Homepagina » Gezondheid » Steeds meer CZ-verzekerden betalen geen zorgpremie meer
Steeds meer CZ-verzekerden betalen geen zorgpremie meer

Steeds meer CZ-verzekerden betalen geen zorgpremie meer

Zorgverzekeraar CZ in Tilburg heeft steeds meer te kampen met ‘wanbetalers’, zo meldt Omroep Brabant. Als mogelijke oorzaak wordt de economische crisis genoemd.

CZ is met 3,3 miljoen klanten één van de grootste Nederlandse verzekeraars. Er zijn ongeveer 165.000 klanten met een betalingsachterstand.

Mensen krijgen een betalingsregeling aangeboden, waar 38.000 klanten gebruik van maken. Het overgrote deel van de mensen reageert niet.

De winst die zorgverzekeraars dit jaar maken zal ‘bijna onmaatschappelijk hoog’ zijn, aldus Chris Oomen van zorgverzekeraar DWS afgelopen maand. De winstexplosie komt volgens hem doordat de kosten voor geneesmiddelen sterk zijn gedaald. Hij verwacht dat deze ontwikkeling zich in 2013 versterkt zal doorzetten.

Desondanks zal de zorgpremie bij de meeste zorgverzekeraars volgend jaar wel degelijk stijgen, zo zei Edmond Hilhorst van vergelijkingssite Independer. De premie bij DWS blijft volgend jaar wel gelijk, maar daar stijgen zowel het eigen risico als aanvullende premies.

Bron: Omroepbrabant.nl

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

33 reacties

 1. Logisch dat mensen dit niet meer kunnen ophoesten!
  Zelf heb ik het geluk om gezond te zijn en maak bijna geen gebruik van de medische wereld.
  Ook ben ik best bereid om te betalen,maar de maand premie wordt steeds hoger,en ook de eigen bijdrage!
  Als je dan ook nog leest dat er enorme winsten worden gemaakt,dan schiet me dit echt in het verkeerde keelgat!
  Een paar jaar geleden was ik bij de opening van een zorginstelling,ik heb mijn ogen uitgekeken wat daar aan genodigen aanwezig was!Niet zozeer de grijze directeuren van verzekeringsmaatschappijen als wel hun vervoer middel!
  De heren werden voorgereden in de duurste
  auto’s uiteraardt met chauffeur!Het leek wel een film festival of de uitreiking van het gouden kalf!
  Waarom moet een directeur van een zorgverzekering 325,000 euro verdienen?
  200,000 euro is meer dan genoeg vind ik!
  Ze kunnen en blijven ons uitmelken omdat deze verzekering verplicht is,Dus ze hebben ons gewoon in de tang!

  1 likes
 2. Ik was er 3 jaar geleden uitgegooid,omdat ik werkloos was kon ik de premie niet meer betalen,en er kwamen daarna steeds boetes binnen dat ik niet verzekerd was….
  Ik probeerde mij te verzekeren bij andere maatschappijen..,maar die wilden mij niet aannemen…ondertussen telkens boetes…,en toen ben ik door vkg verzekerd…,dat gaat automatische..,als je je zelf niet verzekerd….Dus nu ben ik half jaartje daar in de verzekering….nu maar hopen dat ik niet ziek word ofzo…anders gaan ze daar misschien moeilijk over doen….
  Het systeem is er om ons uit te wringen en ons kapot te maken!!

  1 likes
 3. nertty ?? ik vind dat €75,ooo ook meer dan genoeg hoor waarom moeten zij het 6 voudiche verdien van wat wij mogen verdiennen ?!

  1 likes
 4. hoi,fair,de wanbetalers zorgen er niet voor dat de premies hoger worden.U,doet wel hele harde uitspraken.1.de medicijnen zijn te duur,2.er word door de ziekenfondsen aan de bestuurders een salaris betaald daar sla je van achter over.3.de commisies die gaan kijken welke ziekenhuis het goedkoopste zorg aan bied betalen wij ook bijv,hun diners overnachtingen reisgeld4.pasgeleden stond er een bericht over een ziekenhuis arts die zoveel patienten heeft gedeclareerd die niet eens bestonden.5.iemand die ziek is moet betalen omdat die ziek is,tuurlijk is hij liever gezond.6.de levenstandaard is veel duurder geworden,hoe komt dat dat er een voedsel bank is,om de mensen eten te kunnen geven en ze toch de ziekenfons premie kunnen betalen 7.verdiep U,is deze materie.8.er zijn gezinnen die niet op vakantie kunnen gaan,wand het vakantie geld is voor de eigen bijdrage,als je een zieke,of een gezins lid is die ziek is.

  1 likes
 5. Ik heb gewoon geen cent over om hun kas te spekken, en bovendien vertrouw ik de medische wetenschap voor geen cent. Niets natuurlijke wordt nog vergoed en zelfs als het vergoed wordt, de nieuwe wetgeving maakt goede natuurlijke of homeopathische medicijnen waardeloos. Dus ik reageer niet eens meer op de deurwaarder. Dat is hoe ik er voor sta nu. De wet verplicht je tot iets onmenselijk! Dat kan gewoon NIET!!

  0 likes
 6. Nu wij weten wat de top heren in die zorgverkeringen verdienen, hoop ik dat er nog meer mensen stoppen met betalen, en de personen op hun knieén te dwingen om tot inkeer te komen.Koning belachelijkheid regeerd onder hen!En laten we dan ook gelijk de farmaceuten dwingen hun pillen die we niet willen een behoorlijke slag goedkoper te maken.Het is immers al massaproduktie wat deze graaier doet.Ik zie in een nabije toekomst, de bevolking haar ongenoegens, nog wel uiten op STRAAT.Eens zien hoe de zorgverzekeraar er dan voorstaat.Want 1 ding wordt ernstig vergeten. De bevolking heeft altijd de overhand koste wat het kost.

  0 likes
 7. Als ik het dus goed begrijp, zijn er 127.000 mensen wakker 😀

  0 likes
 8. @netty:
  200,000 euro !?!?!?!
  Waarom zoveel geld…..hij mag wel iets meer verdienen dan ik, maar alles meer dan 80.0000 vind ik teveel.

  0 likes
 9. Als je niet betaald dan wordt er beslag gelegd op je loon met nog eens 50 euro boete erover heen, ipv de 103 euro heb ik nu 154 euro te betalen. Dus ik begrijp niet, waarom het niet bij deze mensen gebeurd.

  0 likes
 10. Hoewel ik van alles mankeer heb ik dit jaar nog geen gebruik gemaakt van de gezondheidszorg. Ik probeer het altijd eerst zelf op te lossen en daar heb ik gelukkig ook genoeg kennis voor en waar de kennis ontbreekt zijn boeken en internet. Ik betaal dus al een heel jaar premie voor jan met de korte achternaam. Ik heb ook geen huisarts. Wat deze zogenaamde wanbetalers betreft, ik hoop dat de overheid gaat inzien hoe belachelijk dit systeem is en dat als je democratie propageert je mensen/burgers ook democratie moet geven en dus moet laten kiezen of ze wel of niet verzekerd wensen te zijn zoals nu het geval is.

  0 likes
 11. [quote name=”ReneH”]Als ik het dus goed begrijp, zijn er 127.000 mensen wakker :D[/quote]
  nee ?? reneh maar 165,000

  0 likes
 12. vrijwel iedere topbestuurder verdient wat mij betreft teveel, maar als topman van een zorgverzekeraar is het natuurlijk nog erger als je over de gezondheid van mensen zulke zakken met geld binnenharkt. Er is werkelijk geen enkel beroep te bedenken wat een salaris van 2 ton of meer rechtvaardigt.

  Ook de winsten die zorgverzekeraars maken zijn absurd hoog helemaal als je het vergelijkt met hoeveel de klanten iedere maand moeten ophoesten.

  Neemt niet weg dat je zorgverzekering niet betalen echt ontzettend stom is. Ik zit ook weleens een maand krap, maar als er iets is wat ik in ieder geval altijd betaal is het wel mijn zorgverzekering. Ik betaal altijd alles op tijd, nog nooit temaken gehad met een deurwaarder maar je begrijpt wel wat ik bedoel. Zorgverzekering is ontzettend belanrgijk.

  0 likes
 13. Ja de bevolking heeft zeker de overhand Hunting Wolf maar zie jij het want ik zie het niet de bevolking word zo bang gemaakt dat ze daar niet eens aan denken,en die zorgverzekering maakt zich pas druk als hun kantoren bestormd worden en de heren naar buiten gehaald worden ,maar dan staat de ME al voor de deur en zijn het weer schapen want de bevolking vergeet dan ook meteen dat er meer van ons zijn als van hun=De hoge heren, politie en ME zo zijn de mensen geindoctrineerd/gehersenspoeld

  0 likes
 14. We zijn wettelijk verplicht een verdienmodel van de farmaceut te financieren, je kunt er toch niets aan doen, we leven immers in de EU.

  0 likes
 15. Nog een aanvulling:

  Onze eigen nobelprijswinnaar Jan Tinbergen heeft wetenschappelijk aangetoond dat de ideale inkomensverdeling voor een land een factor 5 is.

  Dat betekent dus dat het laagste inkomen in het land het minimumloon is, en het hoogste inkomen 5 maal minimumloon.

  Het laagste inkomen is dus € 1.456,20 per maand, en het hoogste zou niet meer dan €7281,- per maand moeten zijn (wat nog steeds een royaal salaris is). Er zou dus voor een ideale inkomensverdeling geen enkele bestuurder meer van ca €90000,- per jaar moeten verdienen, óf het minimuminkomen zou drastisch verhoogd moeten worden.

  0 likes
 16. [quote name=”rakker”]We zijn wettelijk verplicht een verdienmodel van de farmaceut te financieren, je kunt er toch niets aan doen, we leven immers in de EU.[/quote]
  Dat heeft niks met de EU te maken maar met de Nederlandse wetgeving.

  0 likes
 17. @#2 Netty Quote : Waarom moet een directeur van een zorgverzekering 325,000 euro verdienen?
  200,000 euro is meer dan genoeg vind ik!

  Zelfs 200,000 p/j is al teveel !

  0 likes
 18. @garriet60
  Neeh, want er staat: 165.000 klanten met een betalingsachterstand.
  EN daarvan krijgen/maken 38.000 klanten een betalingsregeling aangeboden die er ook gebruik van maken.
  Dus 165000 – 380000 = 127.000.

  0 likes
 19. Betaal sinds maart 2012 geen premie meer, Menzis kan me rug op..dreig brieven met zogenaamde wets artikels van de CZV en deurwaarders bla bla bla …doen me helemaal niks.
  Ze krijgen van mij geen cent meer!

  Doe dat allemaal nou is, politici kunnen en zullen NIKS beter maken voor ONS, en de EU heeft nog meer ellende in petto.
  Mensen sta is op..PIK HET NIET LANGER !!!

  0 likes
 20. [quote name=”JohnDoe”]Betaal sinds maart 2012 geen premie meer, Menzis kan me rug op..dreig brieven met zogenaamde wets artikels van de CZV en deurwaarders bla bla bla …doen me helemaal niks.
  Ze krijgen van mij geen cent meer!

  Doe dat allemaal nou is, politici kunnen en zullen NIKS beter maken voor ONS, en de EU heeft nog meer ellende in petto.
  Mensen sta is op..PIK HET NIET LANGER !!![/quote]

  Niet betalen is geen optie….. deurwaarders worden er stinkend rijk van…. ze mogen zonder tussenkomst van de rechter beslag op je loon leggen. Je mag ong. 1200 EUR overhouden, maar als je partner ook verdient, dan kan dat zomaar 200 EUR of minder zijn. Ik heb het voorbeeld van iemand al gehad….. € 139,– ….. de rest moest naar de deurwaarder. Echtgenote had inkomsten en ook de voorlopige teruggaaf van belasting wordt meegeteld…. in de schuld zit je zo, maar er af komen is bijzonder lastig.

  0 likes
 21. Volgens mij (en wie ben ik) is de eerste vraag in een vrije economie, wil je een product of dienst. En gezien ieder wettelijk verplicht is om een zorg verzekering te hebben is er volgens mij geen sprake van vrije economie. Zou de keuze er zijn dan moeten de verzekeraars echt gaan concureren. En dan zouden de premies lekker kunnen zakken. En met bankrekeningen is het verhaal natuurlijk niet anders.

  0 likes
 22. [quote name=”Wesley”]

  Ook de winsten die zorgverzekeraars maken zijn absurd hoog.
  [/quote]

  De maximale winst voor zorgverzekeringen is vastgelegd bij wet. Indien verzekeraars boven dat percentage komen, dan vloeit het meerdere in de overheidspot; algemene middelen! Daarbij bepaalt de overheid de dekking van de verzekering, maakt de overheid die verzekering verplicht wat prijsstijging direct in de hand werkt, er wordt immers toch verplicht betaald. De overheid bepaald het eigen risico. En vervolgens bepalen verzekeraars de premie, waarbij de winst niet boven dat percentage uitkomt. Dus hoe kunnen verzekeraars die enorme winsten halen? denk eens in percentages en niet in absolute bedragen, die zeggen namelijk helemaal niets!

  Verzekering niet meer verplicht en verzekeraars mogen veel harder onderhandelen met zorgaanbieders en bepalen dat je in een beter ziekenhuis moet worden behandeld’

  0 likes
 23. 200.000 is nog teveel belachelijk gewoon er is geen bestuurder die dat waard is
  als ik niet kan betalen en het wordt ingehouden van mijn uitkering ehhh waar moet ik dan van leven?
  ze kijken dus niet of je wel kan blijven leven dus of wel?
  en dan als dus blijkt dat ik geen eten meer kan kopen, gaan ze dan ook inhouden

  0 likes
 24. Het gaat erom dat ze een finnancieel systeem aan het draaien houden en of daar nou slachtoffers bij vallen door dat jij of jij geen eten kan kopen is hun probleem niet het systeem moet blijven draaien en als de mensen het allemaal maar pikken blijft dit door gaan

  0 likes
 25. [quote name=”Ned Kelly”]Het gaat erom dat ze een finnancieel systeem aan het draaien houden en of daar nou slachtoffers bij vallen door dat jij of jij geen eten kan kopen is hun probleem niet het systeem moet blijven draaien en als de mensen het allemaal maar pikken blijft dit door gaan[/quote]
  Ook organisaties zoals de consumentenbond en ander bonden en organisaties die onze belangen dienen te behartigen laten het afweten. Schandalig is dit!!!

  0 likes
 26. De wanbetalers drijven de premie omhoog, ze worden bedankt!
  Hopelijk als ze iets krijgen, dat ze dan ook niet bijde huisarst of ziekenhuis aankloppen!

  0 likes
 27. [quote name=”JohnDoe”]Betaal sinds maart 2012 geen premie meer, Menzis kan me rug op..dreig brieven met zogenaamde wets artikels van de CZV en deurwaarders bla bla bla …doen me helemaal niks.
  Ze krijgen van mij geen cent meer!

  Doe dat allemaal nou is, politici kunnen en zullen NIKS beter maken voor ONS, en de EU heeft nog meer ellende in petto.
  Mensen sta is op..PIK HET NIET LANGER !!![/quote]
  En hoe had je het in gedachten om dat te doen ? Ik loop al een behoorlijk poosje ermee rond, iedereen klaagt wel, maar als het erop aankomt is niemand thuis. Het enige wat je kunt doen, is je er in laten berusten, en hopen dat de hele boel op z’n gat komt te liggen.

  0 likes
 28. [quote name=”fair”]De wanbetalers drijven de premie omhoog, ze worden bedankt!
  Hopelijk als ze iets krijgen, dat ze dan ook niet bijde huisarst of ziekenhuis aankloppen![/quote]

  Jammer zo’n reactie….. sta je er bij stil dat mensen het echt niet meer kunnen opbrengen…..

  gelukkig kan ik het wel betalen en ik doe dat ook, maar als ik alleen al de onrechtvaardigheden zie van wat er wel en niet vergoed wordt, dan krijg je toch wel de koude rillingen…. ja ook ik vind dat we “geplukt” worden ten koste van een paar mensen die er heel goed mee wegkomen helaas.

  0 likes
 29. En hoe had je het in gedachten om dat te doen ? Ik loop al een behoorlijk poosje ermee rond, iedereen klaagt wel, maar als het erop aankomt is niemand thuis. Het enige wat je kunt doen, is je er in laten berusten, en hopen dat de hele boel op z’n gat komt te liggen.[/quote]

  Met ze allen naar een rechtzaak gaan en kenbaar maken dat hier in strijd wordt gehandeld met de Rechten van de Mens. De Overheid en medeplichtige zorgverzekeraars dus een strafbaar feit. Dat weten ze maar doen gewoon alsof hun neus bloed. Dus niet alleen maar met ze allen naar een openbare zitting. Kijk maar wat dat al te weeg heeft gebracht bij Johan Oldenkamp, “een rechter die geen uitspraak doet”. Dat kan en mag al niet en is wederom een strafbaar feit omdart het in strijd is met de “Grondwet”.

  0 likes
 30. Leven we in een vrij land?

  NEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

  0 likes
 31. [quote name=”fair”]De wanbetalers drijven de premie omhoog, ze worden bedankt!
  Hopelijk als ze iets krijgen, dat ze dan ook niet bijde huisarst of ziekenhuis aankloppen![/quote]
  Weer iemand die waarschijnlijk onder de welgestelden valt, inmiddels werk ik 27 jaar aan een gesloten en toevallig als ziekenverzorgsters, ik zie iedere dag weer hoeveel geld er over de balk wordt gesmeten, en de premies worden maar omhoog geduwd, de lonen blijven gelijk, hoezo wanbetaler, het is niet meer te betalen.

  0 likes
 32. @fair wat een hard oordeel over wanbetalers!bent u bekend met de reden waarom deze mensen niet betalen?
  En de zorg premie omhoog door wanbetalers?Ha Ha u maakt me aan het lachen,duidelijk dat u er totaal geen verstand van hebt!
  Helaas is het zo door het opdrijven van de zorgpremie mensen dit niet meer KUNNEN opbrengen,dat is wat anders als niet willen!
  Als je met een gezin moet kiezen tussen een boterham met pindakaas of een zorgpremie is het voor mij duidelijk dat de mensen kiezen voor een boterham met pindakaas!
  Overigens is het zo dat ook als wanbetalers zich melden bij een huisarts,de huisarts verplicht is deze mensen te helpen.

  0 likes
 33. [quote name=”Morgane”][quote name=”fair”]De wanbetalers drijven de premie omhoog, ze worden bedankt!
  Hopelijk als ze iets krijgen, dat ze dan ook niet bijde huisarst of ziekenhuis aankloppen![/quote]
  Weer iemand die waarschijnlijk onder de welgestelden valt, inmiddels werk ik 27 jaar aan een gesloten en toevallig als ziekenverzorgsters, ik zie iedere dag weer hoeveel geld er over de balk wordt gesmeten, en de premies worden maar omhoog geduwd, de lonen blijven gelijk, hoezo wanbetaler, het is niet meer te betalen.[/quote]
  Wat versta jij onder welgesteld?

  als je een laag inkomen hebt krijg je toch zorgtoeslag? Dat krijg ik in ieder geval niet. En zo val ik overal buiten, ik heb nergens recht op terwijl ik mezelf echt niet als welgesteld beschouw. Ik ben zeker niet arm, maar sommige mensen met lager inkomen houden door alle subsidies en toeslagen uiteindelijk meer over dan ik.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

organisator

Organisator coronaprotesten krijgt politie aan de deur: ‘Ze pakken m’n kinderen af als ik doorga’

Youri Plate, de organisator van een aantal ...

huisarts

Huisarts loopt leeg over Hugo de Jonge. ‘U hebt nog maar één taak: vertrekken!’

Op zaterdag verscheen er een onthullend interview ...