Buitenland

“Amerika spaarde olievelden terreurgroep IS bij bombardementen in Syrië”

Help ons door deze informatie met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De door Amerika geleide coalitie die Islamitische Staat bestrijdt in het Midden-Oosten heeft de olievelden van de terreurgroep in Syrië gespaard. Dat heeft de woordvoerder van het Russische ministerie van Defensie gezegd.

“Miraculeus genoeg werden bij de Amerikaanse bombardementen enkel olievelden van IS gespaard,” zei generaal-majoor Igor Konasjenkov.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“Olievelden waar IS iedere maand miljoenen dollars mee verdient door illegale verkopen,” zei hij verder.

Infrastructuur

Konasjenkov reageerde op uitspraken van CIA-directeur John Brennan, die had gezegd dat de acties van de Russen in Syrië hebben geleid tot verwoestingen en duizenden onschuldige doden.

“Dat is iets wat de Verenigde Staten nooit zouden doen tijdens militaire conflicten,” aldus Brennan.

Volgens Konasjenkov weet Brennan maar al te goed dat de coalitie onder leiding van Amerika de Syrische infrastructuur al bombardeerde nog voordat Rusland zich in het conflict had gemengd.

Valse informatie

De Amerikaanse coalitie probeerde het regime van president Assad sinds 2012 maximaal te verzwakken, wat een enorme vluchtelingenstroom tot gevolg had, stelde de woordvoerder.

Volgens Konasjenkov is het ook niet toevallig dat grote Amerikaanse bedrijven die banden hebben met het Pentagon en de CIA de eersten waren die contracten binnenhaalden om de verwoeste infrastructuur weer op te bouwen.

“De grootste oorlogen van de voorbije jaren werden ontketend door de VS als gevolg van valse informatie van de CIA,” zei hij.

Staakt-het-vuren

“Denk daarbij aan de oorlogen in Libië, Joegoslavië, Irak of Afghanistan,” voegde hij toe.

Hij merkte tot slot op dat het belangrijkste resultaat in Syrië tot nog toe, een staakt-het-vuren, is behaald zonder de VS en de CIA.

[Nieuwsblad]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
trackback
Eindtijdsignalen en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
7 jaren geleden
MaartenGV
MaartenGV
7 jaren geleden

Bombarderen van olievelden lijkt me ook geen goed idee (het zou nog meer vervuiling veroorzaken en ja… ze zijn erg waardevol). Maar huh… Het bombarderen van gebouwen waardoor veel burgers omkomen is ook geen goede alternatief. Tja. Oorlog voeren is op zichzelf nooit goed manier om vrede te stichten. Terreur zaaien is ook geen manier om tot vrede te komen. (terreur is een ander woord voor oorlog).

Complotten bedenken is dat dan de manier om de vrede te bewaren?
We kunnen beter naar oplossingen zoeken. Toegegeven… ik ken de oplossing niet voor wereldvrede. We leven in een te complexe wereld. Nu ja… de wereld buiten mijn kleine wereldje veilig thuis dan toch.

Henk
Henk
7 jaren geleden

Globale temperatuurstijging komt vnl. door alle brandhaarden/oorlogen in de wereld.
Nemen de globalisten dit ook mee in hun rapporten, oh en gelijk ook de atoombom proeven van vorige eeuw?

Bij wereldvrede zou dit tot een oplossing kunnen bijdragen, zegt het voort…

Gezinusk
Gezinusk
7 jaren geleden

Een nuttige resolutie zou zijn om de VN op te heffen naast de NAVO. Beidden hebben geen nuttige functie meer als je de situatie van de koude oorlog bekijkt die beidde kampen op het allerhoogste niveau hadden beëindigd, en ondertekend, totdat voormalig president George Bush, en Bill Clinton, er een stokje voor stook. Begin jaren negentig begon Amerika met het bouwen van NAVO luchtmachtbasissen en andere militaire onderdelen in Oost Europa en regelrecht tegen de afgesproken afspraken in.

Dan moet je ook niet meer zeuren over de Krim. Laat staan dat je de Nederlandse luchtmacht stuurt naar de Oostgrens met het nieuws dat de ander zo gevaarlijk bezig is en je daar via de EU en de NAVO maar liefst 400.000 grondtroepen hebt gevestigd. Hoezo dreiging?

Ik denk dat het internationale strafhof in Den Haag bij deze ook wakker is geworden maar geloof er helemaal niks meer van.

Back to top button
4
0
We lezen graag je reactie!x