Homepagina » Mens en Dier » Explosieve beschuldigingen van omkoping: EU-vaccinatiecommissaris zwaar onder vuur
EU
Foto: Stella Kyriakides (CC-BY-4.0: © European Union 2019 – Source: EP)

Explosieve beschuldigingen van omkoping: EU-vaccinatiecommissaris zwaar onder vuur

Eurocommissaris van Gezondheid Stella Kyriakides, die verantwoordelijk is voor de coronavaccincontracten, is in opspraak gekomen wegens vermoedelijke corruptie. Haar echtgenoot blijkt miljoenen op zijn rekening te hebben ontvangen. Volgens critici gaat het om steekpenningen die zijn betaald door vaccinmakers.

De op één na grootste staatsbank van Cyprus, die verschillende keren met belastinggeld moest worden gered, verstrekte een lening van vier miljoen euro aan de man van Kyriakides. Het ging om een lening zonder garantie. De bank kwam herhaaldelijk in de problemen, waarna de Rekenkamer een onderzoek instelde en de naam van Kyriakides tegenkwam.

Geen onbekende voor Pfizer en AstraZeneca

De eurocommissaris vermeldt in haar transparantieverklaring negen verschillende bedrijven waar haar man leidinggevende functies bekleedt. Het bedrijf Maralo Ltd., waar het geld naartoe ging, wordt niet genoemd in de verklaring. Kyriakides ontkent iedere betrokkenheid bij de zaken van haar man en een verband met de vaccindeals. Haar man beweert dat hij volgens de wet heeft gehandeld.

Kyriakides is geen onbekende voor vaccinmakers Pfizer en AstraZeneca, met wie ze onlangs onderhandelde over de coronaprikken. Van 2004 tot 2006 was ze voorzitter van de European Breast Cancer Coalition, die de afgelopen jaren miljoenen aan subsidies ontving van Pfizer, AstraZeneca en Johnson & Johnson. Salarissen, reiskosten, conferenties; alles werd betaald door deze farmareuzen, schrijft BorsOnline.

Invloed op verkiezingen

Vermoed wordt dat de man van Kyriakides heeft geprofiteerd van de positie van zijn vrouw als ex-vicevoorzitter van de partij Democratische Coalitie (DISY), de grootste kracht in het Cypriotische parlement. Op Cyprus worden op 30 mei parlementsverkiezingen gehouden. Waarnemers denken dat het corruptieverhaal invloed kan hebben op de verkiezingen.

[Wochenblick]
4.6 50 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
41 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Merijn Hugens
Merijn Hugens
6 maanden geleden

Hugo de Jonge heeft ook een paar Miljard achterover gedrukt…

Takeshi Kovac
Takeshi Kovac
6 maanden geleden

Het verbaast me niks, de hele EU (ongekozen vergaarbak van idividuen die bepalen wat wij wel en niet mogen doen) is allemaal zo corrupt als ik weet niet wat… ook deze mensen berechten en voor de rest van hun leven opsluiten..

ProAsfalt
ProAsfalt
6 maanden geleden

Maakt niet uit want het is voor een goed doel namelijk cojona de wereld uit helpen en het volk gelooft dat, althans het Nederlandse volk gelet op het feit dat bijna iedereen maar liefst 2 prikjes zich in de arm laat jassen omdat iedereen dat doet! Dan zou het wel goed zitten toch?

Ja, hoor, het is alleen jammer dat de lange termijn effecten niet bekend zijn maar vertel je ze dat dan negeren ze dat. Sterker nog, worden zelfs boos.
Tegen de Klaagmuur praten bereik je meer mee.

Joan
Joan
6 maanden geleden

En alweer één die een dubbele pet op heeft. Net als de Jonge. Maar goed, is ook niet verwonderlijk dat dit net op Cyprus gebeurt. Daar zal volgens de overlevering ook de eerste invasie van Turkije in Europa komen, waarna de rest van de landen 1 voor 1 worden ingenomen.

x

Check Also

baby

2620 dode baby’s na vaccinatie en berichten over vreselijke bijwerkingen

Tot 12 november zijn er 2620 miskramen ...

medewerkers

Spoedeisende hulp dicht omdat medewerkers weigeren zich te laten vaccineren

De spoedeisende hulpafdeling van een ziekenhuis in ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

41
0
We lezen graag je reactie!x