Buitenland

Dijsselbloem en Rutte naar controversiële Bilderbergconferentie

Help ons door deze informatie met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Bilderberggroep heeft de lijst van deelnemers aan de geheimzinnige bijeenkomst van 11 tot 14 juni in Oostenrijk vrijgegeven.

Initiatiefnemer van de Bilderbergconferentie was prins Bernhard, de vader van oud-koningin Beatrix. De besloten conferenties, waar zwaargewichten uit de politiek, media, industrie en business samenkomen, is steevast onderwerp van speculatie.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Niet openbaar

De bijeenkomsten vinden jaarlijks plaats in Europa of de Verenigde Staten. Voor de conferenties worden veelal regeringsleiders, politici, industriëlen, managers uit het bankwezen en mediamagnaten uitgenodigd. Deelnemers moeten zich houden aan de Chatham House Rule. Dat wil zeggen dat de inhoud van de besprekingen niet openbaar mag worden gemaakt door de deelnemers.

Volgens complottheoretici is het een plaats waar snode plannen worden gesmeed. De Amerikaanse oud-president Gerald Ford zei in 1965: ‘Je bent geen lid van de organisatie, je krijgt een uitnodiging van de prins’.

Mensen die regelmatig deelnemen zijn: Google-baas Eric Schmidt, voorzitter van de raad van internationale adviseurs van Goldman Sachs Robert Zoellick, ex-MI6-baas John Sawers en de Amerikaanse oud-minister van Buitenlandse Zaken Henry Kissinger.

David Petraeus, de voormalige chef van de CIA die in april werd veroordeeld omdat hij geheime informatie aan zijn minnares had gegeven, is voor het tweede jaar op rij uitgenodigd.

Beatrix

Dijsselbloem en Rutte naar controversiële Bilderbergconferentie
Betogers bij de Bilderbergconferentie in Watford in 2013 (AFP)

Er zijn dit jaar opvallend weinig regeringsleiders aanwezig op de conferentie: Mark Rutte, de Duitse president Heinz Fischer, de Finse minister-president Alexander Stubb en zijn Belgische evenknie Charles Michel zijn de enige leiders die naar Oostenrijk afreizen.

Angela Merkel nam in 2005 deel en David Cameron in 2013. Prins Charles in 1986. De Britse koningin is nooit aanwezig geweest, hoewel prinses Beatrix een veel geziene gast is. Zij is ook dit jaar weer uitgenodigd. Bill Clinton en Gerald Ford zijn – voor zover bekend – de enige Amerikaanse presidenten die aanwezig zijn geweest op een Bilderbergconferentie.

De overige Nederlanders die dit jaar acte de présence zullen geven in Tirol: minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem, Shell-topman Ben Beurden, bestuursvoorzitter van het Wageningen University & Research centre Louise Fresco en hoogleraar economie Victor Halberstadt. De volledige lijst genodigden vind u hier.

[Telegraph]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

70 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Helgoland
Helgoland
8 jaren geleden

Zouden er na het lezen van dit bericht nog mensen zijn die in hun onnozele onschuld menen dat we in een democratie leven? Ik vraag het mij af…

Misschien kunnen we daarom maar beter spreken van een “Bildercratie”, of zoiets.

Oeboema
Oeboema
8 jaren geleden

Blijkbaar toch niet zo geheimzinnig als de kop suggereert. Tijd, locatie en lijst met genodigden zijn openbaar.

Weet je waarom er niets naar buiten komt over de inhoud van de gesprekken? Dat is omdat de deelnemers dan eindelijk kunnen zeggen wat ze echt denken. Met televisiecamera’s op je gericht is dat niet vanzelfsprekend, al pretendeert men natuurlijk van wel.

StefanZ
StefanZ
8 jaren geleden

Dijsselbloem en Rutte zwaargewichten uit de politiek ??? Dit zijn wel de grootste slappen zakken uit onze politiek. Misschien waren er nog obers nodig op deze bijeenkomst?

EllenB
EllenB
8 jaren geleden

Ik wou de deelnemerslijst net plaatsen hier, toen ik dit artikel zag.
Hoge afgevaardigden dit jaar voor Nederland.
En twee mensen die over ons geld gaan.
Gaan ze waarschijnlijk echt praten over een cashloze wereld.
Of staat ons een globale economische crisis te wachten ?

Voor de belangstellenden, hier de volledige lijst van deelnemers:

http://www.infowars.com/bilderberg-2015-full-attendee-list-agenda/

Back to top button
70
0
We lezen graag je reactie!x