Homepagina » Buitenland » Opgepast! Het is koud buiten: ‘Groene’ energie faalt in Duitsland, kolen en gas bieden redding
duits
Foto: LunchboxLarry CC BY 2.0

Opgepast! Het is koud buiten: ‘Groene’ energie faalt in Duitsland, kolen en gas bieden redding

Als het aan partijen als D66 en GroenLinks ligt, gaan alle kolencentrales uit en bouwen we Nederland vol met zonnepanelen en windmolens. In de strijd tegen klimaatverandering moet iedereen aan de warmtepomp en de elektrische auto. We horen al jaren dat er binnenkort geen ijs meer ligt en geen sneeuw meer zal vallen. En toch – wie had dat verwacht – wordt het ’s winters nog steeds koud. Het is nu zelfs zo koud dat voor het eerst in 60 jaar de rivier de Theems is bevroren.

Al die zonnepanelen, windmolens en warmtepompen blijken niet zo goed bestand tegen kou. Neem bijvoorbeeld de Nijmeegse wijk Meijhorst, waar huurders van gasloze woningen al dagenlang in de kou zitten en de thermostaat soms niet hoger krijgen dan 18 graden. Bewoners moeten extra kachels en handdoeken inzetten om de vorst buiten de deur te houden. Ook op andere plekken zitten mensen te blauwbekken omdat ze kozen voor ‘groene’ innovaties.

Bij onze oosterburen moesten kolen en gas de bevolking uit de brand helpen. Twee weken geleden kwamen de elites, wereldleiders en oligarchen van Silicon Valley bijeen om de Grote Reset te bespreken, maar van de ‘klimaatnoodtoestand’ die eraan ten grondslag ligt, is in de praktijk nog maar weinig te zien.

Op volle capaciteit

De ‘energieneutraliteit’ die ze nastreven, blijkt een stuk moeilijker te bereiken dan de powerpointpresentaties en computermodellen over Agenda 2030 doen vermoeden. De Duitse bondskanselier Angela Merkel werd met haar neus goed op de feiten gedrukt. Haar land, voorloper op klimaatgebied, ziet zich geconfronteerd met een recordbrekende winter.

Op dit moment zijn de miljoenen Duitse zonnepanelen bedekt met sneeuw en ijs. Het waait nauwelijks en dus doen de 30.000 windmolens vrijwel niets. Tot zover de ‘transitie’ naar wind- en zonne-energie, in Duitsland ook wel ‘Energiewende’ genoemd.

In een wereld die 100 procent afhankelijk is van groene energie, zou iedereen thuis in het donker zitten. Gelukkig beschikt Duitsland nog over kolen- en kerncentrales. De RBB, de publieke omroep van de Duitse deelstaten Brandenburg en Berlijn, meldde onlangs dat de energiecentrales in Lausitz ‘op volle capaciteit draaien’.

Vrijwel niets

Professor Harald Schwarz van de Universiteit van Cottbus zei tegen de RBB dat hij sceptisch is over wind- en zonne-energie. Het percentage wind- en zonne-energie schommelt tussen de 0 en 2 tot 3 procent. “Dat is vrijwel niets,” aldus professor Schwarz. De omroep waarschuwde vervolgens dat de kans op blackouts steeds meer toeneemt en voegde toe dat Duitsland in de toekomst afhankelijker zal zijn van gas uit Rusland, kolencentrales in Polen en kernenergie uit Frankrijk.

Sigrid Kaag zei bij de campagneaftrap van haar partij in Veldhoven dat D66 alle subsidies en belastingkortingen voor de fossiele industrie wil stoppen. In de samenleving van morgen is volgens haar geen plek voor het verbranden van olie of CO2-uitstoot. Volgens Kaag draaien kolencentrales alleen nog maar dankzij subsidie. “In 2030 alle kolencentrales sluiten, zoals dat nu afgesproken is, duurt te lang,” zei Kaag. “Ik zeg vandaag: dat moet sneller.”

Dus als het aan Kaag ligt, zitten we straks met z’n allen in de kou en in het donker.

[Zero Hedge via 21stCenturyWire.com]
4.8 55 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
55 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arnoud Klomp
Arnoud Klomp
2 maanden geleden

Ik neem aan dat men op de hoogte is van wat Rypke Zeilmaker heeft betoogd over al die klimaatpropaganda. Goed artikel overigens.

MdeFilosoof
MdeFilosoof
Reactie op  Arnoud Klomp
2 maanden geleden

Overal waar Kaag zich mee bemoeit gaat stuk. Ik zou zeggen sluit Amsterdam even een week van de gas en kolen energie af. Dan kunnen die D666 en groen links gekkies vast even wennen aan hun stompzinnig plan.

-= GensNet =-
-= GensNet =-
Reactie op  MdeFilosoof
2 maanden geleden

Dàt hoeft echt géén week. Een paar uur/dagen is al voldoende……. Dan gaat heel Amsterdam uit z’n dak. Geen stroom en gas; géén internet (hopelijk heeft de backbone in Amsterdam een nood aggregaaten maar zo’n aggregaat houdt het ook niet dagenlang vol) en niet kunnen koken. Dan maar naar de afhaalchinees? Die is ook gesloten en omzeep geholpen door corona onzin.

Ron
Ron
2 maanden geleden

Pffffffff al dat geklaag van Kaag opzouten die heks

Ricky60
Ricky60
Reactie op  Ron
2 maanden geleden

Nee niet opzouten maar aanklagen wegens doodslag en moord op allen die van kou en honger omkomen. Het wordt tijd dat we beseffen dat we eens ophouden met lief voor deze lui te zijn. En niet roepen van “geen heksenjacht”. Dat doen deze lieden ook.

JoeRi
JoeRi
2 maanden geleden

Hilarisch 🤣, vroeg me eerder al af; hoezo zijn mijn verwarmingsbuizen bevroren, maar toen wist ik het ineens weer: klimaatopwarming uiteraard, net zo erg als Corona !

Ron
Ron
2 maanden geleden

Het zijn gewoonlijk vetzakken lees vet betaalde middenklassers in hoge posities, politici, CEO’s, groenen en NGO’s die ons dankzij lobbywerk ons dit door de strot rammen. NGO’s zitten lekker in het geld luizen de regeringen geld af om nog meer onzinnige dingen te verkondigen (leggen zelfs vervalste boekhoudingen aan om zichzelf te verrijken) onder de vorm van subsidies(lees belastinggeld) en doen ons nog eens betalen (belastingbetaler) voor de investeringen die men moet doen. We moeten dus driemaal betalen. Eenmaal voor de bestuursleden die deze farce bepalen, dan voor het belastinggeld dat gaat naar de NGO’s( die dankzij dogmas opgelegd voor het wetenschappelijk onderzoek IPCC) en nog eens voor de veranderingen die ze eisen op onze kosten en dan spreek ik niet eens over de EU. Dit terwijl CO2 een groeigas is , de aarde natuurlijk vergroent lees verkoeld. Zeg nu zelf wie koopt een warmtepomp of elektrische wagen als gewone man, wie heeft 100.000 euro om dit te betalen? Wie gaat achteraf de boetes betalen?

Dubito
Dubito
2 maanden geleden

En vergeet de Duitse bruinkoolcentrales niet. Vlak over onze grens nog steeds uit de grond gehaald in ‘dagbouw’.
Binnenkort dus weer massaal Waldsterben. Toch? Kwam door die bruinkool toch? Zure regen en zo?
Voel ik daar nou de eerste klimaatlockdown aankomen?
Nee joh, nee joh, je ziet spoken.
Oh ja? Luister nauwkeurig naar Kaag, die al een tijdje signaaltjes afgeeft.

hoezo
hoezo
Reactie op  Dubito
2 maanden geleden

En zij wil ook nog minister president worden. Huuuuu ???
Zij kan beter naar Siberië toe.
Poetin heeft voor dit gestoorde typje nog wel plek, en neem de rest mee.

G van peet
G van peet
Reactie op  Dubito
2 maanden geleden

Die zure regen hebben we weggewerkt, door diesel zwavelvrij te maken en de gassen van koelencentrales te zuiveren. Van de SO2 ..wordt nu gips gemaakt.. water plus ongebluste kalk, enz. En ja, jaren tachtig smaakte de regen naar afgebrande lucifers!

Directeur
Directeur
Reactie op  G van peet
2 maanden geleden

Kan me het niet herrineren, als er al uberhaubt zure regen is geweest komt het niet zo zeer van auto’s maar van de fabrieken die een emissie hadden van heb ik jou daar.

Vergeet niet, dat alles wat papier gezet is, alleen voor de buitenwereld en de buhne was.
Men meet al een tijdje met 2 maten, en alle klimaat en andere onzin, kan opgelost worden, door meer filtrering en andere processen.
ALLES valt de filtreren en te scheiden, alleen hebben de grote jongens daar geen zin in, want stel je voor dat dat eens geld ging kosten.
.
Bijna 20 jr bij een van de groottste lichtproducenten van Nddrland gewerkt, daar zijn genoeg slachtoffers gemaakt die er lichamellijke hinder of schade van opgelopen hebben.

Veiligheid bestaat voor deze jongens alleen op papier, laten het plebs met loodverf en Chroom6 stoeien zonder mondkkapjes trouwens, en u vraagt zich af waarom er over het algemeen de laatste jaren zoveel gezondheids klachten zijn.

W. Wieringa
W. Wieringa
Reactie op  G van peet
2 maanden geleden

Tuurlijk joh.

Henk R
Henk R
2 maanden geleden

Ook als het goed zou werken zitten we straks in de kou als het aan deze partijen ligt. Dan krijgen wij 16 giga joule energie per jaar. Dit wordt het fatsoenlijke gebruik genoemd. Dit staat gelijk aan ongeveer 1200 kilo brandhout ( is milieu vriendelijk = biomassa ) ik brand dit in een maand weg . Maar inderdaad met al die windmolens en zonneparken wordt het net niet stabieler en dit heeft gevolgen voor het netwisselfequentie en komt dit onder de 47 hz of over de 52 hz dan hebben wij een black out. In heel Europa ,en om het weer op te starten duurt minimaal twee weken. Er wordt ook in Duitsland, je aangeraden om voor deze tijd voedsel en water in huis te hebben. Trouwens 2 weken geleden zijn we net de dans ontsprongen, toen was het bijna black out.

Nvt
Nvt
Reactie op  Henk R
2 maanden geleden

Waar haal je die info?

Henk R
Henk R
Reactie op  Nvt
2 maanden geleden

De info is op de msm gepubliceerd ,maar hoe komen ze er aan? Simpel je neemt de totale opgewekte energie en deelt het door de aantal inwoners op deze planeet. Dus mooi voor die zwartemeneren hut van oom Tom in Zaïre hij kan een koelkast huren die per drone afgeleverd wordt en zijn led verlichting 24 uur laten branden. 16 giga joule is ongeveer 4500 kilo watt uur best veel voor deze hut met tam tam voor de communicatie. Maar hier waar wij er ook moeten stoken ,is dit een ander verhaal. Het idee heet communisme, alles eerlijk verdelen, ook de energie.

Gea Breuker
Gea Breuker
2 maanden geleden

Kaag heeft allang een villa in Palestina laten bouwen, via een noodhulp constructie. Daar kan ze samen met haar mannetje en addergebroed heen vluchten, niet met vliegtuig maar als enige passagiers op zo een ‘immgranten ferry’ betaald via Frontex.
Totaal doorzichtig dat soort mensen, maar de meerderheid van de mensen is onwetend, bijster slecht geïnformeerd en onder eigen-haat en schuld complex verblind voor de waarheid.

Turk
Turk
Reactie op  Gea Breuker
2 maanden geleden

Weer een goed voorbeeld van Linkse corruptie.

Tom
Tom
Reactie op  Gea Breuker
2 maanden geleden

Kaag is een zeer schadelijk mens voor Nederland. D666 is een zeer schadelijke partij voor Nederland.

Ivo
Ivo
2 maanden geleden

Wanneer worden er nu eindelijk thorium kerncentrales gebouwd in Nederland. Dan kunnen de kolen- en biomassacentrales uit!

Geen schaap
Geen schaap
Reactie op  Ivo
2 maanden geleden

Precies Ivo ! Paar centrales erbij scheelt het halve land van panelen en molens. Hier is protest tegen 60 hectare aan zonnepanelen in een natuurgebied. Stop de waanzin !

AlbertV
AlbertV
Reactie op  Ivo
2 maanden geleden

We moeten het stoomtijdperk uit! Want ook een thorium centrale is een stoommachine, de reactor is een uit de kluiten gewassen fluitketel die water verhit tot stoom wat door een turbine gejaagd wordt. Bovendien kleven er aan deze centrales nog heel wat technische problemen.
Aardgas is schoon, levert voeding voor de groene natuur (CO2) en is in ruime mate voorhanden, onze Russische vrienden leveren het graag. Intussen op zoek naar vrije- of nulpunt-energie.

Directeur
Directeur
Reactie op  Ivo
2 maanden geleden

Er zijn meer opties, alleen wil daarvaniet datr het bekend word, want dan heeft men geen macht meer.
Koud fusie, magnetisme… en nog veel meer…
Die patenten zijn met uitvinder vaak ” verdwenen” uit de samenleving.
Er bestaat veel kennis waarvanhet plebs niets mag weten.

Tom
Tom
Reactie op  Ivo
2 maanden geleden

Zowel Thorium technologie als kernfusie technologie worden doelbewust op een zo laag mogelijk pitje doorontwikkeld en ook tegengewerkt. Zeker kernfusie zou in potentie het gehele energieprobleem van de wereld oplossen, maar dan zijn er heel veel partijen die dan niets meer verdienen, dus moet het nu zo duur mogelijk via ”groene” energie opwekking.

ikdoenietmeermee
ikdoenietmeermee
Reactie op  Tom
2 maanden geleden

Dat is het….

Woman
Woman
2 maanden geleden

Heerlijk!! Ze moeten met de billen bloot,vele miljarden zijn er aan deze klimaatnonsens uitgegeven en wat blijkt? De zogenaamde complotdenkers hebben wéér gelijk!!

Nina
Nina
Reactie op  Woman
2 maanden geleden

Tuurlijk hebben wij gelijk, maar dat levert hen geen geld op en daarom willen ze er niets van weten.

Qvic
Qvic
2 maanden geleden

Wat wind en zonnepanelen doen in de zomer is ook funest voor het klimaat en vele zien of weten dat niet eens. Als de zon schijnt, dan weerkaatsen zonnepanelen veel licht terug en komen niet meer op de aarde terecht. Dus plaatselijk koelt de aarde af. Waardoor omringende landbouwgronden minder gewas groei krijgen. De windmolens zorgen ervoor dat de verdamping veel erger wordt met zomer, dus de aarde droogt uit. Wil ook niets meer op groeien. En in de winter met sneeuw en weinig wind doen ze ook niets. Ze dienen eigenlijk alleen als ruimtevervuiling tussen de steden in. Dan vertellen de politici dat dat nu groene energie is. Daar Duitsland zich mag voorbereiden op een andere gasleverancier. Want nu Merkel ruzie gemaakt heeft met Putin. En Putin zijn gasleveranties wil opschorten naar de EU, vanwege hun nieuwe sancties tegen Rusland.

Directeur
Directeur
Reactie op  Qvic
2 maanden geleden

Weet je wat groene energie eigenlijk inhoud ?
Dat alles onder de groene noemer word gebouwd, en via een goed natuurlijk remdement voor eeuwig kan draaien.
Geen subsidies, en geen vervuiling van hele landerijen vol van die meuk.
Groen en overheid, JOoooo.. Daar is niets groens aan.
Productie uit laten voeren in landen waar slavernij nog heel gewoon is, hoeven daar geen rekening te houden met emmissies en vervuild grondwater..
Kinderen in de mijnen, en ga zo maar door.

Dit zal ook wel weer voor 9 een beetje te dicht bij de waarheid komen, dus ga ervan uit dat dit verwijderd gaat worden, want slimme opmerkingen mogen alleen door links georienteerde verradertjes gemaakt worden.

Akkafietje
Akkafietje
Reactie op  Directeur
2 maanden geleden

De rechtse mentaliteit is niet te vergelijken met de jouwe.
Ninefornews is geen youtube of twitter

AnnoNimbus
AnnoNimbus
Reactie op  Qvic
2 maanden geleden

Wacht ff, windmoles en verdamping? Windmolens remmen de wind af, waardoor het plaatselijk warmer wordt (minder koele bries), en dat zorgt ervoor dat er meer verdampt (warmere grond)? Hoeveel scheelt dat eigenlijk?

x

Check Also

vaccinatiepaspoort

Storm van kritiek op binnenlands vaccinatiepaspoort: ‘Medische apartheid wordt realiteit’

Als het aan het demissionaire kabinet ligt, ...

vrouw

Ze was pas 32! Autopsie bevestigt: vrouw stierf door coronavaccinatie

Een jonge vrouw (32) uit het Duitse ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

55
0
We lezen graag je reactie!x