Mens en Dier

Oud-minister Ronald Plasterk laat geen spaander heel van D66

Help mee door deze informatie met anderen op je social netwerk te delen!

D66-leider Sigrid Kaag waarschuwde onlangs voor de ‘bedreiging’ die rechtsextremisten en complotdenkers vormen voor de democratie. Volgens haar moet daartegen opgetreden worden.

Oud-minister Ronald Plasterk (PvdA) wijst er in zijn column op dat de dreiging vooral uit extreemlinkse hoek komt. Zo werd de bomaanslag op Hans Janmaat gepleegd door het linkse antifascisten-front. De bomaanslag op PvdA-staatssecretaris Aad Kosto is gepleegd door de links-extremistische groep Rara. Pim Fortuyn werd vermoord door Volkert van der Graaf van de linkse Vereniging Milieu-Offensief, somt Plasterk op.

“Kortom: het verhaal van Kaag is feitelijk onjuist,” stelt hij. Je hoort Kaag ook niet over moslimextremisten, die alle grote aanslagen in Europa in de laatste jaren hebben gepleegd.

Veruit de grootste bedreiging

Kaag vindt dat actie moet worden ondernomen omdat volgers van rechtsextremisme weerklank vinden in de ‘gangbare politiek’. Ze noemde daarbij FVD als voorbeeld, maar die partij vormt geen bedreiging voor de democratie, benadrukt Plasterk.

Hij stelt vast: “Veruit de grootste bedreiging voor de vrijheid van denken en vrijheid van meningsuiting, van de democratie, en veruit de kampioen in beslotenheid en oude achterkamertjespolitiek is D66.”

Rake woorden

De oud-minister krijgt veel steun. “Rake woorden van Plasterk over D66. Ze hebben de mond vol van tolerantie, maar zouden het liefst andersdenkenden de mond snoeren. Ondemocratischer kan het niet,” schrijft Forum voor Democratie.

Medisch adviseur Wendy Mittemeijer zegt: “Ben het in deze eens met de heer Plasterk. Goede column weer.”

“Weer een uitstekende column en analyse van vooraanstaand PvdA-lid Ronald Plasterk. Gelukkig zijn er nog mensen binnen die partij die het wel snappen,” aldus Jan Hoekzema, vicevoorzitter van de gemeenteraad in Alkmaar. Ook journalist Bart Schut stelt: “Uitstekende column.”

4.9 172 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
116 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Sophie
Sophie
16 dagen geleden

ja, heb ik gelezen! Plasterk heeft volkomen gelijk!!

gaafland
gaafland
16 dagen geleden

Laat Kaag 1 aanslag noemen die door “extreem rechts” is gedaan. 1 maar! Dat kan ze niet, dus Plasterk slaat de spijker op de kop!

Josefien
Josefien
16 dagen geleden

Plasterk hoort gewoon bij ‘de club’ hoor. Zo nu en dan mag iemand uit de club een zogenaamd tegengeluid in de media brengen. Laat je toch niet zo bedonderen 🥱

Christien
Christien
16 dagen geleden

Kom al is het maar tijdelijk de bezem er doorheen halen.

Daar zijn wij aan toe.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

116
0
We lezen graag je reactie!x