Homepagina » Buitenland » Dijsselbloem en Rutte naar controversiële Bilderbergconferentie
Dijsselbloem en Rutte naar controversiële Bilderbergconferentie

Dijsselbloem en Rutte naar controversiële Bilderbergconferentie

De Bilderberggroep heeft de lijst van deelnemers aan de geheimzinnige bijeenkomst van 11 tot 14 juni in Oostenrijk vrijgegeven.

Initiatiefnemer van de Bilderbergconferentie was prins Bernhard, de vader van oud-koningin Beatrix. De besloten conferenties, waar zwaargewichten uit de politiek, media, industrie en business samenkomen, is steevast onderwerp van speculatie.

Niet openbaar

De bijeenkomsten vinden jaarlijks plaats in Europa of de Verenigde Staten. Voor de conferenties worden veelal regeringsleiders, politici, industriëlen, managers uit het bankwezen en mediamagnaten uitgenodigd. Deelnemers moeten zich houden aan de Chatham House Rule. Dat wil zeggen dat de inhoud van de besprekingen niet openbaar mag worden gemaakt door de deelnemers.

Volgens complottheoretici is het een plaats waar snode plannen worden gesmeed. De Amerikaanse oud-president Gerald Ford zei in 1965: ‘Je bent geen lid van de organisatie, je krijgt een uitnodiging van de prins’.

Mensen die regelmatig deelnemen zijn: Google-baas Eric Schmidt, voorzitter van de raad van internationale adviseurs van Goldman Sachs Robert Zoellick, ex-MI6-baas John Sawers en de Amerikaanse oud-minister van Buitenlandse Zaken Henry Kissinger.

David Petraeus, de voormalige chef van de CIA die in april werd veroordeeld omdat hij geheime informatie aan zijn minnares had gegeven, is voor het tweede jaar op rij uitgenodigd.

Beatrix

Dijsselbloem en Rutte naar controversiële Bilderbergconferentie

Betogers bij de Bilderbergconferentie in Watford in 2013 (AFP)

Er zijn dit jaar opvallend weinig regeringsleiders aanwezig op de conferentie: Mark Rutte, de Duitse president Heinz Fischer, de Finse minister-president Alexander Stubb en zijn Belgische evenknie Charles Michel zijn de enige leiders die naar Oostenrijk afreizen.

Angela Merkel nam in 2005 deel en David Cameron in 2013. Prins Charles in 1986. De Britse koningin is nooit aanwezig geweest, hoewel prinses Beatrix een veel geziene gast is. Zij is ook dit jaar weer uitgenodigd. Bill Clinton en Gerald Ford zijn – voor zover bekend – de enige Amerikaanse presidenten die aanwezig zijn geweest op een Bilderbergconferentie.

De overige Nederlanders die dit jaar acte de présence zullen geven in Tirol: minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem, Shell-topman Ben Beurden, bestuursvoorzitter van het Wageningen University & Research centre Louise Fresco en hoogleraar economie Victor Halberstadt. De volledige lijst genodigden vind u hier.

[Telegraph]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
70 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Helgoland
Helgoland
5 jaren geleden

Zouden er na het lezen van dit bericht nog mensen zijn die in hun onnozele onschuld menen dat we in een democratie leven? Ik vraag het mij af…

Misschien kunnen we daarom maar beter spreken van een “Bildercratie”, of zoiets.

rik
rik
Reactie op  Helgoland
5 jaren geleden

Die asteroïde die komt waarschijnlijk precies op dat moment daar in Oostenrijk terecht. Het is namelijk een precisie bombardement van de ET’s van de galactische federatie 🙂

Arwijn
Arwijn
Reactie op  rik
5 jaren geleden

Bilderberg klokkenluider komt naarbuiten:

World Bank Whistleblower Writes to Bilderberg Steering Committee
http://www.infowars.com/world-bank-whistleblower-writes-to-bilderberg-steering-committee/

Arwijn
Arwijn
Reactie op  Arwijn
5 jaren geleden

500 euros of 2 weken in de bak voor het betreden van de “Bilderberg Security Zone”

http://www.infowars.com/500-euro-fine-or-2-weeks-in-prison-for-entering-giant-bilderberg-security-zone/

huisheks
huisheks
Reactie op  Arwijn
5 jaren geleden

Ga direct naar de gevangenis; u gaat niet langs Start en krijgt geen 2 miljoen euroos. Hahaha, Bilderbergers verenigt U en duikt onder in de ondergrondse steden van de USA .
Dan zullen wij er een laagje asfalt over storten.
En de hemelse zegen na.

D. Schouten
D. Schouten
Reactie op  Helgoland
4 jaren geleden

Het is toch allang al bekend dat deze samenkomst van de topmensen cq regeringsleiders grote bedrijven enz de dingen bepalen wat er gebeuren gaat !!! De regeringen zijn marionetten!, en doen wat te doen als er aan hun touwtje wordt getrokken! Als het maar geld oplevert links of rechtsom Dat is de boodschap rest is bijzaak!

Oeboema
Oeboema
5 jaren geleden

Blijkbaar toch niet zo geheimzinnig als de kop suggereert. Tijd, locatie en lijst met genodigden zijn openbaar.

Weet je waarom er niets naar buiten komt over de inhoud van de gesprekken? Dat is omdat de deelnemers dan eindelijk kunnen zeggen wat ze echt denken. Met televisiecamera’s op je gericht is dat niet vanzelfsprekend, al pretendeert men natuurlijk van wel.

Roy
Roy
Reactie op  Oeboema
5 jaren geleden

“Weet je waarom er niets naar buiten komt over de inhoud van de gesprekken? Dat is omdat de deelnemers dan eindelijk kunnen zeggen wat ze echt denken. Met televisiecamera’s op je gericht is dat niet vanzelfsprekend, al pretendeert men natuurlijk van wel.”

Fijn om dit telezen Oeboema, je slaat de spijker op zn spreekwoordelijk kop. Maar ja, het zit in de aard van sommige mensen om overal wat achter te zoeken.

Wat er wordt besproken is verder ook geen geheim..

http://www.bilderbergmeetings.org/press-release.html

ferrimassi
ferrimassi
Reactie op  Roy
5 jaren geleden

Als je alleen vrij denkt te kunnen spreken in een select gezelschap van beroepscriminelen ben je bezig met dingen die het daglicht niet kunnen verdragen. Wapenhandel, bankensector, mediatycoons en mijn president in dezelfde club zonder enig overzicht.. heel onschuldig allemaal.. Als de politiek binnenkort aankondigt dat het grondtroepen naar syrie gaat sturen heeft het hier natuurlijk niks mee te maken. Maar och kijk ze doen een beetje pr.. weltrusten.

Roy
Roy
Reactie op  ferrimassi
5 jaren geleden

“beroepscriminelen”

Dit is jouw visie, dus dit

“ben je bezig met dingen die het daglicht niet kunnen verdragen”

Is ook gebaseerd op jouw angst voor de grote boze mensenwereld..

Er is bekend wat er besproken wordt en er mag ook over gesproken worden, alleen mag men mensen niet quoten. Dat Rutte en meerdere met hem de Chatham House Rule niet snappen en denken dat ze niets mogen zeggen ligt aan desbetreffende personen.

ferrimassi
ferrimassi
Reactie op  Roy
5 jaren geleden

Ja oorlogscriminelen en fraudeurs. Geen angst, maar empirische waarheden. Figuren als kissinger, sorros, blair, bushes, de oranjes. Stuk voor stuk criminelen die in een gezonde rechtstaat allang in een donkere kerker gestopt zouden zijn.

Claro
Claro
Reactie op  Roy
5 jaren geleden

@Roy – Voor de wereldvrede en de vooruitgang van de wereld heeft Bilderberg schijnbaar weinig om de hakken, want anders zou men dergelijke onderwerpen helemaal niet kennen of zouden de vele issues eenvoudigweg helemaal niet bestaan en aangesneden hoeven worden. Dat de Bilderberg vergaderingen onschuldige vergaderingen zijn blijkt nergens uit, want heeft men ooit in het openbaar duidelijk gemaakt wat ze voor positieve oplossingen aangedragen voor de vele problemen die men daar volgens de vele goedgelovigen bespreekt? Als de vele problemen in de wereld opgelost zouden kunnen worden of tracht dit te doen met een Bilderberg club dan hadden we reeds vele malen hun goede daden mogen aanschouwen, maar in plaats daarvan hult men zich in grote stilzwijgen en nemen de wereldwijde problemen alleen maar verder toe en nemen de politieke en zakelijke leugens en rooftochten tot aan oorlogen alleen maar verder toe.

Het zou fantastisch zijn als de Bilderberg bijeenkomsten enige soelaas bieden en tegengas zouden bewerkstelligen aan de wereldwijde problematiek, maar tot op heden is daar nog helemaal niets van gebleken, eerder het tegenovergestelde en dit mag men veronderstellen omdat nergens het tegendeel uit blijkt. Misschien krijgt deze club wel te veel aandacht en zouden mensen helemaal geen aandacht aan deze totaal achter(lijke)haalde bijeenkomsten moeten wijden, misschien is de aandacht die ze krijgen niet meer dan parels voor de zwijnen werpen.

Roy
Roy
Reactie op  Claro
5 jaren geleden

“Dat de Bilderberg vergaderingen onschuldige vergaderingen zijn blijkt nergens uit”

Andersom precies hetzelfde..

Dat wij als belastingbetaler voor de kosten opdraaien vind ik dan weer een ander verhaal..

“Misschien krijgt deze club wel te veel aandacht”

Inderdaad, maar ja, wie geeft ze deze aandacht…

Faith
Faith
Reactie op  Roy
5 jaren geleden

”…andersom precies hetzelfde…”? Dit is geen antwoord Roy. Nogmaals, zie jij positieve bijdragen na al meer dan 60 jaar vergaderen, op kosten van de zwaar financieel gedecimeerde bevolking? En dan vindt je het vreemd dat het aandacht krijgt? De wereld is er alleen slechter op geworden dus gaat men er vanuit dat daar alleen duistere plannen besproken worden. Alles wijst daar op, alleen Roy ziet het niet.

Claro
Claro
Reactie op  Roy
5 jaren geleden

@Roy. Andersom precies hetzelfde? Niet hetzelfde want ze hebben nog nooit laten zien hoe onschuldig men is of welke positieve bijdrage de club heeft geleverd. Billderberg kwalificeert zich op deze manier als een soort van gesloten occulte club met machtige mensen en heeft nergens ooit ook maar voor één moment zich positief of welke manier dan ook gemanifesteerd of ergens over uitgelaten als een club met mensen die men vertrouwensvol tegemoet kan treden.

Wie geeft ze aandacht? Dat zijn zeer zeker ook degene die constant tegen de kritieken ageert van degene die zich terecht afvragen wat een dergelijke duister gesloten, occult-achtige en machtige club met mensen daar zoals bespreken en die nota bene onze volksvertegenwoordigers uitnodigen (privaat naar ik aanneem) en deze daarmee bijna ergens de wet van openbaar bestuur overtreden en zich redelijk onfatsoenlijk opstellen tegenover de kiezers die toch graag zouden willen weten wat zij daar zoal bespreken en of dit wel in het belang is van ons of juist niet. Het geeft het voetvolk een onmachtig gevoel als heel machtige mensen zich zo geheimzinnig gedragen en doen alsof het voetvolk geen recht hebben om niet te mogen vernemen. Dat Beatrix deze club bezoekt is ook dubieus te noemen, ook daar ze leeft en teert op de zakken van de gemeenschap die schijnbaar het recht/verplichting hebben haar en de gehele familie te onderhouden, maar niet het recht hebben om te weten wat ze zoal uitvreet. Zo makkelijk komt een doorsnee nitwit van volksmens er niet mee weg als deze de hand ophoudt en teert op de zakken van de gemeenschap.

Roy
Roy
Reactie op  Roy
5 jaren geleden

” zie jij positieve bijdragen na al meer dan 60 jaar vergaderen”

Nee.. Zie jij negatieve bijdragen die je direct kan linken aan de desbetreffende conferentie? Het antwoord kan ik je geven, dat is nee..

“dus gaat men er vanuit dat”

Hier zeg je het dan ook goed.. Men gaat er van uit dat…

“@Roy. Andersom precies hetzelfde? Niet hetzelfde want ze hebben nog nooit laten zien hoe onschuldig men is of welke positieve bijdrage de club heeft geleverd.”

Alsnog, precies hetzelfde.. Er is ook nooit aangetoond dat het niet onschuldig is en welke negatieve bijdrage deze club heeft geleverd.

Er wordt gedebatteerd en iedereen mag zn gal spuwen en over welke onderwerpen is verder ook geen verassing.. Concrete afspraken worden er niet gemaakt, of kan jij aantonen dat dit wel gebeurd is in het verleden..

Dat gezegd hebbende vind ik het wel belachelijk dat wij voor de kosten op moeten draaien..

huisheks
huisheks
Reactie op  Claro
5 jaren geleden

Het feit alleen al, dat men KLIEKJES nodig heeft in deze wereld geeft mij al te denken.
Good old boys network en de ouwe jongens krentenbrood gevalletjes, maken mij misselijk. Als je je in zoiets staande moet houden, wat voor leven heb je dan?. En…….. wat belangrijker is; WAT GUN JE DAN JE NAASTE ?????

StefanZ
StefanZ
5 jaren geleden

Dijsselbloem en Rutte zwaargewichten uit de politiek ??? Dit zijn wel de grootste slappen zakken uit onze politiek. Misschien waren er nog obers nodig op deze bijeenkomst?

EllenB
EllenB
5 jaren geleden

Ik wou de deelnemerslijst net plaatsen hier, toen ik dit artikel zag.
Hoge afgevaardigden dit jaar voor Nederland.
En twee mensen die over ons geld gaan.
Gaan ze waarschijnlijk echt praten over een cashloze wereld.
Of staat ons een globale economische crisis te wachten ?

Voor de belangstellenden, hier de volledige lijst van deelnemers:

http://www.infowars.com/bilderberg-2015-full-attendee-list-agenda/

huisheks
huisheks
Reactie op  EllenB
5 jaren geleden

Zie je het al gebeuren; een Cashloze maatschappij ?????
Controle, controle, controle…. En o wee als je de poot dwars zet ,nou dan….
vul zelf maar in.
Slavernij ten voeten uit. Als je stout bent, mag je NIET meer pinnen.
Ben je heeeeeeeeeeeel stout ( andersdenkend) mag je NOOIT meer pinnen.
IS DAT WAT WIJ WILLEN ?????
Daar gaan we wel naar toe, mensen… Bezint eer ge begint..

wolfje
wolfje
5 jaren geleden

het poppentheater bevindt zich in den haag. op andere locaties wordt er aan de touwtjes getrokken

jenne
jenne
5 jaren geleden

Het gerucht gaat dat op die plek, een grote meteoriet gaat neer komen !

Adri
Adri
5 jaren geleden

Slechts 3 dagen na de G7-top. De Bilderberg Conferentie. Van 11 t/m 14 juni a.s. Ditmaal in Telfs, Oostenrijk. Om even in het kort uit te leggen wat een Bilderberg Conferentie eigenlijk is > De Bilderbergconferenties zijn politieke bijeenkomsten met een besloten en streng geheim karakter waarbinnen internationale beeldvorming en ideeën centraal staan. Deelnemers zijn invloedrijke figuren uit de Westerse wereld, voornamelijk uit het bedrijfsleven (multinationals), politiek, wetenschap, media en de financiële wereld (banken). De eerste conferentie was in Hotel De Bilderberg in Oosterbeek van 29 tot 31 mei 1954 voorgezeten door ene Prins Bernhard. Verder lezen kan hier > http://nl.wikipedia.org/wiki/Bilderbergconferentie
Het is altijd weer interessant om te zien wie er dit jaar weer aanwezig zijn op de Bilderberg Conferentie. De Nederlandse deelnemers zijn:
+ Beurden, Ben van – CEO, Royal Dutch Shell – NLD
+ Dijsselbloem, Jeroen – Minister of Finance – NLD
+ Fresco, Louise O. – President and Chairman Executive Board, Wageningen University – NLD
+ Halberstadt, Victor – Professor of Economics, Leiden University – NLD
+ Knot, Klaas H.W. President, De Nederlandsche Bank – NLD
+ Netherlands, H.R.H. Princess Beatrix of the – NLD
+ Rutte, Mark Prime Minister – NLD
Vorig jaar waren mensen aanwezig als Diederik M. Samson – Fractievoorzitter PvdA, Edith Schippers – Minister VWS en Gerrit Zalm – ABN Amro. In eerdere conferenties waren er ook figuren aanwezig als: Jean-François van Boxmeer – CEO Heineken (2013) en Alexander Pechtold – Fractievoorzitter D’666 (oh sorry) D’66.
Zolas altijd vindt de conferentie achter gesloten deuren plaats en de pers is niet toegelaten. De organisatie gaat zelf nog een stap verder om het publiek weg te houden en zet een Tsjernobyl-achitge 10 kilometer exclusion zone rondom het Interalpen Hotel Tyrol alwaar de vergadering plaats vindt. Volgens de Britse Bilderberg website bestaat de agenda uit onderwerpen als de situatie in Oekraïne en Syrië, en het TTIP handelsovereenkomst. Pro-TTIP lobbyisten uit de zakelijke en financiële sector zullen aanwezig zijn. Tevens zal er gepraat worden over een GELDLOZE maatschappij (dat wil zeggen: het CONTANTE GELD in zijn totaliteit afschaffen, zodat men op electronische wijze TOTALE CONTROLE krijgt over ALLE betalingen en geldtransacties van burgers. Contant geld afschaffen is natuurlijk ook handig in crisestijden. Het voorkomt ‘bankruns’, dit wil zeggen dat burgers niet meer in staat zullen zijn hun eigen banktegoeden te incasseren. In crisestijden kan de centrale overheid, EU of weet ik wat, gaan bepalen om het totale betalingsverkeer stil te leggen. Want zonder contant geld is één druk op de knop voldoende. Zoals b.v. op 17 maart 2013. Toen is het betalingsverkeer op Cyprus stilgelegd, nadat Panicos Demetriades de president van de Centrale Bank van Cyprus dat had bevolen. Aanleiding was een reddingspakket voor Cyprus waartoe de leiders van de eurozone hadden besloten. Spaarders zouden flink mee moeten gaan betalen aan het reddingspakket. Daardoor kwam er een bankrun op gang. Honderden mensen probeerden hun rekening leeg te halen. Het is maar even dat u het weet. Zoek maar vast weer wat kousen op, of koop zilver & goud. Daarnaast zal men het ook nog hebben over de buitenlandse immigratie in Europa. Verder zijn er ook nog alternatieve nieuws-websites die berichten dat er ook zal worden gepraat over een eventuele WERELDWIJDE INEENSTORTING VAN HET FINANCIËLE SYSTEEM en over een mogelijke NUCLEAIRE OORLOG. Tsja … wat moet je hier van zeggen. Wat een onheil. Hieronder nog een filmpje van InfoWars over de absurde (Cobra!) beveiliging aldaar > https://www.youtube.com/watch?v=GvGYQEC6u9w

Westbound
Westbound
5 jaren geleden

Dat verrekte mens, Boatrix geheten, is wéér van de partij.
Op haar oude leeftijd zou ik me maar eens zorgen gaan maken omtrent het leven dat hierna volgt.

trackback
BOINNK!!! | Eindtijdberichten en ander nieuws, verzameld door: Arie Goedhart
5 jaren geleden
JC
JC
5 jaren geleden

Gelukkig, Rutte is ook uitgenodigd, levert het tenminste geen bijdrage. Die beloofd van alles maar doet nooit iets. We krijgen nog 1000,- van ‘m.

x

Check Also

rellen

Politici schuiven rellen in de schoenen van FVD en PVV: ‘Lager dan laag’

Demissionair premier Rutte veroordeelt de onrust en ...

beursanalist

Beursanalist: ‘Mensen gaan dood door coronabeleid Rutte!’

Er gaan nu mensen dood die het ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

70
0
We lezen graag je reactie!x