Homepagina » Bewustzijn » Orgon: de levensenergie die ons allemaal oplaadt
Orgon: de levensenergie die ons allemaal oplaadt

Orgon: de levensenergie die ons allemaal oplaadt

Door de jaren heen zijn er verschillende historische figuren geweest die vanwege felle kritiek relatief weinig erkenning hebben gekregen voor hun werk.

Eén van deze mensen is Wilhelm Reich. Hij werd in 1897 geboren in Oostenrijk en kwam met radicale denkbeelden op het gebied van seksualiteit en psychiatrie.

Ondanks zijn werk als schrijver en psychiater, werd Reich vooral bekend vanwege zijn theorieën over orgon, een primordiale kosmische energie. Orgon kan het beste worden gezien als levensenergie die overal te vinden is, zelfs aan het oppervlak van de aarde. Volgens Reich kunnen mensen worden genezen met deze energie.

Taboes

Hij bouwde orgon-accumulators waar patiënten in konden zitten voor het verbeteren van hun gezondheid, en met goede resultaten. In de media werden verhalen geschreven over deze apparaten die kanker konden genezen. Via de longen en de huid absorbeerden patiënten grote hoeveelheden orgon-energie. De accumulator was in staat om energetische blokkades in het lichaam te doorbreken. Deze blokkades werden geassocieerd met allerlei aandoeningen, waaronder kanker.

Omdat hij enkele psychoanalytische taboes had geschonden, waaronder het ontwikkelen van lichaamsgerichte psychotherapie waarbij aanraken werd gebruikt tijdens een sessie, werd Reich later in zijn leven een controversieel figuur.

In 1941 verklaarde Reich openlijk dat hij diverse mensen in het geheim had genezen. In december van datzelfde jaar werd hij drie weken vastgezet. Daarna werd hij nauwlettend in de gaten gehouden. In 1947 kreeg de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) een gerechtelijk bevel tegen de verkoop van orgon-accumulators tussen staten.

Steun

Reich voerde zijn eigen verdediging waarin hij de rechter vroeg om al zijn boeken te lezen. Hij werd veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf en duizenden kilo’s van zijn publicaties werden in 1956 door de FDA verbrand. De FDA had geconcludeerd dat orgon-energie niet bestaat en dat er een einde moest komen aan het werk van Reich, die in 1957 in de gevangenis overleed.

Reich liet zijn werk vlak voor zijn dood 50 jaar verzegelen, in de hoop dat de wereld rond het jaar 2007 wel klaar zou zijn voor zijn materiaal. Anno 2013 komt er steeds meer steun voor het onderzoek naar orgon-energie. Op verschillende websites kan men leren om zelf een orgon-accumulator te bouwen.

Bron: Collective-evolution.com Foto: Flickr/roberthuffstutter

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • madelief schreef:

  kate bush heeft jaren geleden een song voor hem gemaakt cloudbusters!

  0 likes
 • Thebe schreef:

  Weet iemand meer ivm Reich en zijn connectie met Philadelphia Experiment/Montauk ?

  0 likes
 • x

  Check Also

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  coronacrisis

  Eerste bewijs dat vaccinmakers coronacrisis misbruiken voor winst: ‘Ze willen ons niet redden’

  Lobbywaakhond Corporate Europe Observatory (CEO) kon e-mails ...

  pensioen

  Eerste Kamerlid haalt uit: D66 vindt verlaging pensioen met 400 euro NORMAAL

  Miljoenen Nederlanders dreigen gekort te worden op ...

  >