Amerikaanse leden van de privé-organisatie.

Elf van hen bekleden nu functies binnen de federale regering. Het doel van de commissie was de creatie van ‘een nieuwe internationale economische orde’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Tot de Amerikaanse leden van de Trilaterale Commissie behoren onder meer de Amerikaanse minister van Financiën Tim Geithner, Nationaal Veiligheidsadviseur James Jones, voorzitter van de Economic Recovery Advisory Board Paul Volcker en Directeur Nationale Inlichtingen Dennis Blair.

Wereldbank

Tot 17 mei jongstleden was Loukas Papadimos premier van Griekenland. Mario Monti werd op 16 november vorig jaar premier van het Italiaanse kabinet-Monti, een kabinet van technocraten. Beide mannen zijn lid van de Trilaterale Commissie. Monti is zelfs de Europese voorzitter van de organisatie.

Wood merkt daarnaast op dat sinds 1973 acht van de 10 Amerikaanse handelsvertegenwoordigers op het moment van benoeming lid waren van de Trilaterale Commissie. Bij de Wereldbank stond sinds dat jaar in zes van de acht gevallen een trilateralist aan het roer.

Vier jaar voordat hij samen met David Rockefeller de Trilaterale Commissie oprichtte schreef Zbigniew Brzeziński dat de natiestaat als een fundamentele eenheid van het georganiseerde leven van de mens niet langer de toonaangevende creatieve kracht was. Die rol was volgens hem overgenomen door de internationale banken en multinationals. Brzeziński werd Nationaal Veiligheidsadviseur onder Jimmy Carter.

Economisch adviseurs

Andere noemenswaardige Amerikaanse leden van de Trilaterale Commissie zijn George H.W. Bush, Bill Clinton, Dick Cheney en Al Gore.

Het is dan ook niet geheel toevallig dat er geen economisch herstel in het vooruitzicht ligt en dat de superrijken nog veel rijker zijn geworden door de uitkoop van de banken. Daarvoor hoeft alleen maar naar de verschillende economisch adviseurs van de Amerikaanse minister van Financiën Tim Geithner worden gekeken: Paul Volcker, Alan Greenspan, E. Gerald Corrigan (directeur Goldman Sachs) en Peter G. Peterson (voormalig bestuurszitter van Lehman Brothers en oud-voorzitter van de Council on Foreign Relations). Deze heren zijn allen lid van de Trilaterale Commissie.

Kippenhok

Hoeveel vossen moeten het kippenhok binnensluipen voordat duidelijk wordt wie de koers van de economie bepaalt? In 1978 sprak journalist Jeremiah Novak met trilateralisten Karl Kaiser en Richard Cooper. De vraag was wie binnen de regering-Carter verantwoordelijk was voor economisch en politiek beleid.

“Is het waar dat een Trilaterale Commissie onder leiding van Henry Owen, bestaande uit vertegenwoordigers uit de VS, Groot-Brittannië, West-Duitsland, Japan, Frankrijk en de EEG, het economische en politieke beleid coördineert?” vroeg Novak. “Ja, ze hebben drie keer vergaderd,” zei Cooper.

Op de vraag van Novak waarom de commissie volgens het tweetal informeel moest blijven, antwoordde Kaiser: “Veel Europese landen zouden fel gekant zijn tegen de dominante rol van West-Duitsland tijdens vergaderingen van de Trilaterale Commissie.”

Bron: Naturalnews.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
m&m
m&m
11 jaren geleden

wanneer nemen de gewone mensen het heft in eigenhand?
ik ben het zat om altijd de underdog te zijn van deze kliek.
ik hoop dat we eens wakker worden.

Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

Citaat: Vier jaar voordat hij samen met David Rockefeller de Trilaterale Commissie oprichtte schreef Zbigniew Brzeziński dat de natiestaat als een fundamentele eenheid van het georganiseerde leven van de mens niet langer de toonaangevende creatieve kracht was. Die rol was volgens hem overgenomen door de internationale banken en multinationals. De reden waarom ik als jagende wolf nu door het leven ga.Het citaat zegt feitelijk dat de mens een dier is, en de bank een GOD.Maar de meesten van ons zijn met deze gevoelens bekend.Grote vraag Hoe lang laten we dit nog toe??

Pe68
Pe68
11 jaren geleden

Uit de tekst;
Op de vraag van Novak waarom de commissie volgens het tweetal informeel moest blijven, antwoordde Kaiser: “Veel Europese landen zouden fel gekant zijn tegen de dominante rol van West-Duitsland tijdens vergaderingen van de Trilaterale Commissie.”

Klinkt als;
Velen van het volk zullen fel gekant zijn tegen de dominante rol van de rijken…

Bert
Bert
11 jaren geleden

Na de val van de Berlijnse muur verscheen het boek: “The End of History and the Last Man”, waarin de Amerikaanse filosoof Francis Fukuyama betoogt dat de geschiedenis zijn einddoel heeft bereikt en dat de vrije markt-democratie daarbij als triomfator uit de bus is gekomen.

Nu heeft echter ook nog de vrije markt een laatste overwinning op de democratie behaald. Daarmee is de vrije markt-democratie echter een rijk geworden dat innerlijk verdeeld is geraakt, met als onvermijdelijke gevolg dat het door haar eigen innerlijke krachtenspel ineen zal storten.

Back to top button
6
0
We lezen graag je reactie!x