Homepagina » Propaganda » “Amerikaanse media zijn niet meer de spiegel van de samenleving, maar buiksprekers van de elite”
"Amerikaanse media zijn niet meer de spiegel van de samenleving, maar buiksprekers van de elite"

“Amerikaanse media zijn niet meer de spiegel van de samenleving, maar buiksprekers van de elite”

De Amerikaanse media zijn niet langer de spiegel van de samenleving, maar buiksprekers van de politieke elite. Dat blijkt uit onthullingen van WikiLeaks.

De mainstream media gedragen zich als schoothondjes, onthult de klokkenluiderssite. Op 30 april legde journalist Ken Vogel van Politico zijn artikel over Hillary Clinton voor aan de Democratische partij. “Zoals afgesproken, suggesties welkom,” stond eronder.

Senator Bernie Sanders werd zoveel mogelijk buiten beeld gehouden, waarna Joe Scarborough van MSNBC zei dat ‘het systeem was gemanipuleerd tegen Sanders’.

‘Clinton News Network’

CNN heeft inmiddels de bijnaam ‘Clinton News Network’ gekregen. Hillary Clinton kreeg weinig lastige vragen, gastenpanels van de zender zitten vol met Democraten en verkiezingsstrateeg Paul Begala vroeg Clinton vooraf wat hij op tv moest zeggen.

Dan is er nog de beruchte draaideur. George Stephanopoulos werkte voor Bill Clinton en is nu politiek verslaggever van ABC. Hij stortte 70.000 dollar in de kas van de Clinton Foundation.

‘Journalisten weten letterlijk niets’

De overgebleven neutrale media werden onder Obama schoothondjes, schrijft Derk Jan Eppink van het London Policy Center in New York. Ben Rhodes, een woordvoerder van Obama, schepte in het New York Times Magazine op over hoe hij de media manipuleerde. Hij zei journalisten nepnieuws te voeren. “Journalisten zijn gemiddeld 27 jaar. Ze weten letterlijk niets,” zei hij.

“Maar de tijd dat mediakopstukken meningen konden voorkauwen voor ‘domme mensen’ is voorbij,” zegt Eppink. “Amerikaanse media hebben geen greep meer op de masa.”

[Volkskrant]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Loki schreef:

  Het is een pot nat, want Trump blijkt een verre neef te zijn van Hillary Clinton.

  http://www.bibliotecapleyades.net/sociopolitica/sociopol_globalelite216.htm

  Daarnaast is Trump een puppet van de zionisten die juist Hillary in het Witte huis willen hebben en Trump speelt een dubbelspel om haar daar te krijgen.

  Je kunt dus helemaal niet meer van verkiezingen spreken. Het is 1 smerig spel.

  12 likes
  • Arwijn schreef:

   Sorry, maar daar geloof ik geen donder van. Ik volg het hele Trump gedoe al sinds hij zich verkiesbaar is gaan stellen, en niks wijst erop dat hij deel is van een conspiracy om Hillary in the Witte huis te krijgen. Het is een conspiracy theory die uit de Clinton machine is gerold om verwarring te zaaien vanaf het allereerste begin.

   10 likes
  • Paul schreef:

   Alles gepland ja dat is het zeker , wordt niets aan het toeval overgelaten.

   Nu even lachen..

   3 Minutes that PROVE All Media is Controlled by ONE Power !
   https://www.youtube.com/watch?v=DzAytlDjl7E

   3 likes
 • exegese schreef:

  “Journalisten zijn gemiddeld 27 jaar. Ze weten letterlijk niets,”

  Journalisten moeten gehoorzamen, meestal doen zij het veldwerk en het vergaarde “nieuws”wordt door hun meerderen binnen de gigantische leugenfabrieken bewerkt en verdraaid tot het de belangen van hun meerderen (banken en multinationals) ten dienste is.

  Amerika is al een natie met een verderfelijke invloed sinds het werd afgenomen van de oorspronkelijke bewoners. Het is hoogste tijd dat dit onrecht een halt toegeroepen wordt.

  Het klinkt bijna ongeloofwaardig maar de als schreeuwlelijk afgebeelde Donald Trump lijkt daar aan mee te willen werken. Hij is de enige die geen oorlog wil, de enige die wil onderhandelen met de Russen en nog tal van andere opzienbarende veranderingen. Hij is dan ook geen politicus en dat schept hoop op verandering, als hij mag blijven leven. Daar zal hij echter hulp bij moeten krijgen. Één kogel is al genoeg voor een drastische koerswijziging zo leerde ons de geschiedenis.

  13 likes
  • p.snijder schreef:

   de echte ,kritische journalisten zijn na de jaren 70 langzaam verdwenen.
   deze vrij intelligente categorie is vervangen door laagopgeleide ,de msm napapagaaiende individuen.
   misschien begrijpen er enkelen hoe zij gemanipuleerd worden,maar zij missen de ballen om er tegenin te gaan.
   bang voor ontslag door hun bazen en hun hypotheek als een molensteen om hun nek.

   3 likes
  • Oeboema schreef:

   Trump wilde toch ook IS bombarderen?
   Mocht je reactie over een oorlog met Rusland gaan: niemand wil dat. Ook Clinton niet.

   0 likes
 • exegese schreef:

  Beste Henk, je schreef:

  De mensen die het overzicht denken te hebben zitten vaak elk vrij moment achter de computer en zijn daar door machteloos.

  Met alle respect, maar dat ben ik niet met je eens. Er is maar één plek momenteel waar je relatief veel objectieve informatie kunt vinden en doorgeven aan talloze mensen en dat is via internet. Internet geeft ons elke dag die God geeft weer meer invloed en macht. Toegegeven het is heel moeilijk om echte informatie te onderscheiden van desinformatie en ze zijn niet zelden heel sluw in het in twijfel trekken van wat goed is en slecht. Maar de oprechtheid in de ziel van hen die uitkijken naar een betere wereld zullen het internet, wat in eerste instantie ontstaan is met de bedoeling om ons allen onder controle te krijgen, kunnen gaan gebruiken om het tegengestelde te bereiken. En als de cabal, het kwaad, het onderspit heeft gedelfd kunnen we terug naar waar we vandaan komen : Moeder Natuur. Dan kunnen we ongestoord de Aarde weer in ere herstellen en gaan leven zoals dat ooit bedoeld is. De mens ontstond en leefde ooit in het paradijs en daar gaan we ook weer naar terug. Alles en iedereen die dat tracht te verhinderen gaat uiteindelijk aan het kortste eind trekken, gewoon omdat verreweg de meeste mensen dat zullen willen en dan gebeurt dat ook. De mens is Gods trots, het hoogste in de Schepping en als de mens weer bij zinne komt zal blijken dat hij onoverwinnelijk is, de menselijke wil is onoverwinnelijk, zo zal blijken.

  6 likes
  • Henk schreef:

   @ exegese

   Ok we hoeven het niet eens te zijn.
   en ik ga even van jou beeld uit.
   Met alle respeckt:

   De cabal moet overwonnen worden. als iedereen het het zelfde ziet als jij, dan is de cabal dus overwonnen?
   Dan heb je nog altijd je eigen onvrede, je woede je afgunst je ongeduld ezv, nog niet opgeruimt.
   en dat geld dan ook voor iedereen die net zo is gaan denken.
   het is dus niet meer dan van droom verwisselen. in dit geval is de droom een ideologie.

   Je kan het strand schoon maken en dat is een goede zaak.
   maar daar zit niet het werk in.

   Het stukje aarde dat wij mogen schoonmaken is ons lichaam.
   Als ons lichaam een schoon kanaal is voor liefde zijn we thuis in ons lichaam.

   3 likes
   • exegese schreef:

    Beste Henk, droom of ideologie, het is me om het even welke naam je het beestje geeft. Volgens mij is de cabal, ofwel de macht achter de schermen de uiteindelijke bron van al het kwaad dus ook van alle onvrede, woede, afgunst en ongeduld. Zij zijn het die de mensheid in een ver verleden op een onbewaakt moment hebben beroofd van hun kennis, inzicht en wijsheid. ze hebben ons weten te verleiden met bedrog en onwaarheden en bedwelmd met de hang naar meer van hetzelfde wat uiteindelijk helemaal niets blijkt te zijn en leidt altijd tot angst, pijn, dood en verderf. We weten niet meer wie we zijn of wat we kunnen. Ze hebben ons totaal in verwarring weten te brengen.

    De laatste zin van je reactie echter, is er één van een onmetelijke waarde :

    Het stukje aarde dat wij mogen schoonmaken is ons lichaam.
    Als ons lichaam een schoon kanaal is voor liefde zijn we thuis in ons lichaam.

    Dat is de basis van alles, de rest komt er vanzelf achteraan. Een dergelijk inzicht hier te mogen ontdekken maakt mij een gelukkig mens.

    4 likes
   • Padja schreef:

    @Henk.
    Wat mooi gezegd.
    Soms lees je verdomd iets wakkers hier.
    Zeldzaam

    1 likes
 • De Overheid. schreef:

  “NIET MEER” het is altijd zo geweest maar door ons groeiende bewustzijn gaan we het anders zien.

  12 likes
 • Poes schreef:

  ” Amerikaanse media hebben geen grip meer op de massa”

  Das goed nieuws!

  kwestie van tijd dat het in de rest van de wereld ook zo is en dan komt het echte nieuws.

  10 likes
 • Mr.X schreef:

  Heeft er iemand wel eens stil gestaan bij het feit dat Amerika en de regering al niet meer geregeerd en onder controle staat en word door Washington DC ?
  Het Leger heeft alles alreeds overgenomen en er zullen uiteindelijk geen verkiezingen worden uitgeschreven!

  Dit komt omdat er achter de schermen heel hard gewerkt en gevochten word aan het oprollen en afmaken van alle Elite satanische kopstukken die onze aarde, regeringen en mensheid gijzelen en gevangen houden!
  Dit betekend dat de Khazarian Mafie ofwel deze Cabal en alle royal bloedlijnen die zich schuldig gemaakt hebben aan massa moord en totale globale vernietiging in de afgelopen eeuwen een keuze hebben gekregen om zichzelf en hun smerige spelletjes te veranderen, waar er achter de schermen hard gewerkt word aan het vrij zetten van onze totale aarde en alle mensheid hierop!

  Ieder lid van deze Khazarian mafia en Cabal die blijft vasthouden aan hun satanische en evil werkwijze zal uiteindelijk opgepakt worden of gewoon weggemaakt worden!
  Achter de schermen hebben deze Elite smeerlappen steeds minder macht en langzaam begint de mensheid dit gevecht te winnen!
  Het duurt allemaal niet lang meer voordat alles in het openbaar prijsgegeven zal worden en alle smerige spelletjes van deze elite groep smeerlappen blootgegeven zal worden!
  Hun laatste uren zijn geslagen en dit weten ze zelf ook maar al te goed!

  Het hele toneelspel van de verkiezingen in Amerika is alleen een afleiding van alles wat er achter de schermen echt aan de hand is!

  Donald Trump behoord NIET tot deze smerige groep oplichters en satanisten die onze wereld en regeringen gevangen hebben en de mensheid gevangen houden!
  Donald Trump behoord tot de groep verlossers die uiteindelijk onze hele planeet en de mensheid vrij zal gaan zetten van al het kwaad wat ons geregeerd heeft!

  Hillary Clinton behoord tot de satanistische groep met smeerlappen die een wereldoorlog willen hebben om hun uiteindelijke doel een NWO te realiseren.

  Alles komt helemaal goed…!!!
  Er zal GEEN wereldoorlog komen en langzaam zullen er alleen maar goede berichten de mensheid toe komen!

  Begrijp dat alles wat van de mensheid gestolen is vanaf 1667 tot aan nu niet om miljoenen gaat maar om vele vele 1000e miljarden een geld, goud enz….
  De mensheid zal een groot deel van alle gestolen geld en waarde hiervan ten delen terug krijgen!
  Hierdoor zal IEDERE aard bewoner waar ook ter wereld in 1 keer miljoenair worden!

  Gefeliciteerd mensheid u heeft gewonnen van al het kwaad!
  Of u dit nu geloofd of niet, de aankomende tijd zal het ons bewijzen…!

  Mr.X

  6 likes
 • Henk schreef:

  Er was een tijd dat door het internet alles boven water kwam.

  Maar er is erg veel informatie en mensen googelen gewoon naar wat ze willen geloven.
  Er zijn steeds minder veld werk Journalisten.
  De journalistiek bestaat uit kopiëren en plakken.

  De mensen die het overzicht denken te hebben zitten vaak elk vrij moment achter de computer en zijn daar door machteloos.
  In het westen is er een hele generatie uitgeschakeld, krom op een stoeltje achter het beeld scherm of met de neus in de smartfoon.

  Verslaaft aan het denken, onbewust van het constante verlangen naar makkelijke kicks.

  Verder dan consumeren komen ze niet.
  En in deze diepe hypnose, verkeren ze in de illusie dat ze iets weten.

  En dromen zelfs dat ze wakker zijn.

  3 likes
 • BerendW schreef:

  WikiLeaks een heldenuitvinding. Zouden meer mensen naar moeten kijken.

  3 likes
 • Padja schreef:

  Gelukkig hebben we de Chinese en Russische berichtgeving.die zo mooi over hun verkiezingen kunnen schrijven.
  Oh nee, die zijn er niet.
  ???

  Met Trump komt het wel goed. Die is tenminste van het gewone volk.
  ???

  3 likes
 • Jaya schreef:

  De media en de elite zijn gewoon corrupt, zoveel false-flag_operaties oa..

  2 likes
 • Elise49 schreef:

  De grote “winnaar” is niet Hillary, maar haar man.(zie tekening The Economist) Elke vrouw wordt als minderwaardig gezien in die sekte/geloof clubjes. Het hele systeem/invulling wordt juist steeds vrouwonvriendelijker. Tenminste zo zie ik het.(algemeen).

  1 likes
  • Padja schreef:

   @elise.
   Door het onderdrukken van vrouwen zijn ook de vrouwelikke waarden uitgebannen.
   En spreekt alleen nog het testosteron.
   Dat wordt onze nieuwe emancipatiegolf, hoop ik.

   1 likes
 • Gezinusk schreef:

  Amerika is in bijna alles te ver doorgeschoten. Het is over de top en dat uit zich in de meest krankzinnige toestanden. Kijk naar het zeer lage niveau van de presidentsverkiezingen. De belangenverstrengelingen binnen het overheidsapparaat en de connecties met Wall Street. Of neem de vercommercialisering in de muziek industrie, de media etc.. Kortom, het lijkt nergens meer op.

  Econoom Herman Wijffels was een paar jaar Nederlands bewindvoerder van de Wereldbank, kwam terug, en werd hoogleraar maatschappelijke verandering en duurzaamheid. Hij stelde dat Amerika bankroet is en de infrastructuur lijdt er hevig onder. ‘De industriële revolutie loopt na 150 jaar ten einden en is het tijd voor verandering.’ Maar help de Amerikaanse elite maar eens uit de droom van de onbegrensde mogelijkheden. Dat gaat zeer moeizaam. Ze weten het wel maar zijn eigenlijk alleen maar fanatieker geworden. Ze slaan wild om zich heen waarbij de gevolgen wereldwijd zichtbaar zijn.

  General Wesley Clark: Wars Were Planned – Seven Countries In Five Years
  https://www.youtube.com/watch?v=9RC1Mepk_Sw

  Het Amerikaanse leger is eigenlijk ook het enigste wat up-to-date is. De grootste ter wereld en hypermodern. Huidige technologieën waarover de NASA en het leger beschikken zien wij over een jaar of dertig, veertig, mondjesmaat terug op de consumentenmarkt. Om dit apparaat fier overeind te houden en de Amerikaanse droom springlevend speurt het als een stofzuiger de wereld af naar grondstoffen.

  Naast de landen die Generaal Wesley Clark opsomde bestaan er de draaiboeken van Zbigniew Brzeziński voor het voeren van oorlogen om de status quo te verzekeren. Zo ziet hij in de Kaukasus en andere landen rondom de Kaspische zee een prima uitvalbasis om de grondstoffen voor Amerika te controleren. Als deze landen niet meewerken zul je zien dat de terroristen er een kamp opslaan. Amerika een reden kan opgeven om binnen te vallen zoals het ook in Noord Afrika, het Midden Oosten en de Levant is gegaan. Hiervoor gebruikte ze het begrip terroristen. Zbigniew Brzeziński krijgt veel bijval. Ze zijn goed opgeleid en denken met de meester mee. Zo schrijft Jonathan Hoogendoorn,

  ”It will also be important to watch ISIS’ development, as the organization shifts away from calling fighters to Syria, and encourages violence in their members’ home countries. The key nations identified here must be in focus, as their high numbers of ISIS fighters make them vulnerable to future attacks. It is very possible that the Caucasus and Central Asia become the next hotbed for Islamic extremists, and this should not go unnoticed by investors in energy infrastructure.”

  http://oilprice.com/Energy/Energy-General/Caspian-Energy-Under-Threat-From-Terrorism.html

  http://oilprice.com/contributors/Jonathan-Hoogendoorn/articles

  Geen journalist die je er over hoort die verbonden is aan de mainstream media. Dit is alleen weggelegd voor een kleine groep onafhankelijke onderzoeksjournalisten die alleen onderdeel van de mainstream kunnen worden als ze hun ziel verkopen.

  1 likes
 • pat schreef:

  Daarom vind ik die Donald Trump fantastisch,feit alleen al dat de elite geen grip op hem heeft
  en wie weet geeft hij ook een andere draai in Europa en in Nederland als hij op de stoel mag zitten.

  1 likes
 • Oeboema schreef:

  Waarom geeft het artikel af op CNN? Het is weliswaar geen BBC News, maar vergeleken met Fox News is CNN een oase van objectiviteit.

  0 likes
  • De Overheid. schreef:

   @Oeboema

   Het nieuws is eigendom van de Vrijmetselarij dus het is 1 groep!!!!!!
   Of het CNN, BBC of RT of anders is maakt geen ene reet uit want nog een keer, HET IS ! GROEP!!!

   0 likes
 • x

  Check Also

  politiecommissaris

  Politiecommissaris doet mee met coronaprotest: ‘Nooit sprake geweest van epidemie’

  Zondag kwamen duizenden mensen bijeen in Dortmund ...

  pandemie

  Covid-1984: ‘Ze hebben deze pandemie jaren van tevoren gepland’

  De reactie op de pandemie – de ...

  >