Buitenland

“Mainstream media beschermen westerse 1% (lees: Rockefeller, Soros) tegen Panama-lek”

Help anderen door dit artikel met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De mensen die de documenten over het Panamese kantoor Mossack Fonseca hebben gelekt, lijken op het eerste gezicht het systeem te willen ontmaskeren dat de ultrarijken in staat stelt hun enorme fortuin te verbergen.

Advocaten uit Panama helpen volgens de stukken het vermogen van een aanzienlijk deel van de rijkste 1% te verbergen. De mensen die de stukken hebben gelekt hebben echter een grote fout gemaakt, stelt de Britse oud-diplomaat en politiek activist Craig Murray. Ze hebben de documenten overgedragen aan de westerse media.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Als gevolg hiervan ging het eerste grote artikel, gepubliceerd door The Guardian, alleen maar over Vladimir Poetin, aldus Murray. Waarom is alle aandacht gericht op Rusland? Slechts een fractie van het weggestopte geld is afkomstig uit Rusland.

Grootste deel blijft geheim

De Süddeutsche Zeitung, de krant die de stukken als eerste onder ogen kreeg, legt tot in detail uit hoe de westerse media te werk zijn gegaan. Ze hebben vooral gezocht naar namen die worden geassocieerd met regimes waartegen sancties van kracht zijn. Je komt dan al snel uit bij landen als Zimbabwe, Noord-Korea, Rusland en Syrië.

De westerse mainstream media repten echter met geen woord over grote westerse corporaties of westerse miljardairs die zijn geholpen door Mossack Fonseca. The Guardian meldt bovendien dat ‘het grootste deel van het gelekte materiaal geheim zal blijven’.

Het International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ) bepaalt welke namen er worden gelekt. Deze organisatie wordt gefinancierd en aangestuurd door het Amerikaanse Center for Public Integrity.

Geheimen komen niet aan het licht

Deze non-profitorganisatie wordt gefinancierd door onder andere de Ford Foundation, Carnegie Endowment, Rockefeller Family Fund, WK Kellogg Foundation en de Open Society Foundation van miljardair George Soros.

Dit is dus alles behalve een echt lek, aldus Murray. De vuile geheimen van westerse corporaties komen volgens hem dan ook niet aan het licht.

Verwacht dat de media vooral zullen uithalen naar Rusland, Iran en Syrië en het Europese buitenbeentje IJsland. Vergeet niet dat The Guardian kopieën van de Snowden-files in opdracht van MI6 moest vernietigen, merkt Murray op.

Wat zou er gebeuren als ze in de database van Mossack Fonseca gingen zoeken naar de eigenaars van alle media en hun bedrijven? Of de redacteurs en bazen van de BBC? Of iedereen die heeft gedoneerd aan het Center for Public Integrity en hun bedrijven? Dat zou volgens Murray een stuk interessanter zijn.

[Craigh Murray]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Wim
Wim
8 jaren geleden

Betaald gewoon je belasting. Willem Tel en Robin Hood vocht er tegen, maar ja.

BerendW
BerendW
8 jaren geleden

Tuurlijk is Amerika weer het braafste jongetje van de klas *kuch* en is hun elite nog meer bereid als een havik de wereld te beïnvloeden. Bijna iedere ambtenaar, magnaat en politicus is betrokken bij dit soort praktijken.

bert s
bert s
8 jaren geleden

Wat een onwaarschijnlijke pokkebende op deze aardkloot. Laat alsjeblieft die financiële tijdbom maar exploderen en dan niet met zijn allen wachten op een oplossing van de overheid maar zelf het initiatief nemen. Zie het financieel stelsel als een virus, de fik erin en begraven die boel.

Pinokkiocratie
Pinokkiocratie
8 jaren geleden

God wint de rechtszaak.
http://hetuurvandewaarheid.info/2011/06/07/eng-nl-this-case-would-be-a-milestone-in-the-obstruction-of-the-current-legal-system/
Alleen met de macht van God zal je overwinnen, gebruik die macht.
U bent een creatie Gods, laat geen valse goden binnen tussen U en God.
God Justicia, God Minerva, God apolyon en al die andere.
Bij gratie gods, vraag om welke god het gaat.
De wijze woorden van Jezus vertellen wat er speelt, klim op het witte paard en breng het witte licht weer in de kerk en verlos het Christendom van de Satan op de troon.
Open je ogen en Stop de Genocide van de vele unieke Europese volkeren.
EUropa is Christendom en Christendom is Europa. EN zonder God zal je niet van de andere goden winnen.
Zonder god zal satan zeker van U winnen.
Leer de symbolen en U zal weten waar U staat.
Gebruik de kerken om niet uit elkaar te vallen, in ieder dorp staat wel een kerk. Klim niet te hoog want aan de top zijn vele bedorven.
Vergeet je politieke voorkeur en wensen en vecht als 1 voor mens en samenleving.
Bestudeer the synagogue of satan, Napoleon heeft de Paus verslagen en de macht overgedragen aan de Rothschild in 1823, Sindsdien zijn de pausen puppets van de Rothschild’s. Waarom denkt U dat de Paus een globalist is? De macht bevindt zich achter de schermen en niet meer bij de Paus.
In 1848 werd Nederland democratie, wat dat is weet U inmiddels.
Lees de bijbel Na Napoleon krijg je de 7 koningen en 10 horns.
Wat U nu nog niet ziet zal vanzelf wel komen.

Back to top button
16
0
We lezen graag je reactie!x