Het Complot

“Filmpje op gehackte laptop senator McCain laat zien dat executies ISIS in scène worden gezet”

Help mee door deze informatie met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In een filmpje dat zou zijn gehackt van de laptop van de Amerikaanse senator John McCain is te zien hoe een ‘executievideo’ van ISIS in elkaar wordt gezet. In het filmpje staan acteurs voor een green screen in een filmstudio, meldt LeakSource.

De woestijnsetting en de effecten van de windmachine doen denken aan de onthoofdingsfilmpjes van Steven Sotloff, David Haines en Alan Henning die ISIS vrijgaf. Toen McCain op bezoek in Oekraïne was zou de Oekraïense hackersgroep CyberBerkut de laptop hebben weten te hacken.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

“Geachte senator McCain! We adviseren u de volgende keer geen vertrouwelijke documenten mee te nemen als u naar het buitenland reist, met name naar Oekraïne,” aldus de groep. “Op één van de apparaten van één van uw collega’s vonden we veel interessante dingen. We hebben besloten dat deze video het eigendom moet worden van de internationale gemeenschap.”

McCain antwoordde op Twitter: “Eerst manipuleren ze foto’s om te zeggen dat ik ontmoetingen heb gehad met ISIS en nu zeggen Russische internettrollen dat ik de ISIS-executies in scène heb gezet. Trots dat ik hun #1 vijand ben!”

“Weer een gekke complottheorie van de Russische internettrollen. Ik ben heel erg trots dat ik het doelwit ben van Amerika’s vijanden,” aldus McCain in een andere tweet.


Volgens Britse experts is de executie van Foley waarschijnlijk in scène gezet door middel van slimme cameratrucs. Een terrorisme-expert zei dat de video’s van de Japanse gegijzelden Kenjo Goto en Haruna Yakuwa waarschijnlijk in een studio waren opgenomen. De ISIS-video van de executie van 21 Egyptische christenen op een strand in Libië is ook nep, zei Hollywoodregisseur Mary Lambert.

[Jerusalem Post]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

58 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rutger
Rutger
8 jaren geleden

We wisten al dat de video,s gefaked zijn.
En ja dat klopt dat je een van de grote vijanden bent van de wereld waarin mensen leven die gewoon recht hebben om een normaal leven.
Het leven wat wij mensen nu leven is gebaseerd is op leugens en Satanisch bedrog.

JansTerZeijle
JansTerZeijle
8 jaren geleden

We leven in een wereld van illusIsis.

"feitje, bedankt"
"feitje, bedankt"
8 jaren geleden

Tijd voor een grondige vergelijking en er blijft niets van de claim over:
https://www.metabunk.org/debunked-cyberberkut-video-supposedly-showing-staged-isis-beheading-of-foley.t6520/

Bery
Bery
8 jaren geleden

Wat maakt het uit.
Mensen willen liever dat ze voorgelogen en bedrogen worden, dus zullen ze dit filmpje volkomen negeren en lekker in de avond het nos nieuws gaan kijken. En zo hoe nos nieuws dit filmje als volkomen onzin zal af doen.
En als ze lekker gehersenspoeld zijn door het nieuws, dan gaan ze lekker goede tijden slechte tijden kijken en nog meer van dat nutteloze series.

Back to top button
58
0
We lezen graag je reactie!x