Gezondheid

Ooit nagedacht over acupunctuur en homeopathie voor je huisdier?

Help anderen door dit artikel met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De alternatieve geneeskunst voor dieren werpt vruchten af. “Het gaat al twee maanden een stuk beter,” aldus baasje Leon Vosters. Sinds twee maanden krijgt de Noorse boskat Medjay acupunctuur, kruidenmix-drainage om te ontgiften en homeopathische druppels tegen parasieten.

Medjay is door alternatief dierenarts Caspar Broekman onderzocht met een leggerantenne, een soort moderne uitvoering van de wichelroede. Caspar maakt in het geval van Medjay gebruik van de ankhbiosensor, buisjes met preparaten, zalf en een kabel die meridianen verbindt. Hij prikt naalden in de rechter achterpoot en de kop van de kat, die alles goed lijkt te vinden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Broekman is al jaren alternatief dierenarts en krijgt klanten uit het hele land. Hij raakte overtuigd toen hij holistisch dierenarts Eric Laarakker een hond met epilepsie zag behandelen. “Je leunt voor een groot deel op je eigen intuïtie,” zei Broekman. “Daar moet je niet mee aankomen bij de faculteit voor diergeneeskunde.”

Broekman gebruikt vooral alternatieve methoden voor diagnose en behandeling, denk aan acupunctuur, Chinese en westerse kruiden, Bach-bloesemtherapie en gemmotherapie.

Het spreekuur duurt bij Broekman doorgaans langer. “Ik neem drie kwartier tot een uur voor een patiënt en geen 10 minuten zoals in de reguliere praktijk. Daar is het vaak even kijken, prik en weer weg.”

Broekman is niet zo voor vaccineren. “Dat is vaak onnatuurlijk. Dat standaard jaarlijks prikken is vaak helemaal niet nodig. Ik controleer de afweer van een dier tegen niesziekte of kattenziekte met een bloedmonster. Daarmee kun je aantonen of er antilichamen zijn tegen de ziektes en dan hoef je dus geen prik te geven.”

“Ik ben heel rationeel hoor,” aldus de alternatief dierenarts. “En voor ik begon was ik ook sceptisch. Tot je ziet dat mariadistel wel degelijk een goede invloed heeft op nieren en lever. Ik had een hond met doorlopende diarree. Daar heb ik eerst eens een wormenkuur ingestopt. Er zijn meer dieren die in mijn praktijk antibiotica krijgen, maar bij mij is dat maar één plankje pillen en meer niet.”

De praktijk Alternatieve Diergeneeskunde Amsterdam opent zaterdag 14 juni aanstaande zijn deuren. De praktijk, die ervan uitgaat dat elk dier uniek is en eigen behoeftes heeft, is gespecialiseerd in katten, honden, paarden en knaagdieren.

[Noordhollands Dagblad]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pascal
Pascal
9 jaren geleden

Schieten we hier niet geheel door?

De mens is een GMO product voor degene die nog steeds denkt dat we van de apen afstammen.

Superfood en andere zaken zijn een geheel eigen leven gaan leiden wat naar mijn mening in het nadeel gaat werken.

huisheks
huisheks
9 jaren geleden

Volgens de Codex Alimentarius zijn homeopatische middelen geen medicijnen en mogen ze ook niet als zodanig benoemd worden. Wij zijn m.b.t. onze huisdieren aardig doorgeschoten.
Wij behandelen ze vaker niet dan wel als dieren. Vaak zijn het de kinderen van eigenaren.
En moeten ze ook zo behandeld worden.
Nu ja, als het anders niet is, dat is ongevaarlijk en als beide partijen het prettig vinden, alla.
Maar toch niet in het extreme, dat gaat mij te ver. En bovendien; de kosten voor de hom. dierenarts zijn niet misselijk. Ook die kosten zouden veel minder kunnen, net als onze eigen gezondheidszorg.
Zonder dat het inboet aan service.

Sola
Sola
9 jaren geleden

Doorgeschoten wellicht wel ja, maar het kan wel helpen. Ik had vroeger een hondje die vanaf de geboorte continu ontstekingen had. Iemand raadde me een halsband met magneetjes aan de binnenkant aan, die voor het jaar om was wel vervangen moest worden. Nooit meer ontstekingen gehad in elk geval, behalve toen we een keertje een week langer op vakantie bleven en de halsband dus niet binnen het jaar vervangen werd. Qua kosten viel dat overigens nog mee hoor; 15 gulden voor een halsband voor een heel jaar. Maar het hielp wel. Dus alternatief kan zeker helpen voor huisdieren, al vind ik persoonlijk acupunctuur een beetje ver gaan :).

j.g. van der knaap
j.g. van der knaap
9 jaren geleden

het lijkt mij HET bewijs dat deze medicatie werkt. we nemen hier de factor zelfsuggestie geheel weg vanwege het onvermogen hiertoe van dieren. overigens wordt hier ook gesproken over natuurgeneeskunde dus de reportage werkt wel verwarrend.

Back to top button
6
0
We lezen graag je reactie!x