Mens en Dier

Explosieve beschuldigingen van omkoping: EU-vaccinatiecommissaris zwaar onder vuur

Help ons door dit met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Eurocommissaris van Gezondheid Stella Kyriakides, die verantwoordelijk is voor de coronavaccincontracten, is in opspraak gekomen wegens vermoedelijke corruptie. Haar echtgenoot blijkt miljoenen op zijn rekening te hebben ontvangen. Volgens critici gaat het om steekpenningen die zijn betaald door vaccinmakers.

De op één na grootste staatsbank van Cyprus, die verschillende keren met belastinggeld moest worden gered, verstrekte een lening van vier miljoen euro aan de man van Kyriakides. Het ging om een lening zonder garantie. De bank kwam herhaaldelijk in de problemen, waarna de Rekenkamer een onderzoek instelde en de naam van Kyriakides tegenkwam.

Geen onbekende voor Pfizer en AstraZeneca

De eurocommissaris vermeldt in haar transparantieverklaring negen verschillende bedrijven waar haar man leidinggevende functies bekleedt. Het bedrijf Maralo Ltd., waar het geld naartoe ging, wordt niet genoemd in de verklaring. Kyriakides ontkent iedere betrokkenheid bij de zaken van haar man en een verband met de vaccindeals. Haar man beweert dat hij volgens de wet heeft gehandeld.

Kyriakides is geen onbekende voor vaccinmakers Pfizer en AstraZeneca, met wie ze onlangs onderhandelde over de coronaprikken. Van 2004 tot 2006 was ze voorzitter van de European Breast Cancer Coalition, die de afgelopen jaren miljoenen aan subsidies ontving van Pfizer, AstraZeneca en Johnson & Johnson. Salarissen, reiskosten, conferenties; alles werd betaald door deze farmareuzen, schrijft BorsOnline.

Invloed op verkiezingen

Vermoed wordt dat de man van Kyriakides heeft geprofiteerd van de positie van zijn vrouw als ex-vicevoorzitter van de partij Democratische Coalitie (DISY), de grootste kracht in het Cypriotische parlement. Op Cyprus worden op 30 mei parlementsverkiezingen gehouden. Waarnemers denken dat het corruptieverhaal invloed kan hebben op de verkiezingen.

[Wochenblick]

4.6 50 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
41 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Merijn Hugens
Merijn Hugens
1 jaar geleden

Hugo de Jonge heeft ook een paar Miljard achterover gedrukt…

Takeshi Kovac
Takeshi Kovac
1 jaar geleden

Het verbaast me niks, de hele EU (ongekozen vergaarbak van idividuen die bepalen wat wij wel en niet mogen doen) is allemaal zo corrupt als ik weet niet wat… ook deze mensen berechten en voor de rest van hun leven opsluiten..

ProAsfalt
ProAsfalt
1 jaar geleden

Maakt niet uit want het is voor een goed doel namelijk cojona de wereld uit helpen en het volk gelooft dat, althans het Nederlandse volk gelet op het feit dat bijna iedereen maar liefst 2 prikjes zich in de arm laat jassen omdat iedereen dat doet! Dan zou het wel goed zitten toch?

Ja, hoor, het is alleen jammer dat de lange termijn effecten niet bekend zijn maar vertel je ze dat dan negeren ze dat. Sterker nog, worden zelfs boos.
Tegen de Klaagmuur praten bereik je meer mee.

Joan
Joan
1 jaar geleden

En alweer één die een dubbele pet op heeft. Net als de Jonge. Maar goed, is ook niet verwonderlijk dat dit net op Cyprus gebeurt. Daar zal volgens de overlevering ook de eerste invasie van Turkije in Europa komen, waarna de rest van de landen 1 voor 1 worden ingenomen.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

41
0
We lezen graag je reactie!x