Homepagina » Buitenland » Orgaandiefstal, nepaanvallen en samenwerking met terroristen. Angstvallige stilte in de media na ontmaskering Witte Helmen door VN-panel
Orgaandiefstal, nepaanvallen en samenwerking met terroristen. Angstvallige stilte in de media na ontmaskering Witte Helmen door VN-panel

Orgaandiefstal, nepaanvallen en samenwerking met terroristen. Angstvallige stilte in de media na ontmaskering Witte Helmen door VN-panel

Een VN-panel deed op 20 december jongstleden de wandaden van de Syrische Witte Helmen uit de doeken. In de mainstream media bleef het oorverdovend stil.

Er waren journalisten aanwezig bij de vergadering, dus daar kan het niet aan gelegen hebben. Het gesprek is hier op YouTube terug te kijken.

De Witte Helmen, een ‘hulporganisatie’, werden tot voor kort financieel gesteund door onder andere Nederland. Ook heeft Nederland besloten om een aantal Witte Helmen en hun directe familieleden op te nemen.

Criminele activiteiten

Volgens het VN-panel hebben deze Witte Helmen zich schuldig gemaakt aan criminele activiteiten, waaronder orgaandiefstal, samenwerking met terroristen, het ensceneren van reddingsacties en plunderingen.

In het panel zat onder meer de Britse journaliste Vanessa Beeley, die vertelde over haar jarenlange onderzoek naar de financiering, oprichting en activiteiten van de Witte Helmen.

Ze bezocht verschillende centra van de groep, sprak vele Syrische burgers en nam zelfs een interview af met een leider van de Witte Helmen.

Ook Maxim Grigoriev, directeur van een stichting die lid is van het onderzoeksnetwerk voor terrorismebestrijding van de VN, kwam aan het woord.

Behandeling

Hij vertelde dat zijn stichting interviews had gehouden met honderden ooggetuigen, waaronder 40 Witte Helmen en 15 voormalige terroristen.

Diverse mensen hebben gezegd dat de Witte Helmen betrokken zijn geweest bij orgaandiefstal.

Een hoofdverpleegkundige uit Aleppo zei dat zijn buurman door de Witte Helmen naar Turkije werd overgebracht voor een ‘behandeling’.

“Ik keek onder de lakens en zag een grote wond van zijn keel tot zijn buik,” zei de verpleegkundige.

Al-Nusra

“Ik raakte hem aan met mijn handen en wist dat er geen organen meer in zijn lichaam zaten,” vervolgde hij.

Een andere ooggetuige zei: “Een persoon had een lichte verwonding, werd gered en vervolgens bleken zijn organen eruit te zijn gehaald.”

De Syriër Omar al-Mustafa verklaarde: “Vrijwel alle mensen die in de centra van de Witte Helmen werkten waren al-Nusra-strijders. Ik wilde me aansluiten bij de Witte Helmen, maar ik kreeg te horen dat ik niet bij al-Nusra hoorde en dus niet voor ze kon werken.”

“Ik zag hoe ze levende kinderen op de grond legden en deden alsof zij waren omgekomen bij een gifgasaanval,” voegde hij toe.

Geen aandacht

Mohamed Bashir Biram bracht zijn gewonde vader binnen bij het aan de Witte Helmen gelinkte al-Bayan-ziekenhuis.

“Maar omdat mijn vader geen al-Nusra-strijder was, weigerden de artsen hem te helpen en stierf hij aan zijn verwondingen,” klonk het.

De aanwezige journalisten stelden geen vragen over de orgaandiefstal, geënsceneerde reddingsacties of andere criminele activiteiten.

De massamedia hebben besloten geen aandacht te besteden aan de bevindingen van dit VN-panel.

Propaganda

In de afgelopen jaren hebben ze wel veelvuldig propaganda verspreid over de Witte Helmen.

De Russische VN-ambassadeur Vasily Nebenzia vatte het als volgt samen op Twitter: “We begrijpen waarom de Witte Helmen worden beschermd door westerse landen. Ze hebben deze organisatie gefinancierd en gebruikt om politieke doelen na te streven onder het mom van humanitaire hulp. Het is logisch dat je je eigendommen beschermt.”

Onlangs werd bekend dat sterjournalist Claas Relotius van het Duitse magazine Der Spiegel allerlei verhalen uit zijn duim had gezogen.

Eén van zijn verzonnen artikelen ging over een Syrische jongen die dacht dat hij persoonlijk verantwoordelijk was voor de burgeroorlog in zijn land.

Laatste stukje geloofwaardigheid

Kort na publicatie ontving Relotius een journalistenprijs voor deze verzinsels.

Wijlen Udo Ulfkotte, die jarenlang in Duitsland werkzaam was als journalist, onthulde in 2014 dat hij propaganda tegen Rusland moest verspreiden en werd betaald om ‘niet de waarheid te vertellen’.

Met de lovende artikelen over de Witte Helmen verspelen de mainstream media ook hun laatste stukje geloofwaardigheid.

Foto: Tan Khaerr Wikimedia Commons

[RT]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Jeff schreef:

  Het zou mij wederom vooral niet verbazen, als dit door de VN zelf georkestreerd is, om hun eigen ”vredesmissies” te vergoelijken. Zelfs dat de mainstream media stil blijven, lijkt hier doorgestoken kaart; die nemen namelijk altijd klakkeloos VN sh*t over. De VN heeft wat mij betref gewoon de weg naar de alternatieve media gevonden. Ik vertrouw ze voor geen cent.

 • Marduk's Revenge schreef:

  de elite hun organen traffiek
  rothschilds kreeg 7 nieuwe harten zo worden die 100j en meer, dit krapuul staan niet op een wachtlijst
  https://www.quora.com/How-did-David-Rockefeller-get-7-heart-transplants-at-the-age-of-101

  Israel is the organ harvesting and human trafficking global ringleader, with complicit help from US and Turkey

  orgaan business

  http://www.psychologytoday.com/us/blog/reading-between-the-headlines/201311/body-snatchers-organ-harvesting-profit

  • Marduk's Revenge schreef:

   op zijn 99é kreeg hij 6e hart

   https://www.truthorfiction.com/99-year-old-david-rockefeller-undergoes-sixth-heart-transplant/

   de 7e harttransplantatie werd de dood van rothschild….
   D E G O U T A N T gewoon
   tja je bent de rijkste op aarde dus koop je 7 harten he, manier waarop staat hierboven in artikel

   The 2016 International Society for Heart and Lung Transplantation states that patients should be 70-years-old or younger to be considered for cardiac transplantation, and even then, these patients are carefully selected based on their current health, including BMI (body mass index). This recent heart transplant comes after David’s last one failed a couple weeks ago.

   anonhq.com/david-rockefeller-breaks-record-heart-transplants-age-101/

 • infootje schreef:

  De “White helmets” hebben de alternatieve Nobel prijs gewonnen, volgens de British Bulsh*t Company (BBC).
  Volgens die roversbende hebben ze 60.000 mensenlevens gered, gezien hun reputatie moeten ze dan 60.000
  mensen vermoord hebben.

 • Chrristtgalactic schreef:

  Het is echt te triest voor woorden hoe de reguliere media ons tracht te belazeren. Meneer Rothschild heeft deze dan ook merendeels opgekocht.

  In lak ‘ech ala k’in

 • weg met ons schreef:

  De Verenigde Nazi panel heeft commentaar op zichzelf? Of dunne waarheidskakka langs de benen lopen?

 • Plato schreef:

  Mensen van nu hebben geen ruggengraat. Er was een tijd waarin mensen weigerden te liegen, ook al gaf je hen hun leven lang alles gratis. Ze vertikten het om te liegen of te bedriegen. Nu liegen mensen zelfs voor een dubbeltje. Voor een stuiver wordt je vermoord. Voor een cent wordt je verkocht.

 • x

  Check Also

  mondkapjes

  Verzet tegen mondkapjes op school: ‘Deze angstpandemie moet per direct stoppen’

  Sinds begin deze maand geldt voor leerlingen ...

  ab osterhaus

  Ab Osterhaus wil totale lockdown: ‘Die man deugt niet’

  Viroloog Ab Osterhaus maakt zich grote zorgen ...

  >