Buitenland

Wat de oorlog in Oekraïne en de pandemie met elkaar gemeen hebben

Help anderen door dit met jouw kennissen op je socials te delen!

Iedereen moet zich afvragen waarom bijna niemand snel een einde wil aan de oorlog in Oekraïne. Dat heeft de Kroatische Europarlementariër Mislav Kolakusic gezegd. “Waarom gaat alle aandacht uit naar wapens en niet naar vrede?”

Hij wees erop dat oorlogen de individuen die de grote corporaties runnen enorme winsten en veel macht opleveren. “Een oorlog die wordt gevoerd in een relatief klein gebied en die wereldwijde consequenties heeft, is voor corporaties een ideale oorlog.”

(Video verwijderd? Klik hier...)

Een droom die uitkomt

Een groot aantal landen heeft miljarden euro’s geïnvesteerd in wapens die ze normaal gesproken niet gekocht zouden hebben. De oorlog in Oekraïne is voor het militair-industrieel complex een droom die uitkomt, zei Kolakusic.

Oekraïne en BlackRock hebben afgesproken om Oekraïne na de oorlog samen te herbouwen. BlackRock ís het militair-industrieel complex en leidt dus straks de wederopbouw. Hoe langer de oorlog duurt en hoe groter de verwoesting, des te meer BlackRock profiteert.

Pandemie

Zowel de wapens als de oorlog en de wederopbouw worden gefinancierd door de EU-burgers, door middel van bestaande belastingen, nieuwe belastingen en enorme prijsstijgingen van goederen en diensten, benadrukte het Europarlementslid.

Overheden geven het geld van de burgers uit zonder verantwoording af te leggen, aldus Kolakusic, die zich afvraagt of de oorlog in Oekraïne op dezelfde manier is begonnen en wordt ‘gemanaged’ door de corporaties als de pandemie.

4.8 145 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
60 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Yvonne
Yvonne
1 maand geleden

Geld is macht=macht is geld daar draaid alles om.
Cojona=gifspuit=geld=macht

Jip
Jip
1 maand geleden

Ze hebben enkele jaren geleden gigantische hoeveelheden wapens en ander materieel achter gelaten in Afghanistan. Ze geven kennelijk niks meer om die wapens als ze eenmaal hun doel gediend hebben.

En je kan je ook afvragen of de betreffende wapens wel echt in Oekraïene terecht komen en niet voor een goede prijs worden doorverkocht aan een Afrikaans of Midden-Oosters land.

Cobus
Cobus
1 maand geleden

Dat is een dikke vette JA

anarchist
anarchist
1 maand geleden

Eén voordeel, als Rusland klaar is besaat Oekraine niet meer. En rusland IS al aan het opbouwen in de gebieden die ze onder controle hebben. Hoe eerder daar de economie weer draait hoe eerder de mensen weer terug komen. Hebben we Blackrock niet voor nodig. Die willen graag die graandeal weer hebben, maar ik heb zo’n vermoeden dat Rusland dat zelf wil gaan doen. MAW net zoals de erste keer dat Rusland het weer toestond, 80 schepen met graan voor de derde wereld jaja 2 dus en de rest ging naar westerse landen. Rusland was er meteen klaar mee.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

60
0
We lezen graag je reactie!x