Homepagina » UFO » Oud-commandant: “UFO boven Rendlesham Forest werd aangestuurd door moederschip”

Oud-commandant: “UFO boven Rendlesham Forest werd aangestuurd door moederschip”

Er is nieuw bewijs aan het licht gekomen waaruit blijkt dat er een UFO is geland in de buurt van een Amerikaanse vliegbasis in het Engelse Suffolk. Dat stelt een oud-commandant van de vliegbasis, zo meldt de BBC.

Kolonel Charles Halt zei dat hij in december 1980 ongeïdentificeerde vliegende objecten heeft gezien boven Rendlesham Forest. Hij voegde toe dat hij nu getuigenverklaringen heeft van radarbestuurders van RAF Bentwaters en de nabijgelegen luchthaven Wattisham dat er een onbekend object werd gevolgd.

Kolonel Halt claimt dat het door hemzelf en het basispersoneel is gezien. De 75-jarige Halt, die commandant was op vliegbasis Bentwaters en nu in de Amerikaanse staat Virginia woont, zei dat sommigen pas na hun pensioen over de waarneming wilden spreken.

Het Britse ministerie van Defensie vertelde aan de BBC dat het zich niet langer bezighoudt met waarnemingen van UFO’s.

Waarheid werd verborgen

“Ik heb bevestiging dat de radarbestuurders van Bentwaters het object in twee tot drie seconden een afstand van 96 kilometer zagen afleggen, duizenden kilometers per uur,” zei Halt. “Het stopte bij de watertoren en ze zagen hoe het in het bos verdween waar wij waren.”

“Op Wattisham pikten ze wat ze noemen een ‘bogie’ op bij Rendlesham Forest,” ging hij verder. “Wat het ook was, het werd duidelijk aangestuurd door een bepaalde intelligentie. Ik denk persoonlijk dat er een moederschip of een grotere entiteit was die het object op de grond aanstuurde.”

UFO-onderzoeker John Hanson zei dat kolonel Halt een geloofwaardige getuige is en dat er maatregelen zijn genomen om de waarheid te verbergen.

UFO-mysterie: wie, wat, waar?

 • John Burroughs en Jim Penniston (US Air Force) waren gestationeerd op de basis en zagen de vreemde lichten op 26 december 1980 als eerste
 • Kolonel Halt probeerde de bron van de lichten te vinden en maakte een geluidsopname van de waarneming
 • RAF Bentwaters werd tijdens de Koude Oorlog tot 1993 gebruikt door de Amerikaanse luchtmacht
[BBC]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • math schreef:

  Alweer een gepensioneerde Kolonel van NWO-army, die zich wat wil bijverdienen dmv ufo verzinsels. Angst en onwetendheid is de ideale voedingsbodem voor de elite dictatuur ( plutokratie). Typische Amerikaanse indoctrinatie en mind control.

  8 likes
  • Martijn1205 schreef:

   Wat een flauwekul. Een doorsnee persoon zoals ik heeft al zeker 2 keer heel duidelijk een UFO gezien. Ik verdien er niets mee, ben niet bijzonder en dus wat zou ik er beter van worden om te liegen? Aandacht? I couldn’t care less. Het gaat mij erom dat er krachten in/rond regeringen actief de waarheid mbt dit onderwerp onderdrukken. Dat is mijn reden om mij uit te spreken.

   De betrokken officier komt op geen enkele manier op mij over als iemand die een centje wil bijverdienen.

   Is het wel eens in je opgekomen dat het zien van dergelijke voorwerpen je inzichten en visie op het leven iets veranderen? En ik zou niet weten waarom die UFO’s angst inboezemen.

   Je gooit een hoop zogenaamde conspiracy termen bij elkaar en hoopt dat het aanslaat? Je legt verbanden die er niet zijn. Deze mensen zetten hun reputatie op het spel om de waarheid te vertellen. Astronauten, een ex president zoals Carter, hooggeplaatste militairen die allemaal soortgelijke verhalen vertellen.

   Hou je verkeerd geplaatste misinformatie alsjeblieft voor je, wees liever trots op deze mensen die bereid zijn de waarheid naar buiten te brengen.

   17 likes
   • math schreef:

    Nooit gehoord van de vrijmetselaars, Martijn. Nasa is onderdeel van het leger. En Carter was een marionet van de elite(plutokratie) . Hooggeplaatste militairen, laatste 200 jaar meer dan 250miljoen doden. Semper Fidelis.

    0 likes
  • dimmer schreef:

   Jij kent het verhaal dus klaarblijkelijk niet.

   2 likes
   • math schreef:

    Ik ken de verhalen maar al te goed.Heb er veel over gelezen en volg het al vele jaren. De bewijzen zijn altijd vaag en troebel. En vergeet niet dat de elite veel geheimen hebben , die ze altijd in hun voordeel benutten. Maar aan je reactie te zien, heb jij alle wijsheid in pacht. Ik geloof dat er meer is tussen hemel en aarde, dus ook in de mogelijkheid van buitenaards leven of andere vorm van intelligentie. Maar kijk dan ook na diegene die met de “waarheid” naar buiten komen. Vele kosmologen en ufo kenners zijn de hoge priesters van de 21-ste eeuw. Bekijk de maanlandingen eens wat kritischer en logischer.

    1 likes
  • P schreef:

   Waarom zou het niet kunnen? Misschien zijn veel mensen juist bang voor de waarheid, omdat het iets onwerkelijks lijkt. Maar we reizen zelf ook (vooralsnog met robots) naar andere planeten, waarom zou een andere beschaving dat niet kunnen?

   Daarbij ben ik van mening, als het onmogelijk geweest zou zijn, hadden wij zelf ook nooit bestaan. Waarom zou er sowieso nergens anders leven zijn? Het krioelt in het heelal van al dan niet bacterieel leven, alleen al in ons eigen zonnestelsel.
   Wie weet zijn we zelfs wel gecreëerd door deze mensen, per ongeluk of per experiment. Wij willen dat zelf ook, maar dan op Mars, om ons daar ook voort te planten. En anders zijn wij gewoon veel eerder ontdekt dan wij hun planeet ontdekken. Ik las hier pas ergens nog dat er plots ontdekking is gedaan naar nabije sterrenstelsels die ze hebben waargenomen, in onze zogenoemde achtertuin. Nouja, voor universumbegrippen dan. Waarom zouden ze niet uit de buurt kunnen komen, van een plek die we over het hoofd hebben gezien?

   Ik geloof er niet direct in, en blijf kritisch uiteraard, maar ik sluit ook niets uit.

   0 likes
 • vincent Robbesom schreef:

  “Er is nieuw BEWIJS aan het licht gekomen” ???

  7 likes
 • derk schreef:

  Het hele verhaal is uiterst interesant temeer omdat overheden nog steeds er alles aan doen om t te verbergen.

  Wat belangrijk is te weten dat men wereldwijd nuclaire bommen heeft geneutraliseerd, dat was de echte reden voor de val van oa de muur.
  Dat is nog steeds vlgns ingewijden t geval en moet ook geheim blijven.. met angst kun je mensen alle kanten op krijgen ….

  7 likes
 • new atheist world order schreef:

  mooi verhaal maar er zijn ook ooggetuigen die een wat meer aardse uitleg hebben.
  vaak liggen de minst exotische verklaringen het dichtst bij de werkelijkheid.

  3 likes
 • dimmer schreef:

  Gelukkig niet de vuurtoren meer.

  0 likes
 • x

  Check Also

  trump

  Trump: ‘Wat ik weet over aliens en Roswell? Het is heel interessant’

  Donald Trump jr. vroeg zijn vader in ...

  ufo's

  Zijn dit de echte redenen waarom de Amerikaanse overheid zo geheimzinnig doet over UFO’s?

  Lange tijd werd er lacherig gedaan over ...

  >