Homepagina » Buitenland » VS traint voormalige IS-strijders om Syrië te destabiliseren. Russische legerbaas doet onthullingen over ‘zwart gat’
VS traint voormalige IS-strijders om Syrië te destabiliseren. Russische legerbaas doet onthullingen over 'zwart gat'

VS traint voormalige IS-strijders om Syrië te destabiliseren. Russische legerbaas doet onthullingen over ‘zwart gat’

Rusland en de VS hanteren verschillende strategieën in Syrië. Die van Rusland is gericht op het uitroeien van de terroristen en het steunen van president Assad, terwijl die van de VS gericht is op het ondermijnen van Rusland en het afzetten van Assad.

De activiteiten op een Amerikaanse legerbasis bij grenspost al-Tanf in het zuiden van Syrië laten goed zien wat de VS van plan is.

In een interview beschuldigde de Russische stafchef Valery Gerasimov de VS ervan de basis te gebruiken als ‘zwart gat’ voor voormalige IS-terroristen en die te trainen als nieuwe militante groepen die eropuit worden gestuurd om de Syrische overheid te destabiliseren.

Mysterie

De basis bij al-Tanf is al geruime tijd een mysterie. De VS had er alles voor over om daar een basis neer te zetten.

Op een gegeven moment deed het land alsof de basis werd gebruikt tegen IS, maar nu de terreurgroep vrijwel overal verslagen is wordt al-Tanf vrijwel overal omringd door gebied dat in handen is van de Syrische overheid.

Permanent

De strategie sluit aan op eerdere Amerikaanse strategieën voor Syrië tijdens het Obama-tijdperk. Die waren simpel: blijf rebellen trainen om te voorkomen dat Assad wint.

Sinds president Trump in het Witte Huis zit zijn uitspraken over de strategie in Syrië altijd gericht op ‘winnen’, ook al is het onduidelijk wat dat betekent.

Het lijkt erop dat de VS de oorlog in Syrië permanent wil maken.

Andere namen

Gerasimov zei dat op satellietbeelden is te zien dat er militanten worden getraind op de basis, meldt Reuters.

Hij zei dat er ook grote hoeveelheden militanten en voormalige IS-terroristen in Shadadi zijn, waar ook een Amerikaanse basis is.

Volgens Gerasimov noemen de extremisten van IS zich nu Nieuw Syrisch Leger of gebruiken ze andere namen.

Foto: Slick-o-bot Wikimedia Commons

[Antiwar.com]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Gezinusk schreef:

  Als de Verenigde Naties een eerlijke organisatie was dan had het een aantal processen in gang kunnen zetten om een paar dozijn mensen op te pakken die deel uitmaakte van de Bill Clinton administratie, George W. Bush, Barack Obama, en Donald Trump. Zij zouden alsnog volgens internationaal recht, mensenrechten, met terugwerkende kracht berecht moeten worden.

  Zij zijn de veroorzakers van alle ellende in Noord, Oost Afrika, het Midden Oosten, en de Levant. Zij zijn de zwaarste en meest doortrapte terroristen waarvan de gevolgen, aanslagen door onder meer slachtoffers, in verhouding kinderspel zijn.

  In feite zou de Verenigde Naties een proces in gang moeten zetten om de VS zware sancties op te leggen van de zelfde orde als zij onder valse voorwaarden anderen landen sancties oplegde. Maar omdat het om een innige kliek politieke criminelen gaat die op eigen houtje vanuit Washington opereerden en propaganda verspreidde via de mainstream media, zou dit onrechtvaardig zijn. In dat geval hoort de innige kliek levenslang te worden opgesloten te beginnen bij de mensen van PNAC, de Project for the New American Century.

  https://www.youtube.com/watch?v=8sSDUN-esUI

  27 likes
 • rob schreef:

  Zo langzamerhand moeten we maar inzien dat de grootste deel van de mensheid gestoord is.
  Te beginnen met De leiders
  Het begint eerst in hun hooft,daar zit de oorlogsmachine in.
  Daarna de volgelingen die zich met hun wapentuig en als robotten naar het slagveld begeven
  De industrie die al deze voorzieningen aan het leger voorzien waarin vele een baan hebben en ook als robotten gewoon niet nadenken over het tuig wat ze maken, [denken doen de leiders wel voor je], en je word er ook nog eens voor beloond om moordtuig te maken, zo halen vele een beloning binnen omtrent het gebeuren oorlogvoering.
  We moeten het zo maar zien dat het grootste deel van de mensheid een gedrag die bestaan uit verwrongen beelden achter na lopen.
  Daardoor zit bij de meeste de bedrading niet goed aangesloten en krijgen daardoor vele kortsluiting..
  En ontstaat er gestoordheid..op allerlei gebied komt dat voor..
  En een gespleten persoonlijkheid ontstaat de meeste leiders hebben deze kwaal wat zich uit in macht
  Macht is een gestoord virus als je besmet raakt ermee kun je heel moeilijk terug..

  5 likes
  • Gladiator schreef:

   @rob,

   U heeft het gelijk geheel aan uw zijde net zoals @Gezinusk en ik ben het dan ook nagenoeg geheel met u beiden eens echter 1 opmerking wil ik toch maken in deze……

   Ik denk namelijk dat, om hier een einde aan te maken er toch meerdere mensen nodig zijn om dit te bewerkstelligen want alleen doe je hier niet zo veel aan. En dan moet er in elk geval sturing worden gegeven aan een groep, hoe groot/klein deze ook moge zijn. Zonder sturing, leiding of coördinatie krijg je namelijk onherroepelijk chaos.
   Het geven van leiding in deze wil niet zeggen dat men dan automatisch gestoord is of wordt!!
   Ik kan u verzekeren dat een en ander nog om te keren is alleen niet vanachter een toetsenbord, laat dat duidelijk zijn aub en hoe langer WIJ wachten met de zaak terug op de rails te zetten hoe moeilijker en agressiever met alle gevolgen van dien het wordt!!
   Ik zou me gunnen dat er nu eens eindelijk een aantal mensen zo wakker werden dat deze ook bereid waren om er ECHT IETS VOOR TE DOEN en niet alleen beeldschermen vervuilden met onnozele lettertjes!!!
   IK ben er in ieder geval helemaal klaar voor!!! I hope I’m clear, crystalclear!!!
   Gladiator

   4 likes
  • Gezinusk schreef:

   @Rob. Je kon wel eens gelijk hebben. Als ik me niet vergis is er in het verleden onderzoek naar gedaan en kwam men tot de conclusie dat een flink aantal leiders van belangrijke landen ernstig gestoord zouden moeten zijn. Er werden zelfs nummers over geschreven,

   https://www.youtube.com/watch?v=Rzy6w_jbNRU

   @Gladiator, Toch zijn de mensen achter het toetsenbord zeer belangrijk om vroeg of laat het tij te doen keren. Als de Nieuwe Wereld Order streeft om een vrije en veilige wereld te creëren voor iedereen. Dan zouden ze daar ook naar moeten handelen. Echter zitten ze zelf vol tegenstrijdigheden in elkaar. Praktijkvoorbeelden met Amerika als koploper. De corruptie is er gigantisch en het uitlokken van internationale oorlogen om grondstoffen is een volgend voorbeeld. En zo zijn er veel kwesties in Amerika die er niet om liegen. Ze staan mijlen ver van wat ze beloven.

   Als je in Amerika geboren wordt onder minder gelukkige omstandigheden – dan degene die de agenda van de NWO voortstuwen. Zeg maar de club die het allemaal bedacht en vol voor hun ideaal gaat. De mensen die beweren dat de VN is opgericht om iedereen uit de jungle te halen, zoals voormalig president George Herber Walker Bush ooit voor de camera beweerde,.. voor gelijkheid, veiligheid, vrede, voor iedereen garanderen – dan mag je bij deze God verafschuwen als je niet bent geboren in het huis van een van de leden van deze club.

   Als je pech hebt. Mogelijk niet als slimste bent geboren. Of niet de sluwste om een ander uit te spelen. Dan belandt je al gauw in de jungle waarop het systeem van de Nieuwe Wereld Orde ademt. Een systeem die er voornamelijk op is gebaseerd om de status quo van hun eigen zaken te behartigen. Daar word niks aan niet leden verdeeld maar gaat alles op kosten, en of ten koste van de belastingbetaler. Op dergelijke wijze hebben ze heel wat politici voor hun kar gespannen.

   We belanden in het systeem van gaius als John D. Rockefeller die ooit verklaarde dat hij had geleerd dat competitie een zonde was. Zij ademen er door en het zuurstofgehalte blijft van uitstekende kwaliteit zo lang de jungle aangeboord blijft.

   In Amerika wonen veel mensen in een jungle die de club als promotie gebruikt om zijn doel, een NWO te vervullen. Wat dat aangaat mag je ook meer van geluk spreken als je in Nederland bent geboren, IJsland, Canada, of Zwitserland. Maar binnen dit systeem zal het nooit mijn Nieuwe Wereld Order worden en geloof ik al helemaal niet dat het in deze vorm zal overleven. Het geeft geen ziel noch een hart. Daarvoor brachten ze zelf te veel tegenstrijdigheden die het daglicht niet kon verdragen en zal het een uiteindelijke climax bereiken. Zoals het er uit ziet in de vorm van een giga crash, of clash. Dat is onmogelijk omdat ook waarde zijn limieten kent. Ook als je het uit het niets drukt. Dat is uitstel. Uitstel van executie.

   Daarna zullen er betere tijden aanbreken die recht doen spreken en met het hart. De woorden die de Nieuwe Wereld Order altijd gebruikte om te misbruiken, om hetgeen te realiseren, zullen dan meer succes, vrede, en gelijkheid teweeg brengen dan dat zij eeuwen lang aan ellende in hun schild uitvoerden. Het kan bijna haast niet anders dat deze beweging op gang zal worden gezet van binnenuit.

   Als die tijd aanbreekt zal het World Wide Web dermate vervuilt raken van lettertjes dat de spionage- en communicatiesatellieten als eerste door de druk oververhit raken en bezwijken. Tegen die tijd zal het aantal filosofen groeien als kool. Instrumenten als Haarp zullen dan niks meer in de melk te brokkelen hebben. Het symbolisme en waar de club een zeer groot liefhebber van is, zal alles herstellen. En dan vergeet ik bijna nog een signaal uit het universum,

   ’’ Het is onmogelijk om een Nieuwe Wereldorde te vestigen die berust op geweld. De problemen van de wereld kunnen niet met militaire middelen worden opgelost. Hopelijk zal het Amerikaanse volk een beslissende rol spelen bij het verdedigen van het idee van een betere wereld. Een menselijker ordening.’’

   – Fidel Castro – Comandante, Oliver Stone interview, 2002.

   De keuze is dus aan ons allen als je er verder over nadenkt en niet aan een innige kliek machtswellustelingen, die het bovendien aan het rechte eind denken te hebben. Enfin, zo maar een paar hersenspinsels en voor de rest wens ik iedereen die ninefornews punt nl bezoekt een gelukkig en gezond nieuwjaar. Al was het maar om de Nieuwe Wereld Order op zijn plek terug te zetten op aarde.

   1 likes
 • Louise schreef:

  Met geweld is nog nooit iets opgelost……bovendien mensen hebben een keuze……Ik kan het blijven herhalen, in het verleden waren de mensen ook niet beter, en voorlopig ziet de toekomst er ook niet beter uit….. We zullen zelf aan de slag moeten……minder materialisme , meer compassie , respect te beginnen bij je zelf,.Als iedereen een dag geen boodschappen doet komt dat heus wel aan, als niemand een dag de trein neemt komt dat ook aan, als iedereen z’n auto een dag laat staan komt dat ook aan…….. En ja als niemand meer in het leger gaat, tja zou dat niet geweldig zijn…….. maar goed niemand gaat dit doen natuurlijk , dus verwacht dan ook niet dat de wereld verbetert………

  3 likes
 • Henk Azie schreef:

  Ik ben de naam vergeten, maar een grieks philosoof zei eens: oorlog is een hobby van koningen, echter het is aan hun onderdanen of koningen die hobby kunnen uitvoeren

  Prettige Jaarswisseling Allemaal.

  2 likes
 • only you schreef:

  Daar gaat het haar van in de war zitten?

  0 likes
 • jon schreef:

  Gladiator pak je zwaard op en hak erop los..dan doe je er echt iets aan ..

  0 likes
 • x

  Check Also

  russen

  ‘Ruslandkenner’ waarschuwt dat de Russen komen: ‘Ze zijn duivels slim’

  Poetin probeert de Nederlandse politiek te beïnvloeden, ...

  pentagon

  Pentagon doet in Kazachstan onderzoek naar bioterrorisme (ook corona)

  Wetenschappers van het Pentagon doen in Kazachstan ...

  >