Great ResetMens en Dier

Rutte over Klaus Schwab die opschept hoe hij kabinetten penetreert: ‘Dat citaat zegt helemaal niks’

Help door dit met anderen op je socials te delen!

“Begrijpt premier Rutte dat hij via het World Economic Forum niet alleen ons land, maar ook ons koningshuis in groot gevaar heeft gebracht? Beseft hij, zelfs als hij blijft volharden in zijn geloof dat het WEF slechts een neutrale praatclub is, dat een groot en groeiend deel van de Nederlandse bevolking hier totaal anders over denkt?” vroeg FVD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen aan de minister-president.

Rutte antwoordde kortaf: “Ik deel de visie die de heer Van Houwelingen op het WEF heeft niet. Ik wil het daar eigenlijk bij laten.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/banner4.png

“Ik zou natuurlijk graag willen dat de minister-president hier nader op ingaat. Hij behoort de vragen te beantwoorden. Hij zegt: ik deel het niet. Maar waarom deelt u het niet? Daar zult u toch echt iets over moeten zeggen,” reageerde Van Houwelingen.

(Video verwijderd? Klik hier...)

‘Buitengewoon nuttig’

Rutte zei vervolgens dat het WEF een ‘inspirerend platform’ is en dat de jaarlijkse bijeenkomst in Davos ‘buitengewoon nuttig’ is.

“Ziet de minister-president in dat het World Economic Forum voor een deel van de Nederlandse bevolking heel omstreden is geworden en dat het dan niet handig is om het koningshuis daarmee in contact te laten komen of het koningshuis daar zelfs werk voor te laten doen? De minister-president is verantwoordelijk hiervoor. Mijn concrete vraag is: is het verstandig om het koningshuis op die manier als het ware continu de loopgraven in te sturen?” vroeg Van Houwelingen.

Keurige club

Rutte: “Het is toch Forum voor Democratie dat steeds daarop terugkomt, dat zelf zand in water gooit. Dat wordt troebel en dan zegt de heer Van Houwelingen: hé, nou is het water troebel; waarom gaat het koningshuis daarheen? Dat is toch gek?”

Het FVD-Kamerlid confronteerde de premier vervolgens met een uitspraak van Schwab, die enkele jaren geleden opschepte hoe hij Young Global Leaders van het WEF gebruikt om kabinetten te penetreren. De koning is daar één van. “Die combinatie is toch alleen al voldoende om te zeggen: het is niet verstandig om de koning die rol te laten vervullen?” vroeg Van Houwelingen.

“Dat citaat zegt helemaal niks. Ik ben het er gewoon niet mee eens. Het is gewoon een keurige club. Laten we nou ophouden met die conspiracyachtige dingen,” beet Rutte hem toe.

4.9 114 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

154 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ron
Ron
1 jaar geleden

Als de vos de passie preekt boer let op uw kippen. Of beter als slangen sissen weet je, ze liegen.

Edwin
Edwin
1 jaar geleden

Ik geloof u meneer Rutte geen enkele reden om aan u te twijfelen

Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Laten we nou ophouden met Rutte en zijn kornuiten ons mooie land naar de kl*ten te laten helpen. Jaag ze weg uit de kamer en vervang ze door mensen die een hart hebben voor hun medemens!

Jos Veraart
Jos Veraart
1 jaar geleden

Hij RUTTE Knettergek Knettergek

Back to top button
154
0
We lezen graag je reactie!x