CoronaBinnenland

Ontluisterend verhaal: Lareb is een ‘black box-centrum’ waar bijwerkingen in de doofpot belanden

Help anderen door deze info met jouw kennissen op je socials te delen!

Bijwerkingencentrum Lareb is niet transparant en springt onzorgvuldig om met meldingen van bijwerkingen, ondervinden slachtoffers van vaccinatieschade.

Lareb lijkt eerder op een black box-centrum dat vaccinatieschade voor de buitenwereld mooier laat lijken dan het in werkelijkheid is. Het is frustrerend om te zien hoe de doofpot bij deze mysterieuze instantie zich voor je ogen ontvouwt en je staat er als prikschade-getroffene machteloos in,” schrijft Magdalena Dzambo op haar website The Long Shot.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Het Lareb herhaalt tot in den treure het mantra dat een gemelde bijwerking niet per se veroorzaakt hoeft te zijn door het vaccin. Zij geven standaard aan dat klachten of aandoeningen na vaccinatie door een andere oorzaak kunnen ontstaan, aldus Dzambo. “Alle meldingen die je ziet op hun website kunnen dus gezien worden als puur toeval. Best wel bijzonder.”

Het Alles-Behalve-de-Vaccinatie-Syndroom

Zelfs als een persoon enkele minuten na het coronavaccin overlijdt, zoals Nico uit Goor, is de kans dat de prik de oorzaak was volgens het Lareb ‘minimaal’.

Het Lareb heeft schijnbaar zelf last van een bijwerking: het Alles-Behalve-de-Vaccinatie-Syndroom, merkt Dzambo op.

Haar lotgenote Iris de Boer vroeg het centrum of zij onderzoek doen naar deze ‘toevalligheden’ en kreeg als antwoord: ‘Wij registreren alleen, wij doen geen onderzoek’.

Heel opvallend

Dzambo vindt het ‘heel opvallend’ dat het Lareb haar meldingen en die van lotgenoten afzwakt. Na haar coronavaccinatie werd haar ongesteldheid ‘één grote hel’. Ze bleek endometriose te hebben en meldde dat bij het Lareb. “Tot mijn verbazing zag ik mijn melding niet terug op hun website.”

De aandoening bleek in de categorie ‘stukjes baarmoederslijmvlies buiten de baarmoeder’ te zijn geplaatst, maar dat is niet de definitie van endometriose.

Dzambo werd afgepoeierd. Het Lareb weigerde de melding aan te passen en wilde niet met haar gynaecoloog spreken.

Verbinding verbroken

Een lezer liet mij weten dat ze twee keer met het Lareb heeft gebeld om bijwerkingen te melden en dat tot twee keer toe midden in het gesprek de verbinding werd verbroken. “Geen interesse. Waardeloze instelling.”

Lotgenoten maken hetzelfde mee: migraine wordt geregistreerd als ‘hoofdpijn’. Neuropathie wordt ‘tintelingen’. Gordelroos wordt ‘jeuk’.

Aandoeningen worden bovendien opgesplitst in symptomen. Zo wordt een functionele neurologische stoornis bij het Lareb onderverdeeld in bijvoorbeeld tintelingen, spierpijn en hoofdpijn.

Dat is toch gek

Pfizer doet hetzelfde. Dzambo wilde van de vaccinmaker weten waarom het Guillain-Barré-syndroom niet in de bijsluiter van hun coronavaccin staat. Ze kreeg te horen dat Pfizer de aandoening heeft opgesplitst in bijvoorbeeld spierpijn, paresthesieën en vermoeidheid. “Dat is toch gek!”

Ook opmerkelijk: pas na een jaar wordt een bijwerking geclassificeerd als ‘ernstig’. Voor die tijd is een bijwerking volgens het Lareb per definitie ‘mild’.

Dzambo bracht met Iris de Boer en Sara Peters een bezoek aan het ministerie van Volksgezondheid. Ze vroegen daar onder meer bij hoeveel meldingen het Lareb alarm slaat. Het verontrustende antwoord: daar zijn geen afspraken over gemaakt. Het Lareb trekt dus niet aan de bel.

Een vreemde situatie

Daarnaast zijn veel gevallen van bijwerkingen simpelweg niet geregistreerd door ‘technische storingen’ of verdwenen van de website van het Lareb. Het gaat hier om 350.000 verdwenen bijwerkingen en 55.000 verdwenen meldingen, ontdekte De Boer.

Ze heeft dit nagevraagd bij het Lareb en kreeg een mail waarin stond dat het klopt dat het aantal meldingen (en bijwerkingen) op de website lager kan zijn dan voorheen omdat de meldingen van de fabrikant niet meer getoond worden.

Er werd ook navraag gedaan bij één van de fabrikanten, maar die gaf aan de bijwerkingen niet te melden bij het Lareb. “Een vreemde situatie.”

Dzambo komt tot de conclusie dat het Lareb niet aan open en eerlijke communicatie doet.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 169 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

109 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Cobus
Cobus
6 maanden geleden

Toeval bestaat niet, neem er nog een je doet het voor een ander.

Bezorgde NL'er
Bezorgde NL'er
6 maanden geleden

Je zal er maar bij werken.
Nou, je kinderen zullen wel trots op je zijn maar die zijn dan ook behebt met het domheids dna van de ouder.

jessie nameles
jessie nameles
6 maanden geleden

rivm, lareb, ema , rivm, who , zijn allemaal bang voor hun haggie . heb nog op jan marijnisen gestemd 2 e partij van nl geworden toen. en agnes kant ook van de sp is heel blij met haar baantje elders en laat het lekker gaan . droevenis 1 e klas !!!

Fransdo
Fransdo
6 maanden geleden

Het is allemaal doorgestoken kaart. Lareb is, zoals ik het zie, nou juist opgericht, om te voorkomen dat meldingen ook elders worden gedaan alhoewel ik niet zou weten waar dan precies. Ze zijn opgericht om de schijn hoog te houden dat er aandacht aan wordt besteed. Ooit heb ik aangifte gedaan bij de Rijksrecherche van een misdaad begaan door een politieagent. Die werd toen afgewezen, ik had het als ”klacht” moeten melden bij de plaatselijke politie wiens medewerker die misdaad nu juist had begaan. Er werd wel bij gezegd dat ik daar nu waarschijnlijk te laat voor was.

Geloof me, hier is grondig over nagedacht. Wel mensen buiten sluiten als ze ”het vaccin” niet nemen maar niet thuis geen als de nare consequenties van jouw stupide beleid zich aandienen.

Gelukkig heb ik ”het vaccin” nooit genomen. Ik kon in die tijd niet naar een restaurant maar heb toch heerlijk gegeten.

Back to top button
109
0
We lezen graag je reactie!x