Homepagina » Buitenland » “Mainstream media beschermen westerse 1% (lees: Rockefeller, Soros) tegen Panama-lek”
"Mainstream media beschermen westerse 1% (lees: Rockefeller, Soros) tegen Panama-lek"

“Mainstream media beschermen westerse 1% (lees: Rockefeller, Soros) tegen Panama-lek”

De mensen die de documenten over het Panamese kantoor Mossack Fonseca hebben gelekt, lijken op het eerste gezicht het systeem te willen ontmaskeren dat de ultrarijken in staat stelt hun enorme fortuin te verbergen.

Advocaten uit Panama helpen volgens de stukken het vermogen van een aanzienlijk deel van de rijkste 1% te verbergen. De mensen die de stukken hebben gelekt hebben echter een grote fout gemaakt, stelt de Britse oud-diplomaat en politiek activist Craig Murray. Ze hebben de documenten overgedragen aan de westerse media.

Als gevolg hiervan ging het eerste grote artikel, gepubliceerd door The Guardian, alleen maar over Vladimir Poetin, aldus Murray. Waarom is alle aandacht gericht op Rusland? Slechts een fractie van het weggestopte geld is afkomstig uit Rusland.

Grootste deel blijft geheim

De Süddeutsche Zeitung, de krant die de stukken als eerste onder ogen kreeg, legt tot in detail uit hoe de westerse media te werk zijn gegaan. Ze hebben vooral gezocht naar namen die worden geassocieerd met regimes waartegen sancties van kracht zijn. Je komt dan al snel uit bij landen als Zimbabwe, Noord-Korea, Rusland en Syrië.

De westerse mainstream media repten echter met geen woord over grote westerse corporaties of westerse miljardairs die zijn geholpen door Mossack Fonseca. The Guardian meldt bovendien dat ‘het grootste deel van het gelekte materiaal geheim zal blijven’.

Het International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ) bepaalt welke namen er worden gelekt. Deze organisatie wordt gefinancierd en aangestuurd door het Amerikaanse Center for Public Integrity.

Geheimen komen niet aan het licht

Deze non-profitorganisatie wordt gefinancierd door onder andere de Ford Foundation, Carnegie Endowment, Rockefeller Family Fund, WK Kellogg Foundation en de Open Society Foundation van miljardair George Soros.

Dit is dus alles behalve een echt lek, aldus Murray. De vuile geheimen van westerse corporaties komen volgens hem dan ook niet aan het licht.

Verwacht dat de media vooral zullen uithalen naar Rusland, Iran en Syrië en het Europese buitenbeentje IJsland. Vergeet niet dat The Guardian kopieën van de Snowden-files in opdracht van MI6 moest vernietigen, merkt Murray op.

Wat zou er gebeuren als ze in de database van Mossack Fonseca gingen zoeken naar de eigenaars van alle media en hun bedrijven? Of de redacteurs en bazen van de BBC? Of iedereen die heeft gedoneerd aan het Center for Public Integrity en hun bedrijven? Dat zou volgens Murray een stuk interessanter zijn.

[Craigh Murray]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • BerendW schreef:

  Tuurlijk is Amerika weer het braafste jongetje van de klas *kuch* en is hun elite nog meer bereid als een havik de wereld te beïnvloeden. Bijna iedere ambtenaar, magnaat en politicus is betrokken bij dit soort praktijken.

  17 likes
 • Wim schreef:

  Betaald gewoon je belasting. Willem Tel en Robin Hood vocht er tegen, maar ja.

  1 likes
  • exegese schreef:

   De Robin Hoods van tegenwoordig hebben ook gewoon een geheim account in één of ander belastingparadijs, dat is het verschil met vroeger. De hele wereld lijkt corrupt en verrot maar er lijkt langzaam maar zeker een kentering te komen. Steeds meer stront komt boven drijven tot de lucht niet meer te harden is en dan zal de mensheid wel moeten inzien wat er gaande is en het tuig de pas afsnijden.

   12 likes
 • bert s schreef:

  Wat een onwaarschijnlijke pokkebende op deze aardkloot. Laat alsjeblieft die financiële tijdbom maar exploderen en dan niet met zijn allen wachten op een oplossing van de overheid maar zelf het initiatief nemen. Zie het financieel stelsel als een virus, de fik erin en begraven die boel.

  12 likes
 • raymond schreef:

  Het is een spel, waarbij de families die het geld, en vele andere takken (echt) beheren, de rijken onder hun, (waarvan zei vinden dat ze van af kunnen), aanpakken, om nog meer macht naar zich toe te trekken. En natuurlijk verder angst en haat zaaien……

  5 likes
 • Pinokkiocratie schreef:

  God wint de rechtszaak.
  http://hetuurvandewaarheid.info/2011/06/07/eng-nl-this-case-would-be-a-milestone-in-the-obstruction-of-the-current-legal-system/
  Alleen met de macht van God zal je overwinnen, gebruik die macht.
  U bent een creatie Gods, laat geen valse goden binnen tussen U en God.
  God Justicia, God Minerva, God apolyon en al die andere.
  Bij gratie gods, vraag om welke god het gaat.
  De wijze woorden van Jezus vertellen wat er speelt, klim op het witte paard en breng het witte licht weer in de kerk en verlos het Christendom van de Satan op de troon.
  Open je ogen en Stop de Genocide van de vele unieke Europese volkeren.
  EUropa is Christendom en Christendom is Europa. EN zonder God zal je niet van de andere goden winnen.
  Zonder god zal satan zeker van U winnen.
  Leer de symbolen en U zal weten waar U staat.
  Gebruik de kerken om niet uit elkaar te vallen, in ieder dorp staat wel een kerk. Klim niet te hoog want aan de top zijn vele bedorven.
  Vergeet je politieke voorkeur en wensen en vecht als 1 voor mens en samenleving.
  Bestudeer the synagogue of satan, Napoleon heeft de Paus verslagen en de macht overgedragen aan de Rothschild in 1823, Sindsdien zijn de pausen puppets van de Rothschild’s. Waarom denkt U dat de Paus een globalist is? De macht bevindt zich achter de schermen en niet meer bij de Paus.
  In 1848 werd Nederland democratie, wat dat is weet U inmiddels.
  Lees de bijbel Na Napoleon krijg je de 7 koningen en 10 horns.
  Wat U nu nog niet ziet zal vanzelf wel komen.

  3 likes
  • jac schreef:

   Leg dat laatste even uit aub

   1 likes
   • Pinokkiocratie schreef:

    In openbaringen wordt gesproken over de hoer van Babylon. Dit is de katholieke kerk die de deuren opendoet voor alle andere geloven.
    http://www.willibrordbijbel.nl/?p=page&i=71840,71858

    De 7 koningen zijn de pausen, de 8ste (Franciscus) is geen koning, franciscus is alleen bisschop van Rome, niet paus of koning. De 10 horns zijn de landen van de EU. deze neppaus en zijn EU vormen samen het nieuwe 8e koninkrijk.
    De 7 pausen onder de Rothschild stellen de kerk open voor andere geloven, Paul Jonannes II, Franciscus, kussen de koran, dansen met de dalai lama, bidden met de joden ed. Een Katholieke Paus kust natuurlijk niet de koran en laat geen andere geloven en goden toe in zijn kerk. Dit is de hoer uit openbaringen. Maw, vernietig het Christendom, Europa zal vanzelf zinken.
    De 10 horns is de vorming van het nieuwe imperium EU met de Romeinse goden, bekijk de watermerken van het geld en vertel mij welke goden U ziet. Het geld vertelt U van hun plannen. met als de dollar met de piramide.
    Wie heerst over alle koningen en iedereen, dat is de man van het gratis geld en zijn geldcreatie.
    Laat je niet misleiden door de Jezuieten en Franciscus.
    Bestudeer ook oprichting van Vatican II en verandering van de dogma.
    Bestudeer de vijanden van de kerk(wie uit de kerk zijn geschopt) en U zult weten wat er speelt. De pauzen anti-jezuieten hebben het met hun leven moeten bekopen. Jezuïeten zijn opgericht door Loyola, vanuit de Cabal om de kerk over te nemen. Nou ze zitten nu op de troon.
    JF Kennedy was katholiek en heeft het met zijn leven moeten bekopen. Alle andere VS presidenten waren vrijmetselaar of zonder god.

    Het is geen spel van politiek ed maar het gaat om het Christendom en Europa.
    U bent slaaf van degene U gehoorzaamd.

    Zorg dat Christus weer overal zichtbaar wordt. Op een christelijke school hoort een Christus aan de muur.Op school geen enkele aandacht voor het Christendom alsof het niet bestaan heeft.

    Christendom is het grootste koninkrijk op aarde, laat U koninkrijk niet ten onder gaan.
    Het Christendom is de troon van Europa, al die Christenen wereldwijd volgen en kijken naar Europa.
    Europa! Zet alleen Christus op de troon en niemand anders, U heeft het grootste koninkrijk op aarde.
    Zoals in de bijbel staat, alleen de Christenen zijn de kinderen en uitverkorenen van god en niemand anders.

    Als er zo van die machtige satanische gasten zijn moet toch ook ergens een tegenmacht zijn, of niet?

    0 likes
  • Tinus schreef:

   Kijk liever naar binnen.

   0 likes
  • Teun schreef:

   In de hele bijbel komt Napoleon niet voor !

   0 likes
   • Pinokkiocratie schreef:

    Het is de tijd na Napoleon, Napoleon grijpt de macht van de kerk. Dat is gewoon geschiedenis. Deze macht gaat naar de Rothschilds.

    Daarna gaat de profetie in van bijbel over de hoer babylon en krijg je de oprichting van de valse vatican 2 met daarin de 7 koningen. 7de was Benedictus. Franciscus heeft niet de titel van Paus of koning alleen bisschop van Rome.

    Het beest dat u gezien hebt, was, en is niet meer; het zal weer opstijgen uit de afgrond en ten onder gaan. Imperium van Rome.

    Het nieuwe imperium met Romeinse goden, dat was veroverd door Christus, en nu komen weer de romeise goden. Het geld zegt wat het is.

    Zet een priester met bijbel in de hand naast iedere politicus, je zal zien dat ze stukken minder zullen liegen.
    Je weet als een priester naast je staat, dan let je op je woorden, als je geen moraal meer wilt moet je zorgen dat niemand meer dat moraal bewaakt.

    0 likes
 • Berenbotje schreef:

  Terwijl er heel veel rijkere Nederlanders op die manier hun zaken regelen, komt de Nederlandse media met de onbeduidende Seedorf aan. Schandelijk gewoon. Seedorf behoort niet tot een rijke familie die al generaties lang de staat oplicht met allerlei constructies. Maar de families die dat wel doen, moeten natuurlijk door deze media beschermd worden en hun namen zullen ze dan ook niet publiceren.

  3 likes
  • Eli020 schreef:

   Wat ook schandalig is dat er niet eens is uitgezocht of, in dit geval Seedorf, het een legale constructie betreft. En dit zijn nou eenmaal wettelijk legale mogelijkheden, of je dit nou verwerpelijk vindt of niet. En er is ook wel degelijk een verschil tussen je vermogen beschermen of zoals de Forbes500 bedrijven doen doormiddel van dochterondernemingen en transfer pricing ed willens en wetens belasting ontduiken en niet ontwijken.

   0 likes
 • Lehcim schreef:

  En wiens naam nog niet gepubliceerd is, moet goed op onze aanwijzigingen letten, aldus de NWO.

  1 likes
 • Orlando schreef:

  Je de 2e rijkste mens van België is ook gesnapt.

  0 likes
 • x

  Check Also

  maan

  Er is beslist iets gaande op de maan, maar wat?

  Midden in de coronacrisis heeft de regering-Trump ...

  baudet

  Baudet stelt D66-minister Kaag kritische vraag over Soros: ‘Kwalijke aantijging’

  D66 wil alle Nederlandse soevereiniteit weggeven. Maar ...

  >