Homepagina » Mens en Dier » VIDEO: “Dolfijnen gebruiken vorm van telepathie”
VIDEO: "Dolfijnen gebruiken vorm van telepathie"

VIDEO: “Dolfijnen gebruiken vorm van telepathie”

In de jaren zestig deed de Amerikaanse neuroloog John Lilly pogingen om te communiceren met dolfijnen door ze Engels te leren. Voor zijn experiment bouwde hij een groot huis aan de kust van de Maagdeneilanden ten oosten van Puerto Rico. Hij stelde een onderzoeksteam samen om één van de slimste dieren op aarde te bestuderen.

In het zogeheten Dolphin House bevond zich een zwembad met drie dolfijnen. Eén van de onderzoekers, een jonge vrouw genaamd Margaret Howe, leerde de dieren praten via hun spuitgat. Tussen 1965 en 1966 gaf ze taalles aan dolfijn Peter. De BBC zendt binnenkort een documentaire uit over de ervaringen van Howe.

Lilly raakte in de jaren vijftig geïnteresseerd in dolfijnen en zijn boek ‘Man and Dolphin’ werd een internationale bestseller. Het was het eerste boek waarin werd beweerd dat dolfijnen complexe emoties hebben, dat ze in staat zijn om bijvoorbeeld boosheid te bedwingen en trillen als ze pijn hebben.

Sommige soorten hebben 40 procent meer hersenvolume dan mensen. Lilly stelde dat ze een vorm van telepathie gebruiken, die de sleutel is tot het begrijpen van buitenaardse communicatie. Hij meende ook dat dolfijnen ons ‘kunnen leren gewichtloos te leven in de ruimte’.

Het experiment zou tragisch zijn geëindigd en jaren erna gingen er nog steeds geruchten rond dat de dolfijnen waren blootgesteld aan drugsmisbruik. Na 1965 bleek uit experimenten dat dolfijnen zeer zelfbewust zijn en menselijke communicatie begrijpen, maar er is nog altijd weinig bewijs dat een dolfijnentaal bestaat.

Professor Thomas White vindt de consequenties van het experiment tekenend voor de kortzichtige wetenschappelijke benadering van dierlijke intelligentie. “We zien taal als belangrijkste graadmeter voor intelligentie,” zei hij. “Dolfijnen zijn net als mensen emotioneel en intellectueel hoog ontwikkeld. Daar moeten we naar kijken.”

‘The Girl Who Talks to Dolphins’ wordt op 18 juni aanstaande uitgezonden op BBC Four.

[BBC, Daily Telegraph]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Jolanda schreef:

  Interessant stukje!
  Net als andere ‘slimme’ dieren houden dolfijnen van verandering van bewustzijn, ze doen dit op een maritieme manier uiteraard, kijkt u even mee?
  http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2530664/High-not-dry-Dolphins-filmed-chewing-toxic-puffer-fish-enjoy-narcotic-like-effects.html

  1 likes
 • pietje bell schreef:

  Dolfijnen en walvissen staan mijlen ver boven de mens.Het zijn de beschermers van het licht op de aarde.En een vorm van telepathie is weer door de domme mens verzonnen. het moet zijn volledige telepathisch en in verbinding met de gehele kosmos.Daarom wordt er ook op gejaagd omdat de duistere kliek dat wil voorkomen.

  0 likes
 • Peter C. schreef:

  Telepatische communicatie beginnen we langzaam te ontdekken. Gewichtsloos leven in de ruimte echter zal absoluut niet nodig zijn in de toekomst. Is het ons dan niet bekend dat de buitenaardse tuigen naar buiten toe zowel de gravitationele als inertiele massa uitschakelen doch inwendig kunstmatige zwaartekracht opwekken?

  0 likes
 • x

  Check Also

  Mensen kunnen telepathisch communiceren met dolfijnen, zo wordt beweerd in dit artikel van het Russische ministerie van Defensie

  Mensen kunnen telepathisch communiceren met dolfijnen, zo wordt beweerd in dit artikel van het Russische ministerie van Defensie

  Russische elitesolidaten kunnen met behulp van gedachtekracht ...

  Stond George Van Tassel in contact met een buitenaards wezen van Venus? Lees deze FBI-documenten

  Stond George Van Tassel in contact met een buitenaards wezen van Venus? Lees deze FBI-documenten

  De Amerikaanse schrijver en ufoloog George Van ...

  >