Homepagina » Buitenland » Opgepast! Het is koud buiten: ‘Groene’ energie faalt in Duitsland, kolen en gas bieden redding
duits
Foto: LunchboxLarry CC BY 2.0

Opgepast! Het is koud buiten: ‘Groene’ energie faalt in Duitsland, kolen en gas bieden redding

Als het aan partijen als D66 en GroenLinks ligt, gaan alle kolencentrales uit en bouwen we Nederland vol met zonnepanelen en windmolens. In de strijd tegen klimaatverandering moet iedereen aan de warmtepomp en de elektrische auto. We horen al jaren dat er binnenkort geen ijs meer ligt en geen sneeuw meer zal vallen. En toch – wie had dat verwacht – wordt het ’s winters nog steeds koud. Het is nu zelfs zo koud dat voor het eerst in 60 jaar de rivier de Theems is bevroren.

Al die zonnepanelen, windmolens en warmtepompen blijken niet zo goed bestand tegen kou. Neem bijvoorbeeld de Nijmeegse wijk Meijhorst, waar huurders van gasloze woningen al dagenlang in de kou zitten en de thermostaat soms niet hoger krijgen dan 18 graden. Bewoners moeten extra kachels en handdoeken inzetten om de vorst buiten de deur te houden. Ook op andere plekken zitten mensen te blauwbekken omdat ze kozen voor ‘groene’ innovaties.

Bij onze oosterburen moesten kolen en gas de bevolking uit de brand helpen. Twee weken geleden kwamen de elites, wereldleiders en oligarchen van Silicon Valley bijeen om de Grote Reset te bespreken, maar van de ‘klimaatnoodtoestand’ die eraan ten grondslag ligt, is in de praktijk nog maar weinig te zien.

Op volle capaciteit

De ‘energieneutraliteit’ die ze nastreven, blijkt een stuk moeilijker te bereiken dan de powerpointpresentaties en computermodellen over Agenda 2030 doen vermoeden. De Duitse bondskanselier Angela Merkel werd met haar neus goed op de feiten gedrukt. Haar land, voorloper op klimaatgebied, ziet zich geconfronteerd met een recordbrekende winter.

Op dit moment zijn de miljoenen Duitse zonnepanelen bedekt met sneeuw en ijs. Het waait nauwelijks en dus doen de 30.000 windmolens vrijwel niets. Tot zover de ‘transitie’ naar wind- en zonne-energie, in Duitsland ook wel ‘Energiewende’ genoemd.

In een wereld die 100 procent afhankelijk is van groene energie, zou iedereen thuis in het donker zitten. Gelukkig beschikt Duitsland nog over kolen- en kerncentrales. De RBB, de publieke omroep van de Duitse deelstaten Brandenburg en Berlijn, meldde onlangs dat de energiecentrales in Lausitz ‘op volle capaciteit draaien’.

Vrijwel niets

Professor Harald Schwarz van de Universiteit van Cottbus zei tegen de RBB dat hij sceptisch is over wind- en zonne-energie. Het percentage wind- en zonne-energie schommelt tussen de 0 en 2 tot 3 procent. “Dat is vrijwel niets,” aldus professor Schwarz. De omroep waarschuwde vervolgens dat de kans op blackouts steeds meer toeneemt en voegde toe dat Duitsland in de toekomst afhankelijker zal zijn van gas uit Rusland, kolencentrales in Polen en kernenergie uit Frankrijk.

Sigrid Kaag zei bij de campagneaftrap van haar partij in Veldhoven dat D66 alle subsidies en belastingkortingen voor de fossiele industrie wil stoppen. In de samenleving van morgen is volgens haar geen plek voor het verbranden van olie of CO2-uitstoot. Volgens Kaag draaien kolencentrales alleen nog maar dankzij subsidie. “In 2030 alle kolencentrales sluiten, zoals dat nu afgesproken is, duurt te lang,” zei Kaag. “Ik zeg vandaag: dat moet sneller.”

Dus als het aan Kaag ligt, zitten we straks met z’n allen in de kou en in het donker.

[Zero Hedge via 21stCenturyWire.com]
4.8 55 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
55 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arnoud Klomp
Arnoud Klomp
7 maanden geleden

Ik neem aan dat men op de hoogte is van wat Rypke Zeilmaker heeft betoogd over al die klimaatpropaganda. Goed artikel overigens.

Ron
Ron
7 maanden geleden

Pffffffff al dat geklaag van Kaag opzouten die heks

JoeRi
JoeRi
7 maanden geleden

Hilarisch 🤣, vroeg me eerder al af; hoezo zijn mijn verwarmingsbuizen bevroren, maar toen wist ik het ineens weer: klimaatopwarming uiteraard, net zo erg als Corona !

Ron
Ron
7 maanden geleden

Het zijn gewoonlijk vetzakken lees vet betaalde middenklassers in hoge posities, politici, CEO’s, groenen en NGO’s die ons dankzij lobbywerk ons dit door de strot rammen. NGO’s zitten lekker in het geld luizen de regeringen geld af om nog meer onzinnige dingen te verkondigen (leggen zelfs vervalste boekhoudingen aan om zichzelf te verrijken) onder de vorm van subsidies(lees belastinggeld) en doen ons nog eens betalen (belastingbetaler) voor de investeringen die men moet doen. We moeten dus driemaal betalen. Eenmaal voor de bestuursleden die deze farce bepalen, dan voor het belastinggeld dat gaat naar de NGO’s( die dankzij dogmas opgelegd voor het wetenschappelijk onderzoek IPCC) en nog eens voor de veranderingen die ze eisen op onze kosten en dan spreek ik niet eens over de EU. Dit terwijl CO2 een groeigas is , de aarde natuurlijk vergroent lees verkoeld. Zeg nu zelf wie koopt een warmtepomp of elektrische wagen als gewone man, wie heeft 100.000 euro om dit te betalen? Wie gaat achteraf de boetes betalen?

x

Check Also

koning

Koning oogst fikse kritiek: ‘Globalistische Build Back Better-troonrede’

Er is veel onrust en onzekerheid, maar ...

de jonge

De Jonge op vingers getikt na ‘idiote uitspraken’ over coronapas: ‘Verspreid geen nepnieuws’

In alle buitenlanden waar iedereen is geweest, ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

55
0
We lezen graag je reactie!x