Binnenland

Gideon van Meijeren legt in 8 minuten uit wat er schort aan de rechtspraak in Nederland

Help door dit met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het is een vergaande uitspraak dat de rechtspraak in Nederland niet onafhankelijk is, want dat zou betekenen dat onze rechtsstaat niet functioneert. Maar toch kan ik niet anders dan concluderen dat de onafhankelijkheid van de rechtspraak in Nederland grotendeels een wassen neus is, zei Kamerlid Gideon van Meijeren donderdag tijdens het commissiedebat over rechtspraak.

Het is de regering die zelfstandig alle rechters in Nederland benoemt. De regering heeft dus alle ruimte om vriendjes te benoemen, die de visie van de regering delen. Op het gebied van klimaat, immigratie en de globalisering, aldus Van Meijeren.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“De hele rechterlijke macht is doordrenkt van een ideologisch bolwerk aan links-liberale rechters,” benadrukte de FVD’er. Dat blijkt uit feiten en cijfers. Een enquête liet een paar jaar geleden zien dat 70 procent van de ondervraagde rechters stemde op D66, GroenLinks of PvdA, terwijl dat bij de bevolking op dat moment maar 30 procent was.

De meest bizarre politiek gekleurde uitspraken

“Feit is dus dat rechters een overduidelijke links-liberale en seculiere politieke voorkeur hebben,” aldus Van Meijeren. Hij wees erop dat we de afgelopen tijd met de meest bizarre politiek gekleurde uitspraken zijn geconfronteerd.

We hebben bijvoorbeeld gezien dat wanneer YouTube alleen rechts-conservatieve meningen censureert, de links georiënteerde rechters dat uiteraard prachtig vinden. En geen enkele staatsrechtgeleerde begreep er iets van hoe de rechter kón oordelen dat de mondkapjesverplichting niet onrechtmatig was, zei het Kamerlid.

“En dan heb ik het nog niet eens gehad over de bizarre gang van zaken rondom de avondklok,” voegde hij toe.

Groot gevaar voor de rechtsstaat

“Het gevolg is dat steeds meer Nederlanders al hun vertrouwen in de onafhankelijkheid van de rechtspraak totaal zijn verloren. Ik ontvang berichten van mensen die ervan overtuigd zijn dat ze onrechtmatig van hun vrijheden zijn beroofd, maar niet naar de rechter stappen ‘omdat het toch geen zin heeft’.”

Een groot gevaar voor de rechtsstaat, voor zover in de huidige omstandigheden überhaupt nog van een rechtsstaat gesproken kan worden, sprak Van Meijeren, die wil dat de directe invloed van de regering op de samenstelling van de rechterlijke macht wordt teruggedrongen.

4.7 115 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

72 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Monumentenzorg
Monumentenzorg
2 jaren geleden

Stenen vrouw, hier ben ik weer. Even babbelen.
Steeds vaker kletteren de meningen meedogenloos tegen elkaar op en steeds vaker lijkt toenadering onmogelijk. In de politiek. In de wetenschap. Maar ook gewoon op straat.
Ik weet heel goed dat nog nooit iemand door een discussie van mening is veranderd. Daar is de geest van de mens nou eenmaal niet toe in staat.
Nu merk ik dat zelfs op de meest voorzichtige uitingen van twijfel over het vaccinatiebeleid of piepkleine vraagtekentjes bij de veiligheid van de prik, wordt gereageerd alsof je ontkent dat 2+2 vier is.
Maar inmiddels begin ik dit verschijnsel steeds beter te begrijpen, Stenen vrouw. Ik heb dit in mijn leven best wel vaker meegemaakt.
Zo haalde ik het ooit in mijn domme hoofd om een collega die op het punt stond vader te worden, te vragen of kinderen op de wereld zetten nou wel zo’n goed idee is. Wat een grote fout was dat. Ik bleek de egoïst te zijn.
Ooit was ik zo naïef te denken dat ik een serieus gesprek kon hebben over huren in plaats van kopen met iemand die net een koopcontract voor een huis had getekend.
Over de nadelen en het nut van een huwelijk met iemand die daags ervoor op zijn knieën zijn vriendin had gevraagd. Over het kopen van woekerpolissen en aandelen met iemand die net weer wat aangekocht had.
Ik heb wel afgeleerd vragen te stellen over moeilijke kwesties in het leven.
Het lijkt erop dat de mens, eenmaal een onomkeerbare keus gemaakt, tegen zichzelf zegt: oren dicht en doorgaan met overtuigt blijven van het eigen gelijk. En vooral  in de ogen blijven kijken van hen die vinden dat je het allemaal fantastisch hebt gedaan. Zowel voor jezelf als voor de gemeenschap. Daar heb je tenminste wat aan.
Dus Stenen vrouw, ik verspil geen enkele energie meer in mensen wijzer maken over de neppandemie. Het helpt niets. Zeker niet bij de steeds groter wordende groep ingeënte mensen. Een kansloze missie.
Goed dat er niemand was, Stenen vrouw. Ik hou deze sombere gedachten liever tussen u en mij.
Tot een volgende keer.

Wilbert thijsen
Wilbert thijsen
2 jaren geleden

Daarnaast zijn de stemmachines duidelijk de oorzaak van de stemfraude in Nederland . Alles is een plan en we hebben eigenlijk geen uitweg ! Schaakmat is het spel ! In de kamer is t een schertsvertoning en zinloos om redelijkheid of eerlijkheid te zoeken ! Goede eerlijke mensen worden vernederd door deze griezels ! Alleen na miljoenen slachtoffers van vaccinazie zal men ontwaken in een stervende steriele wereld van honger kou en uitzichtsloosheid ! Dan wil ikzelf sterven want t leven zal vreselijk zijn

baviaan
baviaan
2 jaren geleden

bananen republiek Nederland bv.

Arnie
Arnie
2 jaren geleden

Yep, daarom veegt de rechter het corona paspoort niet van tafel aanstaande woensdag, ondanks het feit dat de verdediging geen bewijzen kon leveren dat de qr code niets toevoegt aan deze nepdemie…

Back to top button
72
0
We lezen graag je reactie!x