Gezondheid

Steeds meer CZ-verzekerden betalen geen zorgpremie meer

Help mee door dit artikel met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Zorgverzekeraar CZ in Tilburg heeft steeds meer te kampen met ‘wanbetalers’, zo meldt Omroep Brabant. Als mogelijke oorzaak wordt de economische crisis genoemd.

CZ is met 3,3 miljoen klanten één van de grootste Nederlandse verzekeraars. Er zijn ongeveer 165.000 klanten met een betalingsachterstand.

Mensen krijgen een betalingsregeling aangeboden, waar 38.000 klanten gebruik van maken. Het overgrote deel van de mensen reageert niet.

De winst die zorgverzekeraars dit jaar maken zal ‘bijna onmaatschappelijk hoog’ zijn, aldus Chris Oomen van zorgverzekeraar DWS afgelopen maand. De winstexplosie komt volgens hem doordat de kosten voor geneesmiddelen sterk zijn gedaald. Hij verwacht dat deze ontwikkeling zich in 2013 versterkt zal doorzetten.

Desondanks zal de zorgpremie bij de meeste zorgverzekeraars volgend jaar wel degelijk stijgen, zo zei Edmond Hilhorst van vergelijkingssite Independer. De premie bij DWS blijft volgend jaar wel gelijk, maar daar stijgen zowel het eigen risico als aanvullende premies.

Bron: Omroepbrabant.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
33 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pablo
Pablo
9 jaren geleden

Ik heb gewoon geen cent over om hun kas te spekken, en bovendien vertrouw ik de medische wetenschap voor geen cent. Niets natuurlijke wordt nog vergoed en zelfs als het vergoed wordt, de nieuwe wetgeving maakt goede natuurlijke of homeopathische medicijnen waardeloos. Dus ik reageer niet eens meer op de deurwaarder. Dat is hoe ik er voor sta nu. De wet verplicht je tot iets onmenselijk! Dat kan gewoon NIET!!

Netty
Netty
9 jaren geleden

Logisch dat mensen dit niet meer kunnen ophoesten!
Zelf heb ik het geluk om gezond te zijn en maak bijna geen gebruik van de medische wereld.
Ook ben ik best bereid om te betalen,maar de maand premie wordt steeds hoger,en ook de eigen bijdrage!
Als je dan ook nog leest dat er enorme winsten worden gemaakt,dan schiet me dit echt in het verkeerde keelgat!
Een paar jaar geleden was ik bij de opening van een zorginstelling,ik heb mijn ogen uitgekeken wat daar aan genodigen aanwezig was!Niet zozeer de grijze directeuren van verzekeringsmaatschappijen als wel hun vervoer middel!
De heren werden voorgereden in de duurste
auto’s uiteraardt met chauffeur!Het leek wel een film festival of de uitreiking van het gouden kalf!
Waarom moet een directeur van een zorgverzekering 325,000 euro verdienen?
200,000 euro is meer dan genoeg vind ik!
Ze kunnen en blijven ons uitmelken omdat deze verzekering verplicht is,Dus ze hebben ons gewoon in de tang!

Hunting Wolf
Hunting Wolf
9 jaren geleden

Nu wij weten wat de top heren in die zorgverkeringen verdienen, hoop ik dat er nog meer mensen stoppen met betalen, en de personen op hun knieén te dwingen om tot inkeer te komen.Koning belachelijkheid regeerd onder hen!En laten we dan ook gelijk de farmaceuten dwingen hun pillen die we niet willen een behoorlijke slag goedkoper te maken.Het is immers al massaproduktie wat deze graaier doet.Ik zie in een nabije toekomst, de bevolking haar ongenoegens, nog wel uiten op STRAAT.Eens zien hoe de zorgverzekeraar er dan voorstaat.Want 1 ding wordt ernstig vergeten. De bevolking heeft altijd de overhand koste wat het kost.

ReneH
ReneH
9 jaren geleden

Als ik het dus goed begrijp, zijn er 127.000 mensen wakker 😀

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

33
0
We lezen graag je reactie!x