Natuur en Milieu

Enorme vuurbal verlicht hemel boven concert in Argentinië (video)

Help mee door dit artikel met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Bezoekers van een popfestival in het Argentijnse stadje Santiago del Estero werden zondag getrakteerd op een extra lichtshow.

Aan de hemel verscheen plotseling een enorme vuurbal die tot in de wijde omtrek kon worden gezien.

Bij de politie kwamen duizenden telefoontjes binnen van ongeruste mensen. Volgens Jorge Coghlan van het astronomische instituut van Argentinië ging het om een meteoor die in de lucht enkele seconden lang zichtbaar werd nadat een meteoriet volledig was verbrand in de dampkring.

Het unieke fenomeen, dat zich rond drie uur ’s nachts lokale tijd voordeed, werd door diverse bewakingcamera’s gefilmd. Volgens sterrenkundigen moet het een uitzonderlijk grote meteoor zijn geweest. Het projectiel schoot met circa 210.000 kilometer per uur door de dampkring.

Twee maanden geleden explodeerde in het Oeralgebergte in Rusland een meteoriet waarna zo’n 3000 gebouwen werden beschadigd. Al snel werd in de media gespeculeerd dat de meteoriet tot onploffing zou zijn gebracht door een ongeïdentificeerd vliegend object.

Bron: YouTube/AssociatedPress

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hunting Wolf
Hunting Wolf
9 jaren geleden

Zolang de aarde bestaat zijn er altijd al metorieten ingeslagen, of op het nippertje, net in de dampkring verbrandt.Komt er één op mijn huisje, heb ik even pech???Maar ik lig er niet een seconde van wakker!!!Te veel nadenken??En je hebt geen leven meer.

Harm
Harm
9 jaren geleden

Duidelijk een weerbalon van NASA maar ditmaal voorzien van een high-watt spaarlamp. Niets bijzonders aan de hand.

Hunting Wolf
Hunting Wolf
9 jaren geleden

Ik geloof niet in een god, maar toch de bijbel vermeld, dat in het laatst der dagen de mens zal roepen:”Bergen verschuilt ons”!!!!Dus God gaat met steentjes gooien????

silversurfer
silversurfer
9 jaren geleden

Kometen komen in alle maten.

Zo zie je maar hoe belangrijk het is dat je actief in buitenaardsen gelooft.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

19
0
We lezen graag je reactie!x