Homepagina » Het Complot » “Filmpje op gehackte laptop senator McCain laat zien dat executies ISIS in scène worden gezet”
"Gehackt filmpje op laptop senator McCain laat zien dat executies ISIS in scène worden gezet"

“Filmpje op gehackte laptop senator McCain laat zien dat executies ISIS in scène worden gezet”

In een filmpje dat zou zijn gehackt van de laptop van de Amerikaanse senator John McCain is te zien hoe een ‘executievideo’ van ISIS in elkaar wordt gezet. In het filmpje staan acteurs voor een green screen in een filmstudio, meldt LeakSource.

De woestijnsetting en de effecten van de windmachine doen denken aan de onthoofdingsfilmpjes van Steven Sotloff, David Haines en Alan Henning die ISIS vrijgaf. Toen McCain op bezoek in Oekraïne was zou de Oekraïense hackersgroep CyberBerkut de laptop hebben weten te hacken.

“Geachte senator McCain! We adviseren u de volgende keer geen vertrouwelijke documenten mee te nemen als u naar het buitenland reist, met name naar Oekraïne,” aldus de groep. “Op één van de apparaten van één van uw collega’s vonden we veel interessante dingen. We hebben besloten dat deze video het eigendom moet worden van de internationale gemeenschap.”

McCain antwoordde op Twitter: “Eerst manipuleren ze foto’s om te zeggen dat ik ontmoetingen heb gehad met ISIS en nu zeggen Russische internettrollen dat ik de ISIS-executies in scène heb gezet. Trots dat ik hun #1 vijand ben!”

“Weer een gekke complottheorie van de Russische internettrollen. Ik ben heel erg trots dat ik het doelwit ben van Amerika’s vijanden,” aldus McCain in een andere tweet.


Volgens Britse experts is de executie van Foley waarschijnlijk in scène gezet door middel van slimme cameratrucs. Een terrorisme-expert zei dat de video’s van de Japanse gegijzelden Kenjo Goto en Haruna Yakuwa waarschijnlijk in een studio waren opgenomen. De ISIS-video van de executie van 21 Egyptische christenen op een strand in Libië is ook nep, zei Hollywoodregisseur Mary Lambert.

[Jerusalem Post]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

58 reacties

 1. Wat maakt het uit.
  Mensen willen liever dat ze voorgelogen en bedrogen worden, dus zullen ze dit filmpje volkomen negeren en lekker in de avond het nos nieuws gaan kijken. En zo hoe nos nieuws dit filmje als volkomen onzin zal af doen.
  En als ze lekker gehersenspoeld zijn door het nieuws, dan gaan ze lekker goede tijden slechte tijden kijken en nog meer van dat nutteloze series.

  40 likes
 2. We wisten al dat de video,s gefaked zijn.
  En ja dat klopt dat je een van de grote vijanden bent van de wereld waarin mensen leven die gewoon recht hebben om een normaal leven.
  Het leven wat wij mensen nu leven is gebaseerd is op leugens en Satanisch bedrog.

  33 likes
 3. O , omdat metabunk het zegt dan is het waar natuurlijk,
  Sorry heb weinig vertrouwen in het vriendje van George Bush en familie van Laura Bush .

  Dit is wel een feit volgens deze informatie.

  The Arrivals pt.41 (The Bloodlines)
  https://www.youtube.com/watch?v=daxnUMUnolc

  6 likes
  • Eigenlijk best grappig, je hebt geen vertrouwen in Metabunk en wel in 1 of ander vaag YouTube filmpje. 🙂

   Het leuke is dat het geen fluit uitmaakt of je vertrouwen hebt in Metabunk of niet. Het gaat om de analyse en deze toont simpel aan dat het filmpje in dit artikel fake is. Het blijft me verbazen hoe meerdere van jullie zo goed in vertrouwen zijn als een artikel in lijn ligt met jullie ideeën.

   In dit geval heeft Metabunk geanalyseerd, maar het had net zo goed pietje op de hoek van de straat kunnen zijn en die was tot de zelfde conclusie gekomen, mits je de moeite zou nemen om het filmpje even onder de loep te nemen..

   Ik vind het dan weer wel bewonderenswaardig hoe veel moeite mensen doen om te proberen te bewijzen dat het IS Executie filmpje fake is.

   9 likes
   • Ik vind het dan weer wel bedenkelijk hoe veel moeite mensen doen om te proberen te bewijzen dat het IS Executie filmpje ECHT is.

    1 likes
    • @ Armonicus:
     Misschien wil je eens ingaan op het belangrijkste argument van Roy, namelijk dat je zelf de analyse van Metabunk kunt bekijken (en wat mij betreft desnoods nadoen), en met eigen ogen kunt zien dat het filmpje in het artikel niet overeenkomt met het oorspronkelijke ISIS-filmpje.

     6 likes
     • @Armonicus. Je negeert waar het hier om gaat.
      Het artikel claimt dat in het McCain-filmpje te zien is hoe een specifiek ISIS-filmpje in scene is gezet (en dat McCain daarvan weet). In de analyse van metabunk kan je met je eigen ogen zien dat de beelden in het McCain-filmpje op het eerste gezicht inderdaad hetzelfde lijken als in het ISIS-filmpje, maar bij nadere beschouwing heel vaak net anders zijn: de McCain-beul is langer, zijn bewegingen zijn net een beetje anders, enzovoorts.
      Kortom, dit McCain-filmpje is geen bewijs dat het ISIS-filmpje in scene is gezet, wel dat er mensen zijn die hun best doen om verwarring te zaaien over de authenticiteit van ISIS-filmpjes.

      Dáár ging het stukje van Roy over.
      Het staat je natuurlijk vrij om daar met veel woorden niet op in te gaan, maar het is naar mijn idee vrij dubieus om te claimen dat je weet hoe terroristen werken en om onschuldige kinderen van mensen waarmee je het niet eens bent naar oorlogsgebied te wensen.

      En om misverstanden weg te nemen: ik weet niet of en welke ISIS-filmpjes echt zijn, maar dit artikel bewijst in ieder geval niet dat ze vals zijn.

      3 likes
     • Over welk nep ISIS ‘filmpje’ hebben ze het dan precies, want het zijn er zoveel dat vergelijken bijna onmogelijk is.

      Wat is er overigens met de lijken gebeurd van de onthoofde gijzelaars, liggen de karkassen nog ergens weg te rotten in de studio……woestijn of hebben ze deze reeds teruggeven aan de families. Hot news was het toen de kop eraf ging, maar daarna werd het volkomen stil. Maar ja, het gaat dan ook om het pre schok effect, niet om het achteraf effect. Wijf Rita Katz is niet zo van de nazorg?

      0 likes
     • Dat hoef ik niet te doen, ik ben zelf werkzaam in de film wereld. En kan je verzekeren, terroristen werken niet met een dual camera-setup, mét draadloze microfoons én de mogelijkheid van montage met HD materiaal, in de woestijn. En dan ben ik nog niet eens begonnen over het bedroevende acteer niveau, daar was kennelijk GEEN geld voor.
      Wanneer je zo’n scene in een Hollywood film zou zien, zou je meteen afhaken, maar in de ‘echte wereld’ zou dat wel kunnen?
      Jullie zijn ook zo ontzettend goedgelovig, jullie verdienen het om (dat mag ik dan toch hopen) je eigen kinderen naar die (gecreëerde) oorlogshaarden te sturen!

      0 likes
     • “Dat hoef ik niet te doen, ik ben zelf werkzaam in de film wereld. En kan je verzekeren, terroristen werken niet met een dual camera-setup, mét draadloze microfoons én de mogelijkheid van montage met HD materiaal, in de woestijn”

      Ik ben best benieuwd hoe primitief jij denkt dat ze zijn.. Denk je dat ze allemaal in tentjes in de woestijn wonen en dat ze geen geld te makken hebben..

      0 likes
    • “Ik vind het dan weer wel bedenkelijk hoe veel moeite mensen doen om te proberen te bewijzen dat het IS Executie filmpje ECHT is. ”

     Het feit dat het nodig is, is al erg genoeg. De fantasie van mensen slaat op hol tegenwoordig..

     7 likes
 4. We leven in een wereld van illusIsis.

  23 likes
 5. "feitje, bedankt"

  Tijd voor een grondige vergelijking en er blijft niets van de claim over:
  https://www.metabunk.org/debunked-cyberberkut-video-supposedly-showing-staged-isis-beheading-of-foley.t6520/

  16 likes
  • Bedankt voor de link. Ik heb de grondige analyse op metabunk bekeken, en inderdaad, het is duidelijk te zien dat de zogenaamde gehackte McCain-film (met acteurs en green screen) op allerlei punten verschilt van de oorspronkelijke ISIS-film.
   Kortom, dit is geen bewijs dat de ISIS-film in scene is gezet.
   Ik raad iedereen aan om zelf even bovenstaande link te volgen, dan zie je met eigen ogen dat het artikel flauwekul is.

   7 likes
 6. McCain de ISIS Collaborateur en Oorlogscrimineel!

  20 likes
 7. new atheist world order

  dit bewijst helemaal niets.
  gevalletje zieke geest met teveel vrije tijd.

  9 likes
  • Jij staat aan hun kant,dus an de andere kant van de lijn,de FOUTE lijn,punt.
   Je hebt je naampje mee,NEW ATHEIST WORLD ODER.
   maar je trekt aan het kortste eind meneertje,je kan de ontwaking van de mensheid rekken,MAAR NOOIT STOPPEN.
   DUS AN HET EIND VAN DIT JAAR GA (vooral)JIJ MET JE BILLETJE BLOOT 🙂 🙂 🙂 en wat zullen die klappen HART op die mooie bloote billetjes van je aankomen 🙂 🙂 🙂
   Dus meneer NEW WORLD ORDER,geniet nog maar even van deze paar laatste maanden,want er komen HEEEELE slechte tijden aan voor jou soort mensen.

   4 likes
   • Jeetje dat hoor ik al 20 jaar en ik was nog wel iemand zoals u, dat zei dat alles gaat veranderen Rini schreeuwgraag. 2012 enzo u weet wel.. Riep u ook dat 21-1

    Er is niets zeker behalve verandering dus gelijk zult u altijd hebben.

    4 likes
 8. In het artikel word een verkeerde vertaling gedaan, internettrollen klopt niet.

  In het Engels zijn trolls omschreven als grappen. Dus het kan beter vertaald worden als internetgrappen/geintjes.

  2 likes
 9. Het filmpje is gehached van de notebook van een medewerker van McCain,niet van zijne, aldus bovenstaand verhaal. Verder heb ik mijn iwjfels bij de hack, er zal een goede virusscanner zitten en de gebruikers zullen geen adminrechten hebben. Verder lijkt het mij sterk dat ze naar sitEs kunnen gaan waar ze trojans of anders soort software kunnen installeren . Neen, hacking is echt niet zo makkelijk en het lijkt mij nIet dat systeembeheer van de senaat zo naief is om geen beveiliging te realiseren met de laptops.

  3 likes
  • Kinderspel!

   Windows:

   De BIOS van een PC computer slaat alle lokale instellingen van de machine , met inbegrip van energie-opties , boot-opties en geheugen informatie . Via het BIOS menu kunt u instellen en wijzigen een beheerderswachtwoord . Door het instellen van een administrator wachtwoord , voorkomt u dat andere gebruikers van uw BIOS-instellingen te veranderen . Wat je
   pc met Windows XP of hoger
   Need Toon Meer Aanwijzingen
   1

   Herstart je pc computer . Kopen van 2

   Druk op de toets ” F2 ” wanneer het besturingssysteem begint te laden . Dit brengt u naar de belangrijkste BIOS -menu .
   3

   Gebruik de pijltjestoetsen om naar beneden scrollen om de beveiligingsinstellingen en dan druk op de toets ” Enter ” .
   4

   Ga naar de Pass sectie Admin en druk opnieuw op de toets ” Enter ” .

   Typ 5 in het nieuwe beheerderswachtwoord in en druk op de ” Enter” -toets als u klaar bent .
   6

   Druk op de toets ” Esc ” , en kies dan ” Save and Exit ” om de BIOS-instellingen te verlaten en de computer opstart . Het systeem zal opstarten met de nieuwe beheerderswachtwoord ingesteld .

   Met Linux is het ongeveer hetzelfde.
   ;p

   3 likes
   • Grapje, toch? Even het batterijtje uit het moederbord trekken en weg is die beveiliging. Overigens raakt je opmerking sowieso kant noch wal, want data wordt helemaal niet opgeslagen in de BIOS, maar op een gegevensdrager zoals een harde schijf. Geen beveiligingsadvies geven als je er totaal geen verstand van hebt.

    3 likes
    • Ik bedoelde alleen maar een trucje om het wachtwoord te omzeilen en toch een pc op te starten. Dan heb ik toch toegang tot de harde schijf? Of ben ik hier dombo?
     Ben gewoon maar een autodidact die met linux aan het klooien is. Dus kan zomaar waar zijn.

     Schijnt dat de meeste politici nogal digibeet zijn en vaak hun laptops en toebehoren heel slecht beveiligd hebben.

     0 likes
   • Jij hebt echt geen verstand van computers. Ik ben zelfs ICT’er maar dit verhaal slaat helemaal nergens op met je bios wachtwoord. Bios wachtwoord heeft niets te maken met je Windows wachtwoord. Uiteraard is een Windows wachtwoord zo gekraakt of kan je een harddisk makkelijk uitlezen tenzij hij zwaar encrypted is wat vrijwel nooit iemand doet.

    2 likes
   • Richard,

    Het maakt niks uit wat je op je PC/laptop hebt staan als besturingssysteem, wIndows, alle linux smaken, alle bsd smaken waaronder hackintosh, etcetera, alles wat op je harde schijf gekwat kan worden om mee te werken.

    BIOS (Basic Input/Output System), is een bibliotheek met een set basisinstructies voor de communicatie tussen het besturingssysteem en de hardware.
    Tijdens het opstarten van een pc, wanneer het besturingssysteem nog niet geladen is, is dit ook de enige software die beschikbaar is.

    https://nl.wikipedia.org/wiki/BIOS

    2 likes
   • u vergelijkt nu appels met peren. Het bioswachtwoord heeft geen toegang tot de lokale sam. Verder gebruiken overheden en vooral parlementsleden geen standaard windows. Er zitten verschillende lagen overheen om de beveiliging te verbeteren.

    0 likes
  • Overheid en IT, altijd al water en vuur geweest…

   1 likes
 10. We hebben inmiddels ook een bekentenis van Obama waarin hij aangeeft dat ze de training van extra ISIL-strijders hebben opgeschroefd. Ja, je leest het goed…

  https://www.youtube.com/watch?v=bcGz1a76Clk

  2 likes
  • new atheist world order

   gut o gut. de man verspreekt zich.

   4 likes
   • Nog even lekker genieten kerel.
    Eind van het jaar,broekje naar beneden en …………… Wat zullen we genieten meneertje NEW WORLD ORDER.
    o god meneer verspreekt zich,men praat hier niet over zomaar iemand meneer NEW WORLD ODER,hij versprak zich ook zeker toe hij zei michel and i.
    Meneerde president is een homo en zijn vriend zijn naam was michel.
    En ja onze meneer de president verspreekt zich wel een beetje veel voor een wereld leider,vind je niet,meneer NEW WORLD ODER?
    Nog eventjes kerel,nog eventjesssssss

    4 likes
   • Waarom zou een marionet en satanist niet eens een keer de waarheid kunnen vertellen, maar wordt het gelijk afgedaan als een verspreking. Was “t satanische humor?

    1 likes
 11. Je zal maar voor een vaag doel (iets met 72 maagden) waar je niets mee hebt gestorven zijn.. en dan beweren er nu mensen dat je vreselijke dood waarschijnlijk nep is.. schaamteloos!

  3 likes
  • “Je zal maar voor een vaag doel (iets met 72 maagden) waar je niets mee hebt gestorven zijn.”

   Dus jij denkt dat die Amerikaan is gestorven voor ‘iets met 72 maagden’? Over ‘schaamteloos’ gesproken….

   0 likes
   • Je leest het niet goed..

    2 likes
   • Begrijpend lezen Armonicus

    4 likes
    • Voor beide dan

     “Je zal maar voor een vaag doel (iets met 72 maagden) waar je niets mee hebt gestorven zijn.”

     Je = de Amerikaan, want die sterft in het filmpje, hoop dat je het nog kan volgen, ik ga er snel doorheen.

     Vincent corrigeert dat zelf al weer:
     “Ik denk idd dat de Amerikaan gestorven is voor iemand anders zijn geloofsbeleving..”

     Dus niets aan de hand Roy, je kan weer verder slapen…..

     0 likes
    • En nog maar een keer, begrijpend lezen Armonicus..

     Vincent hoeft in principe niet te corrigeren, het is een kwestie van snappen wat hij in eerste instantie schrijft en dat doe je niet. Maar ja, kan je ook niets aan doen..

     Wat Vincent de tweede keer schrijft is precies hetzelfde wat hij ook de eerste keer schreef, alleen dan in Jip en Janneke taal zodat jij het ook snapt..

     0 likes
 12. Deze video is nep, mensen zullen deze video debunken en met goede argumenten komen waarom die nep is.

  Dat betekent niet dat de theorie dat ISIS/Amerikanen de originele onthoofding’s video in elkaar geknutseld zou hebben niet kunnen kloppen.

  Het betekent dat mensen een vooringenomen mening hebben over het feit dat die videos wel echt moeten zijn en dat complot theorieën bewezen flauwekul is.

  Het is een een mindf*ck.

  2 likes
  • @Tinus. Je hebt gelijk. Ik denk ook dat de video uit dit artikel nep is (zie boven). Dat zegt inderdaad niets over de waarheidsgetrouwheid van de oorspronkelijke onthoofdingsvideo, misschien hebben de Amerikanen deze in elkaar geknutseld, misschien niet. Zelf denk ik van niet, als ‘de’ Amerikanen zo slecht zijn als sommigen denken, zouden het toch veel makkelijker zijn om iemand te onthoofden en daar gewoon een filmpje van te maken.

   Maar als dit soort filmpjes klakkeloos geplaatst worden, dan zegt dat wel iets.

   3 likes
 13. Ik zie dezelfde tactiek terug die bij ufo’s ook gebruikt wordt.

  4 likes
 14. dat was een goede ontvangst van die oekraiense hackersgroep cyberberkut voor john mccain!

  4 likes
 15. Wie kan Mc Cain ontslaan? Er zijn al bankmedewerkers voor dezelfde grap ontslagen, ben benieuwd hoe de Amerikanen met hun landgenoot gaan handelen.
  Ach het zal hetzelfde verhaal gaan worden als Timmermans en zijn hakkentikkers uiteindelijk gaat Mc Cain een nog rooskleuriger toekomst tegemoet.

  2 likes
 16. misschien is IS gefaked, misschien zijn er heel veel complot theorien waar. maar dit is bullsh*t. dit filmpje is fake mensen. doorlopen graag.

  2 likes
 17. Ik geloof best dat er een hoop fake is maar volg al een tijdje:
  https://twitter.com/Raqqa_Sl

  Voor mijn geen twijfel meer over het bestaan van IS…..

  2 likes
 18. Kijk eens goed naar het slachtoffer in het filmpje. Hij heeft greenscreen-bedekking over zijn gezicht! Dat betekent dat het hoofd van de acteur niet wordt gebruikt in de uiteindelijke film maar dat er achteraf een ANDER HOOFD wordt ingemonteerd.

  Uit anonieme bron weet ik dat de hoofden van de slachtoffers in deze onthoofdingsvideo’s allemaal CGI (Computer Generated Imagery) zijn. Dat wil zeggen: Het zijn computergegenereerde, geanimeerde hoofden die worden gemengd met echte beelden. Dit feit is nagenoeg onbekend en de meeste sceptici gaan er vanuit dat de acteurs in deze films toch echte mensen zouden zijn.

  Hoe wist CyberBerkut dat de makers van deze onthoofdingsvideo’s de hoofden van de slachtoffers er achteraf inmonteerden? Hoe wisten zij dat deze techniek in deze producties werd gebruikt? Antwoord: Dat wisten ze niet en KONDEN dat ook niet weten.

  Als dit filmpje dan nep zou zijn, hadden ze het gezicht van de acteur zeker NIET bedekt met green-screenstof. Waarom zouden ze? Het feit dat dit WEL is gedaan, wijst erop dat we hier te maken hebben met echte opnames voor een van die onthoofdingsvideo’s.

  Voor meer info over deze techniek, zoek op: ‘The Curious Case of Benjamin Button’ en realiseer je dat deze techniek al heel wat jaartjes bestaat.

  De ‘analyse’ van metabunk is een doorzichtige poging om deze film a priori af te doen als nep en zegt alles over sites als metabunk. Om echt te zijn hoeft het filmpje niet overeen te komen met de bestaande onthoofdingsvideo’s. Het zou namelijk ook een proefopname kunnen met opnames die nooit zijn gebruikt.

  Waar het hier om gaat is de gebruikte techniek! Het slachtoffer met de greenscreen over zijn gezicht is de smoking gun. Dit filmpje is echt.

  1 likes
  • @Keessie.

   Over je 1e en 4e paragraaf: Het ‘slachtoffer’ in het McCain-filmpje heeft een groene hoofdbedekking om de simpele reden dat anders meteen duidelijk zou zijn dat hij niet overeenkomt met het echte slachtoffer uit het ISIS-filmpje.

   Over je 2e paragraaf: “Uit anonieme bron weet ik”. De enige bronnen kunnen de ISIS-filmers of de makers van het McCain-filmpje zijn. Het zou niet best zijn dat je die kent. Of bedoel je dat het je van horen zeggen hebt? Dan is dat geen bron maar een roddel.

   Over je 6e paragraaf: de analyse van metabunk is logischerwijs gemaakt nádat het McCain-filmpje is gemaakt; daarmee kan het nooit “a priori” (voorafgaand) zijn.

   En over je 6e paragraaf: “Om echt te zijn hoeft het filmpje niet overeen te komen met de bestaande onthoofdingsvideo’s. Het zou namelijk ook een proefopname kunnen met opnames die nooit zijn gebruikt.”
   Dat is vergelijkbaar met de stelling: “als mijn tante wieltjes had, had ze een bolderkar kunnen zijn”.
   Het filmpje kan namelijk van alles zijn: een poging om McCain in deskrediet te brengen, een poging van een partij om verwarring te zaaien, een manier om kijkers naar bepaalde sites te lokken, enzovoorts.
   Maar zeker is dat het het filmpje wel op het eerste gezicht verdacht veel op een bestaand ISIS-filmpje lijkt, maar dat bij nadere beschouwing niet is. Daarmee is de bijbehorende claim van tafel dat McCain bij ISIS betrokken is. En daarmee zijn we net zo ver als voor het uitbrengen van dit McCain-filmpje: er zijn mensen die beweren er een complot gaande is rondom ISIS. Het McCain-fimpje voegt aan die discussie niets aan toe, en is daarmee waardeloos.

   1 likes
   • @Keessie,

    Ik zie dat mijn reactie van vanochtend (hierboven) sarcastisch is. Hoewel ik het niet met je stelling eens ben, was dat nergens voor nodig. Mijn excuses daarvoor.

    0 likes
 19. Niet echt, maar scheppen van dualisme , dit is wat anders dan om echt deze klootzakken te zijn.

  0 likes
 20. Niks foute Obama, het is geweldig nieuws ! Vaak snappen mensen niet hoe het echt zit .

  0 likes
 21. ja tuurlijk je hebt helemaal gelijk loopt langzaam weg en belt met pc joris ja hallo we hebben er weer een paar voor de gelote afdeling

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

twitter

Twitter-hack: ‘Dit is pas het begin’. Hackers wilden pedofilie bij elite aankaarten

Vannacht is het Twitter-account van PVV-leider Geert ...

mh17-proces

‘MH17-proces laat zien: Nederlandse justitie is totaal corrupt’

Op vrijdag 3 juli zei Hendrik Steenhuis, ...