Mens en Dier

Met deze wet wil Van der Wal instemmen: ‘Ik noem het staatsgelegaliseerde gronddiefstal’

Help door dit artikel met iedereen op je socials te delen!

Demissionair stikstofminister Christianne van der Wal dreigt in te stemmen met de Natuurherstelwet van Frans Timmermans, ook wel de Nederland-op-slot-wet genoemd. Het is nog wel aan de Tweede Kamer om erover te stemmen, lichtte directeur van NewMob Jan Cees Vogelaar toe in de studio van Blckbx.

Het zou volgens hem heel bijzonder zijn als een demissionair minister tegen de wens van een nieuwe Tweede Kamer ingaat.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Extreem ver

Dat Van der Wal voornemens is om in te stemmen met de verordening is volgens Vogelaar de tactiek van de verschroeide aarde. Ze weet dat ze niet terugkeert en probeert alles zo ver mogelijk vooruit vastgelegd te krijgen, zodat haar eventuele rechtse opvolger heel veel werk gaat krijgen om al die onzin die zij voorlegt, terug te draaien, zei Vogelaar.

De Natuurherstelwet legt in feite op dat we in heel Nederland tot natuurherstel moeten gaan komen, waarbij de referenties heel ver in het verleden liggen. Vogelaar ziet nu een beetje hoe de Nederlandse invulling daarvan wordt opgepakt. Men gaat ‘extreem ver’ in het ontboeren van Nederland. “Ik noem het staatsgelegaliseerde gronddiefstal,” benadrukte hij.

Oude feodale politiek

De wet betekent dat je heel veel boeren kwijtraakt en dat je ook heel veel werkgelegenheid kwijtraakt. “Dus dat betekent dat je Nederland als landbouwland in feite doorstreept.”

De grond wordt door de staat gekocht en vervolgens voor 1 euro per hectare doorverkocht aan clubs als Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer of de provinciale landschappen. Als je goed kijkt naar de bestuurlijke samenstelling van die clubs, dan zie je daar heel vaak de oude adellijke elites – die hun bezittingen verloren zijn – die dan in hun kasteeltjes een beetje landgoedbeheerdertje gaan spelen. “Het is gewoon de oude feodale politiek die terugkomt.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 167 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

92 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
6 maanden geleden

Nederland is FAILLIET en dus ALLES WAT ZE DOEN IS ILLEGAAL = STRAFBAAR !!
WAKKER WORDEN MENSEN !!

Andre Vermeulen
Andre Vermeulen
6 maanden geleden

Nederland is verloren. De D666 dictatuur heeft alles kapotgemaakt. Die hele demissionaire idioten moeten ze op de pier de grens overzetten. Beter geen regering dan doormodderen met dit zooitje.

Roze panter
Roze panter
6 maanden geleden

Peter gillis -fort oranje 2.0

Ron
Ron
6 maanden geleden

Als lid van de EU kan je niet demissionair zijn, dan moeten ze binnen 28 dagen aftreden. Dus alles is illegaal en niet wettelijk. Dan kan alles teruggedraaid worden zonder stemming.

Back to top button
92
0
We lezen graag je reactie!x