Bewustzijn

Het onvoorspelbare voorspellen. Hoe het menselijk lichaam gebeurtenissen kan aanvoelen voordat ze plaatsvinden

Help mee door deze informatie met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Ons onderbewustzijn ‘ziet’ bepaalde gebeurtenissen één tot 10 seconden in de toekomst. Voordat we ons bewust worden van een gebeurtenis, reageert ons lichaam door middel van veranderingen in het hart, de longen, huid en het zenuwstelsel.

Dat blijkt uit een analyse uitgevoerd onder leiding van psycholoog Julia Mossbridge van de Northwestern University, die is gepubliceerd in het tijdschrift Frontiers in Human Neuroscience.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Er zijn twee verklaringen voor dit fenomeen: ons bewustzijn schat verkeerd in wanneer gebeurtenissen plaatsvinden. De gebeurtenis vindt 10 seconden eerder plaats, maar het bewustzijn registreert dit pas later.

Kwantummechanica

Of twee: het concept retrocausaliteit is van toepassing, een term uit de kwantummechanica die suggereert dat gebeurtenissen in de toekomst en het verleden invloed uitoefenen op elkaar.

Onderzoekers wisten al dat ons onderbewustzijn in bepaalde gevallen meer weet dan ons rationele bewustzijn.

Zo is een prikkeling van het onderbewustzijn op fysiek niveau al te meten voordat we bijvoorbeeld ontdekken dat iemand vals speelt.

“We wisten echter nog niet of mensen in staat zijn zonder enige aanwijzing belangrijke toekomstige gebeurtenissen te voorspellen,” zei Mossbridge.

Voorgevoel

Iemand die bijvoorbeeld op het werk met een koptelefoon op een computerspel speelt kan bijvoorbeeld niet horen wanneer zijn of haar baas om de hoek komt.

“Uit onze analyse blijkt dat je de veranderingen tot 10 seconden voordat je baas verschijnt daadwerkelijk kunt opvangen mits je goed bent afgestemd op je lichaam, zodat je tijdig je spel kunt afsluiten,” legde ze uit.

Dit wordt ook wel ‘voorgevoel’ genoemd of ‘het aanvoelen van de toekomst’, maar Mossbridge en andere onderzoekers weten niet zeker of het echt de toekomst is die mensen aanvoelen.

Ze kwam op basis van de analyse van 26 studies die tussen 1978 en 2010 zijn gepubliceerd tot de conclusie dat vóór een belangrijke gebeurtenis in het lichaam veranderingen optreden in het hart, de longen, de huid en het zenuwstelsel.

Trucjes

Voor de meesten van ons zal dit vreemd in de oren klinken omdat we normaal gesproken niet kunnen weten wat de toekomst voor ons in petto heeft.

Door middel van bepaalde trucjes kunnen we toegang krijgen tot deze informatie, bijvoorbeeld door mensen te vragen erover te tekenen of over de toekomst te dromen.

Dr. Mossbridge legde uit dat experimenten door de Stanford-universiteit en de CIA hebben laten zien dat mensen kunnen worden getraind om een afbeelding of geografische locatie te tekenen die ze de volgende dag of volgende week zullen zien.

Op dezelfde manier zijn studenten van professor Garret Modell van de Universiteit van Colorado in Boulder in staat gebleken veranderingen op de aandelenmarkt te voorspellen.

[Collective-evolution]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
A de P
A de P
6 jaren geleden

een goed boek hier over vond ik zelf, ons feilbare denken
van Daniel Kahneman

Gerda
Gerda
6 jaren geleden

In je darmen zit je tweede brein dit verklaart je onderbuik gevoel wat vaak gelijk krijgt achteraf van je denken.
Doctoren krijgen in hun hele opleiding 9 uur over hoe belangrijk voedingsstoffen zijn en die weten hier niets of nauwelijks iets over.
http://www.alexanderinstituut.nl/klanten/ownb/media/documenten/20121220_Prikkels_dec2012_blz16-17.pdf

Veel over te lezen als je hersencellen in je buik intoetst.

Hoop maakt z'n eigen magie
Hoop maakt z'n eigen magie
5 jaren geleden

Het leuke van leven in deze tijd, is dat het bewustzijn zich nu sneller
ontwikkeld. (Aquariustijdperk)
Bij de één vlugger, dan bij de ander.

Het is wel belangrijk om je lichaam en je geest voldoende rust te geven, om
te wennen, aan de momenteel verhoogde kosmische energieën die dit veroorzaken.

Deze kosmische energieën zullen meer en meer stijgen, met de tijd.

Met als gevolg dat het collectieve bewustzijn van de samenleving (langzaam)
omhoog gaat.

only you
only you
5 jaren geleden

Typisch maar waar!
Enkele dagen gelee had ik zo’n last van de pollen in de lucht, dat ik mezelf een oogontsteking voorspelde en dit is helaas toch uitgekomen!

Back to top button
6
0
We lezen graag je reactie!x