Paranormaal

Een op de vijf pubers hoort stemmen in het hoofd

Help mee door deze informatie met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Meer dan een vijfde van de Ierse kinderen hoort stemmen, zo blijkt uit een recente psychiatrische studie.

Het is dus de gewoonste zaak van de wereld dat kinderen stemmen horen, zou je denken. Niets is minder waar, want volgens de onderzoekers heeft 21 tot 23 procent van alle Ierse kinderen tussen de 11 en 13 jaar oud ‘last van gehoorhallucinaties’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Als er zo veel kinderen zijn die iets lijken te horen zouden zij een stem moeten krijgen, zou je denken. Opnieuw is niets minder waar, want in plaats dat deze verruimde percepties met open armen worden ontvangen door de moderne geneeskunde, blijkt meer dan de helft van de plotseling massaal hallucinerende Ierse kinderen het stempel ‘psychische aandoening’ te hebben gekregen. Daar wordt dan gelijk een klinisch traject aan vastgeknoopt. Big Pharma moet toch iets nu de verkoop van antidepressiva sterk terugloopt, zullen ze gedacht hebben.

Conversaties

Kort resumerend: meer dan een vijfde van alle Ierse kinderen hoort stemmen in het hoofd, maar in plaats dat wordt gekeken waar de stemmen vandaan komen, wat ze precies zeggen en hoeveel invloed ze hebben, heeft meer dan 57 procent van deze groep nietsvermoedende pubers het label ‘psychische stoornis’ gekregen.

Bijna 2.500 kinderen tussen de 11 en 16 jaar oud werden vier keer onderzocht tijdens de studie die is gefinancierd door het Health Research Board (HRB).

Studieleider Dr. Ian Kelleher zei dat gehoorhallucinaties kunnen variëren van het horen van een enkele zin tot conversaties tussen twee of meer personen die minuten kunnen duren.

Gefluister

“De ene keer horen de kinderen geschreeuw of geroep en in andere gevallen gaat het om gefluister of gemompel,” zei Dr. Kelleher van het Royal College of Surgeons in Ireland (RCSI). “Het varieert enorm van kind tot kind, sommigen horen eens per maand stemmen terwijl het zich bij anderen iedere dag voordoet.”

Kinderen krijgen vaker uit hun omgeving te horen dat ze het allemaal verzinnen, dat het niet echt is of dat ze gek zijn. Ze drukken het weg, ontkennen zichzelf of schenken er gewoonweg geen aandacht meer aan. En zo komt het dat kinderen terwijl ze ouder worden steeds minder stemmen horen. Slechts 7 procent van kinderen tussen de 13 en 16 jaar blijkt nog stemmen te horen.

Lichtpuntje

Het onderzoek is verschenen in het British Journal of Psychiatry. Professor Mary Cannon van het RCSI zei dat er veel meer kinderen zijn die stemmen horen dan oorsponkelijk werd gedacht. Dat kinderen in contact staan men onzichtbare werelden is in de hedendaagse westerse maatschappij nog altijd uit den boze dus worden de ervaringen al snel afgedaan als ‘problemen die gaandeweg moeten verdwijnen’ en hebben kinderen die wel stemmen blijven horen ‘mogelijk een gecompliceerde mentale aandoening die nader onderzocht moet worden’.

Toch nog een lichtpuntje in de Ierse studie. Dr. Kelleher zei dat het horen van stemmen geen teken hoeft te zijn van onderliggende ongediagnosticeerde problemen.

Bron: PA

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Alphons
Alphons
11 jaren geleden

Lees de boeken van Josef rulof eens Geestesziekten van gene zijde bekeken , en het zal uw duidelijk zijn wat hier echt gaande is.

Back to top button
1
0
We lezen graag je reactie!x