Homepagina » Gezondheid » Neuroloog: “Populair ADHD-medicijn is eigenlijk gewoon crystal meth”
Neuroloog: "Populair ADHD-medicijn is eigenlijk gewoon crystal meth"

Neuroloog: “Populair ADHD-medicijn is eigenlijk gewoon crystal meth”

Carl Hart, hoogleraar psychiatrie aan de Columbia-universiteit, was pas geleden in het nieuws omdat hij heeft gezegd dat het populaire ADHD-medicijn Adderall eigenlijk gewoon crystal meth is. Tegenover The Influence legt hij uit hoe hij tot die conclusie is gekomen.

Dr. Hart is gespecialiseerd in drugsmisbruik en –verslaving en een uitgesproken criticus van de oorlog tegen drugs. Hij zei onlangs in de media dat er bijna geen verschil is tussen het populaire medicijn Adderall en crystal meth of methamfetamine.

Hart sprak over de meth-epidemie in Amerikaanse steden en zei dat de drug eigenlijk hetzelfde is als Adderall, een middel dat volstrekt legaal is en aan miljoenen mensen wordt voorgeschreven. Hij zei dat er diverse onderzoeken zijn verschenen, die hebben aangetoond dat het ADHD-medicijn en crystal meth vrijwel identiek zijn.

“Pas na bijna 20 jaar en tientallen wetenschappelijke studies over drugsgebruik erkende ik mijn eigen vooroordelen over methamfetamine,” zei Hart tegen The Influence. “Ik hoop dat jij niet zoveel tijd en wetenschappelijk materiaal nodig hebt om te kunnen begrijpen dat Adderall nagenoeg hetzelfde is als meth.”

Methamfetamine heeft vrijwel dezelfde effecten als het populaire ADHD-medicijn dextro-amfetamine, aldus Hart. Dextro-amfetamine stimuleert de aanmaak van de neurotransmitters dopamine, norepinefrine en serotonine, terwijl het andere populaire middel, Ritalin, de heropname van dopamine en noradrenaline remt.

[The Influence]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Martijn1205 schreef:

  Je kunt NIETS meer vertrouwen van de farmaceuten, NIETS van een overheid die dergelijke wantoestanden toestaat. Wat voor overheid staat toe dat de bevolking vergiftigt wordt!? Een overheid die er zelf van profiteert!

  Als de gehele bevolking de tests voor het constateren van ADHD zou doen, dan komt er altijd een uitslag waarmee zo’n 70% van de bevolking (theoretisch) aan de drugs (lees Ritalin) zou moeten. Dat is de natte droom van de farmaceutische industrie, als je als ouders denkt dat je kind helemaal niet zo vreemd is….why the fuck zou jij je kind dan laten vergiftigen!?

  Waarom denken jullie dat het plan bestaat om kinderen vanaf 2,5 jaar VERPLICHT naar kinderopvang te dwingen? Ook al is een van de ouders gewoon thuis voor de opvoeding. Omdat er dan grip is op die kinderen!! Inentingen kunnen dan buiten het zicht van ouders worden gegeven.
  En vroeger hoorde ik nooit over zoveel kinderen met een bepaalde voedselallergie (noten etc.). De vervolgstap is dat kinderen dan ‘zuivere’ voedselpakketten krijgen, zogenaamd om de kinderen met een allergie te beschermen. Dat die voedselpakketjes vol zitten met heerlijke chemische rommel dat vertellen zij er niet bij.

  Fantasie van mij? Zoek maar even uit hoe het in Amerika op vele scholen al verboden is voor kinderen om zelf een lunchpakketje mee te nemen.
  Ze willen de toekomst van de mensheid kapot maken (volledig onder controle brengen) door de kinderen al in hun macht te krijgen,

  34 likes
  • vs inwoner schreef:

   Tuurlijk wordt he in de vs verbodem omdat ze het tijdens schooltijd al in de pauzes krijgen, makker

   2 likes
  • Joost schreef:

   “Als de gehele bevolking de tests voor het constateren van ADHD zou doen, dan komt er altijd een uitslag waarmee zo’n 70% van de bevolking (theoretisch) aan de drugs (lees Ritalin) zou moeten. ”

   Puur flauwekul. Ik weet niet waar je aan refereert met “tests”, maar juist het ontbreken van tests maakt dat in de VS iedereen met een lulverhaal een recept voor Adderrall kan loslullen bij de huisarts. Of anders bij de volgende huisarts.

   Tests – objectieve diagnostiek dus, zou het aantal diagnoses rap weer terugdringen naar < 5% – een wereldwijd gemiddelde sinds er metingen worden gedaan.

   0 likes
 • exegese schreef:

  Er woedt alleen een oorlog tegen drugs als de farmaceuten er niks aan kunnen verdienen, of erger nog als het hun smerige handel in gevaar brengt zoals de de onvervangbare en veelzijdige helende werking van de hennepplant. Het mag onderhand wel duidelijk zijn hoe de hazen lopen en steeds meer mensen krijgen dat door, gelukkig !

  12 likes
 • Wilma schreef:

  Door al het vergif in ons voedsel ,chemtrails,, fluoride, straling en de grote druk om de rekeningen te betalen worden we langzaam in zombies veranderd.
  De meeste hebben geen idee en willen niet nog meer ellende horen als je erover praat wat er mis in de wereld.
  Ik weet niet wat dit om kan keren en we zien het alleen maar slechter worden.
  Je hebt gelijk Martijn en de mensen denken nu eenmaal dat de dokter het weet.
  Gelukkig hebben ze de vakantie reisjes afgeschaft die de doctoren kregen, mits ze een bepaalde hoeveelheid medicijnen hadden uitgeschreven.

  9 likes
  • Willie schreef:

   I.p.v. vakantiereisjes zijn er dan de zogenaamde “congressen” in het buitenland met dito attracties en eventueel “gezelschapsdames” kunnen erbij worden geleverd!

   1 likes
  • Joost schreef:

   “Door al het vergif in ons voedsel ,chemtrails,, fluoride, straling en de grote druk om de rekeningen te betalen worden we langzaam in zombies veranderd.”

   Mwah, dat valt wel mee hoor. Als dat allemaal zo slecht zou zijn dan was de gemiddelde leeftijd niet met sprongen voorruit gegaan da afgelopen decennia. TV, daar maak ik me meer zorgen over, en de debiliserende werking van altidj en overal reclame en flauwekulverhalen te moeten aanhoren.

   De gemiddelde Westerse arts weet meer dingen niet dan wel, true, maar los daarvan zijn ze verreweg het beste in staat om hun patienten te helpen van iedereen. Alleen in de VS is de boel een beetje corrupt geraakt doordat de farmaceutische bedrijven daar met geldbonussen mogen strooien. En reclame mogen maken, eigenlijk ook vrij merkwaardig.

   En giftig: alles is giftig als je het overdoseert. Maar zonder ga je ook vaak dood (watervergifitiing? Jazeker. Teveel water spoelt teveel zout uit je lichaam en dan ga je dus gewoon dood. Zout is essentieel, maar, enfin, teveel zout etc etc. Fluoride is overigens niet bijster snel schadelijk, ik denk dat je het mogelijk verwart met fluor, waar je inderdaad beter niks van binnen kan krijgen:

   “Fluoride is een spoorelement. Een spoorelement is een mineraal waarvan het lichaam maar erg weinig nodig heeft. Fluoride zit in tanden en botten.
   Fluor in pure vorm is een giftig gas. In de voeding is fluor altijd gebonden aan een andere stof, zoals natrium of calcium. Het is dan niet meer giftig en heet fluoride. Fluoride zit in vrijwel alle voedingsmiddelen en vooral in thee en zeevis.”.

   Enfin, laat je niks wijsmaken, en gooi ‘t kind niet met het badwater weg, Als je ziek bent en het schiet niet op -> huisarts dikke aanrader. Ook al zit die er ook wel eens naast, tja. 100% eens met je opmerking over quota, en laten we ons gelukkig prijzen met een medische tuchtcommissie die de grootste prutsers er meestal toch wel uit weet te vissen.

   0 likes
 • Dnnnoz schreef:

  Ja de grote corporaties hebben nu veel te zeggen, maar zodra mensen het zat zijn en gaan protesteren en de gevestigde orde komt in gevaar, krijgen we te zien wie van de 2 echt link is.

  2 likes
 • Joost schreef:

  Ja, duh. Dat is al een paar duizend jaar gevoeglijk bekend. Zie Desoxyn: https://www.rxlist.com/desoxyn-drug.htm, de merknaam waaronder methmafetamine (met goedkeuring van de FDA en met veel tevreden patienten die met het middel een fatsoenlijk bestaan kunnen leiden).

  Methamfetamine : amfetaminesulfaat is als jenever : bier.

  Maar laten we een paar dingen wat nuanceren.

  – Die Hart is gewoon een l*l die aandacht wil hebben en daarom “schokkende” constateringen doet die volkomen oud nieuws zijn.

  – ADHD is een neurologisch syndroom dat glashelder vast te stellen is met een hersenscan. De patronen die duiden op ADHD zijn ruimschoots geidentificeerd. Hersenscans en analyse daarvan zijn echter peperduur, dus het is nog geen diagnotisch gemeengoed.

  – ADHD is een stevige handicap. Extra vervelend is dat de symptomen bovendien sterk lijken op onaangepastheid, nonchalance en desinteresse (zoals de man zonder evenwichtsorgaan altijd maar als zatlap wordt gezien zeg maar)

  – In de VS wordt ongeveer 5 a 10x zo vaak ADHD geconstateerd als elders, en dat is pas een jaar of 20 zo.

  – Hoe dat komt is een beetje de vraag, maar als je weet dat een US arts die een nieuwe patient noteert voor Adderall een flinke financiele bonus van de fabrikant(en) tegemoet kan zien dan denk ik dat je warm bent (cynische ironie).

  – Ondertussen moet de echte ADHD-patient opboksen tegen een publieke opinie die alsmaar negatiever wordt en zich bovendien verantwoorden voor het gebruik van medicatie die weliswaar ook op de opiumlijst staat (amfetamine), maar die bij gebruik in hoeveelheden circa 40x kleiner dan partygabbers (20mg – 40mg, daar werd Herman Brood echt niet wakker van hoor) een uitermate wenselijk effect hebben.

  Je zou kunnen betogen dat de medicatie de symptomen bestrijd en niet de aandoening zelf. Maar tegen de aandoening is geen enkel middel te krijgen, en een mens moet wat. Stoppen met deze medicatie resulteert direct in een toename van het aantal verkeersongevallen / drugsverslavingen / stukgelopen relaties / risicovol gedrag waarbij ADHD-patienten behoorlijk oververtegenwoordigd zullen blijken te zijn.

  Begrijp me goed: ik ben minimaal net zo fel tegen de absurde overdiagnose, maar doe me een lol en laat de mensen met werkelijke problematiek niet in de stront zakken!

  Wie glashelder bewijs wil hebben dat ADHD een werkelijk en behoorlijk vervelend probleem is mag mij mailen of anderszins benaderen. Een oplossing voor de te dure hersenscan is er ook – zoek op QB-test, een uitstekende diagnostische test die in de VS merkwaardig genoeg maar geen ppot aan de grond lijkt te krijgen….

  1 likes
 • x

  Check Also

  hormoongif

  Een aanval op de gezondheid van de burger. Dit nieuwe onderzoek waarschuwt voor hormoongif op groente en fruit

  Groenten en fruit uit de supermarkt zijn ...

  Deze man spioneerde jarenlang voor de overheid. Maar niet op de manier waarop je zou denken

  Iets als ADHD bestaat ook helemaal niet. Rapper Lange Frans legt in deze podcast uit hoe we geprogrammeerd worden in de Matrix

  De meeste mensen doen helemaal niks. Ze ...

  >