Binnenland

De burger moet bloeden voor 0,0003 graden afkoeling. Is het kabinet nu hélemaal gek geworden?

Help door deze info met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Trouw-columnist Sylvain Ephimenco heeft zich uitgebreid verdiept in het Klimaatakkoord, waar een meerderheid in de Tweede Kamer zich achter heeft geschaard.

Hij merkt op dat er een verschil is tussen het voorgenomen dictaat van het Klimaatakkoord en een democratie die zichzelf enigszins respecteert.

Burgers hebben het recht om hun stem te laten horen, aldus Ephimenco.

Weinig tot niets

Gewone burgers die enkele tienduizenden euro’s bruto per jaar verdienen zullen veel gaan merken van de aanstaande energietransitie.

Ecopaus Ed Nijpels, die in nevenfuncties grossiert en zijn woonboerderij voor 2,4 miljoen euro te koop zette, merkt daar weinig tot niets van, stelt de columnist.

“Dit Klimaatakkoord oogt als de gratuite provocatie van gearriveerde Groene Khmers die niets van de gele hesjes-revolutie bij de buren willen leren,” schrijft hij.

Bindend referendum

Hij vindt daarom dat de overheid een nationale discussie moet organiseren die wordt afgesloten door een bindend referendum.

Toen premier Rutte de vraag kreeg waarom Nederland zo snel klimaatmaatregelen moet nemen, terwijl de uitstoot in de VS, India en China alleen maar toeneemt, ontweek hij de vraag en zei hij dat Emmanuel Macron zijn grootste partner is voor CO2-reductie.

“Kennelijk leest de premier geen kranten,” zegt Ephimenco, refererend aan de protesten van de gele hesjes.

0,0003 graden

Hij benadrukt dat Nederland verantwoordelijk is voor slechts 0,35 procent van de wereldwijde CO2-uitstoot.

Met de voorgenomen CO2-reductie van 49 procent uit het akkoord wordt een afkoeling bereikt van 0,0003 graden, besluit hij.

[Trouw]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
38 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
William
William
3 jaren geleden

Dit is volslagen gestoord, als ze zouden beginnen om de uitstoot van “chemtrails” te verbieden die door de mengsels voor droogte (opwarming) zorgen.. en door de hoeveelheden alluminium onze natuur (longen van de aarde) vernietigen dan doen ze iets nuttigs.. en CO2 is het belangerijkste ellement om de natuur te laten groeien.. dit is de reinste zelfmoord gefinacierd door de burgers zelf.. gele hesjes aan an Rutte wakker schudden…

Jan
Jan
3 jaren geleden

Echt wetenschappelijk ben ik niet meer ingesteld maar als ik er clean naar kijk dat is de bouw van b.v. een tesla, het opwekken van stroom en daarna het verwijderen van de accu vele malen slechter dan b.v. een diesel;. Maar daar heeft onze overheid natuurlijk allang goed naar gekeken en doorgerekend. Nah, reken daar maar niet op.

H.J.
H.J.
3 jaren geleden

Morgen Zaterdag 29-12-2018, zijn er gewoon weer voor een ieder die Rutte de laan uit wil sturen, bijeenkomsten / wandelingen in diverse steden, van en voor personen die er wat aan willen doen.
Erasmusbrug ca 11.30 en Den Haag ca 12.00 uur.
Een Geel hesje staat goed, maar bepaal je zelf.
Op Rutte.

Louise
Louise
3 jaren geleden

Tja soms snap ik de mensheid ook niet althans hier in de Nederlande…..
De hele goegemeenschap koopt zich suf lees ik, kerstvakantie dat is kennelijk kopen….
Maar ik lees ook dat mensen aan het hamsteren zijn tot in Duitsland toe, waarom?
Omdat de btw per 1 Jan van 6 naar9% gaat, ik zou zeggen doe even rustig aan en koop wat minder..
Maar om me heen hoor ik toch dat het allemaal wel mee zal vallen…..nou niet zeuren dus in 2019..
Eerst voor miljoenen nog de lucht in knallen, want ja traditie moet toch kunnen, beetje extra luchtvervuiling , geeft niks….. en Edje Nijpels is altijd een opportunist geweest, die wint je op en dan gaat hij oreren over het klimaat deze keer……Dat neemt toch niemand serieus…..

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

38
0
We lezen graag je reactie!x